راهنمای راه اندازی عتیقه فروشی
علاقه روزافزون مردم به نگهداری اجناس قدیمی به دلیل یادآوری دلخوشیهای سابق باعث شده تا چراغ آنتیک فروشی و یا همان مغازه عتیقه فروشی اگرچه کمفروغ، اما همچنان روشن باشد. از طرفی به دلیل قیمت بالایی که این اشیا دارند شاید در ماه فروش سه تکه از آنها باعث سودآوری بسیاری برای صاحب اجناس شود، اینجا شلوار و تیشرت نمیفروشید که نیاز باشد روزانه ۱۰ قلم جنس را آب کنید، اینیکی از مزیتهای کسبوکارهای گران قیمت مثل راه اندازی مغازه عتیقه فروشی است.
همچنین برخی از افراد به دلیل نداشتن فضای کافی در منزل ممکن است اجناس آنتیک خود را به عتیقه فروشی ها یا آنتیک فروشی ها به قیمت خیلی پایین بدهند و اصل قیمت و ارزش آن را ندانند.
این بهنوعی یک توافق دو طرفه است، مشتری شیء قدیمی را نمیخواهد و حتی ممکن است قصد دور انداختن آن را داشته باشد. این فرصت مناسبی برای شماست تا آن را بگیرید و به قیمت درخور آن شیء به خریدارش بفروشید.
البته اگرچه اتحادیه عتیقهفروشان در حال نظارت بر فعالیت آنتیک فروشی ها است، اما قیمتگذاری اجناس در شغل انتیک فروشی یک مسئله کاملاً سلیقهای است و در واقع توافق بین مشتری و صاحب جنس است! اما پیش از اینکه بیشتر بخواهیم در شغل عتیقه فروشی و راه اندازی مغازه آنتیک فروشی غرق شویم بهتر است با یک تعریف کلی از اجناس عتیقه یا آنتیک آشنا شویم.
آنتیک فروشی چیست؟!
عتیقه یا آنتیک به هر چیز قدیمی که قابل گردآوری در کلکسیونها باشد اطلاق میشود. بهطور معمول شیئی عتیقه شمرده میشود که پنجاه سال دیرینگی داشته باشد. جای معمول برای خرید و فروش عتیقه، عتیقهفروشی است. مغازههای آنتیک فروشی اجناس قدیمی و نوستالژی مانند چراغ، شمعدان، ساعت شمعدان، آفتابه و لگن، سماور، گلدان و… فروخته میشود.
به عقیده فروشندگان این کسبوکار نام این شغل عتیقه فروشی نیست، زیرا عتیقه مربوط به اجناسی میشود که بیش از هزار سال از زمان ساخت آن گذشته و معمولاً در موزهها نگهداری میشوند، به همین دلیل نام اصلی این شغل فروشندگی صنایعدستی یا بهنوعی آنتیک و قدیمی فروشی است؛ اشیاء عتیقه به دلیل زیبایی، کمیابی، وضعیت، کاربرد، احساسات انسانی مربوط بدان یا هر ویژگی دیگری مورد توجه هستند.
شغل عتیقه فروشی معمولا درآمد بسیار مناسبی را به همراه دارند. اگر شما هم به فکر راه اندازی آنتیک فروشی پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
درآمد عتیقه فروشی چقدر است؟
در گذشته معمولاً عتیقه فروشی یکی از شغل های پردرآمد بوده است اما با توجه به تغییرات سبک زندگی مردم در سالهای اخیر شغل عتیقه فروشی با کاهش استقبال محسوسی روبرو شده است.
امروزه کمتر افراد پیدا میشوند که به دنبال خرید عتیقه و یا وسایل گران قیمت قدیمی باشند از همین رو بسیاری از افرادی که امروزه به سوی این شغل میروند بیشتر به دنبال فروش لوازم لوکس و آنتیک هستند تا هم مشتریان بیشتری داشته باشند و هم از حاشیه سود بالای عتیقه فروشی بهره ببرند.
همچنین شبکه های اجتماعی به یک محل مناسب برای معرفی محصولات عتیقه و خاص تبدیل شده است که میتواند یک شیوه بازاریابی مناسب برای رسیدن به درآمد بالا در شغل عتیقه فروشی باشد.
سود آنتیک فروشی چقدر است؟
حاشیه سود در آنتیک فروشی بسیار بالاست و در صورت داشتن یک فروش مناسب میتوانید به درآمدهای بسیار بالا دست پیدا کنید.
راهنمای انتخاب شغل آنتیک فروشی
مغازههای آنتیک فروشی اجناس قدیمی مانند چراغ، شمعدان، ساعت شمعدان، آفتابه و لگن، سماور، گلدان و… فروخته میشود که دارای محدوده قیمتی یک میلیون تا 20 میلیون تومان هستند،
البته اجناس قدیمی بیش از 20 میلیون تومان هم در مغازه وجود دارد که معمولاً این اجناس مشتریان خاص خود را دارند، به همین دلیل در پشت ویترین مغازه گذاشته نمیشوند.
سرمایه اولیه و هزینه راه اندازی آنتیک فروشی چقدر است؟
سرمایه اولیه و هزینه راه اندازی آنتیک فروشی مانند هر شغل دیگری به عوامل مختلفی مانند خرید و یا اجاره مغازه مناسب، خرید تجهیزات و دکوراسیون، خرید محصولات آنتیک و … بستگی دارد.
البته با توجه به ماهیت این شغل محصولات خرید محصولات آنتیک و عتیقه غالب سرمایه این شغل را تشکیل میدهد.
حداقل هزینه راه اندازی
حداکثر هزینه راه اندازی
خرید محصول | 250 میلیون تومان | 1 میلیارد تومان |
دکوراسیون | 50 میلیون تومان | 200 میلیون تومان |
لیست تجهیزات شغل آنتیک فروشی
لیست محصولات آنتیک فروشی
مراکز تامین تجهیزات و محصولات آنتیک فروشی
نمونه های واقعی
مزایای شغل آنتیک فروشی چیست؟
- سرمایه اولیه نسبتاً بالایی میخواهد
- خرید اجناس قدیمی و آنتیک نیازمند تخصص است
- این کسبوکار یک سری مشتریان ثابت دارد که از جمله این مشتریان میتوان به افرادی اشاره کرد که مجموعهداری میکنند و با جمعآوری کالاها و اجناس قدیمی و جدید برای خود کلکسیون میسازند و به این اجناس علاوه بر سرمایه بهعنوان حفظ آثار باستانی فکر میکنند
- گروه بعدی تهیهکنندگان و کارگردانان تلویزیونی و سینمایی هستند که این گروه برای ساخت سریالهای تاریخی و قدیمی و ساخت صحنه نیازمند این لوازم آنتیک و قدیمی هستند.
- البته برخی از آنها در ابتدای فیلمبرداری اقدام به خرید میکنند و پسازآن هم بعضاً با سود دوباره در صف فروشندگان قرار میگیرند. جالب است بدانید این لوازم گاه چون در فلان فیلم از آنها استفادهشده دوباره ارزشافزوده دارند و با قیمت بالاتری در بازار خرید و فروش میشوند
معایب شغل آنتیک فروشی چقدر است؟
- سرمایه اولیه بالایی نیاز دارد
- مشتریهای بخصوص خود را دارد ولی عموم مردم را شامل نمیشوند
- قیمت اشیای قدیمی در بازار با نوسان روبهرو است، بهطوریکه هیچ تضمینی وجود ندارد که اگر این اشیای قدیمی را بخرید در چند سال آینده در زمان فروش سودی کسب کنید.
- حال حاضر اکثر افرادی که اشیای قدیمی برای سرمایهگذاری خریداری کرده بودند، برای فروش با مشکل عدم مشتری مواجه شدهاند.