شغل کبابی و جگرکی به دلیل ذائقه ما ایرانیها همواره پرطرفدار بوده است و معمولاً در هر شهری که باشید و بتوانید کیفیت خوبی ارائه کنید مشتریان بسیاری خواهید داشت و به همین سبب میتوان راه اندازی کبابی و جیگرکی را یک شغل پرسود دانست و همین موضوع باعث شده ما در این مقاله به سراغ بررسی انواع تجهیزات و لوازم کبابی و جگرکی برویم و بیشتر با آنها آشنا شویم، پس همراه ما باشید.
لیست تجهیزات و لوازم کبابی و جگرکی
یخچال ایستاده کبابی
یخچال ایستاده برای نگهداری کباب های آماده طبخ است و معمولاً برای کبابی ها از یخچال های ایستاده دو طرف شیشه استفاده میکنند تا نمای ویترینی خوبی نیز داشته باشد، ابعاد یخچال با توجه به حجم کار و میزان مشتریان شما سنجیده میشود.
یخچال نوشابه و نوشیدنی
برای سرو نوشیدنی و نوشابه در کنار کباب لازم است که از یخچال های ایستاده نوشابه استفاده کنید، معمولاً در کبابی های معمولی با توجه به میزان فروشی که دارند یک یخچال ایستاده نوشابه تک درب نیز کفایت میکند اما اگر حجم کار شما بالاست باید با توجه به میزان فروش خود به سراغ انتخاب یخچال های بزرگ و چند در بروید.
منقل کباب پز گازی یا ذغالی
منقل های کباب پز با توجه به نوع سخت گاز و یا ذغال و همچنین ابعاد و اندازه آن تقسیم بندی میشود، دقت به این نکته که لازم است کباب پز شما در داخل مغازه قرار گیرد و یا بیرون مغازه و همچنین میزان فروش و حجم کاری شما میتواند ابعاد و اندازه منقل کباب پز را تعیین کند.
سیخ کباب و جیگر
سیخ کباب و جیگر از جمله دیگر تجهیزات و لوازم کبابی و جیگرکی است و لازم سیخ ها را در انواع و اندازه های مختلف مانند سیخ جوجه، سیخ جگر، سیخ کوبیده و … در مغازه کبابی استفاده کنید.
چرخ گوشت صنعتی
آماده سازی انواع مختلف کباب نیاز به استفاده از چرخ گوشت دارد و به همین خاطر در صورت حجم بالای کار بهتر است چرخ گوشت صنعتی را نیز به لیست تجهیزات و لوازم کبابی و جگرکی بیافزایید، اما اگر سرمایه اولیه کافی برای این کار را ندارید راه اندازی مغازه کبابی بدون چرخ گوشت نیز شدنی است.
میز کار
آماده سازی کباب، قطعه قطعه کردن، مخلوط کردن و … همگی نیازمند استفاده از یک میز کار مناسب در مغازه کبابی است از همین رو میز کار را میتوان یکی دیگر از تجهیزات و لوازم کبابی و جگرکی به شما بیاوریم.
تنور پخت نان
در سالهای اخیر بسیاری از کبابی ها توانسته اند با پخت نان داغ و ارائه آن در کنار کباب، برندسازی و جذب مشتری بسیار موثری داشته باشند از همین رو اگر شما نیز سرمایه اولیه و فضای کافی برای پخت نان را دارید میتوانید تنور پخت نان را به لیست تجهیزات و لوازم کبابی و جگرکی خود بیافزایید.
خمیر گیر و میکسر
یکی دیگر از تجهیزات و لوازم کبابی و جگرکی خمیرگیر و میکسر است که هم به منظور تهیه مایه کباب و هم برای تهیه خمیر نان میتوان از استفاده کرد که در توان ها و ظرفیت های گوناگون در بازار موجود است.
کباب زن (کوبیده زن)
کباب زن یا همان کوبیده زن در انواع صنعتی و خانگی در بازار موجود است که کار قرار دهی سریع مایع کباب کوبیده را با کیفیت بسیار بالا و به شکل کاملاً یکسان انجام میدهد در نمونه های صنعتی دستگاه اتوماتیک و ایستاده را داریم که دارای ظرفیت بسیار بالایی است و معمولاً به دلیل قیمت بالای این دستگاه ها کمتر کبابی را میتوان دید که از این دستگاه ها استفاده کنند.
کباب زن صنعتی دیگر نمونه های رومیزی هستند که هم قیمت مناسب تری دارند و هم فضای کمتری را اشغال میکند و اگر حجم کار شما بالاست و مشتریان زیادی دارید استفاده از این دستگاه میتواند بسیار به کار شما سرعت و کیفیت ببخشد.
اما نمونه های خانگی دستگاه کباب زن، برای مصارف محدود و کبابی های کوچک مناسب است که هم سرمایه اولیه بالایی نمیخواهد و هم میتواند در کباب را در حجم محدود برای شما آماده سازد.
میز و صندلی
در مغازه کبابی و جگرکی مانند هر غذاخوری دیگری میز و صندلی بخش مهمی از تجهیزات را شامل میشود و به طور عمده دکوراسیون مغازه شما را شکل میدهند از همین رو بهتر است با توجه به ابعاد و فضای مغازه خود، دکوراسیون و چیدمانی که دارید به سراغ انتخاب میز و صندلی مناسب بروید. همچنین بهتر است به زیبایی و شیک بودن میز و صندلی دقت کنید چرا که بسیاری از مشتریانی که برای اولین بار میخواهند مغازه شما را برای سرو کباب انتخاب کنند به زیبایی و بهداشت مغازه شما بیش از هر چیز دیگری دقت خواهند کرد.
سینک ظرفشویی
بهداشت در فضای غذاخوری ها، رستوران ها و مغازه های کبابی یکی از مهمترین اصول است، به همین دلیل برای شستشوی مداوم ظروف و تجهیزات و رعایت نکات بهداشتی لازم است تا سینک ظرفشویی مناسب با ابعاد مغازه خود تهیه کنید.
آبچکان ظروف
از جمله دیگر تجهیزات مرتبط با شستشو ظروف برای مغازه کبابی و جگرکی، آبچکان ظروف است، تمامی ظروف پس از شستشو نیاز به قرارگیری در محل مناسب دارند تا خشک شوند و یکی از بهترین وسایل آچکان ظروف است که در مدل های کنار سینک و یا درون کابینت و … در بازار موجود است.
لوازم سرو و آشپزخانه
لوازم سرو و آشپزخانه در مغازه کبابی و جگرکی میتواند شامل قابلمه، ساطور، کارد، چاقو، چنگال، دیس کباب، سینی نان، بشقاب، قاشق و چنگال و … باشد.