راهنمای راه اندازی پرورش عروس هلندی
عروس هلندی یکی از گونه طوطیان است که با توجه به زیبایی و هوش بالای آن محبوبیت زیادی را در همه جای دنیا به دست آورده است. این پرندهی زیبا سالهاست علاقه بسیاری از مردم کشور را به خود جلب کرده و باعث شده تا پرورش و نگهداری آن گسترش یابد. در حال حاضر عروس هلندی ها در بین پرندگان زینتی بعد از مرغ عشق بیشترین محبوبیت را به خود اختصاص دادهاند.
عروس هلندی پرندهای به شدت احساساتی است که اگر آموزش لازم برای پرورش آن را نداشته باشید با مشکل مواجه خواهید شد. بنابراین لازم است که ابتدا با اصول نگهداری و پرورش آن آشنا شوید و سپس اقدام به سرمایه گذاری و پرورش آن کنید.
درآمد پرورش عروس هلندی چقدر است؟
درآمد حاصل از این شغل رابطه مستقیمی به میزان تولید مثل عروس هلندی های شما دارد معمولاً در هر بار جفت گیری دو تا هشت عدد تخم میگذارند. اگر تغذیه مناسب و مقوی داشته باشند میتوانند در هر فصل تا دو بار تولید مثل کنند.
بهترین زمان تولید مثل عروس هلندی ها بین 18 ماهگی تا پنج سالگی است؛ که در این مدت میتوانند بالاترین بازدهی را داشته باشند.
توصیه میشود جوجههای عروس هلندی را قبل بلوغ به فروش برسانید تا هم به درآمد شما کمک کند و هم درگیر مشکلات جفت گیری به علت روابط خویشاوندی آنها نشوید.
اگر با دقت و حوصله کار کنید در سال میتوانید از یک جفت عروس هلندی چهل عدد جوجه به ثمر برسانید. البته با توجه به ضعف هایی که ممکن است عروس هلندی پس از هر بار تخم گذاری با آن مواجه شود لازم است از بهترین نوع غذا و همچنین ویتامین E در آب آن استفاده کنید.
شما با کسب دانش کافی در این حوزه میتوانید به سرعت کسب و کار خود را رونق ببخشید. همیشه به یاد داشته باشید که عروس هلندی پرندهای است حساس و نیاز به مراقبت شدید دارد؛ به همین دلیل ما در سطح یک به سراغ جزئیات پرورش و نگهداری عروس هلندی رفتیم تا برای رسیدن به حداکثر بازدهی در این شغل در کنار شما باشیم.
سود پرورش عروس هلندی چقدر است؟
یکی از روشهای مناسب برای سوددهی بیشتر از طریق این شغل، آموزش و دستآموز کردن جوجههاست. با توجه به باهوش بودن این پرنده، در صورتی که در سن مناسب (حدود دو ماهگی) و شیوه مناسب اقدام به تربیت عروس هلندی کنید میتوانید آنها را به قیمت خیلی مناسبی به فروش برسانید. البته آموزش دسته جمعی عروس هلندیها کمی سخت است؛ بهتر است مدتی آنها را از هم جدا کنید تا در زمان کوتاهتری آموزش ببینند.
راهنمای انتخاب شغل پرورش عروس هلندی
سرمایه اولیه و هزینه راه اندازی سالن پرورش عروس هلندی چقدر است؟
شما برای پرورش عروس هلندیها ابتدا باید فضای مناسبی را در اختیار داشته باشید، یک اتاق با نور کافی، دمای و رطوبت مطلوب برای این شغل مناسب است. برای جداسازی عروس هلندیها از قفسهای فلزی استفاده میکنیم.
در ابتدا بهتر است عروس هلندیهایی تهیه کنیم که از پیش جفت شده باشند در این صورت در زمان کمتری تولید مثل میکنند و بسیاری از مشکلاتی که پیش از این اشاره کردیم بوجود نخواهد آمد. در حال حاضر قیمت هر جفت عروس هلندی در کشور حدود دو تا سه میلیون است.
اگر شما تخصص لازم را داشته باشید میتوانید تخمهای نطفه دار را تهیه کرده و با کمک دستگاههای جوجه کشی پس از 21 روز جوجه به دنیا خواهند آمد. در این صورت در سرمایه اولیه صرفه جویی قابل توجهی میشود اما لازم است تا شما خودتان مانند والدین آن ها از آن ها نگهداری کنید.
حداقل هزینه راه اندازی
حداکثر هزینه راه اندازی
لیست تجهیزات سالن پرورش عروس هلندی
آبخوری، دانخوری، انواع قفس های مورد نیاز، دستگاه رطوبت ساز، دماسنج، ظرف غذا و میوه
مزایای شغل پرورش عروس هلندی چیست؟
یکی از مزیتهای بزرگ این شغل را میتوان سرمایه اولیه کم دانست، پرورش عروس هلندیها مانند اکثر پرندگان زینتی به سرمایه زیادی نیازی ندارند و با توجه به قیمت فروش بالا، بازگشت سرمایه کوتاه مدت دارند.
پرورش عروس هلندی نیازی به فضای خیلی بزرگی ندارند و میتوان با یک اتاق، کار خود را شروع کرد، نگهداری عروس هلندی میتواند هم به صورت جفت شده در قفس و هم به صورت گلهای انجام پذیرد؛ روش گلهای معایبی متعددی دارد اما از دید خیلی از فعالان این حوزه این روش مقرون به صرفهتر است.
عروس هلندی ها با توجه به هوش سرشار، بسیار مستعد و اجتماعیاند، اصولاً جنس نر این پرنده باهوشتر است و آموزش و اهلی کردن آن را از دو ماهگی شروع میکنند.
عروس هلندی بالغ در صورت داشتن شرایط مساعد اعم از نور، رطوبت و دما، در هر زمانی از سال آمادگی تولید مثل را دارند. البته توصیه میشود که اجازه دهید تا عروس هلندی شما از نظر جسمی به شرایط مطلوبی برسد.
معایب شغل پرورش عروس هلندی چیست؟
عروس هلندیها برای جفت یابی کمی سخت گیرند ممکن جفتی که شما برای آنها تعیین میکنید را نپذیرند یا دیر بپذیرند بنابراین باید با حوصله و زمان کافی آنها را به جفت یابی دعوت کنید.
نکته مهم دیگری که در مورد جفت گیری عروس هلندی حائز اهمیت است رابطه خویشاوندی آنهاست؛ در صورتی که عروس هلندی با جفت خود رابطه خویشاوندی داشته باشد احتمالاً دارد که تخم آنها بارور نشود و یا حتی موجب تولد جوجههای ناقص شود. بنابراین هنگامی که قصد خرید یک جفت را دارید حتماً در این باره کسب اطلاع کنید.
به همین دلیل پس از تولید مثل عروس هلندی ها نیز، باید جنسهای مخالف را جدا کنید که در آینده از جفت گیری آنها امتناع شود.
تعیین جنسیت در عروس هلندی ها تا زمان بلوغ آنها با سختی همراه است؛ برای تشخیص این مورد میتوانید از یک دامپزشک کمک بگیرید.
عروس هلندی ماده هم، مانند مرغ عشق ممکن است با مشکلاتی در هنگام تخم گذاری مواجه شوند، اگر تخم در کلواک گیر کند میتواند منجر به عفونت و در صورت عدم درمان به مرگ عروس هلندی منجر شود.
توجه داشته باشید برای جفت یابی حتما از گونههای یکسان استفاده کنید چون در جفت گیری گونههای متفاوت احتمال نقص در جوجههای متولد شده وجود دارد.
گاهی ممکن است عروس هلندیها نتوانند والدین مناسبی باشند در این صورت شما باید آمادگی لازم را برای نگهداری جوجهها داشته باشید.