راهنمای راه اندازی پرورش کبک
کبک از جمله پرنده های پرورشی پر بازده است که به سادگی قابل پرورش بوده و از درصد سودآوری بالایی برخوردار است چرا که کبک را میتوان با استفاده از روش های مدیریتی صحیح و بهره مندی از سیکل نوری مشخص، در کل طول سال پرورش داد.
بازار فروش تخم و گوشت کبک نیز به دلیل خواص دارویی نهفته در آنها، روز به روز درحال داغ شدن و پیشرفت است زیرا فوایدی همچون: هضم آسان، مفید بودن برای بسیاری بیماری ها همچون ضعف اعصاب و یا فشار خون و قوت بخشی به سالمندان دارد.
گوشت کبک سال های طولانی است که به عنوان گوشتی لذیذ و خوشمزه توسط مردم مورد استفاده قرار می گیرد. به همین دلیل از بازار فروش مناسبی برخوردار است این امر و مناسب بودن سود پرورش کبک موجب شده است پرورش دهندگان به پرورش کبک تمایل بیشتری نیاز دارند.
درآمد پرورش کبک چقدر است؟
شاید به خود بگویید که با وجود هزینه بالا برای گذران زندگی، فرد چگونه باید برای پرنده های خود غذا و تجهیزات خریداری کند. و شاید بگویید در این وضعیت بازار چه کسی گوشت و تخم کبک خریداری می کند که من به سود برسم.
در پاسخ باید گفت که کبک به دلیل جنب و جوش زیاد ، مقدار بسیار کمی چربی در گوشت خود دارد و از ویژگی های درمانی بالایی برای بیماران قلبی عروقی برخوردار است.
علاوه بر موارد ذکر شده، گوشت کبک حاوی انواع ویتامین ها و پروتئین های لازم برای سلامتی بدن است.
دلیل دوم تضمین فروش گوشت کبک خوشمزه بودن آن است ، زیرا از مرغ و سایر پرنده ها بسیار خوش طعم تر است.
همچنین افراد زیادی در جامعه وجود دارند که حتی برای یک بار هم که شده تمایل به خوردن گوشت کبک دارند تا از طعم و خواص غنی این گوشت لذت ببرند. بنابراین تنها عاملی که درآمد پرورش کبک شما را محدود می کند در اصل خود شما هستید
و از طرفی کبک از جمله پرندگان پرورشی است که از تخم، گوشت و فضولات حاصل از آنها می توان کسب سود کرد. گوشت کبک خواص دارویی و طعم خوشمزه دارد و با شناخت هر چه بیشتر مردم از خواص گوشت و تخم کبک هر روز بر تعداد مصرف کنندگان آن افزوده می شود.
با افزایش مصرف کنندگان، مقدار تقاضا برای خرید گوشت و تخم کبک افزایش می یابد. بنابراین افزایش سود پرورش کبک در گرو بازاریابی برای فروش محصولات ناشی از آن است.
این امر در حالی رخ می دهد که مصرف گوشت کبک در کشورهای عربی نیز رواج دارد در حالی که امکان پرورش آن به دلیل عدم سازگاری با آب و هوای این مناطق وجود ندارد.
بنابراین تامین آن از طریق کشورهای دیگر به ویژه ایران صورت می گیرد. به همین جهت بستر صادرات این محصول و کسب سود بالا حاصل از آن نیز فراهم است.
سود پرورش کبک چقدر است؟
برای محاسبه سود حاصل از پرورش کبک لازم است ابتدا سرمایه ثابت و هزینه ها را محاسبه کرده سپس جمع کل هزینه ها را از مقدار درآمده به دست آمده کسر کنید تا سود پرورش کبک در یک بازه زمانی مشخص به دست آید.
در رابطه با سود پرورش کبک، اگر مکان استانداردی برای پرورش کبک داشته باشید ، پول شما صرف افزایش تولید، تجهیزات و خوراک کبک می شود. داشتن 40 ماده مولد یا همان تخم گذار و 8 کبک نر می تواند نقطه شروع شما در نظر گرفته شود.
راهنمای انتخاب شغل پرورش کبک
سرمایه اولیه و هزینه راه اندازی پرورش کبک چقدر است؟
سرمایه پرورش کبک به موارد متعددی بستگی دارد؛ که در این بین سرمایه اولیه برای شروع کار میتواند یکی از موارد مهم مرتبط با این موضوع در نظر گرفته شود.
ممکن است بسیاری از مردم مشکل تأمین مالی برای پرورش کبک داشته باشند ، اما باید بدانید که پرورش کبک را می توان با سرمایه 15 میلیون تومان نیز تاسیس نمود.
حداقل هزینه راه اندازی
حداکثر هزینه راه اندازی
مزایای پرورش کبک چیست؟
- پرورش کبک ساده ترین و پربازده ترین گزینه در بین پرندگان است.
- پرورش کبک راهی برای کسب درآمد است که به تجهیزات و سرمایه زیادی احتیاج ندارد اما می تواند درآمد زیادی برای افراد علاقه مند به همراه داشته باشد
- کبک دارای جسمی مقاوم در برابر بیماری، سرما و گرما است، بنابراین می توان آنها را در حیاط یا هر محیطی که نسبتاً بسته می باشد به راحتی پرورش داد
- کبک جزء پرنده های گران قیمت است که میتواند سرمایه گذاری را با سود ۳ برابری به شما برگرداند.
معایب پرورش کبک چیست؟
- محل نگهداری کبک باید مخالف وزیدن باد از سمت مزارع دیگر و کارخانه ها باشد.
- آب مصرفی برای پرورش کبک حتما باید از نظر بهداشتی و املاح معدنی کاملا بررسی و تایید شده باشد.
- سالن پرورش کبک باید حدود ۴۰ الی ۵۰ سانتی متر بلندتر از سطح زمین باشد و دارای شیبی حداقل ۳% نیز باشد تا در صورت شستشو، تمامی آب های آلوده از سالن به راحتی خارج شوند.
- همچنین دقت شود تمامی دیوارها و کف سالن به طور دقیق عایق کاری شوند.
- حتما باید سالن ها به صورت غربی و شرقی ساخته شوند تا تبادل نور خورشید به طور مرتب انجام شود.
- کبک نسبت به بلدرچین ترسوتر است، همین عامل باعث شده استرس در آن ها راندمان کاری آنها را کاهش دهد.
- پرورش کبک به دلیل ضعیف بودن بدن و مقاوم اندکش در برابر بیماری ها دارای ریسک بالاتری است.
- کار در فضای پرورش کبک و طیور مشکلات خود را دارد مانند بوی پرنده و فضولات که هرکسی توان کار در این فضا را ندارد