صادرات و واردات را از کجا شروع کنیم؟
مواردی که در این مقاله مورد بررسی قرار میگیرد از قرار پاسخ به این سوال که صادرات و واردات را از کجا شروع کنیم؟ و آشنایی با تجارت کالا و روند صادرات و واردات در کشور می باشد. اگر علاقه مند به موضوع صادرات و واردات هستید و نیاز به آشنای با تجارت کالا دارید در این بخش و مقالات مرتبط که در انتهای مقاله ارائه می شود ما را همراهی کنید.
تبادل کالا، تجهیزات و محصولات بین دو کشور و همچنین عرضه کالاهایی که کمبود آن در بازار هدف احساس میشود، تعریف سادهای از تجارت است.
تجارت عمر و قدمت طولانی دارد. از همان دوران نخست تا حال حاضر، که فقط نوع و شکل محصول تغییر یافته و گستردگی بازار سبب گسترش صادرات و واردات کالاها شده است.
عوامل مختلفی از جمله عوامل سیاسی، اقتصادی، تحریم دولتها، جنگ، قحطی و … سبب افزایش و کاهش واردات و صادرات میشود. هر یک از این عوامل، فرصت جدیدی برای گسترش و تقویت تجارت فراهم میکند.
تاجر کیست؟
تاجر کسی است که توانایی تحلیل شرایط و ضوابط بازار را می داند و در بازار نامحدود تجارت، همواره حرفی برای گفتن دارد.
داشتن حداقل آگاهی از اقتصاد، بازاریابی، علم حسابداری، مدیریت و حقوق، لازمه ی ورود به دنیای تجارت است و موفق ترین تجار، نگرش مشخص و منظمی دارند. داشتن هدف، اشتیاق وصف ناپذیر و همیشگی از اصول اولیه به حساب میآید.
بنابراین اگر شما فردی هستید که خود را مدیر و آگاه به امور اقتصادی و سیاسی و … می دانید، پیشنهاد ما به شما، ورود به کسب و کار تجارت و آشنای با صادرات و واردات است.
ورود افراد به تجارت، جدای اینکه باید همواره با تلاش و کوشش همراه باشد تا فرد از تجارت جهانی عقب نماند، اصول مهمی دارد و از جمله مهمترین آنها، خود فرد است که مهمترین و کلیدیترین عنصر پیشرفت کار خویش محسوب میشود.
بنابراین شما با داشتن هدف واضح و آشکار، اطمینان به خود و کالایتان و داشتن دانش کافی، راهتان را برای ورود به دنیای تجارت هموار می کنید.
برای اینکه شما بتوانید در کسب و کار خود موفق شوید و جواب سوال صادرات و واردات را از کجا شروع کنیم؟ را پیدا کنید همواره اصول و الزاماتی هستند که باعث موفقیت شما در صادرات و واردات شما می شوند، که در ادامه آنها را برای شما یادآوری میکنیم.
ویژگی تاجر موفق
- هدف بزرگ در سر دارد.
- از قلمرو راحتی خویش دوری کرده، یعنی همواره در حرکت است و در کارش تکرار وجود ندارد. به عبارتی همیشه حرف تازه و فکر نو داشته و راکد نمی ماند.
- به دنبال مقصر نیست و در فکر حل مسائل است.
- آینده را به همان صورتی که تصور میکند، میبیند.
- جزئیات را ثبت میکند و رقبای خود را تحلیل کرده و همواره خلاق است.
- ریسک های حساب شده دارد.
- سعی می کند خدمات عالی ارائه داده و در این امر استوار باشد.
- شناخت کلیه از بازار دارد.
- عدم خرید کالاهای غیر استاندارد و اطمینان از خدمات پس از فروش آن
- بازاریابی برای پیدا کردن مشتری (به عنوان مثال رجوع به عمده فروشی ها برای معرفی کالای خود و ارائه کاتالوگ)
آشنای با تجارت کالا در ایران
اما سه گروه کالای وارداتی که در بازار کنونی ایران سود فراوانی دارند شامل:
- مواد اولیه کارخانجات
- وارد کنندگان خودرو
- وارد کنندگان قطعات کامپیوتر
تقسیم بندی صادرات و واردات
برای آشنای با تجارت کالا این نکته مهم است که بدانیم کالا ها از لحاظ تجاری بر سه دسته تقسیم می شوند و شما می توانید با شناخت دقیق هر سه حوزه، فرصتهای تجارت مناسب را فراهم کنید که مثلا در چه حوزه ای نیاز بیشتری برای صادرات و واردات دیده میشود و بالعکس.
- سرمایهای: مستقیماً برای تولید کالا به کار میرود.
- واسطه: در فرآیند تولید به کار میرود.
- مصرفی: تامین نیازهای خانوار
تقسیم بندی کالاهای وارداتی و صادراتی :
بر اساس قوانین تجارت در ایران، کالاها به سه دسته تقسیم شده اند.
- کالاهای مجاز: که نیاز به مجوز ندارد.
- کالای مشروط: با کسب مجوز امکان پذیر است.
- کالای ممنوع: کالاهای که صدور و ورود آنها به موجب شرع ممنوع است مثل (گوشت خوک)
حرف آخر در مورد صادرات و واردات خود را از کجا شروع کنیم؟
توضیحاتی که توانستیم در حجم کم به شما ارائه دهیم، نقطه ای کوچک از دریای بزرگ علم تجارت ( صادرات و واردات) است.
تمام این اطلاعات آشنای با تجارت کالا راه را برای آگاهی بیشتر شما از بازار هدف، میگشاید.
شما باید برای شروع کسب و کارتان و پاسخ به این سوال که صادرات و واردات را از کجا شروع کنیم؟برنامهریزی کنید و هر آنچه برای خود به عنوان هدف در نظر می گیرید را یادداشت کنید.
دقیقا بدانید که چه کالایی و به کدام مقصد را در دستور کار خود قرار می دهید، شیوه های جدید بازاریابی و جذب مشتری را بیاموزید و برای فروش کالای خود، تبلیغات خود را شروع کنید که برای این کار فضای اینترنت در اختیار شماست.
باید بدانید که در حال حاضر استراتژی بازار چیست و چه کالایی بسته به تغییرات بازار مورد نیاز است تا فورا آن را به بازار تزریق کنید.
دنیای امروز به سرعت در حال تغییر و تحول است، یک تاجر موفق باید هر روز از تغییرات ارز و طلا و اوضاع اقتصادی و سیاسی کشور با سایر کشورها آگاه باشد.
اگر دوره های مدیریتی، مالی و حسابداری را بگذرانید، به راحتی می توانید آنها را در کار خود اعمال کنید.
اعمال سیاستهای تازه توسط دولتها در افول و پیشرفت صادرات و واردات کالا ها بسیار نقش تعیین کننده دارد.
بنابراین انتظار هرگونه تغییرات بد و خوب را داشته باشید و نکته آخر اینکه شما به عنوان یک کارآفرین باید به خودتان اطمینان داشته باشید و با نیروی اعتماد به خود کارتان را شروع کنید و محکم و استوار ادامه دهید.
آکادمی مشاغل ایران از همراهی شما سپاسگذار است و امیدوارم هستیم تا آشنای با تجارت کالا پیدا کرده باشید و پاسخ سوال خود مبنی بر صادرات و واردات را از کجا شروع کنیم؟ را گرفته باشید .در ادامه می توانید با استفاده از مقالات مرتبط که در ادامه ارائه شده است بیشتر در مورد صادرات و واردات را از کجا شروع کنیم؟ اطلاعات کسب کنید و به طور کلی با آشنای با تجارت کالا مسیر موفقیت در این کسب و کار را در پیش بگیرید.در هر مرحله می توانید سوالات خود را از کارشناسان ما پرسیده و ما با افتخار در اولین فرصت جوابگو خواهیم بود.