راهنمای راه اندازی پرورش ماهی کپور
کپور معمولی بهعنوان یکی از اصلیترین ماهیان پرورشی در دنیا شناختهشده است که بهصورت گسترده در اروپا، آسیا خاور دور پرورش داده میشود. میزان تولید کپور پرورشی از طریق آمار نشان میدهد با توجه به تقاضای ماهی کپور در دنیا طی سال ۲۰۱۶ میلادی به بیش از ۴۵۰۰۰۰۰ تن و در سال ۲۰۱۸ مصرف، میزان تولید ماهی کپور در دنیا جایگاه بالایی داشته درحالیکه میزان تولید این ماهی در کشور ما در مقایسه با سایر گونههای پرورشی رتبه پایینتری دارد.
با توجه به موقعیت اقلیمی و مساعد کشور برای پرورش ماهیان گرمابی با ایجاد سایتهای جدید جهت تولید بهصورت متراکم انتظار میرود بتوان میزان تولید را با توجه به نیاز تقاضای مصرف در ایران و دنیا (صادرات) افزایش داد. ماهی کپور را علاوه بر استخر خاکی میتوان در استخرهای بتنی، فایبرگلاس، زین کالیم، قفس و پن به ۸ و ارتفاع،۶، صورت تکگونه پرورش داد.
پرورش در استخرهای بتنی یا فلزی پیشساخته گرد معمولاً با اندازههای با قطر ۵ ۱/۵ متر انجام میگیرد. اگر علاقهمند به مشاغل پرورشی و آبزیان هستید و قصد راهاندازی شغل کم دردسر و راحت را دارید راهاندازی شغل پرورش ماهی کپور مناسب شماست. ما در این مقاله به بررسی نحوه پرورش صفر تا صدی ماهی کپور می پردازیم. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
ماهی کپور چیست؟
ماهی کپور جز ماهیان همهچیزخوار بوده و زندگی در آب شیرین و آبهای گرم، آرام و پوشیده از گیاه را دوست دارد.
ماهی کپور از موجودات ریز بستر آب، کرمها، سختپوستان، نوزاد حشرات، لاشه حیوانات، تخم ماهیان و حتی نوزادان خود برای تغذیه استفاده میکند.
در دمای کمتر از ۷ درجه سانتیگراد بهصورت دستهجمعی به خواب زمستانی فرو میروند.
ماهی کپور در ایران هم صید خوب و طرفداران بسیار زیادی دارد. شکل زیبا و قیمت مناسب آن به خوبیهای این ماهی اضافه میکند
درآمد پرورش ماهی کپور چقدر است؟
معمولاً ماهی 80 درصد هزینه و 20 درصد سود در طول یک سال دارد، البته این سود تا 30 درصد هم میتواند افزایش یابد
نسبت فضای استخر و تعداد ماهی
در یک هکتار، 5 هزار بچه ماهی جا میگیرد
موفقیت در پرورش ماهی کپور
برای موفق شدن در پرورش ماهی کپور، باید آنها را به شکل متراکم پرورش داد که در پرورش این نوع ماهی با دارا بودن حداقل امکانات میتوان حداکثر بهرهبرداری را داشت.
پرورش ماهی کپور در مناطق سرد جایی ندارند اما در مناطق گرمسیری جهان که دارای آب گم میباشند پرورش متراکم نیز مرسوم است. در مناطق گرمسیری ایران هم پرورش این نوع ماهی دارای اولویت است.
سود پرورش ماهی کپور چقدر است؟
پرورش ماهی کپور به دلیل اهمیت غذایی و سوددهی آن امروزه موردتوجه قرارگرفته است
ماهیان کپور، یکی از مهمترین ماهیان پرورشی در ایران است. تا حرف از پرورش ماهی گرمابی به میان میآید، اکثر افراد یاد ماهیان کپور میفتند. این استقبال به خاطر نتایج مثبتی است که پرورشدهندگان کشورمان از پرورش اینگونه ماهی کسب کردهاند.
اتفاقاً مهندسین شیلات نیز روی این نکته تاکید دارند که خانوادهی کپور ماهیها بهترین گزینه برای کشت در استخرهای خاکی و یا بتنی هستند.
به نظر یکی از مهندسین شیلات در زمینه پرورش ماهی کپور توجه کنید: «کپور ماهیان قیمت مناسب، تلفات کمتر، هزینه کمتر برای کشت و از همه مهمتر بازار فروش قابلملاحظه دارند.
اما بااینحال برای داشتن ماهیانی سرزنده، بازارپسند و سرحال باید این نکات مهم را در نظر گرفت؛ انتخاب بهترین روش کشت، ترکیب و تراکم کشت، دمای مناسب، هوادهی بهموقع، نوع غذادهی، نژاد بچه ماهی
راهنمای انتخاب شغل پرورش ماهی کپور
شغل پرورش ماهی کپور
در شغل پرورش ماهی کپور پرورش دهنده ماهی با مراجعه به اداره شیلات برای اخذ مجوز پرورش ماهی کپور اقدام میکند و در مرحله بعد فضایی را براساس سرمایه و امکانات خود تهیه میکند تا بتواند ماهیان را در آن فضا پرورش دهد ،
این فضا میتواند استخر بتنی ، استخر خاکی و یا استخر های پیش ساخته (پرورش به روش متراکم) باشد ، پس از ایجاد فضایی برای پرورش ماهیان با توجه به اصول و قواعد لازم برای پرورش استخر ها را آمده سازی و تجهیزات لازم برای پرورش ماهیان را فراهم میکند تا بچه ماهی ها را بعد از خرید وارد استخر کند ،
بعد از این مرحله با روش های پرورش و نگهداری ماهیان را پرورش میدهد و بعد را غربالگری و رسیدن به وزن ایده آل ماهیان را برای فروش آمده میکند و روانه بازار می کنید و به این صورت چرخه پرورش ادامه پیدا میکند.
البته در مرحله دوم چرخه پرورش نیازی به خرید بچه ها نیست و میتوان از بچه های تولید شده در استخر خود برای ادامه فعالیت استفاده کرد.
سرمایه اولیه و هزینه راه اندازی پرورش ماهی کپور چقدر است؟
اینکه شما میخواهید کارتان را با چه سرمایه و در چه حجمی آغاز کنید، پس در نتیجه سرمایه اولیه هم به همان نسبت کوچک یا بزرگ بودن پروژه پرورشی شما کموزیاد میشود. اگر شما بخواهید اینکار را در مقیاس کوچک شروع کنید مسلماً به سرمایه خیلی کمتری هم احتیاج خواهید داشت اما شروع کار پرورش ماهی با ظرفیت تولید بالا، نیاز به سرمایه اولیه بالایی دارد
تمام هزینهها شامل ساختمان اداری، انبار آذوقه، اتاقک نگهبانی، ساخت استخرها و کانالهای ورودی و خروجی آب به مزرعه و نصب تجهیزات فنی مزرعه است
حداقل هزینه راه اندازی
حداکثر هزینه راه اندازی
مزایای شغل پرورش ماهی کپور چیست؟
- در استخر بتنی و خاکی قابل پرورش است
- سرمایه اولیه کمتری نسبت به پرورش دیگر ماهیان دارد
- نیاز به تجهیزات زیادی ندارد و بهراحتی میتوان این شغل را راهاندازی کرد
- پرورش ماهی کپور شغلی آسان است و فقط با رعایت چند آیتم در اصول نگهداری بهراحتی میتوانید این شغل را انجام دهید
معایب شغل پرورش ماهی کپور چیست؟
- نیاز به زمین خاکی حداقل 1 هکتار و یا زمین برای استخر بتنی حداقل 100 متری است (البته در طرح پرورش متراکم به فضای خیلی کمتری نیاز دارید)
- شغل مراقبتی است هم از لحاظ امنیت ماهیان نیاز به نگهبان دارند و هم ازنظر نگهداری نیاز به پرسنلی که از ماهیان مراقبت کند (توجه و دقت زیاد در نگهداری و یا حتی تامین اکسیژن مورد نیاز ماهی و دمای آب.)
- مصرف ماهی در فصل تابستان میان مردم کاهش پیدا میکند همین امر باعث شده که تقاضا کم شود و هزینه هم کاهش یابد.
- از سویی دیگر حضور رقبای قدرتمند دیگری در بازار میتواند باعث کاهش قیمت ماهی کپور شود.
تحلیل شغل پرورش ماهی کپور
رسته کسب و کار
میزان سرمایه
میزان رضایت
میزان تخصص
میزان زمان
میزان تحصیلات
سهولت در راه اندازی
خواص ماهی کپور
کاهش خطر بروز بیماریهای قلبی، کاهش فشارخون بالا، کنترل وزن، رشد مغز، کمک به افزایش قد، جلوگیری از بیماری، کاهش خطر ابتلا به آرتریت، سلامت چشمها، کمک به حفظ جوانی ، مفید برای سلامت ذهنی، کنترل کلسترول، کاهش خطر انسداد عروق مغزی، کاهش خطر تصلب شرایین، دارای اثرات ضد التهابی است، سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند، عملکرد دستگاه گوارش را تقویت میکند، سطح هورمونها را بهینه میسازد و…
انواع ماهی کپور
- کپور معمولی
- کپور علفخوار که به آن آمور میگویند.
- کپور نقرهای که به فیتوفاگ معروف است.
- کپور سرگنده که بیگهد معروف میباشد.
کپور ماهیان پرورشی در ایران
کپور معمولی
کپور معمولی (Common carp) این ماهی بهعنوان یکی از اصلیترین ماهیان پرورشی دنیا شناختهشده است و بهطور گستردهای در اروپا و آسیا و خاور دور پرورش داده میشود و نوع بومی وحشی آن با نام سازان در آبهای جنوبی دریای خزر مشاهده میشود نوع پرورشی آن در سراسر کشور پرورش مییابد.
بدن این ماهی کشیده در پهلوها کمی فشرده است. دهانش کمی قابل ارتجاع است. یک باله پشتی نسبتاً طویل دارد و بدنش پوشیده از فلس های مدور نسبتاً درشت است، پوزهاش دو جفت سبیلک دارد. رنگ بدن در دو طرف زردطلایی و در پشت تیره است. هر یک از فلس ها در انتها یک خال سیاهرنگ دارد.
کپور علفخوار یا آمور
کپور علفخوار یا آمور grass carp به این ماهی بهاشتباه در بازار، ماهی سفید پرورشی میگویند. دارای بدنی کشیده و پهن با بالههای کوتاه و قوی است که شبیه ماهی سفید میباشد اما بدنش از فلسهای درشت که به زرد روشن میگراید پوشیده شده است دارای دندانهای حلقی ۲ ردیفی است با طول ۷-۶ میلیمتر به تغذیه فعال میرسد و در زمان ۷ تا ۱۳ سانتیمتری با تغذیه ۳۰% زئوپلانکتون رشد خوبی دارد.
کپور علفخوار بدنی کشیده و دراز دارد که از فلسهای درشت پوشیده شده است. رنگ بدن در پشت خاکستری و در پهلوها زرد مایل به سبز است. تغذیه اینگونه از گیاهان عالی صورت میگیرد؛ البته در سنین نوزادی تا طول سه سانتیمتری از زی شناوران تغذیه میکند.
چرا ماهی کپور پرورش دهیم؟
از مهمترین ویژگی ماهی کپور توانایی زندگی در آبهای گرم با دمای 20 تا 30 درجه سانتیگراداست به همین دلیل از دسته ماهیهای گرمابی بهحساب میآیند.
این ماهیان در برابر تغییرات و شرایط آبوهوایی مقاومت بیشتری از خود نشان میدهند؛ و قدرت تطابقپذیری بالایی در برابر شرایط سخت دارند. بهگونهای که پرورش ماهی کپور در آکواریوم و اسارت بسیار رایج است و میتوانند بهراحتی خود را با این شرایط سازش دهند.
ماهیان کپور همهچیزخوار هستند و بر اساس نوع گونهای که وجود دارد ممکن است گوشتخوار، لجن خوار، گیاهخوار و یا زئوپلانکتون خوار (تکسلولهایی که به تاژکداران و مژکداران برمیگردد) باشند؛ و میتوانند از انواع کرم، حشرات، لارو و تخم ماهیان تغذیه کنند.
پرورش راحت تری نسبت به مابقی ماهیان دارند
بیشترین منطقه پرورش ماهی کپور در ایران شمال کشور و جنوب کشور بهخصوص استان خوزستان است.
اصول پرورش ماهی کپور:
- خصوصیات و ویژگیهای مناسب آب پرورش ماهی کپور
- انتخاب جایگاه مناسب پرورش ماهی کپور
- تغذیه ماهی کپور
- درجهبندی ماهیهای کپور
- تراکم و ترکیب ماهیان کپور در استخر پرورشی
- کود دهی استخرهای پرورشی
روشهای پرورش ماهی کپور در استخر
استخرهای پرورش ماهی اختصاصی
این استخرها به شکل اختصاصی جهت تولید و تکثیر آبزیان کاربرد دارند و معمولاً آب خروجی از سیستم با عمل تصفیه مجدداً وارد سیستم میشود و در اشکال مختلف از نظر هندسی ساخته میشوند (روش پرورش متراکم)
استخرهای دو منظوره کشاورزی و پرورش ماهی
این استخرها و حوضچهها صرفاً و بهتنهایی جهت پرورش ماهی ساخته نمیشوند. در موارد زیادی استخر کشاورزی احداث میشود و در سالهای بعد از ساخت کشاورزان جهت پرورش ماهی اقدام میکنند. در این استخرها آب خروجی از سیستم پرورش آبزی وارد بخش کشاورزی میشود و بهصورت غنیشده با کود طبیعی به سطح زیر کشت تزریق میشود که موجب افزایش حجم تولید و افزایش کیفیت آنها میشود. تاثیر آبیاری با این آب خروجی در کاشت صیفیجات بهسرعت در تولید و کیفیت محصولات دیده میشود.
انواع استخر پرورش ماهی با توجه به شکل آنها
- استخرهای بتنی مسلح
- استخر پیشساخته
- استخرهای کشاورزی ژئوممبرانی
- استخر خاکی
- استخر بلوکه چینی
انواع روش های پرورش ماهی کپور
روش گسترده
در روش گسترده جهت تغذیه این آبزی از غذاهای طبیعی استفاده میشود که بهرهوری کمی دارد. در این روش معمولاً از استخرهای خاکی یا منبع آبی که در حالت طبیعی دارای تولیدات اولیه (پلانکتونی)، جلبکهای آبی، گیاهان آبزی و به نتوز مناسب باشند، استفاده میشود.
از خصوصیات این روش میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- بهبود کیفیت آب بهمنظور استفاده در کشاورزی و تولیدات گیاهی.
- کاهش هزینه تولید ماهی
- افزایش درآمد حاصل از تولید و پرورش ماهی کپور
- کاهش درصد تلفات و افزایش بازماندگی آبزیان پرورشی
روش نیمه متراکم
روش نیمه متراکم یکی دیگر از روشهای پرورش کپور است. در این روش برای تغذیه آبزیان از غذای دستی استفاده میشود که نسبت به روش گسترده بهرهوری بالاتری دارد. میزان تراکم ماهی در واحد حجم هم بیشتر است.
همچنین پرورش تکگونه و چند گونه در این روش قابلاجرا است. با توجه به اینکه در این روش از غذای دستی برای پرورش آبزیان استفاده میشود. بنابراین نوع استخر پرورشی متفاوت است و میتواند استخر خاکی، بتنی یا استخر با پوشش مصنوعی باشد.
روش متراکم
در این روش فقط از غذای دستی برای تغذیه آبزیان استفاده میشود و در استخرهای بتنی یا با بستر فایبرگلاس و مواد مصنوعی پرورش ماهی صورت میگیرد. با توجه به میزان کم آب در منابع آبهای خرد (چاهها و چشمهها) پروراندن این ماهی کاملاً مکانیزه میباشد. بهرهبرداری در این روش از طریق سیستم مداربسته و محصور امکانپذیر است.
مراحل کلی پرورش ماهی کپور
ماهی کپور در دمای 25 تا 27 درجه رشد میکند
پرورش ماهی، زمین و محیط مناسبی میخواهد زیرا بهترین رنج دما برای ماهیهای گرمابی بین 25 تا 27 درجه سانتی-گراد است تا بتوانند خوب رشد کنند اما اکنونکه دمای آب 12 درجه است، دیگر رشد نمیکنند
ماهی گرمابی است و در فصل گرما آنها را تولید شده و در فصل سرما هم به فروش میرسد
از فروردین که هوا رو به گرمی می رود و به بیش از 15 درجه سانتی¬گراد می رسد، ماهی¬ها بهمرور شروع به رشد می-کنند و در اردیبهشت با افزایش دمای آب به 22 درجه، رشدشان بیشتر می¬شود تا جایی که در ماه های خرداد، تیر، مرداد و شهریور به اوج رشد خود می رسند.
اگر در طول دوره پرورش به ماهی خوب غذا داده شود، وزن کم نمی کند و از چربی¬هایش استفاده می کند بنابراین لاغر نمی شود اما اگر در فصل گرما ماهی خوب تغذیه نشود، نه تنها رشد نمیکند بلکه لاغر هم میشود و احتمال تلفات هم دارد.
استخر در اسفند یا فروردین باید کود دهی شود
با این کود دهی آب مقداری تقویت میشود برای این کار قبل از اینکه ماهی را در استخر ریخته شوند، از کودهای حیوانی استفاده میشود.
ضدعفونی کردن استخر با آهک پیش از ریختن ماهی
قبل از اینکه ماهی را در استخر ریخته شود باید استخر را با آهک خشک و ضدعفونی کرد تا آلودگی از بین برود یا برای مدتی آفتاب بخورد که زمینش خشک و سفت شود تا وقتی داخل استخر را میشوری یا با موتور و ماشین در آن تردد میکنی، گل بلند نشود.
باید هنگام ریختن ماهی در استخر اصولی رعایت شود که یکی از آنها این است که بچه ماهی¬ها پیش از ریخته شدن در استخر باید حداقل 5 تا 10 دقیقه در آبنمک ضدعفونی شوند؛ بدین ترتیب کمتر بیماری سراغ ماهی¬ها می¬آید.
قطع برق و اکسیژن استخر ماهیها را به کشتن میدهد
اگر استخر بتنی باشد باید همیشه بالای سر استخر بود زیرا اگر یک لحظه برق برود باید سریع ژنراتور روشن شود تا اکسیژن قطع نشود؛ مخصوصا موقع غذادهی ماهی، اگر 10 دقیقه برق برود، اکسیژن دیگر وجود ندارد و ماهی تلف میشود چون استخر بتنی متراکم است و در یک فضای 100 متری، 4 تن ماهی وجود دارد.
البته در استخر خاکی هم هنگام غذادهی در شبهای تابستان حتما باید اکسیژن فعال باشد اما در روز به دلیل وجود آفتاب اکسیژن تامین میشود و نیازی به تزریق اکسیژن نیست؛ همچنین در زمستان هم اکسیژن نیاز ندارد.
یک هکتار زمین برای ایجاد استخر خاکی نیاز است
اگر بخواهد در استخرهای بتنی کار کند، با 100 متر هم میتوان شروع کرد؛ اکنون استخرهای بتنی 2 هزار متر هستند که 13- 12 تا استخرهای بتنی 125 متری دارند که علاوه بر آن کار، اینجا کپور متراکم کار میکنند.» به گفته او اما اگر بخواهند استخر خاکی داشته باشند، کمتر از یک هکتار صرفه اقتصادی ندارد چون هزینه نگهداری و نگهبان و برق و … دارد.
با توجه به هزینههای نگهبان، کارگر، هواده، برق، آب و… شروع کار با زمینی کمتر از 5 هزار متر در استخر خاکی، صرفه اقتصادی ندارد چون سودش، پول نگهبان هم نمی¬شود.
ابزار و تجهیزات مورد نیاز برای پرورش ماهی کپور
هر کاری ابزار و تجهیزات خاصی نیاز دارد؛ در کار پرورش ماهی کپور هم آنگونه که این پرورشدهنده ماهی میگوید، نیاز به برق، هوادههایی مانند اسپلش، موتور پمپ و قایق موتوری در صورت بزرگ بودن استخر دارد.
تغذیه ماهی کپور
این ماهی تقریباً همهچیز را میخورد و تقریباً خوراک اصلی آن موجوداتی است که در کف استخر پرورش ماهی زندگی میکنند مانند انواع کرمها، حشرات ، لاشه حیوانات تخم ماهیهای و حتی از نوزاد خود برای تغذیه استفاده میکند. (سبوس گندم ، تفالهی گوجهفرنگی و از خیلی چیزهای دیگر نیز تغذیه میکند).
فروش ماهی کپور
بحث فروش که میشود، درباره نوع توزیع محصول در بازار صحبت می کنیم ، مشتریان تمایلی به خرید ماهی مرده ندارند بنابراین باید ماهی ها را زنده فروشی کنیم که برای این کار باید ماهیها را با آب و اکسیژن به بازار ببریم.
هرچند که ماهی زنده کیفیت خیلی بیشتر و بهتری از ماهی فریز شده دارد اما هزینه هایی را هم تحمیل میکند زیرا باید در چاه نگهداری شود و آب تازه و اکسیژن داشته و تحت مراقبت ویژه باشد تا به فروش برسد.
فروش ماهی در همهی فصول سال
امروزه در اکثر مزارع پرورش ماهی از روشهای تولید لایهای استفاده میشود بهاینترتیب که پس از هر مرحله از تولید و رشد مرحله غربالگری صورت میگیرد و بهاینترتیب ماهیها با اندازهها و وزنهای یکسان در استخرهای مجزا نگهداری میشوند و به همین ترتیب کار ادامه مییابد.
بهاینترتیب تقریباً در تمام طول سال ماهی آماده فروش در مزرعه موجود است لذا مزرعهدار میتواند مشتریان خود را در تمام طول سال راضی نگه دارد. فضای کلی که برای استخر در نظر گرفته میشود بین ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ مترمربع است که یک فضای مفید ۵۰۰ تا ۷۰۰ متری را در اختیار شما قرار میدهد.
شرایط بازار درفروش ماهی کپور
شاید در درجه اول یکی از مهمترین دغدغهها و مشکلات پرورش ماهی کپور برای یک پرورشدهنده بحث بازار مصرف آن باشد. با توجه به خواص بینظیر گوشت ماهی (به دلیل بالا بودن میزان پروتئین و اسیدهای چرب مفید) سبب گردیده بسیاری از افراد جامعه رو به این حیوان پرخاصیت بیاورند و در سبد غذایی خود آن را جایگزین گوشت قرمز بنمایند؛ بنابراین یک پرورشدهنده بایستی بتواند با اصول مدیریت صحیح، نبض بازار مصرف و مشتریان خود را در دست بگیرد تا بتواند سود پرورش ماهی کپور را به جیب بزند
روشهای فروش ماهی کپور
روشهای فروش انواع ماهی کپور بسیار متفاوت است و میتوان به شکلهای گوناگونی آن را در بازار عرضه کرد.
میتوان بهصورت زنده به ماهیفروشان بازار ماهی فروخت
و یا برای مثال میتوان آن را بهطور منجمد شده فرآوری و وارد بازار کرد. در فرآوری همچنین ممکن است سر و دم ماهی قطع شود و یا پوست آن جدا شود.
در مواردی نیز تنها فیله آن را منجمد میکنند و به آن ماهی منجمد تمیز شده میگویند.
همچنین میتوان انواع این ماهیان را نمکسود و دودی کرد. برای این کار میتوان آن را از دوده هیزم یا ذغال رد میکنند و طعم مطلوبی به آن داد، قبل از آن، ابتدا نمکسود میکنند تا میکروبها وارد آن نشوند و سپس دودی میکنند که طرفداران خاص خود را در بازارها دارد.
از دیگر موارد عرضه آن، عرضه بهصورت تن ماهی است. تن ماهی کپور یکی از خوشمزهترین خوراکیها بوده و بهصورت کنسرو عرضه میشود. بهمنظور تهیه آن فیلهها را در قطعات بزرگ خردکرده و درون دیگهای بزرگ میجوشانند تا همراه نمک و ادویه بپزند سپس بهصورت داغ درون قوطیهای کنسرو میریزند و در آن را محکم میبندند تا شرایط خلاء ایجادشده تا میکروارگانیسمها به آن ورود نکنند.
صادرات انواع ماهی کپور در ایران
امروزه صادرات مواد غذایی نسبت به دیگر کالاها آسان و راحتتر است زیرا باقیمت پایین تولید اولیه شکل میگیرد و منجر به سود بیشتر برای تجار و صادرکنندگان میباشد و امروزه صادرات ماهیها رشد چشمگیری کرده و صادرکنندگان به این نتیجه رسیدهاند که صادرات ماهی میتواند سود خوبی داشته باشد.
صادرات ماهی کپور در ایران هرساله اتفاق میافتد و بسیاری از ماهیهای کپور را به کشورهای دیگر صادر میکنند.
اصلیترین مشتری ماهی کپور در صادرات
لازم به ذکر است یکی از مشتریان اصلی ماهی کپور کشور چین میباشد، طرف چینی متقاضی ماهی کپوری است که هم دارای برند معتبر باشد همبسته بندی تمیزی داشته باشد این خود یک برگ برنده خوبی برای معرفی محصول کشور به بزرگترین بازار چین است.
با توجه به اینکه بهترین شرایط را برای صادرات ماهی کپور انجام دادهایم ازجمله مشتریان کپور صادراتی کشور عراق است که هرساله صادرات این محصول در حال رشد است.
از طرفی کیفیت عالی و شرایطی ایده آل همچون قیمت ماهی کپور باعث شده با استقبال کشورهای دیگر مشتریان ماهی کپور بیشتر شود ازجمله چین، ترکیه، روسیه بهعنوان مشتریان اصلی شناختهشدهاند.
صادرات گسترده ماهی کپور درجهیک به کشورهای همسایه
امروزه به بهترین شکل ممکن انجام میشود. صادرات ماهی کپور در حال حاضر از پرسودترین تجارتهای حال حاضر بازار است و در کشور ما نیز صید و پرورش ماهی کپور به رشد و شکوفایی خیلی خوبی رسیده است و به دلیل کیفیت فوقالعاده مطلوب این ماهی در بازار، امروزه شاهد این امر هستیم که صادرات این محصول در تناژ بسیار بالا به کشورهای همسایه انجام میشود
برای اخذ مجوز پرورش ماهی کپور به اداره شیلات باید مراجعه کرد