راهنمای راه اندازی مغازه لبنیاتی
مغازه لبنیاتی مانند سایر فروشگاههای مواد غذایی همیشه مشتریان خود را دارند، زیرا محصولات لبنی و فرآورده های دامی یکی از مواد غذایی مهم در سبد خانواده های ایرانی است. به همین دلیل افراد زیادی در فکر ورود به شغل لبنیاتی و راه اندازی مغازه لبنیاتی خودشان هستند به همین جهت ما در این مقاله به سراغ صفر تا صد لبنیاتی آمدیم تا بیشتر با این شغل و نحوه کار آن آشنا شویم.
شغل لبنیاتی به شغلی گفته میشود که از شیر دامها برای تولید لبنیات مانند شیر پاستوریزه شده، پنیر، ماست، خامه استفاده میشود. معمولاً ماده اولیه تولید انواع لبنیات، شیر گاو است. اما گاهی از شیر سایر پستانداران همچون بز، گوسفند، گاومیش و … هم استفاده میشود. مغازه لبنیاتی در کنار حاشیه سود مناسب خود میتوانند تولید کننده محصولات لبنی نیز باشد؛ و در سودهای بیشتری سهیم باشد.
اگر شما بتوانید مغازه لبنیاتی خود را در موقعیت خوبی راه اندازی و کیفیت محصولات لبنی و فرآوردههای آن را افزایش دهید مطمئناً از فروش بسیار بالایی برخوردار خواهید شد بصورتی که در بسیاری از شهرها صف مغازههای لبنياتی در اول صبح و حوالی غروب تا بیرون از مغازه لبنیاتی نیز کشیده میشود این تقاضای بالا در شغل لبنیاتی نوید از یک کسب و کار پررونق و با درآمد بالا میدهد بنابراین اگر شما هم به فکر راه اندازی مغازه لبنیاتی خود هستید ما در این مقاله به صفر تا صد لبنیاتی و آموزش شغل لبنیاتی خواهیم پرداخت، پس همراه ما باشید.
درآمد لبنیاتی چقدر است؟
یک لبنیاتی سودآور روزانه ۱۰۰ کیلو شیر نیاز دارد. معمولا هر کیلو شیر را بین 4300 تا 4500 تومان از دامدار خریداری میکنند. اگر حدود 5 تا 6 میلیون در طول روز فروش داشته باشند جدا از 40 درصدی که برای هزینه های مغازه صرف می شود، باقی آن به سود شما خواهد بود.
سود لبنیاتی چقدر است؟
فروش لبنیات حاشیه سودی معادل 25 الی 30 درصد دارد.
يك لبنياتي روزانه بين 5 تا 6 ميليون تومان فروش دارد كه حدود 40 درصد از اين ميزان به تهيه مواد اوليه اختصاص پيدا میکند. همچنين هزینههای گرمايشي، سرمايشي، هزینههای بهداشتي كردن شير و … حدود 10 درصد از مبلغ را به خود اختصاص میدهند. همچنين هزینههای بستهبندی 15 درصد از فروش روزانه را به خود اختصاص میدهد.
حاشيه سود يك لبنياتي بين 25 تا 30 درصد است و اگر اين مغازه در يك محل مناسب و بدون رقيب باشد ماهانه بيش از 40 ميليون تومان سود خالص دارد اما بهطور متوسط بسته به نوع مغازه، ميزان محصولات موجود در يك مغازه و محل راهاندازی آن یک لبنياتي بين 40 تا 50 ميليون تومان سود خالص دارد. (اگر به فروش روزانه حدود 6 میلیون تومان برسد)
راهنمای انتخاب شغل لبنیاتی
سرمایه اولیه و هزینه راه اندازی مغازه لبنیاتی چقدر است؟
بیشترین هزینه مربوط در این کسبوکار، به تجهیزات لبنیاتی و مکان فروشگاه مربوط میشود
داشتن مکان مناسب، خرید تجهیزات و مواد اولیه از مهمترین پایههای این کار به شمار میآیند که بهتر است اول فضای کار را آماده کنید و بعد به سمت مواد اولیه و تجهیزات بروید.
حداقل هزینه راه اندازی
حداکثر هزینه راه اندازی
تجهیزات | 80 میلیون تومان | 200 ملیون تومان |
مواد اولیه - سرمایه در گردش | 10 میلیون تومان | 30 میلیون تومان |
دکوراسیون | 20 میلیون تومان | 50 میلیون تومان |
لیست تجهیزات لبنیاتی
اقلام مغازه لبنیاتی
مراکز تامین تجهیزات و اقلام مغازه لبنیاتی
نمونه های واقعی
مزایای شغل لبنیاتی چیست؟
- صف طولانی خریداران در بسیاری از مغازههای لبنیات سنتی نشان میدهد که این کسبوکار از رونق خاصی برخوردار است
- فروشگاه لبنیاتی نیاز به نیروی کار زیادی ندارد
- در این کسبوکار محصولاتی پرمصرف و درعینحال مصرفی ارائه میشود که از مزایای این شغل محسوب میشود.
- قیمت پایین محصولات و عدم مقاومت در برابر خرید فرآوردههای لبنی از طرف مشتریان
- این شغل هم مانند خیلی از شغلهای دیگر به سرمایهی زیادی برای شروع کار نیاز دارد
- این شغل با وجود درآمد بالا ریسکهایی هم دارد، مثلاً در جایی مثل روستا که دست زیادی وجود دارد آنچنان پرسود نیست ولی اگر در شهری مثل تهران یا دیگر نقاط که کمتر به چشم میخورد مغازه یا فروشگاه لبنیاتی راهاندازی شود قطعاً به سود بالایی میرسد.
معایب شغل لبنیاتی چیست؟
- شما نیاز به تجهیزات لبنیاتی دارید تا بتوانید محصولات را خودتان تولید کنید، در غیر این صورت اگر بخواهید محصولات تولیدی دیگران را به فروش برسانید، سود آنچنان عایدتان نخواهد شد
- به دلیل هزینهی بالای دستگاهها بسیاری از تولیدکنندگان با نصب قطعات ارزانقیمت اقدام به تولید دستگاههایی بیکیفیت میکنند که این امری بسیار غیرمنطقی و تاسف بار است بااینحال بهتر است در خرید این دستگاهها دقت بالایی داشته باشید تا دچار ضرر مالی نگردید.
- بسیاری از خانواده نسبت به بهداشتی بودن محصولات سنتی دچار ابهام هستند و به همین دلیل خرید یک محصول صنعتی را ترجیح میدهند.
- تهیه شیر مناسب و به قیمت چالش دیگر این کسبوکار است
- قیمت بالای ظروف پلاستیکی و سطل ماست موردنیاز این حرفه
- سروکار داشتن با حرارت و شیر جوشیده که میتواند در صورت سهلانگاری، سوختگیهای شدید و کشنده ایجاد کند.
- تبخیر شیر پس از جوشیدن که به ازای هر ۲۰۰ کیلو حدود ۱۰ الی ۱۵ کیلو از شیر تبخیر میشود.
- حساسیت دولتها به نرخ شیر و کنترل شدید قیمتها از طرف اتحادیه برخلاف سایر اصناف کاری
- قیمت بالای تجهیزات مورد نیاز و نیازمند بودن به سرمایه اولیه نسبتاً بالا.
- اقبال مردم به محصولات لبنی صنعتی و رقابت با کارخانجات و برندهای مطرح و قدرت
تحلیل شغل لبنیاتی
رسته کسب و کار
میزان سرمایه
میزان رضایت
میزان تخصص
میزان زمان
میزان تحصیلات
سهولت در راه اندازی
پروانه کسب مغازه لبنیاتی
براي راهاندازی فروشگاه لبنیاتی در مرحله اول بايد شرايط اخذ پروانه كسب را داشت. اين شرايط عبارتاند از مراجعه به اتحاديه مربوط و تقاضا براي اخذ مجوز که بايد مراحلي را پشت سر گذاشت. با مراجعه به اتحاديه لبنیاتفروشی استان و يا شهر بايد درخواست مجوز ارائه شود.
پس از آن بايد مدارك مربوط به تحصيل، فتوكپي شناسنامه، كارت پايان خدمت (براي آقايان)، كارت ملي، سند اجارهنامه و يا كپي از سند در صورت خريداري شدن ملك، معاينه پزشكي، گواهي عدم اعتياد، گواهي عدم سوء پیشینه ،تاییدیه اماكن و … به اتحاديه ارائه شود.
در صورت تکمیل بودن تمامي مدارك خواستهشده پروانه كسب از سوي اتحاديه به متقاضي ارائه میشود