راهنمای راه اندازی پرورش اردک
پرورش اردک یکی از مشاغل پرسود در زمینه تولید و پرورش پرندگان است که میتواند به دو شکل صنعتی و خانگی صورت گیرد. پرورش اردک کم ریسک و پر سود و سرعت رشد آن بالاست؛ گوشت اردک به دلیل عدم استفاده از واکسن های متفاوت از کیفیت بالاتر برخوردار است.
پرورش و نگهداری اردک به چهار منظور صورت می پذیرد: اردک های گوشتی یا سنگین وزن، اردک های تخمگذار یا سبک وزن، اردک های تخمگذار و گوشتی و اردک های تزئینی
نگهداری اردک به علت مقاومت خوبی که در برابر انواع بیماری ها دارد ریسک کمی به دنبال دارد و به سرعت سود دهی خود را شروع می کند
درآمد پرورش اردک چقدر است؟
درآمد حاصله از شغل پرورش اردک وابسته به تعداد و نژاد اردک هایی است که شما نگهداری می کنید. آشنایی مردم با تخم و گوشت اردک در سالهای اخیر به جهت سهولت حمل و نقل افزایش یافته که این موجب فروش و درآمد بالاتر از این کسب و کار گردیده است.
تکثیر و ازدیاد اردک ها با استفاده از جوجه کشی از تخم نطفه دار روش دیگری در پرورش اردک است که موجب می شود شما با فروش جوجههای یک روزه به مراکز پرورش و نگهداری اردک از درآمد قابل توجه ای برخوردار باشید. در این روش داشتن تجربه و دانش لازمهی پیشرفت کاری و درآمد مطلوب است.
سود پرورش اردک چقدر است؟
پرورش اردک از مشاغل پر سود محسوب می شود.
بازگشت سرمایه در این شغل بسیار بالاست، در پرورش اردک های گوشتی وزن یک جوجه یک روزه که حدود 40 گرم است بعد از 60 روز در شرایط ایده آل به 2500 گرم می رسد به این معنی که در پرورش جوجه های گوشتی بعد از دو ماه سرمایه اولیه شما برمی گردد.
از سوی دیگر راندمان لاشهی طیور نسبت به وزن زنده آن 75 درصد است که در میان حیوانات پرورشی در رده بالایی قرار دارد.
اردک های تخم گذار در حدود 1500 گرم وزن دارند و می توانند در سال حدود 18 کیلوگرم تخم گذاری کنند که این یعنی 12 برابر وزن خود، این موضوع باعث ایجاد یک حاشیه سود بسیار خوب و مطمئن می شود.
راهنمای انتخاب شغل پرورش اردک
سرمایه اولیه و هزینه راه اندازی مزرعه پرورش اردک چقدر است؟
پرورش صنعتی اردک در مقایسه با پرورش خانگی آن نیاز به سرمایه اولیه و تجهیزات بالاتری است که متقابلاً سود بسیار بیشتری را به ارمغان خواهد آورد؛ در پرورش اردک سرمایه لازم با توجه به روش نگهداری آن سنجیده میشود؛ پس پیش از بررسی سرمایه اولیه باید روش نگهداری مطلوب را با توجه به اقلیم و شرایط محیطی مشخص کنیم. پرورش صنعتی اردک به سه روش قابل انجام است:
1- پرورش اردک در فضای باز
در این روش جوجه اردک ها باید در سالن با دمای مناسب نگهداری شوند؛ عموماً نگهداری جوجه اردکها در این شرایط حدود دو هفته تا یک ماه به طول می انجامد تا بدن آن ها کاملاً از پر پوشیده شود و مقاومت بدنی آن ها در برابر شرایط محیط باز افزایش یابد. در این روش برای هر اردک باید حدود یک متر مربع زمین در نظر بگیرید.
2- پرورش اردک در فضای نیمه باز
در این روش سالن نگهداری اردک ها را تقسیم بندی کرده و برای نگهداری اردک ها از تفریحگاه هایی در کنار هر سالن استفاده می شود که به منظور شنا و بازی اردک ها تهیه شده است.
3- پرورش اردک در فضای بسته
در این روش اردک ها به طور کامل در سالن هستند. از این روش بیشتر در مناطق سرد و خشک برای نگهداری اردک استفاده می شود.
در خصوص سالن نگهداری اردک ها نکات مهمی وجود دارد. سالن به تهویه قوی و مناسب نیاز دارد زیرا میزان بوی اردک ها نسبت به دیگر پرندگان بیشتر است. دمای سالن باید حدود 28 تا 32 درجه سانتی گراد باشد که لازمه آن وجود سیستم گرمایشی مناسب است. به دلیل غریزه اردک ها به شنا و همچنین تعادل دمایی بدن آن ها از این طریق، وجود یک استخر در سالن نگهداری اردک ها اهمیت دارد.
برای گرم کردن جوجه ها در روزهای اول از لامپ مادر مصنوعی استفاده می شود که علاوه بر گرمایش موجب میکروب کشی نیز می شود. وجود دانخوری در سالن بسیار مهم است که می توان از نوع دستی یا اتوماتیک آن استفاده کرد.
بنابراین سرمایه پرورش اردک کاملاً وابسطه به اقلیم و شرایط نگهداری شماست.
برای تهیه جوجه اردک اولیه به سه روش می توان اقدام کرد که سرمایه اولیه شما وابسته به این روشهاست:
1- جوجه کشی از تخم نطفه دار
در این روش شما با خرید تخمهای نطفه دار اردک و استفاده از دستگاههای جوجه کشی اقدام به تولید جوجه های یک روزه میکنید باید توجه داشته باشید با وجود اینکه این روش بسیار به صرفه است اما داشتن تجربه و دانش کافی است که میتواند تولید مناسب را تضمین کند.
2- خرید جوجه یک روزه
از این روش شما با خرید جوجه های یک روزه شروع می کنید؛ به یاد داشته باشید برای خرید جوجه اردک ها از سالن های پرورش معتبر استفاده کنید تا از صحت و سلامت آن ها مطمئن باشید.
3- خرید اردک های مولد
در این روش شما با خرید اردک های نر و ماده جوان شروع می کنید؛ در این روش اردک باید به نژاد و سن اردک ها بسیار توجه کنید.
شما با بررسی و تصمیم گیری در خصوص روش تکثیر و نگهداری اردک ها می توانید سرمایه اولیه خود را براورد کنید برای این منظور می توانید ما را در سطح یک دنبال کنید تا به بررسی جزئیات بیشتر آن بپردازیم.
حداقل هزینه راه اندازی
حداکثر هزینه راه اندازی
مزایای پرورش اردک چیست؟
نگهداری و تکثیر اردک می تواند در دو گروه صنعتی و خانگی صورت گیرد، گوشت اردک طبع گرمی دارد و میتواند جایگزین خوبی برای گوشت مرغ باشد. اردک ها در برابر بیماری ها نسبت به دیگر پرندگان مقاوم تر هستند به همین دلیل واکسن های که برای پرورش مرغ نیاز است در پرورش اردک استفاده نمی شود به همین جهت گوشت اردک عاری از مواد هورمونی و مضر است.
برای نگهداری اردک می توان از فضای باز و مرتع نیز استفاده نمود و این نکته به جهت اقلیم های مناسبی که در کشور برای پرورش اردک وجود دارد حائز اهمیت است. یکی از روش های پرورش اردک در شمال ایران، پرورش اردک در شالیزارهای برنج است که باعث می شود اردک ها ساقه های به جا مانده از برنج، علف های هرز و سبوس برنج ها را استفاده کنند و تأثیر به سزایی در کاهش مصرف کود شیمیایی داشته باشد.
معایب پرورش اردک چیست؟
یکی از بیماری هایی که بچه اردک ها را تهدید می کند بیماری هپاتیت ویروسی اردک است. این بیماری در صورتی شایع می شود که اجداد این اردک ها به طور کافی واکسینه نشده باشد و در صورت وجود چنین مخاطراتی می بایست اردک های یک روزه را قبل از این که در زیر دستگاه مادر قرار گیرند واکسینه شوند.
یکی دیگر از معایب اردک ها نسبت به مرغ میزان مصرف خوراک بیشتر آن است اما می توان با در دسترس قرار دادن تغذیه آزاد در محیط، هزینه آنها را کاهش داد.
نگهداری اردک ها نسبت به مرغ به فضای بیشتری نیاز دارد.
اردک ها برای کاهش دمای بدن خود و حفظ گردش خون در بدن و بخصوص پاها به طور غریزی به شنا کردن در آب نیازمندند. بنابراین برای محیط نگهداری اردکها وجود حوضچه یا استخر را در نظر داشت.