کسب درآمد از بوم گردی
کسب درآمد از بوم گردی یکی از شاخصههای مهم اقتصاد گردشگری است. صنعت گردشگری به دلیل درآمدزایی بالا و ایجاد اشتغال سالهاست که در دنیا مورد توجه قرار گرفته است.
در سالهای با نگاه تازه مردم و دولت به صنعت گردشگری و توریسم افق های روشنی در این زمینه نمایان شده است که یکی از آنها پیشرفت چشمگیر بوم گردی بوده است.
بوم گردی با توجه به هزینههای پایین و آشنایی با فرهنگ و معماری بومی هر منطقه میتواند بسیار جذاب و مفرح باشد.
بوم گردی علاوه بر ایجاد گردش مالی قابل توجه در مناطق روستایی و کمک به اقتصادهای ضعیف روستایی باعث بالا رفتن سطح نشاط و سلامت روحی مردم جامعه نیز میشود.
ما در این مقاله به بررسی انواع اقامتگاه های بوم گردی و فرصت های نهفته به عنوان یک کسب و کار خواهیم پرداخت.
بوم گردی چیست؟
بوم گردی نوع خاصی از گردشگری است که شما به بازدید و تفریح در مناطق بومی، تاریخی و طبیعت های بکر روستایی و مناطق گفته میشود.
در بوم گردی شما با بازدید از مناطق بکر طبیعی و یا تاریخی و آشنایی با فرهنگ و رسوم مردم بومی آن منطقه میتوانید علاوه بر تفریح و گردش و کمک به اقتصاد منطقه، به حفظ زیست بوم ها نیز کمک کنید.
بوم گردی فرصت مناسبی است که تا بتوانیم با فاصله گیری از شهرها و اجتماعات مدرن، بتوانیم برای مدتی هر چند کوتاه از یک محیط بکر و طبیعی لذت ببریم.
در سالهای اخیر با توجه به رشد گسترده ارتباطات و آشنایی بیشتر مردم با انواع مناطق بومی کشور و کشف فرهنگ های زیبای نهفته در این خاک، بوم گردی نیز رنگ و بوی تازهای به خود گرفته است.
بوم گردی باعث ایجاد یک اقتصاد پویا در بسیاری از مناطق دور افتاده شده است که بسیار مورد استقبال مردم محلی آن منطقه نیز قرار گرفته است.
همین موضوع باعث شده است تا کسب درآمد از بوم گردی مورد توجه بسیاری قرار بگیرد به همین خاطر ما در ادامه به بررسی جنبههای مختلف کسب درآمد از بوم گردی خواهیم پرداخت.
انواع اقامتگاه های بوم گردی
اقامت یکی از موارد مهم در هر نوع سفری است و بوم گردی نیز از این قاعده مستثنی نیست. همانطور که میدانید کشور ما ایران دارای تنوع بینظیر جغرافیایی و فرهنگی است و همین تنوع باعث جذابیت هر چه بیشتر بوم گردی در ایران شده است. تنوع فرهنگ و جغرافیا در نوع اقامتگاه های بومگردی نیز نمود پیدا کرده است و شما برای ساخت و راه اندازی اقامتگاه های بوم گردی باید از همان بافت سنتی و اصیل منطقه بهره بگیرید.
در ادامه به بررسی انواع اقامتگاه های بوم گردی با توجه به جغرافیا و فرهنگ خاص خود خواهیم پرداخت.
خانه های بومی و سنتی
یکی از متداول ترین نوع اقامتگاه های بوم گردی خانه های سنتی است که با توجه به هر منطقه میتواند از بافت طبیعی آن منطقه باشد؛ معمولا این خانه ها در روستاهایی با جاذبه توریستی احداث میشوند.
خانه های بومی به عنوان بخش مهمی از بوم گردی بسیار مورد توجه قرار گرفته است و یکی از پایه های مهم کسب درآمد از بوم گردی به حساب میآیند.
به دلیل هزینه پایین احداث آن ها معمولا برای گردشگران نیز اقامت در این خانه های بومی علاوه بر جذابیت، بسیار به صرفه است.
خانه های بومی معمولا با توجه به شرایط جغرافیایی متنوع میباشند؛ مثلا در شمال ایران کلبه های کاهگلی و چوبی را میتوان به عنوان خانه های بومی برشمرد و در جنوب و مناطق مرکزی خانه های خشتی به عنوان بافت سنتی منطقه شناخته میشوند.
چادر ها و کمپ های گردشگری
چادرها و کمپ های گردشگری معمولا برای بسیاری از گردشگران بخصوص برای بیابان گردی و همچنین رصدهای نجومی بسیار مورد توجه قرار میگیرد.
کمپ های گردشگری توسط تورهای گردشگری بسیار مورد توجه قرار گرفتهاند و با توجه به هزینه پایین و جذابیت بالا برای بسیاری از گردشگران نیز جذاب و دلچسب است.
کمپ های گردشگری معمولا در مناطق جنگلی و کوهستانی نیز در فصول بهار و تابستان نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
چادرها و کمپ های گردشگری به دلیل استفاده جمعیت زیاد گردشگران و بوم گردی های دسته جمعی میتواند بسیار لذت بخش و به یاد ماندنی باشد و از سوی دیگر به دلیل کاهش شدید هزینه ها میتواند درآمد بالایی را از بوم گردی بدست آورد.
زائرسرا ها
زائرسراها یکی از اقامتگاه های بوم گردی است که از قدیم الایام در کشور ما مورد توجه قرار گرفته است. کشور ما به دلیل فرهنگ مذهبی خاصی که دارد، مکان های زیارتی و مقدس با ارزشی وجود دارد که همواره مورد استقبال زوار قرار گرفته است.
به همین دلیل یک پتانسیل بزرگ در شهرهای زیارتی ایران برای احداث اقامتگاه ها و کسب درآمد از بوم گردی وجود دارد. بوم گردی در شهرهای زیارتی ایران علاوه بر کاهش هزینه های سفرهای زیارتی موجب میشود تا مردم بیشتر با فرهنگ و آداب و رسوم این شهرهای مقدس آشنا شوند.
اقامتگاه های بوم گردی با توجه به نیاز مردم لازم است تا از امکانات اولیه برای اقامت های کوتاه مدت را داشته باشند. بخصوص اگر شما قصد احداث خانه های بومی و زائرسراها را دارید باید تقریبا تمام امکانات زندگی شهری را برای آنها در نظر بگیرید البته با توجه به نوع خاص این اقامتگاه ها میتوان از امکاناتی نظیر اینترنت، تلویزیون و … صرفنظر کرد ولی لوازمی مثل یخچال، اجاق گاز و امکانات بهداشتی و … از جمله نیازهای اولیه یک اقامت چند روزه است پس لازم است تا آنها را جدی بگیرید و تا بتوانید یک درآمدزایی پایدار از بوم گردی داشته باشید.
شما برای راه اندازی و احداث اقامتگاه های بوم گردی نیاز به سرمایه اولیه و ارزیابی میزان درآمد و سود این کسب و کار دارید که میتوانید از طریق مقاله “راهنمای صفر تا صد راهاندازی اقامتگاه بومگردی” به تمام اطلاعات مورد نیاز برای راه اندازی اقامت های بومگردی دسترسی پیدا کنید.
روش های افزایش درآمد اقامتگاه های بوم گردی
اقامتگاه های بوم گردی با توجه به استقبال گسترده گردشگران و توریستها از آنها توانستهاند زمینه کسب درآمد قابل توجهای را رقم بزنند، اما همانطور که میدانید برای کسب درآمد از بوم گردی تنها راه اندازی اقامتگاه های بوم گردی کافی نیست. بوم گردی به دلیل نوع خاص این نوع از گردشگری نیاز به تبلیغات و آشنایی بیشتر مردم با مناطق بوم گردی و امکانات رفاهی آنها دارد.
بنابراین شما صرفاً با راه اندازی اقامتگاههای بوم گردی نمیتوانید کسب درآمد کنید بخصوص اگر منطقه شما پیش از این مورد استقبال گردشگران زیادی نبوده است.
روش های آسانی برای افزایش درآمد پایدار از اقامتگاههای بوم گردی وجود دارد، یکی از مهمترین آنها تبلیغات است. با استفاه از تبلیغات موثر میتوانید شاهد افزایش چشمگیری در کسب درآمد از بوم گردی باشید.
تبلیغات اقامتگاه های بوم گردی را میتوانید از طریق سایت های گردشگری و شبکه های اجتماعی مرتبط با آن انجام دهید. سایت های گردشگری با توجه به بازدید بالایی که دارند میتواند به سرعت نتیجه بخش باشند به همین دلیل آنها را جدی بگیرید.
یکی دیگر از راه های تبلیغات استفاده از سایت های اجاره اقامتگاه است که شما با معرفی اقامتگاه بوم گردی خود در این سایت ها میتوانید تاثیر زیادی بر میزان درآمدزایی خود از اقامتگاه های بوم گردی داشته باشید.
همکاری با تورهای گردشگری یکی دیگر از روش های افزایش درآمد اقامتگاه های بوم گردی است. تورهای گردشگری به دلیل فعالیت های حرفه ای در زمینه گردشگری و توریسم میتوانند بهترین همکاران شما باشند پس با گفت و گو با تورهای مختلف و معرفی اقامتگاه ها و امکانات موجود میتوانید درآمدزایی قابل توجه ای از احداث اقامتگاه های بوم گردی داشته باشید.
برای اطلاع از میزان درآمد و همچنین مزایا و معایب احداث اقامتگاه های بوم گردی میتوانید به مقاله “راهنمای صفر تا صد راهاندازی اقامتگاه بومگردی” مراجعه کنید، و اطلاعات دقیقی از راه اندازی اقامتگاه بوم گردی دریافت کنید.
آینده بوم گردی در ایران
.صنعت گردشگری و توریسم یکی از صنایع پیشرو در دنیاست که با توجه به ایجاد اشتغال و درآمدزایی فوق العاده آن بسیار مورد توجه است.
ایران جزو ۵ کشوری است که بیشترین تنوع زیستی در سراسر دنیا را دارد؛ اما بااینوجود تنها نیم درصد از سهم گردشگری در تجارت جهانی (که حدود هفت درصد است) به کشورمان اختصاص دارد
در کشور ما نیز در سالهای اخیر با توجه به تبلیغات گسترده و حمایت هایی که از صنعت گردشگری شده است توانسته است رشد خوبی را داشته باشد ولی همانطور که گفتیم گردشگری در ایران هنوز پتانسیل های بالایی دارد و جای رشد آن بسیار است.
بوم گردی در ایران با توجه به جغرافیای وسیع و آداب و سنن گوناگون میتواند جذابیت های زیادی را برای گردشگران داخلی و خارجی داشته باشد به همین جهت میتوان یکی از بخش های درخشان صنعت گردشگری کشورمان باشد.
وجود جاذبه های طبیعی در همهی جای این جغرافیای پهناور و فرهنگ و آداب مهمان نوازی ما ایرانیان نوید یک آینده روشن از بوم گردی را میدهد.