کارآفرینی و مهارتهای کارآفرینی
در این مقاله به بررسی مهارت های فردی یک کارآفرین جهت موفقیت در کسب و کار های کارآفرینانه می پردازیم و دلایل موفقیت یک کارآفرین و یا ویژگی های اخلاقی یک کارآفرین را در قالب مهارت های کارآفرینی بیان می کنیم و در انتها مقالات مرتبط با این بخش را به شما معرفی می کنیم پس با ما همراه باشید. کارآفرینی: شاید واژههای بیگانه و شاید نامآشنا. واژهای که این روزها بهکرات به گوشمان میرسد و همه در مورد لزوم آن صحبت میکنند. کارآفرینی و کارآفرین، واژهای که برگرفته از ذهن آیندهساز است. شخصی که سعی میکند بر پایه آنچه در فکر خود میپرورد و آنچه در اختیار دارد بهترین را برگزیند و تمام توان و قدرتش را برای رسیدن به خواستهها خرج کند. شاید شما مانند بسیاری از افراد جامعه، کارآفرینی را یک پدیده خاص برای افراد خاص بهحساب بیاورید و در تصور شما، همه نتوانند کارآفرین باشند؛ اما ما به شما میگوییم که اینطور نیست. شاید بهتر است به خود واژه کارآفرین توجه بیشتر شود. این واژه خود بهوضوح به شما میگوید که خودتان کار را بیافرینید؛ بنابراین به گروه و دستهی خاصی اشاره نمیکند. کوتاهتر آنکه، هر انسان در درون خود یک انیشتین دارد که فقط باید بخواهد تا ظهور کند. کارآفرینی خلق کار فوقالعادهای نیست بلکه تمرکز و توجه به نکات ریز و دمدستی است که شاید من و شما، همهروزه از کنار این جزئیات رد میشویم اما توجه نمیکنیم؛ بنابراین میتوان اینگونه گفت که کارآفرینی، شناخت استعدادهای درونی و پیگیری و تلاش مستمر برای تحقق درونیات میباشد. انسان کارآفرین، خود یک رهبر و مدیر است که قدم درراه خلق فرصتی بکر و منحصربهفرد میگذارد. هر کارآفرین میبایستی مهارتهایی داشته باشد تا بتواند به اهداف موردنظر خود دست یابد از جمله مهارت های فردی یک کارآفرین می توان به موارد زیر اشاره نمود.
1-داشتن اعتمادبهنفس و عزتنفس
هر انسانی در درون خود، نیروهایی دارد که هر یک از آنها در مواجهه با موقعیتها و شرایط مختلف شکوفا شده و تأثیرگذار میشود. ارتباط انسان با سایر افراد، در یک جامعه کوچک یا بزرگ، زمینهساز ظهور و بروز این نیروهای درونی است. انسان در مواجهه با اجتماع افراد دیگر است که مفاهیمی چون ارزش و احترام، ثبات شخصیتی، قدرت تصمیمگیری و دوست داشتن خود و … را میآموزد و پی میبرد که او در مقابل بعضی رفتارها خوشحال شده و احساس شادی میکند و بعضی رفتارها سبب تضعیف روحیه و ناراحتی او میشود. عزتنفس یکی از اساسیترین فاکتورهای بقای هر انسان در جامعه انسانی بهحساب میآید. عزتنفس یعنی من خودم را دوست دارم و خودم را ارزشمند میدانم و هر چیزی که من را از این احساس دور کند مخرب است و بالعکس هر چیزی که باعث شود احساس ارزش بالاتری داشته باشم باعث بالا رفتن این احساس خواهد شد. هر کارآفرین نیز به سبب انسان بودنش میبایستی، عزتنفس داشته باشد تا بتواند علاقه و خواستههای خود را به واقعیت تبدیل کند. از ارکان مهارت های کارآفرینی این است که شخصی که عزتنفس پائینی دارد، نمیتواند رهبری مجموعه خود را در دست گیرد، چراکه خود را قبول ندارد تا دیگران را هدایت و رهبری کند؛ اما اعتمادبهنفس نیز در کنار عزتنفس، یکی دیگر از الزامات هر فرد و هر کارآفرین و جزو مهارت های فردی یک کارآفرین است اعتماد به خود، به اهداف، افکار، به نقشههایی که برای زندگی کشیدهایم و به تصمیماتی که میگیریم و… اگر شما به خود اطمینان نداشته باشید چطور میتوانید دیگران را با خود همراه کنید و اهداف خود را به آنان نیز بقبولانید. بنابراین با شناخت این دو اصل مهم و ضروری در مهارت های فردی یک کارآفرین و تقویت آنها، راه برای شروع هر کاری باز است.
2-شجاعت
یکی دیگر از مهارت های فردی یک کارآفرین شجاعت است که جزو مهارت های کارآفرینی بسیار مهم می باشد. واژه کارآفرینی مساوی است با انتخابهای بجا و جسورانه. شما در رأس هرمی قرارگرفتهاید که همه تغییرات و استراتژیها میبایستی با شجاعت شما شکل بگیرند تا اثرگذار باشند. رهبران کارآفرین میبایستی بهاندازه کافی جسورانه رفتار کنند تا قوه را به فعل تبدیل نمایند. شجاعت بهعنوان کلید سختگیرانهترین تصمیمات تعیینشده است. موفقیت پایدار مستلزم داشتن هدف و برنامه و جسارت و شجاعت لازم برای شروع هر کاری بهحساب میآید. شجاعت در نقطه مقابل شکست قرار میگیرد. شاید شما هم افرادی را میشناسید که برای تحقق اهدافشان، تمام سرمایه خود را مصرف کرده اما درنهایت شکستخوردهاند اما بازهم خواستهاند و دوباره از نو شروع کردند. آغاز و شروع، همان شجاعت است چراکه شروع هر کاری با قدم نخست شروع میشود و شجاعت در آن است که قدم نخست را محکم برداریم و بیشتر مهارت های کارآفرینی را عملی کنیم. ردپای شجاعت در جزئیاتی دیگر چون شجاعت پذیرش شکست و تغییر افکار و نگرش زندگی و شروع کسبوکار نیز دیده میشود. بنابراین کارآفرین بایستی از اهرم شجاعت برای شروع و ادامه کار خود بهره ببرد. چه بسیار کسانی که فقط جماعت حرف هستند. جملات زیبا، کلمات شیک استفاده میکنند اما توانایی عمل به حرفهای خود را هم ندارند و کسی این میان پیروز میشود که فاصله میان حرف تا عملش کوتاه باشد. نتیجه میگیریم که هر شخص کارآفرین، برای متفاوت بودن باید توان مقابله با مشکلات پیشبینینشده را داشته باشد و در مواقعی ریسک کند و مهارت های فردی یک کارآفرین را بیشتر جلوه دهد.
مسئولیت پذیری
از جمله مهارت های فردی یک کارآفرین مسئولیت پذیری اوست .همه ما مردان و زنان خودساختهای هستیم. همین امر سبب پیروزی و موفقیت ما میشود. شما درنتیجه و کارآمدی اهدافتان، مسئولیت ۱۰۰ درصد را بر عهده دارید؛ بنابراین باید آنقدر خودساخته و مهارت های کارآفرینی قدرتمندی داشته باشید که در طول مسیر کارآفرینی، مسئولیت هرگونه اتفاق را بر عهده بگیرید و بدانید که کسی مقصر شکست یا پیروزی شما نیست. حتی کسی مسئول بدبختی و خوشبختی شما هم نیست. باور کنید این شما هستید که در تحقق یا عدم تحقق آرزوها و رؤیاهایتان مقصر هستید؛ بنابراین شانس، محیط و شرایط یا موقعیت مناسب مهم نیستند. بر خود و اعمالتان مسلط باشید و شجاعانه همه عواقب کار را بر عهده بگیرید. پس لازم است در انتها به این نکته اشاره کنیم که مهارت های فردی یک کارآفرین و مهارت های کارآفرینی علاوه بر ذاتی بود اکتسابی نیز بوده و رسیدن به مهارت های کارآفرینی نشانه هموار شده مسیر مهارت های فردی یک کارآفرین بوده و موفقیت را ملموس تر می نماید. آکادمی مشاغل ایران از توجه شما دوست عزیز سپاسگذار است و از شما دعوت می نماید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مهارت های فردی یک کارآفرین و به طور کلی مهارت های کارآفرینی ما را در مقالات مرتبط زیر همراهی نمایید.