راهنمای راه اندازی پرورش غاز
شغل پرورش غاز از جمله کسب و کارهایی است که به سرمایه زیادی برای شروع نیاز ندارد و سودآوری آن نیز بسیار مناسب است. افراد زیادی تمایل به فعالیت در زمینه پرورش پرندگان دارند، اما راهاندازی یک مرغداری با امکانات امروزی بسیار پرهزینه است و از طرفی نیز ظرفیت پرورش برخی از ماکیان در بسیاری از نقاط کشور پر شده و مجوز ساخت واحدهای جدید داده نمیشود؛ بنابراین پرورش پرندگانی که به امکانات پرهزینه نیاز نداشته و نگهداری از آنها توسط افراد بیشتری امکان پذیر است، می تواند به عنوان راه حلی جهت اشتغال زایی و استفاده از سرمایه های کوچک مطرح باشد.
از طرفی پرورش این پرنده هنوز رونق زیادی پیدا نکرده است، به همین دلیل بهترین گزینه برای شروع یک کسب و کار به شمار می آید. از سویی دیگر رقابت کمی در عرصه پرورش این پرنده وجود دارد. وجود رقیب های کم راه را برای موفقیت بیشتر در این زمینه باز گذاشته است. اگر شما هم به فکر پرورش غاز هستید پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
درآمد پرورش غاز چقدر است؟
گوشت غاز همواره مورد توجه افراد جامعه بوده و خواهان زیادی دارد، با کمی تبلیغ در سایت ها و برنامه های درج آگهی و همچنین حضور در بازارهای محلی ، به خوبی می توانید غازهای گوشتی خود را به فروش برسانید.
هم چنین می توانید با هتل ها و رستوران ها ، مراکز عرضه گوشت دام و طیور، پرنده فروشی ها و سایر افراد این بازار قرارداد بسته و غازهای خود را به بدون نیاز به بازاریابی مجدد به آنها بفروشید و درآمد ثابتی از این راه به دست آورید.
سود پرورش غاز چقدر است؟
غاز یکی از پرنده های پر سود در زمینه پرورش به حساب می آید. حتما تعجب کرده اید، اما واژه پرسود کاملا درخور پرورش این پرنده است.
زیرا گوشت، تخم، کرک و پر این پرنده برگزیده مورد استفاده قرار می گیرد. بنابراین از هر جهت به پرورش این پرنده نگاه کنید شاهد سود آن خواهید بود.
دوره پرورش غاز گوشتی با توجه به نژاد و هدف تجاری متفاوت می باشد. برخی نژادها زمانی که در سن ۳ ماهگی به ۴ کیلوگرم می رسند، به عنوان نیمچه گوشتی به بازار عرضه می شوند.
گوشت غاز جوان به دلیل بافت نرم آن بسیار محبوب می باشد. غازهای مزرعه نیز معمولا در سن ۱۸ هفتگی آماده کشتار شده و به بازار ارسال میشوند.
علت سود پرورش غاز را می توان در مدیریت ساده، نیاز بالای جامعه، مسئولیت کم، سرعت رشد بالا و غیره دانست. گوشت غاز در سراسر دنیا نیز به فروش میرسد و ارزش غذایی بالایی هم دارد.
از طرفی مدیریت ساده و کم دردسر نسبت به سایر پرندگان باعث شده است که بسیاری از پرورش دهندگان به سمت پرورش غاز بیایند.
راهنمای انتخاب شغل پرورش غاز
سرمایه اولیه و هزینه راه اندازی پرورش غاز چقدر است؟
برای شروع کار طبق معمول باید اقدام به تهیه جوجه و یا تخم غاز بکنید. بستگی به سرمایه، شما می توانید تعدادی از غازها را فراهم کنید. نکته ای که گفتن آن خالی از لطف نیست،
این است که بهترین نژاد غاز، نژاد غاز اوکراینی است. این نژاد غاز هم قوی است و هم تخمگذاری فراوانی دارد.
از جمله دیگر هزینه های پرورش غاز، تهیه دستگاه جوجه کشی است. قیمت این دستگاه هم بسته به کیفیت آن، متفاوت است. از جمله موارد دیگری که لازم است به آن توجه داشته باشید، محل پرورش غاز است.
محل پرورش غاز باید از شرایط مناسبی برخوردار باشد، هوا و تهویه مناسبی داشته باشند.
حداقل هزینه راه اندازی
حداکثر هزینه راه اندازی
مزایای پرورش غاز چقدر است؟
- غاز سرعت رشد بالا دارد.
- قیمت بالای گوشت و پر منطقی و برای تولیدکننده به صرفه است.
- غاز پرنده ای است که قابلیت صادرات دارد.
- سهولت در تغذیه و بازگشت سریع سرمایه از جمله مزیت های اقتصادی شغل پرورش غاز است
- سرعت رشد این پرنده بسیار بالا است؛ به همین دلیل این کسب و کار در زمان کمی به سوددهی خواهد رسید.
- غذای این پرندگان به راحتی قابل دسترس است؛ در نتیجه دغدغه کمی در خصوص غذای آن ها خواهید داشت.
- این پرندگان نسبت به عوامل بیماری زا مقاومت بالایی دارند؛ بنابراین شاهد تلفات زیادی در طول پرورش این پرنده ها نخواهید بود.
- غازها به دلیل مقاومت بدنی بالا نیازی به مصرف آنتی بیوتیک ها و واکسن ندارند.
- این پرندگان توانایی سازش با هر محیطی را دارند.
- برای نگهداری غاز به حداقل تجهیزات مرغداری نیاز خواهید داشت.
معایب پرورش غاز چقدر است؟
- غاز ها سر وصدایی زیادی دارند و ممکن است برای همسایه ها و پرورش دهنده آزار دهنده باشد
- گوشت غاز چربی نسبتا زیادی دارد و از نظر بازار فروش خواهان کمتری نسبت به بقیه محصولات دارد
- برای پرورش غاز به یک مزرعه و استخر و یا حوض آب نیاز است.
- علاوه بر این به یک محیط دنج و بی سر و صدا برای استراحت و تخمگذاری غازها نیز نیازمند خواهید بود.
- این پرنده ها قطعاً در طول مدت پرورشی به آب نیاز دارند ؛ بنابراین استفاده از سالن برای پرورش غازها مکفی نبوده و باید استخر پرورشی نیز در محیط پرورشی گنجانده شود.
- این پرنده ها روحیات تهاجمی داشته و احتمال حمله از طرف آنها وجود دارد.