راهنمای راه اندازی پرورش گلهای آپارتمانی
گل و نقش گیاهان در زندگی بشر موضوعی کاملاً شناختهشده است. گل از دیرباز بهعنوان نمادی برای ابراز عشق و محبت و همچنین ابزاری برای ادای احترام شناختهشده است. هرکدام از اندامهای مختلف گیاهان زیبایی خاص خود را داراست. به این جهت استفاده ازگلهای بریده بهموازات توجه به انواع گیاهان آپارتمانی دارای رونق فراوان است.
همچنین به دلیل افزایش روزافزون شهرنشینی و خصوصاً آپارتمان نشینی و دوری هر چه بیشتر افراد از طبیعت، میل به نگهداری از گیاهان در محیط آپارتمان افزایش بیش از پیشی یافته است.
علاوه بر تقاضای بازار داخلی برای انواع گلها و گیاهان زینتی با در نظر داشتن حجم زیاد تقاضا در عرصه بینالمللی و موقعیت جغرافیایی و اقلیمی مناسب ایران برای کشت انواع گیاهان، پرورش و صادرات انواع گل و گیاهان زینتی میتواند سهم کشور را در بازار تجارت این محصولات ارتقا بخشیده و موجب عاید شدن درآمد ارزی مناسبی برای اقتصاد کشور گردد.
اگر به مشاغل کشاورزی علاقمند هستید و میخواهید وارد بازار کار و شغلی شوید که پر از حس خوب و درآمد بالا باشد شغل پرورش گیاهان آپارتمانی مناسب شماست. اگر شما هم قصد پرورش گلهای آپارتمانی را دارید پس تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
درآمد پرورش گل و گیاه آپارتمانی چقدر است؟
پرورش گل گیاه آپارتمانی دامنه وسیعی از گیاهان را در برمیگیرد که میتواند با فروش و پرورش گونههای پرطرفدار آن به درآمدهای بالایی دست پیدا کرد.
البته میزان دقیق درآمد پرورش گل و گیاه آپارتمانی به میزان فروش و سود فروش هر گیاه با در نظر گرفتن هزینه های جاری این کسب و کار است.
سود پرورش گیاهان آپارتمانی چقدر است؟
در ابتدای کار توقع چندان زیادی از کسب درآمد و سود نداشته باشید. زیرا هزینههای اولیه مانند تجهیز گلخانه و هزینه خرید یا اجاره زمین بهمراتب زیاد خواهد بود. همچنین اگر گلخانه شما کوچک باشد در ابتدای کار (سال اول) بهطور خوشبینانه دخلوخرجتان باهم برابر خواهد شد و سود کمی خواهید کرد.
از سال دوم به بعد همچنان که تجربه شما افزایش پیدا میکند با همان امکانات کم و گلخانه کوچک میتوانید درآمد خوبی کسب کنید.قطعاً با افزایش گلخانه و یا تکثیر بیشتر گیاهان این سود نیز افزایش مییابد. در ادامه با افزایش تکثیر گیاهان و انتخاب گلخانه بزرگتر نیاز به نیروی انسانی بیشتری خواهید داشت.
راهنمای انتخاب شغل پرورش گیاهان آپارتمانی
گیاه آپارتمانی چیست؟
گیاه آپارتمانی گیاهی است که در جاهای دربسته مثل خانهها و ادارهها رشد میکند
گیاهان خانگی معمولاً با اهداف تزیینی، تاثیرات مثبت روانشناسانه، تازه نگهداشتن هوا یا به دلایلی که بر سلامتی دارد مانند تمیز سازی هوای داخل خانه پرورش داده میشوند.
شغل پرورش گیاهان آپارتمانی
کاربرد گیاه آپارتمانی
امروزه گیاهان یکی از گزینههای کاربردی برای معماران در طراحی فضای داخلی به شمار میروند . دکوراسیون منزل با گیاهان آپارتمانی فقط برای زیبایی و یا برخی خواص دارویی آنها نیست بلکه از آنها بهعنوان یک اِلمان معماری در طراحی نیز استفاده میشود.
دکوراسیون با گیاهان آپارتمانی در فضای خانه و محل کار بهگونهای که همواره در معرض دید قرار داشته باشند علاوه بر زیبایی، در بالا بردن روحیهی افراد نیز تاثیرات زیادی دارد.
شغل پرورشدهنده گیاهان آپارتمانی چگونه است؟
در کار با گل باید حواستان باشد که هر گیاهی قلق خاص خود را دارد. تنظیم گرما و سرما، میزان کود و هرس کردن بهموقع میتواند شما را در این کار موفق کند. در واقع هر گلی حساسیت خاص خود را دارد که بهمرور در جریان کار آن را میفهمید؛ البته در حین کار هم حتماً از مشاوره افراد باتجربه استفاده کنید.
بیشتر گل و گیاهان به فضای گلخانهای احتیاج دارند؛ اما برای گیاهان بیرونی مثل کاجها و شمشادها به گلخانه نیاز ندارید. برای حمل این گلها هم در تابستان مشکلی پیش نمیآید؛ اما در زمستان باید با ماشینهای مخصوصی که چادر داشته باشند حمل شوند که به آنها سرما نزند.
در نهایت اگر عاشق بوی خاک و گل و گیاه هستید، این کار حال شمارا خوب میکند! اصلاً هرکسی با گل و گیاه سروکار داشته باشد و بزرگ شدن و سبز شدن آنها را به چشم ببیند حالش خوب میشود چه برسد به اینکه بخواهد این شغل ثابتش باشد
گیاه آپارتمانی چیست؟
گیاه آپارتمانی گیاهی است که در جاهای دربسته مثل خانهها و ادارهها رشد میکند
گیاهان خانگی معمولاً با اهداف تزیینی، تاثیرات مثبت روانشناسانه، تازه نگهداشتن هوا یا به دلایلی که بر سلامتی دارد مانند تمیز سازی هوای داخل خانه پرورش داده میشوند.
سرمایه اولیه و هزینه راه اندازی پرورش گیاهان آپارتمانی چقدر است؟
سرمایه اولیه و هزینه راه اندازی پرورش گیاهان آپارتمانی با توجه به سطح کاری و میزان تولیدات شما در نظر گرفته میشود در ابعاد کوچک و خانگی، پرورش گل میتواند با سرمایه اندک آغاز شود اما نمیتوان از سطح کسب و کاری توقع درآمدزایی بالا و چشمگیر را داشت.
در حالی که برای گلخانه داران هم نیز سرمایه اولیه با توجه به متراژ گلخانه، منطقه اقلیمی و جغرافیایی آنها، نوع متریال مورد استفاده در ساخت گلخانه و … متغیر است.
معمولاً هر چه میزان سرمایه اولیه شما برای راه اندازی گلخانه پرورش گیاهان آپارتمانی بیشتر می توانید درآمدزایی بیشتری از این شغل داشته باشید.
حداقل هزینه راه اندازی
حداکثر هزینه راه اندازی
لیست تجهیزات شغل پرورش گلهای آپارتمانی
- زمین
- ساختمان و محوطه
- وسایل نقلیه
- اثاثیه و لوازم اداری
- تجهیزات و تاسیسات
- هیتر مخصوص گلخانه: برای گرمایش گلخانه در زمستان، اگر گلخانه شما در حد ۲۰ متر است، وجود یک بخاری گازی کفایت میکند.
- مه پاش: برای مرطوب نمودن هوای گلخانه در مواقع نیاز
- فنهای خنککننده: به را خنک نمودن گلخانه در فصل تابستان
لیست محصولات پرورش گیاهان آپارتمانی
بذر انواع گلهای آپارتمانی و باغچهای
مقداری خاک حاصلخیز: برای ریختن درون گلدان و مقدار آن به تعداد گلدانهای شما بستگی دارد. ماسهبادی
کود حیوانی یا شیمیایی: برای تقویت ریشه گلها و تسریع در رشد آنها
انواع سموم شیمیایی قارچکش، آفتکش و ضدعفونیکننده
تعدادی گلدان: جهت کاشت بذر گل درون آنها و تعداد آن به فضای گلخانه شما بستگی دارد.
مزایای شغل پرورش گیاهان آپارتمانی چیست؟
- پرورش و تکثیر گل و گیاه از جمله کارهای بسیار زیبا و آرامشبخش است
- پرورش و تکثیر گل و گیاه سوددهی بسیار خوبی دارد
- برای راهاندازی گلخانه گیاهان آپارتمانی برخلاف گلخانههای دیگر شما نیاز به زمین کشاورزی ندارید
- این شغل را میتوانید در حجم کوچک و با سرمایه و در فضای خانگی بهعنوان کسبوکار خانگی پرسود انجام داد
معایب شغل پرورش گیاهان آپارتمانی چیست؟
- به حداقل 100 متر زمین و تجهیزات گلخانه ای نیاز دارید
- نیاز به یادگیری و تجربه برای پرورش و نگهداری گیاهان دارید ( دوره آموزشی )
- در سال اول سود چندانی عاید شما نمیشود. مخصوصاً اگر گلخانه شما کوچک باشد، بهصورت خوشبینانه در سال اول دخلوخرجتان باهم برابر میشود
تحلیل شغل پرورش گلهای آپارتمانی
رسته کسب و کار
میزان سرمایه
میزان رضایت
میزان تخصص
میزان زمان
میزان تحصیلات
سهولت در راه اندازی
تعریف گلخانه
گلخانه به چارچوبی گفته میشود که دارای فضای مشخصی بوده و کنترل تمام شرایط محیطی اعم از نور، رطوبت، دما و غیره که در طول دوره کشت بر عهده انسان است. گلخانهها با توجه به آنکه در آن از چه مصالحی استفاده میشود، به دو مدل متحرک و ثابت تقسیمبندی میشوند.
در گلخانههای ثابت نوع و جنس مصالح کار شده، بسیار متفاوتتر از ساخت متحرک آن بوده بهنحویکه جنس مصالح مصرفی آنها باید پایدار و بادوام باشد که بتوان از آن برای سالهای سال جهت کشت انواع گیاهان استفاده کرد.
انواع بسترهای کشت گلخانهای
کشت هیدروپونیک
در این نوع کشت برای پرورش گیاهان، خاک استفاده نمیشود بلکه برای استقرار ریشه از پرلیت یا از بسترهایی حاوی بسترهای پشم سنگ استفاده میشود. معمولاً پس از استقرار بوتهها در بستر، بلافاصله آبیاری و تغذیه کامل گیاه با استفاده از قطرهچکانهای مخصوص که در کنار هر گیاه در نظر گرفتهشده انجام میگیرد.
کشت هیدروپونیک یا آبکشت مطلق
در این نوع کشت معمولاً کلیه کودهای مورد نیاز گیاه را به آب مقطر اضافه نموده در منبعی که دارای یک پمپ آب و چندین لوله متناسب با وسعت گلخانه است وارد مینمایند. گیاهان در سوراخهای در نظر گرفتهشده، لولههای آب مستقرشده، بهطوریکه ریشه این گیاهان کاملاً در داخل آب قرار گرفته، با جریان یکنواخت آب در داخل لولهها مواد مورد نیاز گیاه را جذب مینمایند.
کشت در بستر خاک
خاک مورداستفاده در گلخانهها باید دارای بافتی سبک، هوموسدار و نفوذ پذیر باشد. در صورت سنگین بودن بافت خاک (خاک رسی) باید با اضافه کردن مقداری شن به همراه مقداری کود حیوانی پوسیده خاک را اصلاح کرد.
تنظیم دمای گلخانه و ارتباطش با میزان نور و رطوبت نسبی
گیاهان گلخانهای در دمای بین 20 تا 25 درجه سانتیگراد بالاترین عملکرد را دارند. و درجه حرارت مورد نیاز در شب بهطور متوسط 4، 5 درجه کمتر از روز است.
در درجه حرارت معمولی چون فعالیت گیاه به حداکثر میرسد بنابراین به نور بیشتری هم برای انجام فتوسنتز نیاز دارد. رطوبت نسبی مورد نیاز در گلخانه بین 70 تا 80 درصد است.
تامین گاز کربنیک مورد نیاز گلخانه
برای تأمین این گاز یا باید در روز تهویه کامل صورت گیرد و یا از کپسولهای گاز کربنیک استفاده شود. در گلخانههای کوچک از چراغها و یا والرهای نفتی هم میتوان برای رفع نیاز گلخانهها استفاده کرد بهشرطی که شعله آنها کاملاً آبی باشد تا از تولید گازهای سمی دیگر جلوگیری شود.
گلخانهها از نظر شکل و مصالح مورد استفاده با یکدیگر تفاوت دارند؛ این تفاوتها به علت نوع استفاده و محصول و همچنین میزان بودجه در دسترس برای ساخت گلخانه میباشد
چه گلی باید پرورش دهیم؟
پرورش گلوگیاه تا حد زیادی به اقلیم محل زندگی شما بستگی دارد. برای مثال در خطه شمال کشور مثل مازندران بیشتر انواع گلهای زینتی را میتوانید پرورش دهید؛
اما در مناطق دیگری مثل تهران انواع خاصی از گل را میتوان پرورش داد یا در مازندران بیشتر گلهای گلخانهای و آپارتمانی میتوان پرورش داد و شهرهایی مثل تبریز و کرج بیشتر برای پرورش کاکتوس مناسب هستند.
بهترین راه برای شروع پرورش گیاهان
پیشنهاد ما برای شروع کار گیاهانی هستند که نیاز به مراقبت کمتری جهت تکثیر دارند! همچنین با گل و گیاهانی شروع کنید که از طریق پاجوشهایشان تکثیر میشوند و گرمای کمتری برای رشد و تکثیر میخواهند.
گیاهانی که از طریق پاجوش تکثیر میشوند بهراحتی از هر گلدان حدود پنج گلدان دیگر میتوانید تکثیر کنید و این بسیار مناسب است. گیاه آپارتمانی سرخس از جمله گیاهانی است که از طریق پاجوش نیز قابل تکثیر است.
بازار پرورش گیاهان آپارتمانی
امروز صنعت تولید گل و گیاهان زینتی به یکی از سودآورترین کارها تبدیلشده است بهطوریکه سالانه میلیاردها دلار سود نصیب کشورهای تولیدکننده گل در جهان میشود.
در عصر دود و ماشین و کارخانههای بزرگی که در آن روزبهروز تعداد درختها کم و کمتر میشوند، داشتن شغلی که با گل و گیاه و درختچهها سروکار دارد، نعمت بزرگی بهحساب میآید.
اگر شما از آن دسته آدمهایی هستید که از کار کردن با گیاه لذت میبرید و احتمالاً در مناطقی زندگی میکنید که برای پرورش گل مناسب است، میتوانید جدیتر به این شغل فکر کنید.
نیاز به پرورش گل و گیاه آپارتمانی
مسلماً خیلی از مردم به دنبال هوای تازه و بدون آلودگی هستند و همیشه به حال روستاییان غبطه می خورند. در مقابل افرادی هستند که با پرورش گل در آپارتمان، فضای زیبایی را برای خود ایجاد کرده اند.
از این گل ها معمولا برای اهداف تزئینی، اثرات مثبت روانی و یا دلایل بهداشتی (تصفیه هوای آپارتمان) استفاده می شود.
اهمیت پرورش شغل گل و گیاه آپارتمانی
گلهای تزئینی و آپارتمانی در حال حاضر جزو پرطرفدارترینها هستند
یکی از کسبوکارهای پرسود و صادراتی در کشور پرورش گلهای آپارتمانی هست. اکثر مردم ما عاشق گل و گیاه هستند و این را از شلوغی گلفروشیها و بازار داغ دورهگردهای گلفروش متوجه میشویم
حضور گیاهان در خانه، انرژی زیادی با خود به همراه دارد و زمانی که با عشق از آنها نگهداری شود، شادابی بیشتری خواهند داشت. گلهای تزئینی و آپارتمانی در حال حاضر جزو پرطرفدارترینها هستند. پرورش گل اگر با برنامهریزی صورت بگیرد و دقت شود سود خوبی دارد.
بازار صادرات و واردات گیاهان آپارتمانی
مدیرکل دفتر امور گلخانهها، گیاهان زینتی وزارت جهاد کشاورزی ضمن اشاره به تولید حدود ۴ میلیارد گل شاخه بریده، گلدان و درخت و درختچه در کشور، از رشد ۲۵ تا ۳۰ درصدی تولیدات گل و گیاه زینتی طی ۷ سال گذشته خبر داد.
وی ادامه داد: سال ۱۳۹۹ با توجه به شیوع کرونا ۴۵ میلیون دلار صادرات داشتیم و این در حالی است که میزان واردات گل و گیاه کمتر از ۱۵ میلیون دلار بوده و تراز تجاری گل و گیاه مثبت است.
سخنگوی گمرک لطیفی گفت:
ما در دنیا مقام هفدهم تولید گل و گیاه را داریم ولی در صادرات آن در مقام ۱۰۷ قرارگرفتهایم.
ایران گفت: کشورمان در سه ماه اول سال ۹۹ اقدام به صادرات بیش از ۲ هزار و ۳۵۶ تن انواع گل و گیاه به ارزش ۵ میلیون و ۳۳۳ هزار و ۶۶۰ دلار کرده است
سالانه سه میلیارد شاخه گل و گیاه تولید میشود که از این میان فقط ۲۰۰ میلیون آن صادر میشود که ۱۰۰ میلیون شاخه گل و ۱۰۰ میلیون آن گیاه آپارتمانی هستند و ارزآوری این میزان برای کشور ظرفیتی برابر با ۲۰۰ میلیون دلار برآورد شده است.
گیاهان آپارتمانی به چه کشورهایی صادر میشوند؟
گل و گیاه زینتی تولید شده در کشور به کشورهای ارمنستان، ترکیه، آذربایجان، ترکمنستان، تاجیکستان، ازبکستان، قطر و عراق صادر میشود. اکثراً صادرات بهصورت گلدان، درخت و درختچه بوده، اما استان خراسان رضوی توانسته به کشورهای هممرز خود گل شاخه بریده صادر کند.
مدارک مورد نیاز برای صدور پروانه تاسیس گلخانههای گل و گیاهان زینتی
درخواست کتبی متقاضی
اصل فرم خلاصه طرح احداث گلخانه که بهدقت و کامل با توجه به راهنمای تکمیل فرم طرح گلخانه، کامل امضاء شده و به تایید کارشناس باغبانی شهرستان رسیده باشد.
تصویر مدارک مالکیت زمین که باید یکی از موارد زیر باشد:
تصویر سند رسمی که بنام متقاضی باشد و یا قولنامه محضری و یا عادی که در قولنامه عادی میبایستی مساحت زمین بهصورت مترمربع مشخصشده باشد و امضای خریدار و فروشنده در ذیل آن درج و نهایتاً توسط شورای اسلامی محل مهر و امضاء و تایید گردد.
اجارهنامه حتیالامکان بهصورت محضری باشد و در اجارهنامه عادی میبایستی مشخصات کامل مستاجر و موجر ذکر و مساحت زمین به مترمربع مشخص و حداقل زمان اجاره میبایستی ۵ سال تمام باشد و در ذیل آن امضای مستاجر و موجر درج و شورای اسلامی محل نیز آن را با مهر و امضاء تایید نماید.
ضمناً تصویر سند و یا قولنامه مالک زمین باید پیوست اجارهنامه باشد و در زمینهای اجارهای امکان هیچگونه ساخت و سازی توسط مستأجر وجود ندارد.
تذکر: زمینهای اجارهای باید حتیالامکان دارای سند رسمی باشد.
تصویر مدارک مربوط به نحوه تامین آب مورد نیاز طرح که باید یکی از موارد زیر باشد:
چاه: تصویر پروانه بهرهبرداری چاه که توسط کارشناس شهرستان تأیید و میزان حق آبِ بهصورت گردش ساعت در روز در آن به همراه مشخصات کامل متقاضی در ذیل آن درج و به تأیید شورای اسلامی محل رسیده باشد؛ چنانچه پروانه بنام خود متقاضی باشد، لزومی به تایید شورای اسلامی محل نیست.
تذکر ۱: اعتبار پروانه چاه بهروز باشد.
تذکر ۲: چنانچه میزان حق آبه در قولنامه زمین مشخصشده باشد نام صاحب پروانه و شماره آن در قولنامه درج و تصویر پروانه چاه پیوست شود.
قنات یا چشمه: ارائه گواهی میزان حق آبه که به تایید شورای اسلامی محل رسیده باشد.
کانال یا رودخانه: ارائه مدرک اجازه برداشت آب از کانال یا رودخانه از مراجع ذیربط
تذکر: در مورد زمینهای اجارهای میزان حق آبه نیز یا در اجارهنامه زمین و یا بهصورت گواهی معتبر و مجزا ارائه و مدت آن با مدت اجاره زمین برابر باشد و مدرک مالکیت موجر نیز ارائه گردد.
نتیجه آزمون آبوخاک از شرکتهای معتبر (نمونهبرداری آبوخاک باید با نظارت کارشناس باغبانی شهرستان انجام و به آزمایشگاه ارسال گردد).
نقشه زمین و سازه گلخانه که در آن ارتفاع، عرض، و طول، ترکیب گلخانه و وضعیت هندسی، فیزیکی سازه به شرح زیر کاملاً مشخص باشد:
نمایی از بالا که موقعیت ستونهای گلخانه و فواصل آن را از یکدیگر مشخص میکند.
نمایی از روبرو و کنار گلخانه که ارتفاع پایه و کمانها را مشخص میکند حداقل ارتفاع از زمین تا اوج کمان باید ۵ متر باشد.
نمایی از موقعیت کل زمین که جهت شمال در آن مشخص و محل احداث گلخانه ها، انبار، اطاق کارگری، استخر، ساختمانها و تاسیسات و …. به همراه متراژ آن مشخص و طول و عرض کل زمین نیز در آن درج گردد.
کپی مدارک تحصیلی کارشناس ناظر گلخانه با تایید سازمان نظاممهندسی کشاورزی و منابع طبیعی و برای افرادی که مالک گلخانه، خود کارشناس کشاورزی است ارائه مدرک تحصیلی خود کارشناس که به تایید سازمان نظاممهندسی کشاورزی و منابع طبیعی رسیده باشد ارائه گردد.
تصویر شناسنامه متقاضی و یک قطعه عکس برای افراد حقیقی یا تصویر مدارک ثبت شرکت و آگهی تاسیس برای افراد حقوقی
اصل گزارش بازدید و اظهار نظر پیرامون اراضی مورد تقاضا (موضوع تبصره ۴ الحاقی اصلاحیه قانون حفظ کاربری اراضی) که توسط مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مربوطه تکمیل و امضا شده باشد و کروکی دقیق محل با ابعاد مشخص و حدود اربعه با قید فاصله با جاده اصلی و فرعی و تاسیسات مجاور به انضمام نقشه ۱: ۲۵۰۰۰ که موقعیت زمین مورد نظر در آن جانمایی شده باشد و به تایید کارشناس مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ذیربط رسیده باشد.
تعهدنامه محضری مبنی بر حفظ کاربری اراضی و رعایت اصول و ضوابط احداث گلخانه
اصل فرم بازدید محل احداث گلخانه (جهت صدور پروانه تاسیس) که در حین بازدید کارشناس شهرستان از محل اجرای طرح تکمیلشده باشد.
شرایط صدور پروانه تاسیس گلخانههای گل و گیاهان زینتی
کامل بودن کلیه مدارک مورد نیاز
حداقل سطح صدور پروانه تأسیس گلخانه گل و گیاهان زینتی ۳۰۰۰ مترمربع میباشد و برای سطحهای کمتر از آن بههیچعنوان پروانه تاسیس صادر نخواهد شد.
حداکثر ۸۰% مساحت زمین بهعنوان سطح گلخانه در نظر گرفته میشود در نتیجه حداقل سطح زمین مورد عمل ۴۰۰۰ مترمربع میباشد که در آن ۳۰۰۰ مترمربع گلخانه احداث خواهد شد.
حداکثر EC آب مجاز برای گلخانههای گل رز، ژربرا، لیلیوم، آنتوریوم، آلسترومریا، و گیاهان آپارتمانی و گلهای مشابه ۱۰۰۰ میلی موس بر سانتیمتر و برای گلخانههای گلهای فصلی نشایی، گـــل لیسیانتوس، آفتابگردان گلخانهای و گلهای مشابه ۱۵۰۰ میلی موس بر سانتیمتر میباشد.
زمین محل احداث گلخانه حتیالامکان باید به شبکه اصلی گاز و جادههای اصلی نزدیک باشد.
اعتبار پروانه تاسیس یک سال هست و پسازآن تا دو مرتبه هر بار به مدت ۶ ماه قابل تمدید است.
مراحل صدور پروانه تاسیس گلخانههای گل و گیاهان زینتی
مراجعه متقاضی به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ذیربط (واحد باغبانی) و ارائه درخواست کتبی و مدارک مورد نیاز
تکمیل فرم خلاصه طرح احداث گلخانه توسط متقاضی با راهنمایی کارشناس باغبانی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ذیربط
بازدید کارشناس شهرستان از محل اجرای طرح و تکمیل فرمهای بازدید محل احداث گلخانه و فرم بازدید و اظهارنظر موضوع تبصره ۴ قانون حفظ کاربری اراضی و پس از تأیید، تکمیل پرونده متقاضی
ارسال مدارک با نامه به مدیریت باغبانی سازمان از طریق پست (درصورتیکه نامه و مدارک توسط متقاضی به سازمان ارسال گردد لازم است کلیه صفحات مدارک پیوست نامه توسط کارشناس مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان امضاء و تایید گردد).
بررسی و تایید مدارک توسط واحد صدور پروانه تأسیس مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی و تکمیل نهایی پرونده (در صورت لزوم، کارشناس باغبانی سازمان از محل اجرای طرح بازدید خواهد نمود).
تکمیل و امضای فرم تعهدنامه توسط متقاضی
ارسال مدارک طرحهای بالای سطح ۷۰۰۰ مترمربع در همه شهرستانها و کلیه سطوح در شهرستانهای اصفهان، برخوارومیمه، خمینیشهر، فلاورجان، لنجان و مبارکه به کمیسیون موضوع تبصره ۴ قانون حفظ کاربری اراضی جهت بررسی و تصویب سطوح مورد نیاز برای تغییر کاربری اراضی در طرح
مدارک مورد نیاز برای پروانه تولید و بهرهبرداری گلخانههای گل و گیاهان زینتی
درخواست کتبی متقاضی
اصل پروانه تأسیس گلخانه گل و گیاهان زینتی
فرم بازدید طرحهای گلخانه (مشخصات طرح گلخانه) که توسط کارشناس باغبانی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ذیربط تکمیل و امضا شده باشد.
فتوکپی شناسنامه و یک قطعه عکس برای افراد حقیقی
شرایط صدور پروانه تولید و بهرهبرداری گلخانههای گل و گیاهان زینتی
کامل بودن کلیه مدارک مورد نیاز
گلخانه موردنظر باید طبق اصول و ضوابط فنی احداثشده باشد و جنس سازه گلخانه باید فلزی، پلاستیکی یا فلزی، شیشهای باشد.
حداقل سطح صدور پروانه تولید و بهرهبرداری ۳۰۰۰ متر مربع است.
برای گلخانههای چوبی یا گلخانههای با سطح کمتر از ۳۰۰۰ متر مربع (که امکان صدور پروانه تولید و بهرهبرداری برای آنها وجود ندارد) در صورت تایید مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان و فراهم بودن دیگر شرایط تولید گلخانهای گواهی تولید صادر خواهد شد (جهت گلخانههای چوبی و گلخانههای تولید گل نشایی و آپارتمانی فرم بازدید طرح باید توسط شرکت تعاونی تولیدکنندگان گل و گیاهان زینتی استان اصفهان تکمیل و امضاء و مهر شده باشد).
ارائه اصل پروانه تأسیس گلخانه و برای گلخانههایی که بدون پروانه تاسیس اقدام به احداث گلخانه شده است پس از تایید مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان و فراهم بودن دیگر شرایط تولید، امکان صدور پروانه تولید و بهرهبرداری گلخانه وجود خواهد داشت.
اعتبار پروانه تولید و بهرهبرداری گلخانههای گل و گیاهان زینتی ۲ سال بوده و پسازآن تا دو مرتبه هر بار به مدت ۲ سال قابل تمدید است.
مراحل صدور پروانه تولید و بهرهبرداری گلخانههای گل و گیاهان زینتی
مراجعه متقاضی به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ذیربط (واحد باغبانی) و ارائه درخواست کتبی و مدارک مورد نیاز
ارائه اصل پروانه تأسیس گلخانه گل و گیاهان زینتی
بازدید کارشناس شهرستان از محل اجرای طرح و تکمیل فرم بازدید طرحهای گلخانه (مشخصات طرح) و در صورت تایید، تکمیل پرونده متقاضی. (جهت گلخانههای چوبی و گلخانههای تولید گل نشایی و آپارتمانی فرم بازدید طرح باید توسط شرکت تعاونی تولیدکنندگان گل و گیاهان زینتی استان اصفهان تکمیل و امضاء و مهر شده باشد).
ارسال مدارک همراه با نامه به مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی از طریق پست (درصورتیکه نامه و مدارک توسط متقاضی به سازمان ارسال گردد لازم است کلیه صفحات مدارک پیوست نامه توسط کارشناس مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان امضاء و تایید گردد).
هماهنگی متقاضی با کارشناس مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی جهت بازدید از گلخانه
پس از بازدید کارشناس استان از طرح و بررسی و تایید مدارک، تکمیل نهایی پرونده انجام میشود.
در صورت تکمیل بودن مدارک و فراهم بودن همه شرایط، پروانه تولید و بهرهبرداری گلخانههای گل و گیاهان زینتی صادر خواهد شد.
چگونگی استفاده از تسهیلات بانکی برای احداث گلخانه
صدور پروانه تأسیس گلخانه هیچگونه تعهدی برای سازمان جهاد کشاورزی از لحاظ پرداخت تسهیلات ایجاد نمینماید ولی در صورت وجود اعتبار لازم متقاضیان از طریق مدیریت طرح و برنامه سازمان به بانک عامل جهت دریافت وام معرفی میگردند که مهمترین شرط برای پرداخت تسهیلات تأمین وثیقههای لازم برای ارائه به بانک است که معمولاً میزان وثیقه ۵/۱ برابر میزان تسهیلات پرداختی بهاضافه سود و کارمزد آن میباشد که لازم است متقاضیان قبل از هرگونه اقدام جهت دریافت تسهیلات وثیقههای لازم را تأمین نمایند