راهنمای راه اندازی هتل
در این مقاله به سوالاتی در مورد هتل و هتلداری می پردازیم و اصول اولیه راه اندازی هتل را بررسی کرده و با هتلداری به صورت اجمالی آشنا می شویم پس با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.
هتلداری یکی از مشاغل به روز دنیاست که در حال حاضر در ایران نیز به صورت آکادمیک تدریس میشود.
هتل ها قلب تپنده صنعت گردشگری هستند، و یکی از ارکان پرسود گردشگری تبدیل شده اند.
یک هتل باید امکانات مناسبی را در بخش های مختلف برای مشتریان خود به ارمغان بیاورد؛ نارضایتی در یک بخش از هتل توسط مشتری می تواند کل عملکرد مدیریت را زیر سوال ببرد.
پس بیاید در ابتدا با بخش های مختلف یک هتل آشنا شویم. در هر بخش از یک هتل، کار های جداگانه انجام می شود که به نیرو های متخصص در همان زمینه نیاز است، از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد.
قسمت پذیرش: در این بخش افرادی قرار می گیرند که سواد کافی برای پذیرش از مهمانان داشته باشند، به یکی از زبان های خارجی تسلط داشته باشند، برخورد مناسب با مشتریان داشته باشند، با صبر و حوصله و روی گشاده با مهمانان برخورد کنند و به سوالات آنان جواب دهند.
قسمت نظافت: افرادی با تجربه که در جهت سرویس دهی، منظم و با کیفیت فعالیت می کنند. این گروه کار نظافت اتاق ها، راهرو ها، لابی، سرویس های بهداشتی، تعویض البسه و … را بر عهده دارند.
قسمت آشپزخانه: که مسئولیت طبخ غذا و سرویس دهی به مهمانان را بر عهده دارند و طبق لیستی که هر روز به آنها داده می شود غذاها را آماده می کنند. سرویس پیش غذا و دسر را نیز بر عهده دارند.
از بخش های دیگر، مدیریت اجرایی، سرپرست های کنترل هزینه، حسابداران و … هستند
درآمد هتلداری چقدر است؟
درآمد هتل ها بسیار منعطف است، معمولا هتل های مجلل درآمدهای بالایی دارند؛ شما برای افزایش هتل خود می توانید با هدف گیری بازارهای مناسبتی و تبلیغ گسترده برای ایام عید بازاریابی بسیار مفیدی داشته باشید.
تخفیف ها میتوانند عوامل موثری در جهت ترقیب حضور مجدد مشتریان شما باشند.
یکی دیگر از روشهای کسب درآمد در هتل ها برگزاری مراسمات عروسی و جشن هاست که هم به معرفی هتل کمک میکند و هم درآمد های مناسبی را رقم میزند.
سود شغل هتلداری چقدر است؟
یک هتل مناسب باید بتواند نیاز بیشتر مسافران را برآورده کند، بنابراین در ساخت آن باید نیاز مشتری به دقت بررسی شود، نسبت تعداد اتاق ها به نوع متراژ، ظرفیت و امکانات آن نکته بسیار مهمی است.
موقعیت مکانی هتل شما تاثیر به سزایی در تعداد مشتریان شما دارد، نزدیکی به مراکز مهم، زیارتی و تفریحی یکی از ویژگی مهم احداث هتل شماست.
همکاری با تورهای گردشگری می تواند سودهای مناسبی را به همراه داشته باشد.
راهنمای انتخاب شغل هتلداری
سرمایه اولیه و هزینه راه اندازی هتل چقدر است؟
حداقل هزینه راه اندازی
حداکثر هزینه راه اندازی
سرمایه اولیه احداث هتل به میزان زیادی به قیمت زمین آن مرتبط است، معمولاً در شهرهای بزرگ که نیاز به هتل نیز بیشتر است قیمت زمین بسیار بالاست.
معمولا برای حفظ راندمان کاری سعی بر این است که از متراژ بالای زمین برای احداث هتل استفاده نشود زیرا در آن صورت نیاز به مشتری بیشتر است و در صورت عدم تامین مشتری با درآمد پایینتری مواجه خواهید. اما اگر سرمایه کمتری هزینه کرده باشید در آن صورت تعداد اتاق های شما کمتر بوده و به طبع مشتریان کمتری نیز نیاز دارید.
در بیان سرمایه اولیه راه اندازی هتل باید موارد زیر را اشاره کرد:
- بکارگیری نیروی انسانی، که در جایگاه های مختلف مشغول به کار شوند.
- امکانات و ملزومات مورد نیاز در بخش های مختلف هتل
- تجهیزات اتاق ها به باکیفیت ترین عناصر تزئینی مثل لوستر، موکت، پرده، تخت و …
- سرویس دهی مناسب و به موقع و ….
بنابراین با توجه به این شرایط، این شغل از گستره کاری بالایی برخوردار است و با توجه به گسترش گردشگری، روزبه روز بر روند تغییرات هتل ها افزوده می شود و در این بین، اگر شما نتوانید با سیل تغییرات، خود را هماهنگ کنید مطمئنا محکوم به شکست هستید.
مزایای شغل هتلداری چیست؟
با توجه به گسترش قابل توجه صنعت گردشگری و نیاز افراد به اسکان در هتل های تمیز و با امکانات رفاهی و بهداشتی، شغل هتلداری گسترش چشم گیری یافته است.
در شهرهای سیاحتی و زیارتی کشورمان تعداد زیادی هتل وجود دارد که در بعضی از مناسبات فرهنگی و مذهبی و برخی از تعطیلات مانند ایام عید نوروز نمی توانند جوابگوی نیاز مراجعه کنندگان باشند؛ بنابراین قابل توجه است که این بازار هنوز به خوبی پذیرای رقبای جدید است.
شما با راه اندازی هتل ها در شهرهای گردشگری ایران و معرفی خود از تورهای مختلف و صنایع فعال در حوزه گردشگری به درآمدهای بالایی در این حوزه دست یابید.
معایب شغل هتلداری چیست؟
احداث هتل به دلیل افزایش قیمت های ساخت و ساز در کشور نیاز به سرمایه بالایی دارد.
در این چند سال اخیر با فراگیر شدن بیماری کرونا خیلی از فعالان این حوزه با رکود محسوسی مواجه شدند و درآمد آنها با مخاطرات زیادی رو به رو شد بنابراین در این شغل ممکن است گاهی با اتفاقات این چنینی مواجه شوید و تمام معادلات آینده شما را با مشکل روبه رو کند.