تغییر شغل و آکادمی مشاغل
دلیل اصلی که تغییر شغل به موضوع این مقاله تبدیل شده این بوده که جزو یکی از سوالات پرتکرار ما تو سایت و اینستاگرام آکادمی مشاغل بوده که با عبور از تعداد لایک های رای گیری مون , لازم دانستیم اطلاعات بیشتری در موردش در اختیارتون قرار بدیم پس اگه شما هم سوالات زیر رو دارید , این مقاله مناسب شماست.
- چگونه تغییر شغل دهیم؟
- چه زمانی به فکر تغییر شغل باشیم؟
- چه دلایلی برای تغییر شغل وجود دارد؟
- اشتباهات رایج در تغییر شغل چیست؟
- مزایا و معایب تغییر شغل چیست؟
- تغییر شغل باید در چه جهتی انجام گیرد؟
- تغییر شغل تا چه سنی قابل انجام است؟
- ….
چه دلایلی برای تغییر شغل وجود دارد؟
تغییر شغل از جمله تصمیماتی است که ممکن است هر کسی در زندگی با آن مواجه شود و این تصمیم حتی میتواند بارها و بارها در زندگی ما تکرار شود، مطمئناً هر تغییری میتواند منافع و یا هزینههای خاص خود را در برداشته باشد، اما پیش از هر چیزی باید بدانیم که باید چه دلایلی برای تغییر شغل وجود داشته باشد؟ و چه زمانی به فکر تغییر شغل باشیم؟
شاید برای شما هم این احساس بوجود آمده است که در شغل فعلی خود مجبورید که بسیاری از فرصت های بالقوه را به دلایل شرایط کاری خود از دست دهید و یا از شرایط سخت کاری و همچنین درآمد و دستمزد پایین آن ناراضی هستید؛ اما به دلیل ریسک های محتمل در هر تغییری شما حاضر به تغییر شغل نیستید بخصوص اگر مسئولیت خانواده نیز با شما باشد مطمئناً با احتیاط بیشتری عمل خواهید کرد.
پس همانطوری که متوجه شدید و احتمالا پیش از این نیز خودتان نیز احساس کردهاید تصمیم گیری برای تغییر شغل کار سادهای نیست و نیاز است تا بررسی های زیادی را برای تغییر شغل داشته باشیم.
چه زمانی به فکر تغییر شغل باشم؟
در وهله اول شما باید زمانی به فکر تغییر شغل باشید که هدف مشخصی داشته باشید و خارج شدن از یک شغل بدون داشتن هدف و برنامه مشخص کاری، چیزی جز افزایش تنش های درونی و آشفتگی ذهنی نیست.
شاید لازم باشد بار دیگر با ذهنی آزاد و فارغ از خستگی های کاری به شغل خود و دلایل نارضایتی های موجود نگاه کنیم، گاهی وقت ها دلایل نارضایتی ها میتواند فقط ناشی از خستگی های روزمره باشد که ما را دچار فرسودگی های شغلی کرده است، به همین دلیل شاید با کمی استراحت و یا چند روز مرخصی روحیه خود را بازیابید.
اما اگر همچنان بر تغییر شغل اصرار دارید لازم است که شرایط حال حاضر خود را با برنامه های آینده خود بسنجید و مقایسه کنید. این مقایسه به شما کمک خواهد کرد که ریسک های تغییر شغل را بهتر ببینید و خود را برای آن آماده سازید. معمولاً بسیاری از ما آدم ها در برنامه های آینده خود رویاپردازانه تصمیم گیری میکنیم و این موجب خواهد شد که ما احتمالات منفی را در نظر نگیریم و همین موضوع میتواند مشکلات تغییر شغل را بیش از گذشته افزایش دهد. پس بهتر است پیش از هر چیزی واقع بینانه به آینده شغلی خود نگاه کنیم.
اشتباهات رایج در تغییر شغل چیست؟
یکی از اشتباهات رایج در تغییر شغل تصمیمگیری عجولانه و به اصطلاح تصمیم یک شبه است، همانطوری که گفتیم تغییر شغل نیازمند تصمیم گیری درست و اصولی است، انتخاب شغل جدید نیازمند دانش و اطلاعات کافی در آن زمینه است و نمیتوانید فقط به فکر تقلید از افراد موفق باشید، بلکه باید مسیر شغلی خودتان را پیدا کنید.
بسیاری از افراد با کوچکترین ناملایماتی در فکر تغییر شغل میافتند، باید این موضوع را بپذیریم که هر شغلی میتواند سختیها و مشکلات خاص خود را داشته باشد پس برای شانه خالی کردن از زیر بار مسئولیت های شغلی به دنبال تغییر شغل خود نباشید چرا که ممکن است ورود به یک فضای جدیدِ کاری، سختی های بیشتری را به همراه داشته باشد.
علایق خود را نادیده نگیرید، بسیاری از افراد در هنگام تغییر شغل بیش از هر چیزی به افزایش درآمد فکر میکنند و ممکن است به فکر ورود به مشاغلی باشند که نه علاقهای در آن داشته باشند و نه مهارت و استعداد کافی! این موضوع باعث خواهد شد که به سرعت از شغل جدید خود نیز ناامید شوند و احساس یأس و ناتوانی کنند.
تغییر شغل باید در چه جهتی انجام گیرد؟
اگر ما بدانیم که با چه هدفی باید به موضوع تغییر شغل ورود پیدا کنیم میتوانیم بر مشکلات موجود در این مسیر فارغ آییم و خود را برای یک تغییر مثبت و روبه جلو آماده کنیم.
حالا که به دنبال شغل جدید خود هستید باید بدانید هنوز هم برای یک شروع نو دیر نیست، شما در این سالهای گذشته ممکن است در موقعیت های مختلفی کار کرده باشید و با محیط های مختلف کاری آشنا شده باشید، روحیات خود را بیش از گذشته شناخته اید و به علاقه مندی های خود اشراف بیشتری دارید و همین موضوع باعث میشود تصمیمات شما پختهتر و کاملتر از تصمیمات سالهای گذشته باشد.
اما با این حال بهتر است یک بار دیگر عوامل مهم در انتخاب شغل جدید را با هم مرور کنیم:
چطور شغل مورد علاقه خود را پیدا کنم؟
شاید یکی از دلایلی که باعث شد شما به فکر ترک شغل قبلی خود بیافتید، نداشتن علاقه کافی به شغلتان بوده باشد به همین بهتر است اینبار ابتدا شغل مورد علاقه خود را بشناسید و سپس با در نظر داشتن علاقه خود به سراغ انتخاب شغل جدید بروید.
مطمئن باشید که اگر انتخاب شغل جدید شما از روی علاقه باشد باعث افزایش انگیزه و خلاقیت های شما خواهد شد و از کار کردن های طولانی کمتر احساس خستگی خواهید کرد. به همین دلیل ما سعی کردیم در یک مقاله مجزا با عنوان ” چطور شغل مورد علاقه خود را پیدا کنم؟ ” به بررسی روش های یافتن شغل مورد علاقه شما بپردازیم، پس اگر به دنبال علاقهمندی شغلی خود هستید حتما در این مقاله همراه ما باشید.
استعداد شغلی خود را پیدا کنید!
ما با کشف استعدادهای شغلی خود میتوانیم زمینههای مناسب شغلی خود را بیابیم و به سرعت در آنها پیشرفت کنیم، با انتخاب شغل در راستای استعدادهایمان میتوانیم مسیرهای سخت و دشوار را با علاقه بیشتری پشت سربگذاریم و به سرعت به جایگاه های بالایی در این شغل جدید خود دست پیدا کنیم
اگر به دنبال کشف استعدادهای شغلی خود هستید، حتما در مقالهی ” چگونه استعداد خود را کشف کنیم؟ ” همراه ما باشید.
مهارت های شغلی خود را در نظر داشته باشید!
مطئمناً شما با تجربههای که در مشاغل قبلی خود بدست آوردهاید صاحب مهارت ها و توانایی های خاصی هستید، این مهارت ها برعکس استعداد شما یک مقوله ذاتی نیست بلکه شما برای کسب این مهارت ها زمان و انرژی صرف کردید، پس بهتر است تا حد امکان برای انتخاب شغل جدید خود نیز این مهارت ها را در نظر داشته باشید تا بتوانید در وقت و انرژی خود صرفه جویی بیشتری داشته باشید و با دست پر به سراغ شغل جدید خود بروید.
اما گاهی ممکن برخی از مهارت های شغلی به خوبی دیده نشوند و ما نسبت به آنها دیدی گذرا داشته باشیم به همین خاطر ما در مقاله ” مهمترین مهارت شغلی برای ورود به بازار کار چیست؟ ” بصورت تخصصی به سراغ مهارت های شغلی و نحوه افزایش این مهارت ها رفتیم تا بتوانیم انتخاب شغلی مناسب تری داشته باشیم.
و اما چطور شغل مناسب خود را پیدا کنیم؟
مطمئناً عوامل موثر بر انتخاب شغل بسیار بیشتر از چیزی است که ما در این مقاله به آن اشاره کردیم، چرا که اهمیت انتخاب شغل مناسب در جای جای زندگی ما تاثیر خواهد گذاشت، شغل ما آینده ما، هویت ما، زمان بسیاری از زندگی و کیفیت زندگی ما را میسازد.
به همین جهت ما یک مقاله مجزا بصورت تخصصی به سراغ انتخاب شغل مناسب رفتیم و قرار است به بررسی تمامی نکات لازم و مهم در خصوص انتخاب شغل مناسب شما بپردازیم؛ پس اگر شما هم دغدغه انتخاب شغل را دارید حتما در مقاله ” راهنمای کاربردی انتخاب شغل مناسب ” همراه ما باشید.