برترین شغل های دامداری و دامپروری در ایران
دامداری و دامپروری از قدیم الایام به یکی از مشاغل مهم در زندگی ما انسانها محسوب میشده است و امروزه نیز سهم بالایی از غذای ما انسانها مستقیماً از طریق دامداری و دامپروری تامین میشود و یکی از کسب و کارهای پرسود در دنیای ما بشمار میآید.
اگر بخواهیم بزرگی این بازار جهانی را بدانیم باید گفت که در حال حاضر حدود 19 میلیارد جوجه و مرغ، 1.5 میلیارد گاو و بیش از 3 میلیارد از دیگر حیوانات برای پرورش و تامین غذای انسان در جهان وجود دارد که حدوداً بیش از سه برابر جمعیت انسانهای روی کره زمین است، و این یعنی یک بازار بزرگ و با پتانسیل درآمدزایی بسیار بالا …
پرورش مرغ و مرغداری در ایران و جهان
مرغ یکی از پرمصرفترین محصولات خوراکی در سرتاسر جهان است بطوری که سالانه بیش از 50 میلیارد مرغ در جهان مصرف میشود که این رقم شامل جوجه های نر و مرغ های غیرمولد کشته شد در تولید تخم مرغ است.
سهم ایران از تولید مرغ چقدر است؟
اما در کشور ما نیز مصرف مرغ بسیار بالاست بگونهای که در حال حاضر بیش از 23 هزار واحد مرغداری با قابلیت پرورش بیش از 350 میلیون عدد مرغ پرورشی در هر دوره و تولید بیشتر از 2 میلیون تن گوشت مرغ خوراکی در کشور مواجه هستیم. که همهی اینها به معنای اهمیت و مصرف بالای مرغ در ایران است.
از سوی دیگر صنایع مرغداری در کشور ما از میزان اشتغالزایی و سرمایهگذاری نیز بسیار پررنگ دیده شدهاند.
پرورش گاو و گوسفند در ایران و جهان
سالانه به طور متوسط پانصد هزار گاو و گوسفند در جهان مصرف خوراک ما انسان ها می شود. و این عدد بدون در نظر گرفتن گاو و گوسفندانی است که به منظور تولید شیر و فراوردههای لبنی نگهداری میشود.
آمار دامداری و پرورش گاو گوسفند در کشور
در ایران ما با توجه به فرهنگ غذایی، فعالیت پرورش دامها شامل پرورش گاو و گاومیش، بز، گوسفند و شتر میشود که از میان همه این موارد پرورش گاو و گوساله هم به شکل صنعتی و هم سنتی از اهمیت بسیاری جدی برخودار است بطوری که بیش از 50% از نیاز گوشت قرمز و 90% شیر مصرفی را در کشور ما تامین میکند.
پرورش ماهی در ایران و جهان
پرورش ماهی، میگو و سایر آبزیان در سالهای اخیر با افزایش قابل توجهای روبرو شده است، مطابق با یک آمار جهانی در هر سال بیش از یکصد و پنجاه میلیون تن آبزی خوراکی در جهان مصرف میشود که بیش از نیمی از آنها در استخرهای پرورش ماهی انجام میشود.
آمار پرورش ماهی در ایران
در کشور ما ایران شیلات و پرورش آبزیان از جایگاه خوبی برخوردار است بطوری که در حال حاضر ایران به بزرگترین تولید کننده ماهی قزل آلا و سومین تولید کننده ماهیان خاوری در جهان تبدیل شده است و در پرورش میگو نیز در جهان زبانزد است.
و همین موضوع باعث افزایش سرانه مصرف ماهی در داخل کشور نیز شده است به چطوری که شاهد افزایش سرانه مصرف ماهی از 8 کیلوگرم به 12 کیلوگرم بودهایم، که افزایش قابل توجهی است.
بررسی انواع مشاغل دامداری
رسته بعدی دامداری و دامپروری است که همیشه در کنار کشاورزی وظیفه تامین غذا را برعهده داشته و این باعث اهمیت آن در بازار ایران بوده است. دلیل اهمیت رو هم تو این مقاله ( دامداری در ایران ) توضیح دادیم. پس مسلماً بررسی انواع شغل های پرورشی و دامداری می توانند ایده های پولساز زیادی را در اختیار ما قرار دهد.
ولی قبل از بررسی ایده های پولساز دامداری شاید لازم باشد جواب این سوال را هم بدانیم که آیا شما مناسب کار دامداری هستید یا نه؟ ما این سوال را در مقاله به عنوان (دامداری مناسب چه افرادی است ؟) بررسی کردیم که حتماً بهتون تو تصمیم گیری کمک میکنه.
اما اگر نسبت به شغل های دامداری علاقمند هستید و همیشه دنبال یک ایده دامداری مناسب خودتون می گشتید در ادامه چند مورد از برترین کسب و کارها در حوزه پرورش و دامداری رو باهاتون به اشتراک گذاشتم , میتونید کلیک کنید و اطلاعات کامل اون ها رو ببینید.
همچنین اگه دوست داشتید لیست کامل مشاغل دامداری را هم ببینید می توانید بر روی دکمه لیست کامل دامداری ها کلیک کنید.
جدیدترین مشاغل دامپروری
رسته شغلی
سود
سرمایه
رضایت
تخصص
زمان
تحصیلات
سهولت
رسته شغلی
سود
سرمایه
رضایت
تخصص
زمان
تحصیلات
سهولت
رسته شغلی
سود
سرمایه
رضایت
تخصص
زمان
تحصیلات
سهولت
رسته شغلی
سود
سرمایه
رضایت
تخصص
زمان
تحصیلات
سهولت
رسته شغلی
سود
سرمایه
رضایت
تخصص
زمان
تحصیلات
سهولت
رسته شغلی
سود
سرمایه
رضایت
تخصص
زمان
تحصیلات
سهولت
رسته شغلی
سود
سرمایه
رضایت
تخصص
زمان
تحصیلات
سهولت
رسته شغلی
سود
سرمایه
رضایت
تخصص
زمان
تحصیلات
سهولت
رسته شغلی
سود
سرمایه
رضایت
تخصص
زمان
تحصیلات
سهولت
رسته شغلی
سود
سرمایه
رضایت
تخصص
زمان
تحصیلات
سهولت
رسته شغلی
سود
سرمایه
رضایت
تخصص
زمان
تحصیلات
سهولت
رسته شغلی
سود
سرمایه
رضایت
تخصص
زمان
تحصیلات
سهولت
سهم دامداری از کشاورزی جهان
به طور کلی کشاورزی در جهان امروز حدوداً سه درصد از تولید ناخالص جهانی را تشکیل میدهد که حدود 40% این مقدار مربوط به تولیدات دامپروری است و طبیعی است که سهم کشورهای در حال توسعه از این تولیدات بیشتر از کشورهای پیشرفته است.
آیا دامپروری شغل پردرآمد است؟
شغل دامداری و دامپروری میتواند پردرآمد باشد اگر بتوانید ریسکهای موجود را مدیریت کنید و با برنامه در این حوزه پیش بروید. چرا که دامپروری از جمله مشاغل پرریسک شناخته میشود و به همین خاطر برای خیلی از فعالان بازار ممکن است ناملایماتی را به دنبال داشته باشد.
روش های کسب سود و در آمدزایی در شغل دامپروری و دامداری چیست؟
در مشاغل دامپروری و دامداری معمولاً روشهای زیادی برای کسب سودآوری وجود دارد و سودآوری شما فقط محدود به محصول اصلی شما نیست به عنوان مثال در دامداری شما میتوانید با فروش شیر، کود و حتما پوست و پشم حیوان نیز سود خوبی را بدست آورید.
میزان سود راه اندازی دامداری یا دامپروری چقدر است؟
سود راه اندازی مشاغل دامداری و دامپروری با توجه به میزان سرمایه اولیه شما، نوع حیوان پرورشی و شیوه درآمدزایی شما متفاوت باشد. به یاد داشته باشید که شیوههای صنعتی با استفاده بهینه از منابع باعث کاهش هزینههای جاری این شغل شده و سودآوری نهایی شما را افزایش خواهد داد.
بنابراین اصول کاری در مشاغل دامپروری از هر موضوع دیگری مهم است به همین دلیل باید در این مشاغل مسئولیتپذیر باشید و از افراد با تجربه و متخصص کمک بگیرید.
سرمایه اولیه برای راه اندازی دامداری چقدر است؟
برای ورود به مشاغل دامداری و دامپروری با توجه به نوع کاری شما، سطح کاری شما باید به سراغ حداقل سرمایه مورد نیاز باشید به همین جهت ما در بررسی هر یک از مشاغل دامپروری به سراغ بررسی میزان سرمایه اولیه آن شغل رفتیم و به جزئیات آن پرداختهایم.
پرسود ترین شاخه پرورش پرندگان کدام است؟
پرورش پرندگان و طیور دارای زیرشاخههای بسیار زیادی است که از جمله آنها میتوان به پرورش مرغ گوشتی و مرغ تخمگذار، کبک، قرقاول، بوقلمون، بلدرچین و … اشاره داست.
بسیاری از این شاخهها متفاوت از یکدیگر عمل میکنند و از نظر سودآوری و میزان سرمایه اولیهی لازم تفاوتهای جدی بایکدیگر دارند، اما برای انتخاب درست و اصولی باید میزان سودآوری پرورش هر یک از حیوانات را با توجه به میزان سرمایه اولیه خود بسنجید.
به عنوان مثال سودآوری پرورش بوقلمون بسیار بیشتر از بلدرچین است اما مطمئناً به سرمایه اولیه بالاتری نیاز دارد پس در حال حاضر اگر بخواهید با یک سرمایه مشخص به سراغ راه اندازی یک واحد پرورش 2000 تایی بلدرچین بروید میتوانید به سرعت کسب و کار خود را گسترش دهید اما اگر بخواهید همین سرمایه را صرف پرورش بوقلمون کنید مطئمناً بیشتر از 60 عدد نیز نمیتوانید پرورش دهید که پرورش بوقلمون در این تعداد توجیه اقتصادی ندارد.
پس اگر به دنبال پرسودترین مشاغل دامداری هستید باید این مقایسه را با توجه به میزان سرمایه اولیه خود در نظر داشته باشید.
راه اندازی دامداری؛ سنتی یا صنعتی؟
همانطور که میدانید هزینه های اولیه برای راه اندازی دامداری صنعتی بسیار زیاد است و برای ساخت یک دامداری صنعتی نیاز است تا بتوانید فضای بزرگی را به همراه سوله و تجهیزات تهیه کنید و همچنین سرمایه اولیه قابل توجهی نیز صرف خرید علوفه و … میشود. اما از سوی دیگر در دامپروری صنعتی شما میتوانید درآمد بسیار بالایی را تجربه کنید و مطابق با طرحهای اقتصادی خودتان کسب و کارتان را گسترش دهید.
در دامداری سنتی با وجود نیاز به سرمایه پایین اما راندمان تولید نیز پایین است و همچنین نرخ مرگ و میر حیوانات به جمعیت در دامداری سنتی بیشتر از دامپروریهای صنعتی است.
10 پیشنهاد ویژه برای پرسودترین طرح دامداری در ایران
حالا که دامداری و دامپروری را از جنبههای مختلف بررسی کردیم , شاید مقایسه و انتخاب قدری براتون سخت باشه.
اولین پیشنهاد من اینه: اگه واقعا نمیدونی کدوم شغل مناسبت هستش و تو انتخاب شغل به کمک نیاز داری , من تجربه خودم رو تو این جا ( انتخاب شغل طلایی ) باهاتون به اشتراک گذاشتم که میتونه بهتون کمک کنه
و اما پیشنهاد دوم: راه حل دوم من , بررسی این ( Top 10 ) یا همون ده تا پیشنهاد ویژه برای پرسودترین مشاغل دامپروری هستش.
1. پرورش گاو گوشتی
افزایش جمعیت کشور در سالهای اخیر و مصرف سرانه گوشت قرمز موجب شده است که هرروز نیاز به گوشت قرمز و فرآوردههای گوشتی بیشتر احساس شود. حدود نیمی از گوشت قرمز کشور توسط گاوهای پروار شده تأمین میشود؛ بنابراین این بخش از دامپروری و دامداری دارای ظرفیت زیادی برای توسعه و پیشرفت دارد.
افزایش تولید گوشت قرمز باعث کاهش وابستگی کشور به واردات این محصول غذایی، ایجاد اشتغال و فعال شدن نیروهای بیکار در سطح شهر و روستاها میشود. استفاده از ظرفیت ژنتیکی دامهای گوشتی و کاهش کشتار دامهای شیری و مولد از دیگر محاسن پرواربندی با روشهای نوین است.
ما در مقاله ” پرورش گاو گوشتی ” به معرفی این شغل و آموزش صفر تا صد پرورش آن پرداخته ایم. هر آن چیزی را که برای راه اندازی یک گاوداری صنعتی نیاز دارید را به صورت یکجا در این مقاله در اختیار شما قرار میدهیم.
2. پرورش مرغ گوشتی
تهیه و تامین گوشت مرغی سهم بسزایی در سبد مصرفی خانوارها دارد. از مهمترین مسائلی که سبب رشد چشمگیر صنعت پرورش طیور مخصوصا پرورش مرغ گشته است ، ارزش غذایی بالای گوشت مرغ ، کم بودن افت پس از کشتار ، سالم و بهداشتی بودن گوشت مرغ ، قابلیت هضم و جذب بالا ، سرعت رشد سریع ، صرفه جویی در جایگاه و زمین و برگشت سریع سرمایه می باشند.
مرغ یکی از منابع با ارزش پروتئینی است که همواره از بازار فروش تضمینی و پررونقی برخوردار بوده است، امروزه این تضمینی بودن، به دلیل افزایش سرسام آور قیمت گوشت قرمز، بیشتر نیز شده است. همچنین علاوه بر داخل کشور، بازار خارجی نیز میل و رغبت زیادی برای مصرف مرغ های گوشتی پرورش یافته در ایران نشان می دهد،
ما در مقاله ” پرورش مرغ گوشتی ” به معرفی این شغل و آموزش صفر تا صد پرورش آن پرداخته ایم. هر آن چیزی را که برای پرورش مرغ گوشتی نیاز دارید را به صورت یکجا در این مقاله در اختیار شما قرار میدهیم.
3. پرورش بوقلمون
پرورش بوقلمون را میتوان از معدود کسبوکارهایی دانست که سرتاپا سود است. بوقلمون پرنده عجیبی است که همزمان دو نوع گوشت قرمز و سفید دارد، پرهایش در صنایع تولید لحاف و تشک، برس های گردگیری و تولید چسب مایع قابلاستفاده است.
همچنین دارای تخم و گوشتی با طبع گرم و سرشار از فسفر و آهن است (چیزی حدود ۴ برابر یک میگو). علاوه بر این ویژگیها که رونق را به بازار فروش این پرنده هدیه کرده، مدتزمان بازگشت سرمایه نیز بسیار مطلوب بوده و یکی دیگر از جذابیتهای این کسبوکار است.
ما در مقاله ” پرورش بوقلمون ” به معرفی این شغل و آموزش صفر تا صد پرورش آن پرداخته ایم. هر آن چیزی را که برای پرورش بوقلمون نیاز دارید را به صورت یکجا در این مقاله در اختیار شما قرار میدهیم.
4. پرورش شترمرغ
پرورش شترمرغ فرصتی مناسب برای راهاندازی یک کسبوکار پرسود به شمار میرود. پتانسیل اقتصادی و تجاری پرورش شترمرغ بسیار زیاد میباشد.
سرمایهگذاری اولیه در این کار از اهمیت زیادی برخوردار است اما اگر بتوانید اصول پرورش این پرنده بزرگ را بهدرستی رعایت کنید و از تکنیکها و روشهای جدید استفاده کنید، میتوانید درآمد بسیار زیادی را از این طریق بهدست آورید.
ما در مقاله ” پرورش شترمرغ ” به معرفی این شغل و آموزش صفر تا صد راه اندازی آن پرداخته ایم. هر آن چیزی را که برای پرورش شترمرغ نیاز دارید را به صورت یکجا در این مقاله در اختیار شما قرار میدهیم.
5. پرورش ماهیان خاویاری
پرورش ماهیان خاویاری از جمله کسب و کارهای پردرآمد با سوددهی بسیار بالاست. توجه اصلی برای پرورش ماهیان خاویاری به علت تولید ماده خاویار است. خاویار در واقع همان تخمک نوع خاصی از ماهیان به نام تاس ماهیان است. ارزش فوق العاده بالای خاویار باعث شده است تا به مروارید سیاه معروف شود.
ماده ارزشمند خاویار به دلیل طعم بینظیر و بسیار خاص خود طرفداران بسیاری پیدا کرده است و در رستوان های خاص دنیا با قیمت گزافی طبخ و به فروش میرسد. گونه های بومی تاس ماهیان دریای خزر شامل: فیل ماهی، تاسماهی ایرانی (قره برون)، ازون برون، تاسماهی روسی (چالباش) و شیپ است. از بین ۲۷ گونه شناسایی شده ماهیان خاویاری این ۵ گونه از بهترین گونه های مناسب برای پرورش در ایران هستند.
ما در مقاله ” پرورش ماهیان خاویاری ” به معرفی این شغل و آموزش صفر تا صد پرورش آن پرداخته ایم. هر آن چیزی را که برای پرورش ماهیان خاویاری نیاز دارید را به صورت یکجا در این مقاله در اختیار شما قرار میدهیم.
6. پرورش ماهی کپور
کپور معمولی بهعنوان یکی از اصلیترین ماهیان پرورشی در دنیا شناختهشده است که بهصورت گسترده در اروپا، آسیا خاور دور پرورش داده میشود. میزان تولید کپور پرورشی از طریق آمار نشان میدهد با توجه به تقاضای ماهی کپور در دنیا طی سال ۲۰۱۶ میلادی به بیش از ۴۵۰۰۰۰۰ تن و در سال ۲۰۱۸ مصرف، میزان تولید ماهی کپور در دنیا جایگاه بالایی داشته است.
ما در مقاله ” پرورش ماهی کپور ” به معرفی این شغل و آموزش صفر تا صد راه اندازی آن پرداخته ایم. هر آن چیزی را که برای پرورش ماهی کپور نیاز دارید را به صورت یکجا در این مقاله در اختیار شما قرار میدهیم.
7. پرورش ماهی قزل آلا
کشور ایران کشوریست که وسعت آن بسیار زیاد و بیشتر مناطق کشور کوهستانی و در ارتفاع بسیار بلند واقع شده است که با توجه به سیستم جدید در پرورش قزل آلا برای این امر بسیار مناسب است. تولید ماهی قزل آلا بر اساس گذر آب و برگشت دوبارهی آن آب و مورد استفاده قرار گرفتن در بخش کشاورزی و صنعت است.
پرورش قزل آلا سود بسیار خوبی را ازآن پرورش دهنده ی خود میکند و اگر فروش خود را به صورت صادر کردن به کشور های اطراف از جمله روسیه ،عراق ،گرجستان و… انجام دهیم، درصد سودی که از این کار بدست می آوریم تا چند برابر افزایش پیدا میکند.
ما در مقاله ” پرورش ماهی قزل آلا ” به معرفی این شغل و آموزش صفر تا صد آن پرداخته ایم. هر آن چیزی را که برای پرورش ماهی قزل آلا نیاز دارید را به صورت یکجا در این مقاله در اختیار شما قرار میدهیم.
8. زنبورداری
یکی از مشاغلی که میتوان با سرمایه کم راهاندازی کرد زنبورداری است، پرورش زنبورعسل دارای مزایای فراوانی است که عسل بهعنوان یک ماده مغذی و دارو از دیرباز تاکنون موردتوجه مردم دنیا بوده است. تقاضای بالای این محصول بازار مناسبی برای تولیدکنندگان فراهم آورده است.
بازار داخلی بهاندازه کافی برای این محصول باز است اما چنانچه تولیدکننده بتواند محصول خود را صادر کند میتواند درآمد دلاری برای او به همراه داشته باشد. پرورش زنبور عسل یکی از مشاغل روستایی پر در آمد است که در بیشتر استان های کشور قابل اجراست.
ما در مقاله ” زنبورداری ” به معرفی این شغل و آموزش صفر تا صد راه اندازی زنبورداری پرداخته ایم. هر آن چیزی را که برای پرورش زنبور عسل نیاز دارید را به صورت یکجا در این مقاله در اختیار شما قرار میدهیم.
9. پرورش زالو
تکثیر زالو سود خوبی دارد و شرایط پرورشش هم به علت قرار گرفتن در فضای سرپوشیده به مراتب راحتتر از خیلی از شاخه ها از جمله دام و طیور است. نکته بسیار مهمی که وجود داره این که به علت آشنایی کم افراد با تکثیر و نگهداری زالو و همچنین سخت گیریها در صدور مجوز زالو ، بسیاری از علاقمندان به پرورش ، وارد این حوزه نمیشوند و همین موضوع باعث شده بازار بسیار بزرگی برای محصولات تولیدی شما وجود داشته باشد.
ما در مقاله ” پرورش زالو ” به معرفی این شغل و آموزش صفر تا صد پرورش آن پرداخته ایم. هر آن چیزی را که برای پرورش زالو نیاز دارید را به صورت یکجا در این مقاله در اختیار شما قرار میدهیم.
10.پرورش کرم خاکی و تولید ورمی کمپوست
کرم خاکی یکی از بهترین جایگزین های غلات در غذای طیور و آبزیان و سایر حیوانات پرورشی است. با جایگزین کردن پودر کرم خاکی در غذای انواع حیوانات پرورشی موجب افزایش وزن گیری و کاهش هزینه های تولید میشود. از سوی دیگر تولید کرم خاکی یکی از بهترین تجزیه کنندگان طبیعی برای زباله های شهری است.
تقریبا تمام زباله های شهری و فضولات حیوانی البته به جز سنگ و شیشه و فلز توسط کرم های خاکی تغذیه میشوند و موجب تولید کود طبیعی به نام هوموس یا ورمی کمپوست میشوند. ورمی کمپوست یکی از بهترین کودهای طبیعی مورد مصرف در کشاورزی است که موجب کاهش استفاده ۵۰ درصدی از کود شیمیایی میشود. کود ورمی کمپوست در مقایسه با کود های دامی فاقد بذر علف های هرز میباشند و موجب رویش علف های هرز در مزارع نمیشود.
ما در مقاله ” پرورش کرم خاکی و تولید ورمی کمپوست ” به معرفی این شغل و آموزش صفر تا صد پرورش آن پرداخته ایم. هر آن چیزی را که برای پرورش کرم خاکی نیاز دارید را به صورت یکجا در این مقاله در اختیار شما قرار میدهیم.