همانطوری که میدانید راه اندازی هر واحد تولیدی نیازمند اخذ مجوزات مربوطه آن است، و شروع به کار تولیدی بدون اخذ مجوزات لازم کاری غیرقانونی است و بابرخوردهای قانونی مواجه خواهیم شد.
همچنین با اخذ مجوز برای کارگاه ها و کارخانه های تولیدی میتوانیم از مزایای قانونی آن مانند دریافت یارانه، دریافت وام، فعالیت در شهرک های صنعتی، دریافت نشان استاندارد و … بهره ببریم.
شرایط دریافت مجوز تولید چیست؟
برای دریافت مجوز تولیدی باید مراجع ذیصلاح، شرایط قانونی، مدارک مورد نیاز و مراحل آن را بشناسیم تا بتوانیم با یک دید کلی خوب به سراغ دریافت مجوز تولید برویم.
مراجع صادر کننده مجوز تولیدی چه کسانی هستند؟
مرجع صاد کننده مجوز مراکز تولیدی وابسته به نوع فعالیت شماست، اما به طور کلی مراجع صدور مجوز تولیدی به شرح زیر است:
بیشتر مشاغل تولیدی و صنعتی برای دریافت مجوز باید به وزارت صمت (صنعت، معدن، تجارت) مراجعه کنند.
اما در خصوص مشاغل کشاورزی و محصولات غذایی، وزارت جهاد کشاورزی مسئول رسیدگی به این موضوع است.
تولید کنندگان لوازم و کالای پزشکی نیز برای راه اندازی واحد تولیدی خود با به وزارت بهداشت مراجعه کنند.
در خصوص مشاغل مرتبط با صنایع دستی و گردشگری، مجری این امر سازمان میراث فرهنگی است.
البته در برخی از مشاغل لازم است تا شما از چند سازمان و نهاد مربوطه اقدام به اخذ مجوزات لازم کنید.
در چه مناطقی مجاز به راه اندازی کارگاه تولیدی هستیم؟
همانطوری که در مقاله “مکان یابی مشاغل تولیدی” نیز گفته شد برای راه اندازی کارگاه ها و کارخانه های تولیدی باید محل احداثی ما شرایط و مقررات لازم برای مشاغل تولیدی را با توجه به نوع تولید و فعالیت صنعتی ما را داشته باشد.
یکی از نکات مهم برای راه اندازی کارگاه تولیدی، توجه به ضوابط محیط زیستی است. واحد تولیدی شما باید از نظر سلامت زیست محیطی و میزان آلایندگی در چهارچوب شرایط سازمان محیط زیست قرار گیرد.
داشتن شرایط اراضی با کاربری مناسب، دسترسی جادهای، خطوط انتقال انرژی، مساحت کافی با توجه به شرایط تولید و … از جمله سایر شرایط اراضی مناسب برای احداث کارگاه و کارخانه های تولیدی که ما در مقاله “راهنمای مکان یابی کارگاه ها و کارخانه های تولیدی” به آن پرداختیم.
مراحل اخذ جواز تاسیس کارگاه تولیدی چیست؟
در حال حاضر با توجه به الکترونیکی شدن فرایند اخذ مجوزات لازم است تا در ابتدا در سایت “بهین یاب” ثبت نام خود را انجام دهید و نام کاربری و کلمه عبور خود را دریافت کنید.
سپس نسبت به تکمیل درخواست جواز تاسیس اقدام کنیم، برای تکمیل درخواست لازم است تا مبالغ مربوطه به فیشهای بانکی را نیز پرداخت کنیم، سپس با تنظیم طرح توجهی و انجام استعلامات مربوط از سازمان های محیط زیست و شهرداری نسبت به تایید و اخذ جواز تاسیس کارگاه تولیدی اقدام کنید.
مدارک مورد نیاز برای اخذ مجوز کارگاه تولیدی چیست؟
مدارک شناسایی (شامل کارت ملی و شناسنامه برای اشخاص حقیقی، و یا مدارک مربوط به شرکت برای اشخاص حقوقی)، برای آقایان کارت پایان خدمت یا کارت معافیت دائم لازم است.
آدرس محل سکونت و شماره تماس ثابت و همراه
ارائهی لیست محصولات مورد تقاضا برای تولید
تکمیل فرم تقاضانامه و ارائه طرح توجهی واحد تولیدی
شیوه اخذ پروانه بهره برداری مراکز تولیدی چیست؟
پس از اخذ جواز تاسیس کارگاه تولیدی سپس باید به سراغ احداث کارگاه تولیدی خود مطابق با طرح توجیحی خود برویم، در ادامه این مسیر میتوانید به ترتیب از سایر مقالات راهنمای ما برای راه اندازی کارگاه تولیدی خود استفاده کنید:
- راهنمای مکان یابی کارگاه های تولیدی
- راهنمای طراحی فضای صنعتی و کارگاه های تولیدی
- راهنمای راه اندازی خط تولید
- راهنمای خرید مواد اولیه
پس از راه اندازی کارگاه تولیدی اقدام به اخذ پروانه بهره برداری کارگاه های تولیدی خواهید کرد که به عنوان مجوز کار تولیدی شما نیز شناخته خواهد شد.
مدارک مورد نیاز برای اخذ پروانه بهره برداری چیست؟
مدارک شناسایی(اسناد و آگهی های روزنامه برای اشخاص حقوقی)، جواز تاسیس، سند مالکیت و یا اجاره زمین، فاکتورهای خرید تجهیزات و ماشین آلات، پایان کار ساختمان و یا سند مالکیت و یا اجاره نامه سوله، فهرست پرسنل، قرداد انشعاب آب و برق، پرداخت فیش های بانکی
مراحل اخذ پروانه بهره برداری مراکز تولیدی چیست؟
با مراجعه به سامانه بهین یاب (اگر در سامانه بهین یاب ثبت نکرده اید ابتدا در این سامانه ثبت نام کنید) نسبت به تکمیل فرم تقاضای پروانه بهره برداری اقدام کنید، سپس مدارک و پرسشنامه های موجود در سایت را تکمیل کنید و منتظر بررسی اطلاعات ارسالی شما در سامانه بمانید.
پس از تایید مدارک شما بازرسین برای ارزیابی کار تولیدی اقدام به مراجعه حضوری به واحد تولیدی شما خواهند کرد و ظرفیت های موجود کار تولیدی شما را با اطلاعات ارائه شده تطبیق خواهند داد و پس از تایید و انجام استعلامات از سازمان های مربوطه، پروانه بهره برداری شما صادر خواهد شد.