راهنمای راه اندازی پت شاپ
اگر به فکر راه اندازی فروشگاه پت یا همان پت شاپ هستید و یا دوست دارید بدانید چگونه میتوانید پتشاپ یا مغازه حیوانات خانگی تاسیس کنید؟ این مقاله برای شماست زیرا ما به بررسی صفر تا صد راه اندازی پت شاپ خواهیم پرداخت، اما پیش از هر چیزی بهتر است بیشتر با پتشاپ آشنا شویم.
پت شاپ چیست؟
پت شاپ (Pet shop) به مرکز فروش لوازم حیوانات خانگی اطلاق میشود. پتشاپ ، به فروشگاهی گفته میشود که اقدام به فروش لوازم حیوانات خانگی و گاهی خود حیوانات خانگی مینماید. این کلمه را بهصورت «فروشگاه لوازم حیوانات خانگی» ترجمه کرده اند، با این حال این اصطلاح به همین شکل انگلیسی پتشاپ رایج شده و کمکم در بین مردم جاافتاده است.
در کشور ایران نیز با افزایش علاقه خانوادهها، به نگهداری از حیوانات خانگی، تعداد بسیاری پتشاپ راهاندازی شدند. در ابتدا محصولات محدودی مانند غذای سگ و گربه ارائه میکردند. اما این روزها به دلیل تقاضای مشتریان، خدمات و محصولات متنوعی، در اکثر مغازه پت شاپ ها به فروش میرسد.
با تمام جذابیت راه اندازی پت شاپ اما مجوز پت شاپ یکی از مسائل کمی مبهم است که هنوز هم در میان ارگانها مختلف پاس کاری میشود. در حال حاضر قوانین مرتبط با اخذ مجوز پتشاپ همواره در حال تغییر است که در ادامهی مقاله به آنها خواهیم پرداخت.ما در این مقاله به بررسی جزئیات راه اندازی پت شاپ خواهیم پرداخت؛ اگر شما نیز در فکر راه اندازی مغازه حیوانات خانگی هستید تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
درآمد پت شاپ چقدر است؟
این یک واقعیت است که با صنعتی شدن زندگی و کمعمق شدن روابط انسانی، تمایل به داشتن حیوانات خانگی بالطبع افزایش پیدا میکند و به همین دلیل است که حیوانات خانگی یکی از سرگرمیهای زندگی بشر شده و ایران نیز از این قاعده مستثنا نیست. علاقه به حیوانات خانگی اما پدیدهای بود که بعد از جنگ جهانی دوم در اروپا اتفاق افتاد.
تا پیش از جنگ جهانی به این صورت نگهداری از حیوانات خانگی رایج نبود، اما ظرف ۵۰ سال اخیر این موضوع تا آن حد پیش رفته است که پرورش حیوانات خانگی و تولید ملزومات آن پنجمین صنعت پردرآمد دنیا بهحساب میآید.
براساس آمار اعلامشده در یک تحقیق دانشگاهی کشورهای غربی بهطور متوسط سالانه ۳۰ میلیارد دلار از تجارت حیوانات خانگی، سود نصیب اقتصاد کشورشان میکنند
سود شغل پت شاپ چقدر است؟
پت شاپ در کشور ما، درآمدی با حاشیه سود ایده آل (25 تا 50 درصد) است. ولی باید این را در نظر بگیرید پت شاپ یک علم است و فروش و عرضه درست آن نیز علم محسوب میشود که متاسفانه در ایران اطلاعات درستی از عرضه و مصرف این کالاها در اختیار بازار قرار نمیگیرد.
نوع لوازم تولید شده بر اساس وضعیت اخلاقی حیوانات و برخی از غذاهای تولید شده بر اساس نوع بیماری حیوانات تولید و باید مورد مصرف قرار گیرد که متاسفانه بیاطلاعی در این زمینه باعث میشود تا مصرف نادرستی داشته باشند. برای مثال قلادههای ساختهشده بهمنظور شخصیتسازی حیوانات است و ما باید یه این اعتقاد دستیابیم که هر آنچه که در خارج کشور ساخته میشود دارای پشتوانه علمی است.
راهنمای انتخاب شغل پت شاپ
باید این را بدانید که حیوانات خانگی مثل هر موجود زنده دیگری، برای زیستن و بقاء، نیاز به ملزوماتی دارند، که در نتیجه نگهداری انسانها از آنان، این ملزومات توسط صاحبانشان تامین می شود. مثلا نیاز به مکانی برای استراحت و خواب، مواد غذایی، داروها، لوازم بهداشتی و آرایشی و… از آن جمله هستند. در این بین پت شاپ ها کارشان تامین نیازهای این حیوانات می باشد و انواع وسایل و تجهیزات مورد نیاز حیوانات در آنجا عرضه میشود. از همین رو با توجه به افزایش علاقه مردم به نگهداری از حیوانات خانگی شاهد افزایش تعداد پتشاپ در قالب مغازه پت شاپ و یا پت شاپ آنلاین هستیم.
سرمایه اولیه و هزینه راه اندازی مغازه پت شاپ چقدر است؟
حداقل هزینه راه اندازی
حداکثر هزینه راه اندازی
خرید محصول | 400 میلیون تومان | 3 میلیارد تومان |
امنیت فروشگاه | 5 میلیون تومان | 30 میلیون تومان |
دکوراسیون فروشگاه | 20 میلون تومان | 200 میلیون تومان |
شما برای راه اندازی یک پت شاپ موفق باید بتوانید مکان مناسبی را برای این شغل انتخاب کنید، این مکان باید دارای دسترسی آسان باشد، در منطقهای واقع شده باشد که مردم آن منطقه علاقه بیشتری به نگهداری حیوانات خانگی داشته باشند. احداث پت شاپ در جغرافیایی که به دلایل مختلف ممکن است مردم آن علاقهای به حیوانات خانگی نداشته باشند یک اشتباه مهلک است.
لیست تجهیزات شغل پتشاپ
شما برای راه اندازی پت شاپ باید مواد و لوازم اولیه مورد نیاز را تهیه کنید، این مواد و لوازم شامل موارد زیر هستند:
خوراکیها و غذای حیوانات خانگی
مکملهای دارویی پت
لوازمآرایشی بهداشتی حیوانات خانگی
انواع قفس و باکس حیوانات، جوندگان و
قلاده مناسب شامل قلاده کتفی و گردنی
لوازم بهداشتی شامل ناخنگیر، پد و توالت، برس و شانه و …
انواع تشویقیها
و …
بسیاری از پتشاپ ها هم بهصورت حضوری، لوازم حیوانات را به فروش میرسانند و هم بهصورت پت شاپ اینترنتی یا پتشاپ آنلاین فعالیت میکنند.
لیست محصولات
مراکز تامین تجهیزات و محصولات پت شاپ
نمونه های موفق
اول کار علاقه ای به حیوانات نداشتم
نمایش مصاجبهمزایای شغل پت شاپ چیست؟
در شغل پت شاپ درآمد مداوم و روزانه دارید و شغل نقدی است
ساعت کاری مغازه پت شاپ نسبت به شغلهای دیگر بسیار پایین است.
در پت شاپ محصولاتی را ارائه میدهید و بفروش میرسانید که برای صاحبان حیوانات خانگی بسیار ضروری و کاربردی میباشد و مشکلی از بابت فروش محصول ندارید
سختی کار و فعالیت بدنی خاصی این شغل ندارد (البته در خصوص بخش فروشگاهی پت شاپ، در قسمت فروش حیوانات مشخص است که حیوانات شرایط نگهداری خاص خود را دارند)
اکثر محصولات فروشگاه پت شاپ قیمت و تعرفه ندارند و شما میتوانید نسبت به کیفیت محصول و حضور در عرصه رقابت محصولات را قیمتگذاری کنید
بازار هدف شما در این ایده عمدتا افراد پولدار هستند، پس مشکل کمتری با خرج کردن در مغازه شما دارند
جالب است بدانید مثلا هزینه آرایش گربه یا شستشوی سگ به 100 تا 300هزار تومان هم میرسد! (البته این حرفه مختص گرومر ها هست ولی در بعضی فروشگاه های پت شاپ هم این خدمات انجام می شود)
معایب شغل پت شاپ چیست؟
سرمایه اولیه برای راهاندازی فروشگاه نسبت به هدف نهایی شما تعیین میشود ولی اگر بخواهید یک فروشگاه لوکس و کامل پت شاپ تأسیس کنید سرمایه اولیه نسبتاً زیادی نیاز دارید.
مکان مغازه پت شاپ باید موقعیت خوبی داشته باشد و درعینحال با توجه به نوع شغل باید فروشگاه در مکانی تأسیس شود که همسایگان اعتراضی به حضور حیوانات نداشته باشند.
حیوانات خانگی ازجمله پرندگان و جوندگان، بهطورکلی تمامی حیوانات و چهارپایان در معرض ابتلا به بیماریهای مختلف میباشند.درصورتیکه بیماری میان حیوانات شایع شود، ممکن است تمامی سرمایه صاحب آنان را از بین برده و تمامی حیوانات مبتلا گردند.
تحلیل شغل پت شاپ
رسته کسب و کار
میزان سرمایه
میزان رضایت
میزان تخصص
میزان زمان
میزان تحصیلات
سهولت در راه اندازی
مشاغل مرتبط با شغل پت شاپ
- دامپزشکی
- گرومر
- عمده فروشان پت شاپ
- پانسیون یا مرکز نگهداری از حیوانات
رشد فروشگاه پت شاپ در چند سال اخیر
در سال های اخیر مردم تمایل بیشتری به محبت و نگهداری از حیوانات خانگی پیدا کردن و به همین دلیل هم پتشاپهای زیادی در شهرهای مختلف ایران به وجود اومده. صاحبان حیوانات مختلف (پرندگان، سگ، گربه، جوندگان، ماهی و آبزیان و …) تو این فروشگاهها میتونن هرچیزی که برای نگهداری و مراقبت از حیوان خانگیشان نیاز دارن رو پیدا کنند.
مشاغل رقیب با شغل پت شاپ
- پت شاپ اینترنتی
- پت شاپ اینستاگرامی
مشکلی به نام اخذ مجوز پت شاپ
در این میان اما فرایند اخذ مجوزهای لازم برای تأسیس فروشگاه حیوانات خانگی کمی مبهم است که میان ارگانهایی نظیر شهرداری مناطق، سازمان محیطزیست و سازمان دامپزشکی پاسکاری میشود. این قوانین همهساله در حال تغییرند و گاهی سختگیرانهتر و گاهی آسانتر میشوند. البته به نظر میرسد جای خالی یک تشکل صنفی بهمنظور حمایت از فروشندگان خوراک و ملزومات حیوانات خانگی و همراه نیز به این بیقانونی دامن میزند.
کما اینکه در حال حاضر و بر اساس قانون نظام صنفی کشور، صدور پروانه کسب برای اینگونه فروشگاهها در هر استان شکل و رنگ متفاوت و معمولاً بیربطی داشته و توسط نزدیکترین اتحادیه صنفی موجود صورت میگیرد.
مثلاً در استان تهران پروانه کسب خردهفروشی مواد اولیه کشاورزی (بذر- سم- کود)، لوازم باغبانی، لوازم بهداشتی دامی و داروهای دام و طیور توسط اتحادیه صنف تهیه و توزیعکنندگان مواد اولیه کشاورزی و باغبانی و بهداشتی دامی صادر میشود. این پروانه در استان خوزستان منوط به اجازه اتحادیه صنف گل و گیاه است.
قانون چه میگوید؟
در ماده ۹ قانون سازمان دامپزشکی کشور مصوب خرداد 1350 مجلسین سنا و شورای ملی، آمده که اشتغال بهکار تهیه، ترکیب و فروش داروهای ساده، مرکب، واکسنها، سرمها، مواد بیولوژیکی، مواد ضدعفونی، سموم و مواد دیگری که به اشکال مختلف مورد مصرف دامپزشکی قرار میگیرد، مستلزم اخذ پروانه از سازمان دامپزشکی کشور است.
همچنین در تبصره 5 ماده 2 قانون افزایش بهروری بخش کشاورزی و منابع طبیعی مصوب تیر 1389 مجلس شورای اسلامی تصریحشده که فروش نهادههای کشاورزی از قبیل انواع کود، سم و دارو توسط فروشندگان مجاز، تنها با دریافت نسخههای مرتبط که توسط درمانگاه ها، مجتمعهای درمانی و بیمارستانهای دامپزشکی، صادر میشود، قابل انجام است.
از سوی دیگر به استناد مواد 9 و 10 قانون سازمان دامپزشکی کشور (قانون خاص)، نگهداری، عرضه و فروش خوراک، غذا و ملزومات از قبیل قفس، لانه، جای خواب، باکس حملونقل، لباس، ظروف آب و غذاخوری، قلاده، اسباببازی، لوازم بهداشتی و لوازم آموزشی حیوانات خانگی توسط درمانگاههای دامپزشکی حیوانات خانگی و بیمارستانهای دامپزشکی حیوانات خانگی دارای پروانه معتبر از این سازمان و ادارات کل تابعه، مشروط به اختصاص فضایی مناسب برای آنها، حفظ وضعیت ظاهری و آراستگی مرکز و عدم مزاحمت و ایجاد مانع برای ارائه خدمات اصلی آنها بلامانع بوده و نیازی به اخذ مجوز یا پروانه جداگانه از سایر مراجع نیست.
مطابق همین قانون فروشگاهها یا مغازههایی که در سطح شهرها با تابلو یا ویترین پت شاپ به عرضه و فروش خوراک، غذا و ملزومات حیوانات خانگی اشتغال دارند و پروانه کسب خود را از اتحادیههای صنفی مرتبط دریافت میکنند، مجاز به ارائه خدمات بهداشتی درمانی دامپزشکی ازجمله واکسیناسیون نیستند و در صورت انجام، به استناد ماده 11 قانون سازمان دامپزشکی کشور مورد تعقیب قرار خواهند گرفت.
این در حالی است که در شکل فعالیت این پتشاپها معضلاتی نظیر خرید، نگهداری، عرضه و فروش داروهای دامپزشکی، مواد بیولوژیک، مواد ضدعفونیکننده و سموم دامپزشکی، ارائه خدمات دامپزشکی از قبیل مشاوره فنی، واکسیناسیون، تشخیص و درمان و همچنین نگهداری، عرضه و فروش حیوانات خانگی بهوضوح به چشم میخورد.
سلام روز بخير براي تاسيس يك فروشگاه پت شاپ به چه مجوز هايي احتياج داريم؟