راهنمای راه اندازی آشپزخانه مرکزی
شغل کترینگ ها یا آشپزخانه مرکزی شغلی است که وعدههای غذایی را از طریق پیک موتوری بهدست مشتری میرسانند و خدماتی از جنس رستورانها را در اختیار مشتریان قرار نمیدهند.
راه اندازی آشپزخانه مرکزی و یا شغل کترینگ با توجه به نوع فعالیت خود بیشتر بر روی چند نوع غذای پرطرفدار و پرمصرف تمرکز دارد و از همین رو منوی غذایی آن نسبت به رستورانها از تنوع غذایی کمتری برخوردار است. برای راه اندازی آشپزخانه مرکزی باید مشتریان خود را بشناسید، زیرا عموماً مشتریان شما ثابت هستند و بیشتر مشتریان آشپزخانه مرکزی را ادارات و شرکتها تشکیل میدهند تا وعده غذایی کارمندان خود را تهیه کنند.
به همین دلیل معمولا منوی غذایی آشپزخانه مرکزی را غذاهایی مانند کباب کوبیده، جوجه کباب، قورمه سبزی، قیمه، لوبیا پلو، زرشک پلو با مرغ تشکیل میدهد.
در جامعه ما معمولا شغل آشپزخانه مرکزی و شغل کترینگ را یک شغل در نظر میگیرند اما جالب است بدانید که این دو شغل علیرغم شباهتهای زیادی که دارند، تفاوتهایی نیز دارند، آشپزخانه مرکزی معمولا بیشتر مشتریانشان مردم هستند که غذا رو بصورت بیرون بر عرضه میکنند اما در شغل کترینگ با قرارداد با شرکتها و ادارات مختلف، غذای آنها را تهیه میکنند و معمولا تعداد غذای آنها طبق قرارداد مشخص شده است. اما در هر صورت هر دو شغل میتوانند همزمان در یک قالب نیز راه اندازی شوند. و از نظر سود و میزان درآمد تفاوت چندانی ندارند.
به همین جهت ما در ادامهی این مقاله به بررسی راه اندازی آشپزخانه مرکزی و شغل کترینگ خواهیم پرداخت.
درآمد شغل آشپزخانه مرکزی و کترینگ چقدر است؟
درآمد آشپزخانه مرکزی و کترینگ با توجه به میزان سودآوری پایین آنها وابسته به میزان فروش است. هر چه میزان فروش شما بالاتر باشد مطمئناً میتوانید به درآمدزایی بالاتری دست پیدا کنید. به همین دلیل مهم است که پیش از راه اندازی دربارهی میزان تقاضا در منطقه خود تحقیق کنید تا بتوانید به فروش خوبی دست پیدا کنید تا متضرر نشوید.
سود کترینگ و آشپزخانه مرکزی چقدر است؟
به دلیل ماهیت شغل کترینگ و آشپزخانه مرکزی کمی سودآوری پایین تری نسبت به رستوران ها و فست فود ها دارد و حاشیه سود آن را میتوان بین 20 تا 40 درصد برآورد کرد. اما به دلیل فروش بالای آنها انتظار درآمدزایی بالایی را از کترینگ و آشپزخانه مرکزی را میتوان داشت.
راهنمای انتخاب شغل آشپزخانه مرکزی
یک کترینگ متوسط باید روزانه حدود 100 پرس غذا بهدست مشتریان خود برساند تا بتواند به حیات خود ادامه دهد،
برای تهیه 100 پرس غذا در هر وعده غذایی باید یک سرآشپز و دو کمکآشپز در آشپزخانه مشغول فعالیت باشند. نیروی انسانی یکی از مهمترین هزینههایی است که در راه اندازی کترینگ ها باید به آن توجه داشت.
استخدام آشپز در کترینگ ها به اشکال مختلفی انجام میشود. البته کترینگ ها بیشتر از آشپزهای معمولی استفاده میکنند و برخلاف رستورانها اعتقادی به داشتن آشپز بینالمللی با مدارک مختلف آشپزی ندارند.
آشپزهایی که در کترینگها مشغول کار میشوند میتوانند با داشتن تجربه و صلاحیت کاری کافی سرآشپزی را بر عهده بگیرند.
مهمترین تخصصهای مورد نیاز سرآشپز یک آشپزخانه مرکزی آشنایی با غذاهای سنتی ایرانی، تسلط به طعمهای مختلف، کباب زنی حرفهای و سرعت و دقت در کار است.
در کنار یک سرآشپز دو کمکآشپز که یکی به اصلاح تخته کار نامیده میشوند، کار میکنند. تخته کار بیشتر وظایفی مانند آمادهسازی گوشت لازم برای کبابها، خورشتها و سایر غذاها را بر عهده دارد. در کترینگ ها بیشتری مسئولیت بر دوش کمکآشپز اول است.
اصولا کبابکوبیده و جوجهکباب مهمترین غذاهایی هستند که در کترینگ ها سفارش داده میشوند و کمکآشپز اول مسئولیت تهیه این دو غذا را بر عهده دارد.
بر اساس تحقیقات انجامشده حدود 25 درصد سفارشها کترینگ ها را کبابکوبیده،30 درصد جوجهکباب، نزدیک به 20 درصد زرشکپلو با مرغ و مابقی را غذاهای خورشتی در برمیگیرند.
سرمایه اولیه و هزینه راه اندازی آشپزخانه مرکزی چقدر است؟
سرمایه اولیه و هزینه راه اندازی آشپزخانه مرکزی با توجه به سطح کاری شما و تقاضای موجود در منطقه شما برآورد میشود. این هزینه ها میتواند شامل هزینه اجاره مکان مناسب برای راه اندازی آشپزخانه مرکزی، اخذ مجوزات، خرید تجهیزات و مواد اولیه، تبلیغات، تجهیزات فروشگاهی و … باشد.
حداقل هزینه راه اندازی
حداکثر هزینه راه اندازی
تجهیزات آشپزی | 40 میلیون | 400 میلیون |
تجهیزات تهویه مطبوع | 5 میلیون | 50 میلیون |
دکوراسیون | 5 میلیون | 100 میلیون |
لیست تجهیزات شغل آشپزخانه مرکزی
لیست محصولات آشپزخانه مرکزی
مراکز تامین تجهیزات و محصولات آشپزخانه مرکزی و کترینگ
نمونه های واقعی
مزایای شغل آشپزخانه مرکزی چقدر است؟
- میتوان یک کسبوکار خانوادگی باشد
- میتوان بهعنوان شغل دوم انجام داد
- متقاضی و مشتری زیادی دارد (در صورت باکیفیت بودن غذا)
- شغل نقدی است و هر روز موجودی نقدی کسب میکنید
معایب شغل آشپزخانه مرکزی چقدر است؟
- شغل پر زحمت است
- نیاز به سرآشپز حرفهای دارد
- هر روز کار تکراری انجام میدهید
- همیشه و هر روز باید خدمات ارائه بدهید حتی جمعهها