آزمون مایرز بریگز (تست mbti) و آکادمی مشاغل
دلیل اصلی که آزمون مایرز بریگز (تست mbti) به موضوع این مقاله تبدیل شده این بوده که جزو یکی از سوالات پرتکرار ما تو سایت و اینستاگرام آکادمی مشاغل بوده که با عبور از تعداد لایک های رای گیری مون , لازم دانستیم اطلاعات بیشتری در مورد تست mbti و میزان صحت آن در اختیارتون قرار بدیم پس اگه شما هم سوالات زیر رو دارید , این مقاله مناسب شماست.
- آزمون مایرز بریگز (تست mbti) صحت ندارد؟
- چرا آزمون مایرز بریگز (تست MBTI)، بیمعناست؟
- آیا میتوان به نتایج آزمون تیپ های شخصیتی MBTI اعتماد کرد؟
- آیا تست MBTI یک ابزار روانشناختی غیر قابل اعتماد است؟
- ….
آیا تست MBTI یک ابزار روانشناختی غیر قابل اعتماد است؟
پیش از اینکه به سراغ بررسی میزان درستی و صحت آزمون مایرز بریگز و یا همان تست mbti بخواهیم برویم بهتر است ابتدا کمی بیشتر در خصوص آزمون مایرز بریگز بدانیم.
تست MBTI چیست؟
تست MBTI براساس نظریات روان شناختی دکتر یانگ (از جمله روانپزشکان معروف سوئیسی) در سال 1960 توسط ایزابل مایرز «Isabel Myers» و همچنین مادرش کاترین بریگز «Katherine Briggs» طراحی شده است.
در تست mbti به سراغ چهار فاکتور اصلی برای شناخت شخصیت هر فرد خواهیم داشت، هر یک از این چهار فاکتور براساس دو معیار شناسایی خواهد شد.
فاکتور اول: برونگرایی (E) یا درونگرایی (I)؛ فاکتور دوم: شهودی (N) بودن یا حسی (S) بودن؛ فاکتور سوم: ادراکی (P) یا قضاوتی بودن؛ فاکتور چهارم: احساسی (F) یا منطقی (T) بودن.
سپس از ترکیب هر کدام از معیارها به یک شخصیت با چهار معیار مختص به خود خواهیم رسید بنابراین ما در تست mbti با شانزده (دو به توان چهار) تیپ شخصیتی مختلف روبرو هستیم.
در واقع آزمون مایرز بریگز بر این پایه استوار است که تمامی انسانهای دنیا از یکی از این شانزده تیپ شخصیتی (فارغ از هرگونه تفاوت جنسیتی، فرهنگی و …) برخوردار هستند.
چرا آزمون مایرز بریگز (تست MBTI)، بیمعناست؟
اگر به آمار استفاده از آزمون مایرز بریگز نگاه کنیم میزان استفاده از این تست mbti در کشورهای پیشرفته دنیا واقعاً شگفت انگیز است اما با وجود استفادههای مکرری که این آزمون به خود اختصاص داده است امروزه بسیاری از روانشناسان و روانسنجان به مخلافت با این آزمون برآمدهاند.بسیاری از روانشناسان آزمون مایرز بریگز این آزمون mbti را فاقد اعتبار کافی برای استناد به آن میدانند.
یکی از مهمترین دلایل برای رد مطلوبیت کافی آزمون مایزر-بریگز، عدم ثبات بر تعیین نوع شخصیت یک فرد است. این مطلب به این معناست که ممکن است نتایج تست mbti شما با انجام آن در روزهای مختلف، نتایج مختلفی را ارائه بدهند. البته هر تستی با خطای خود مواجه است، اما مدل سازی باینری که در آزمون مایرز بریگز وجود دارد بر عدم پایداری این تست افزوده است و در بسیاری از موارد با ناکارآمدی این تست مواجه خواهیم شد.
به همین دلیل وابسته کردن انتخابهایی مانند انتخاب شغل به آزمون mbti که بخصوص در موارد فردی اصلاً ثبات خوبی ندارد کار نادرستی است.
حتی بسیاری از روانشناسان پا را فراتر گذاشتهاند و این 16 مدل (تیپ) شخصیتی را بدون هیچ پشتوانه علمی خواندهاند. زیرا آزمون mbti با نظریه روانشناسی تکیه دارد که هنوز نتوانسته است به اثبات کاملی برسد.
از طرف دیگر آزمون mbti با محدودیتهای بسیار جدی برای شناخت روحیات و شخصیت افراد مواجه است، در این آزمون فقط از 16 تیپ شخصیتی تعریف شده است این در حالی است که ما میدانیم تنوع شخصیتی در انواع انسان بسیار از بیشتر از این 16 مورد ناچیز خواهد بود.
از سوی دیگر آزمون mbti نمیتواند کیفیت کار شما را در یک زمینه خاص پیشبینی کند، مثلاً اگر شما از آزمون mbti برای انتخاب شغل و یا جذب نیروی کار استفاده میکنید، این تست نمیتواند تعیین کند که شما تا مقدار برای این کار مناسب هستید.
به اعتقاد بسیاری از رواشناسان تست MBTI همانقدری در کار خود موفق است که تست دروغ سنج در کار خود موفق شده است.
در واقع تست MBTI به هیچ عنوان کامل نیست و نمیتواند گزینه مناسبی برای انتخاب شغل و یا حتی فیلتری برای جذب نیرو و استخدام باشد، پس چرا تست mbti اینقدر محبوب است؟
دلیل محبوب آزمون مایرز بریگز (تست MBTI) چیست؟
با وجود تمام نواقص آزمون مایرز بریگز (تست mbti) اما نمیتوانیم بر محبوبیت این آزمون خرده گرفت، تست mbti تقریباً در بیشتر دنیا مورد استفاده قرار میگیرد و هنوز هم پس از سالهای سال از محبوبیت آن کاسته نشده است و این موضوع دلایلی بسیاری دارد اما مهمترین دلیل این موضوع را میتوان سادگی بیش از اندازه این آزمون دانست. همه ما دوست داریم تا مسیر شغلی خود را در سریعتر زمان ممکن کشف کنیم و این موضوع در کنار تبلیغات بسیار زیادی که برای این آزمون شده است باعث شده است تا افراد زیادی به سراغ سنجیدن خود توسط این آزمون بروند.
جایگزین مناسب تست mbti برای انتخاب شغل چیست؟
انتخاب شغل آینده شغلی شما را میسازد، این یک واقعیت است که ما بسیاری از زمان زندگی خودمان را به کار کردن خواهیم پرداخت و شغل ما ساعت زیادی از روز را به خود اختصاص خواهد داد، در واقع شغل ما فقط منبع درآمد ما نیست، بلکه بسیاری از روابط، اطلاعات، دانش و بطور کلی بخش بزرگی از هویت ما را شغل ما میسازد.
بنابراین بهتر است که شما زمان کافی را برای انتخاب شغل خود بگذارید و تمام آینده خود را برپایه یک تست مانند آزمون مایرز بریگز طراحی نکنید.
در واقع پروسه انتخاب شغل، پروسهای زمانبر است و شاید با دغدغههای بسیاری در این مسیر روبرو خواهید شد، در ویدیو زیر من به سراغ دغدغههای شما برای انتخاب شغل رفتهام، پس اگر به دنبال انتخاب شغل هستی در ویدیو زیر همراه من باش!
دوره شغل طلایی، با اطمینان جامعترین و کاملترین دوره انتخاب شغل مناسب با بازار ایران است که میتواند شغل ایدهآل شما را براساس علاقه، استعداد، مهارت، توانمندی و بطور با در نظر گرفتن تمام داشتههای شما انتخاب کند.
چون این مشکل مشترک خیلی از ماهاست.
من زمان زیادی از زندگیم رو صرف آزمون و خطا در شغل های مختلف کردم و سال های طلایی زندگیم صرف مسیرهای نادرست شد.
امروز از جای که هستم کاملا راضی و خوشحال هستم اما می تونست خیلی متفاوت تر باشه
ما یک بار زندگی می کنیم و قرار نیست تمام مسائل رو خودمون تجربه کنیم اشتباهات و تجربه دیگران یه الگو خوب برای ماست تا بدونیم بهترین مسیر کدومه و تو مسیر درست بیشتر پیش بریم این دوره تجربه و هزاران نفر مثله منه
من با ساختن این دوره خواستم درست نگاه کردن رو یاد بدم , خواستم این رو بهت بگم که هر مسیر , مقصد متفاوتی برات میسازه پس در مسیر درست قدم بردار
دوست داری مسیر درست خودت رو پیدا کنی؟
ما در هر فصل از دوره شغل طلایی به سراغ یک اصل مهم و حیاتی در خصوص انتخاب شغل خواهیم رفت، این اصول مهم در کنار جامعیت و پیوستگی دوره تا رسیدن به بهترین شغل ایده آل شما باعث شده است تا شما به صورت متمرکز بر روی شغل مناسب خودتان تمرکز داشته باشید و هر چه بهتر در مسیر موفقیت خودتان بدرخشید.
مقدمه :مسیر دو نفره
جلسه اول : راز بزرگ انتخاب شغل
جلسه دوم :عینک آفتابی رو به آینده
جلسه سوم : بلوغ شغلی
جلسه چهارم : جادوی شغل طلایی
جلسه پنجم : راهنمای منطقه طلایی زندگی
جلسه ششم: دستمال قدرت چهار گره
جلسه هفتم : چتر شخصیت
جلسه هشتم : اهرم استعداد
جلسه نهم : مهارت شغلی
جلسه دهم : توهم دانش
جلسه یازدهم : عشق ناب
جلسه دوازدهم : قانون جنگل
جلسه سیزدهم :درخواست سفارشی
جلسه چهاردهم : رمزگشایی
جلسه پانزدهم : فیلتر تصفیه بازار
جلسه شانزدهم :ضربه نهایی
هوشنگ یاری :
آقای دین محمدی نگاه من رو به انتخاب شغل کامل تغییر داد , امروز با هدف تو مسیر شغلیم در حال پیشرفت هستم و این رو مدیون کمک های ایشون هستم
زهرا محمدی :
همیشه پیش خودم می گفتم کاش یه بزرگتر داشتم تا مسیر درست رو بهم نشون بده , آقای دین محمدی برادرانه این لطف رو برای من و زندگیم کرد.
نگین راستی :
دوره پرباری داشتیم و کاملا از اون راضی هستم , اگه بخوام یه نکته خیلی خوب از اون بگم واقعی بودنش هست اینکه اون چیزی که واقغا تو بازار با اون مواجه هستیم رو بهمون نشون داد تا درست انتخاب کنیم.