راهنمای راه اندازی مغازه آش و حلیم
شاید مغازه آش و حلیم فروشی یکی از سنتیترین کسب و کارها در زمینه تغذیه باشد، که از زمان دستفروشی آش با چرخ دستی تا امروز که با آشکدههای شیک و مدرن روبرو هستیم همواره مشتریان مختص به خود را داشته است. آش و حلیم یکی از غذاهای پرطرفدار در جامعه ماست که همین موضوع باعث رونق مغازه آش و حلیم فروشی شده و منوی غذایی آنها را پُربارتر از گذشته کرده است.
امروزه در آشکده ها انواع آش رشته، آش شله قلمکار، آش دوغ، حلیم، عدسی، سوپ و … طبخ و به فروش میرسد. مغازه آش و حلیم فروشی به علت فروش بالای خود بخصوص در ماه مبارک رمضان و همچنین فصول سرد سال، بسیار مورد توجه قرار گرفته اند از سوی دیگر آش و حلیم فروشی نیز مانند تمام مشاغل مرتبط با غذا از حاشیه سود بسیار خوبی برخوردار هستند که همه اینها منجر به افزایش درآمد شما در شغل آش و حلیم پزی گشته است.
برای راه اندازی مغازه آش و حلیم فروشی نیز مانند تمام مشاغل رستورانی نیازمند کسب دانش و اطلاعات و همچنین انتخاب مغازه با توجه به ضوابط لازم هستید به همین جهت ما در ادامهی این مقاله به سراغ شغل آش و حلیم فروشی رفتیم و قرار است صفر تا صد راه اندازی مغازه حلیم پزی را بررسی کنیم، پس همراه ما باشید.
درآمد آش فروشی و حلیم فروشی چقدر است؟
طبق تحقیقات تیم آکادمی مشاغل از چندین حلیم پزی درآمد ماهیانه در این شغل بهطور میانگین چیزی بین ۵ تا ۲۰ میلیون تومان میباشد.
سود حلیم پزی چقدر است؟
سود حلیم پزی مانند بسیاری از کسب و کارهای مرتبط با حوزه غذا بسیار بالاست و می تواند سودآوری بین 30 تا 50 درصد را برای شما داشته باشد.
راهنمای انتخاب شغل حلیم پزی
مغازه حلیم پزی چیست؟
مغازهای که در آن حلیم پخته میشود و بفروش میرسد.
حلیم یکی از غذاهایی است که از گذشتگان دور همراه ما ایرانیها بوده و جزء جدانشدنی از سفرههای ماست. پخت آن به زمان و تبحر فراوانی احتیاج دارد،
ایرانیان به نوع غذایی که میل میکنند بسیار اهمیت میدهند در غذایی مثل حلیم بهجز مواد اولیه و روش پخت یک مرحله دیگری نیز اضافه بر سایر غذاها وجود دارد که آنهم زدن حلیم است تا غذایی لذیذ، یکنواخت، خوشرنگ و بدون هیچ استخوان، سبوس یا گندمهای حلنشده در آن باشد.
جذابیت شغل حلیم فروشی
حلیم یکی از خوشمزه ترین غذاهای ایرانیها می باشد که در ماه مبارک رمضان در سر سفره های افطار بیش از سایر غذاها دیده می شود. گاهی اوقات افراد برای وعده صبحانه و یا شام نیز از این غذای لذیذ استفاده می کنند. حلیم رستورانها و یا حلیم پزی ها بیش از حلیم خانگی طرفدار دارد زیرا حلیمی که در رستورانها طبخ میشود با استفاده از تجهیزات خاصی صورت میگیرد.
گاهی اوقات به دلیل مشغلههای فراوان پیش میآید که هوس خوردن حلیم را داریم ولی توان پختن آن را نداریم در این مواقع میتوانید به حلیم پزی ها رفته و یک حلیم داغ و مرغوب سفارش دهید.
بنا بر آماری که سال گذشته رئیس اتحادیه کباب، آش و غذاهای سنتی در پایان ماه رمضان ارائه داد، درآمد روزانه این صنف ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان بوده است.
با این حساب گردش مالی حلیم و آش در سال گذشته ۸۱ میلیارد تومان برآورد شد که در سال جدید با احتساب قیمتهای جدید میتوان گفت گردش مالی این صنف در ماه رمضان چیزی در حدود ۱۰۷ میلیارد تومان خواهد بود. این رقم تنها در صورتی است که این اقلام بدون هیچگونه تغییر قیمت فروخته شوند.
سرمایه اولیه و هزینه راه اندازی مغازه آش و حلیم چقدر است؟
اجارهبهای مغازه که با توجه به موقعیت مکانی و متراژ متفاوته
هزینه تجهیزات اولیه مانند دیگ حلیم ظروف و دکوراسیون و میز و صندلی
مغازه حلیم پزی از دسته مشاغلی است که با سرمایه اولیه پایین میشود راه اندازی کرد سرمایه اولیه برای راه اندازی حلیم پزی بهطور معمول چیزی بین 40 تا 200 میلیون تومان است
حداقل هزینه راه اندازی
حداکثر هزینه راه اندازی
یخچال | 13 میلیون تومان | 40 میلیون تومان |
اجاق گاز - دیگ و ملزومات | 8 میلیون تومان | 40 میلیون تومان |
دستگاه حلیم صاف کن | 10 میلیون تومان | 60 میلیون تومان |
دکوراسیون | 10 میلیون تومان | 50 میلیون تومان |
لیست تجهیزات شغل حلیم پزی
1. دستگاه حلیم صاف کن از تجهیزات حلیم پزی و راه اندازی مغازه حلیم فروشی
این دستگاه دارای بدنه تمام استیل بوده و استیل آن از نوع فولاد ضد زنگ با درصد خلوص بالا می باشد.
این دستگاه که از تجهیزات حلیم پزی و راه اندازی مغازه حلیم فروشی است برای صاف کردن انواع حلیم از جمله حلیم گندم، بلغور و بادمجان کاربرد دارد.
صافی این دستگاه از جنس آلومینیوم بوده و موتور این دستگاه از نوع موتورهای تمام گیربکس می باشد.
این دستگاه طبق استانداردهای روز دنیا توسط تولیدکنندگان ایرانی ساخته شده است.
2.دستگاه حلیم پزی از تجهیزات حلیم پزی و راه اندازی مغازه حلیم فروشی
دستگاه حلیم پزی مهمترین تجهیزات حلیم پزی و راه اندازی مغازه حلیم فروشی است؛ به طوری که بدون این دستگاه امکان پخت حلیم در رستورانها وجود ندارد. ورقه های استیل به کار رفته شده در بدنه دستگاه حلیم پزی از مقاومت بالایی برخوردار بوده و دارای روکش ضد خش نیز می باشد، این ورقه ها مورد تایید وزارت بهداشت هستند.
در ساخت این دستگاه به منظور جلوگیری از پرت حرارت و گرما از پشم شیشه یا پشم سنگ به عنوان عایق حرارتی استفاده شده است. این دستگاه باعث می شود که در مدت زمان کوتاهی بدون سوختن و ته گرفتن، حلیم شما آماده شود.
3.دستگاه حلیم کوب صنعتی
این دستگاه که از تجهیزات حلیم پزی و راه اندازی مغازه حلیم فروشی است، برای کوبیدن و یکدست کردن حلیم، کوبیدن گوشت حلیم، کوبیدن بادمجان در حلیم بادمجان، کوباندن حبوبات، له کردن گوشت برای خورشت ماست و غیره کاربرد دارد.این دستگاه به صورت برقی کارکرده و مجهز به موتوری است که در قسمت بالای آن تعبیه گشته است. گوشت کوب این دستگاه از جنس آهن با روکش ضد زنگ بوده و دستگاه توسط رنگ استاتیک کورهای مقاوم به حرارت رنگ شده است.
4.گوشت ریش کن
همانطور که میدانید یکی از مراحل مهم پخت حلیم ریش کردن گوشت میباشد؛ از آنجا که در رستورانها و حلیم پزیها در حجم بسیار بالا حلیم طبخ می شود؛ طبیعتاً ریش کردن گوشت با دست بسیار زمان می برد به طوری که ریش کردن یک کیلو گوشت حداقل به ۴۰ دقیقه زمان نیاز دارد. این دستگاه از بدنه استنلس استیل ساخته شده که ضخامت و مقاومت بدنه آن مطابق با استانداردهای روز دنیا می باشد. تیغه های این دستگاه میتواند در انواع استیل، پلیمر پلی اتیلن و یا به صورت ترکیبی طراحی و تولید شود. برای اینکه گوشت به خوبی ریش شود؛ باید گوشت شما تازه و آبدار باشد، در واقع بهتر است از گوشت منجمد شده استفاده نکنید.هنگامی که گوشت کاملا پخته شد اجازه دهید تا سرد شود و سپس گوشت سرد شده را همراه با آب گوشت در داخل مخزن دستگاه ریخته و اجازه دهید تا ریش شود.
5.کانتر گرم حلیم پزی
تاپینگ گرم با سیستم چرخش آب گرم کار میکند بدین صورت که در زیر این دستگاه ظرف بنماری تعبیه گشته است که المنت موجود در این دستگاه آب موجود را گرم کرده و آب گرم باعث تازه و گرم نگه داشتن حلیم میشود.قیمت تاپینگ گرم با توجه به ظرفیت دستگاه، ابعاد دستگاه، جنس بدنه، روکش های به کار رفته شده روی بدنه، جنس لگن زیرین، جنس نمای کار و دیگر عوامل تعیین می شود.
6.اجاق گاز زمینی از ملزومات کاربردی آشپزخانه های صنعتی
این نوع اجاق گاز بیشتر برای مغازه هایی کاربرد دارد که حلیم را به صورت سنتی در دیگهای بزرگ طبخ می نمایند. اجاق گاز زمینی از آهن پروفیل ساخته شده و جهت مقاوم کردن آن به زنگ زدگی، آبکاری هایی روی آن انجام شده است.این اجاق گاز با سوخت گاز کار می کند.این اجاق گاز با رنگهای الکترواستاتیک کورهای رنگ آمیزی شده و رنگهای آن به گونه ای است که مقاوم به حرارت بوده و در برابر پوسته پوسته شدن مقاوم است.
7.همزن حلیم از تجهیزات حلیم پزی و راه اندازی مغازه حلیم فروشی
حلیم یکی از خوشمزه ترین غذاهای ایرانیها می باشد که در ماه مبارک رمضان در سر سفرههای افطار بیش از سایر غذاها دیده می شود. گاهی اوقات افراد برای وعده صبحانه و یا شام نیز از این غذای لذیذ استفاده می کنند. حلیم رستورانها و یا حلیم پزیها بیش از حلیم خانگی طرفدار دارد زیرا حلیمی که در رستورانها طبخ میشود با استفاده از تجهیزات خاصی صورت میگیرد.
لیست محصولات مغازه آش و حلیم
مراکز تامین تجهیزات و محصولات مغازه آش و حلیم
نمونه های واقعی
مزایای شغل حلیم پزی چیست؟
- سرمایه اولیه کم برای راه اندازی
- سود دهی مناسب و بازار خوب
معایب شغل حلیم پزی چیست؟
- کار بسیار رقابتی است.
- تایم کاری صبح زود تا ظهر.
- در صورت فروش نرفتن حلیم در روز خراب میشود.