راهنمای راه اندازی کله پزی
کله و پاچه از غذاهای لذیذ سنتی ایران است که همیشه طرفداران خاص خود را دارد و عموماً اگر برای خرید کله و پاچه دیر برسید باید دست خالی برگردید. به همین جهت مغازه کله پزی و شغل طباخی در کنار فروش مناسبی که دارد، نسبت به سایر غذاها همیشه حاشیه سود بالاتری نیز دارد. راه اندازی مغازه کله پزی نیاز به سرمایه بالایی ندارد و اگر شما به این شغل علاقهمند هستید با اجاره یک مکان مناسب میتوانید کار خود را شروع کنید.
امروزه شغل طباخی به دلیل درآمد مناسبی که دارد به یکی از مشاغل محبوب برای عده زیادی تبدیل شده است بگونهای که بسیاری از جوانان نیز در فکر راه اندازی مغازه کله پزی هستند. این موضوع نشان از پتانسیل بالای شغل کله پزی دارد. سهولت راه اندازی مغازه کله پزی نسبت به خیلی از شغلهای دیگر باعث نگاه ویژهای به این شغل گردیده است.
البته برای داشتن یک مغازه کله پزی شیک و امروزی لازم است تا کمی بیشتر به فکر دکوراسیون مغازه کله پزی باشید. شاید در گذشته که رقابت در شغل طباخی کمتر بود کسی توجهای به دکوراسیون مغازه کله پزی نمیکرد اما با توجه به افزایش رقابت در این شغل و تمایل مردم به سرو غذا در یک محل شیک و تمیز موجب شده است تا سبک چیدمان و دکوراسیون مغازه کله پزي نیز تغییر کند.
بنابراین اگر شما هم به فکر راه اندازی مغازه کله پزی هستید باید به شیک بودن و تمیزی مغازه خود بسیار اهمیت دهید زیرا مطمئناً مشتریان شما از غذا خوردن در یک محیط تمیز و بهداشتی لذت بیشتری میبرند همین موضوع باعث افزایش تعداد مشتریان و در نتیجه افزایش فروش شما میگردد و میتواند درآمد کله پزی شما را به طرز شگفتانگیزی افزایش دهد.
به همین جهت ما در ادامه این مقاله به بررسی تخصصی نحوه راه اندازی مغازه کله پزی و اصول ورود به شغل طباخی خواهیم پرداخت و موضوعات کلیدی این شغل مانند درآمد کله پزی، تجهیزات کله پزی، هزینه راه اندازی کله پزی و … را بررسی خواهیم کرد پس اگر شما هم به فکر راه اندازی مغازه کله پزي خود هستید در ادامه این مقاله همراه ما باشید.
درآمد کله پزی چقدر است؟
طبق یک آمار 700 واحد صنفی کله پزی در تهران طی شبانه روز گردش مالی حدود 810 میلیون تومان دارند که دست کم 290 میلیون تومان از این گردش برایشان سود است.
هرچه در منطقه بهتری باشید و فروش بیشتری داشته باشید درآمد بیشتری هم کسب میکنید
سود شغل طباخی چقدر است؟
سوددهی این شغل چیزی حدود 30 تا 45 درصد است
راهنمای انتخاب شغل طباخی
شغل کله پزی یا طباخی چیست؟
طباخی شغلی است که در آن غذای سنتی و قدیمی ایرانی که بسیار هیجانانگیز است سرو میشود یعنی کله پاچه، کله پاچه از پختن کله و پاچه گوسفند تهیه میشه و با اضافه کردن ادویهها تشکیل یک غذایی لذیذ رو میده
کله پزی شغل صبح هاست یعنی تایم کاری در کله پزی از 4 صبح تا نهایتاً 11 صبح هستش، در بعضی از طباخیها سیرابی هم سرو میشه که معمولاً از تایم ظهر تا شب سرو سیرابی انجام میشه
سرمایه اولیه و هزینه راه اندازی کله پزی چقدر است؟
حداقل هزینه راه اندازی
حداکثر هزینه راه اندازی
دستگاه کله پزی - گاز دو شعله -سینی و گاز کوچک - یخچال - فریزر | 80 میلیون تومان | 200 میلیون تومان |
دکوراسیون | 20 میلیون تومان | 100 میلیون تومان |
سرمایه در گردش - خرید مواد اولیه | 1 میلیون تومان | 5 میلیون تومان |
لیست تجهیزات شغل طباخی
لیست محصولات طباخی
مراکز تامین تجهیزات و محصولات کله پزی
نمونه های واقعی
مزایای شغل طباخی چیست؟
- به سرمایه اولیه زیادی نیاز ندارد
- مشتری و فروش روزانه دارید و اکثر مشتریان دائمی هستند
معایب شغل طباخی چیست؟
- نیاز به تخصص و یادگیری برای پخت پز دارد
- نظافت و تمیزی در این شغل بسیار حائز اهمیت است (البته جز عیب نیست جز چالش های این شغل است)
- این شغل از صبح خیلی زود شروع میشه حدود 4 صبح
- مستقیم با سلامت مردم در ارتباط پس رعایت بهداشت 100% خیلی مهمه و مسئولیت زیادی هم داره
تحلیل شغل طباخی
رسته کسب و کار
میزان سرمایه
میزان رضایت
میزان تخصص
میزان زمان
میزان تحصیلات
سهولت در راه اندازی
مراحل دریافت پروانه کسب طباخی
برای دریافت مجوز طباخی از اتحادیه میبایست مراحل زیر را انجام دهید:
- از طریق سامانه ایرانیان اصناف درخواست خود را ارسال میکنید
- پس از بررسیهای اولیه از طرف ارگان مربوطه در مرحله اولیه درخواست مورد بررسی قرار میگیرد که حدود 10 روز طول میکشد.
- در صورت پذیرش اولیه امکان ارسال مدارک به وجود میآید.
- پس از ارسال مدارک و پذیرش اسناد، به واحد مذکور بازرسی جهت بازدید از اتحادیه ارسال میشود.
- در مرحله بعد هیئت مدیره اتحادیه با توجه به شرایط فرد، در مورد او تصمیمگیری نموده و اگر دارای صلاحیت بود، تاییدیه دریافت جواز کسب را به او ارائه مینمایند.
- در مرحله آخر پرداخت وجوه الزامیِ اتحادیه از طریق سامانه ایرانیان اصناف باید انجام شود. (حق عضویت سالانه 250 هزار تومان و ورودیِ سال اول 800 هزار تومان)
- در مرحله آخر اگر فرد صلاحیت دریافت جواز کسب را داشت، رئیس اتحادیه جواز کسب او را برای یک سال صادر نموده و بعد از یک سال برای یک دوره پنج ساله یا ده ساله تمدید مینماید.
مدارک مورد نیاز برای گرفتن پروانه کسب طباخی
- تصویر شناسنامه
- تصویر کارت ملی
- تصویر اجارهنامه یا سند مالکیت واحد صنفی
- یک تصویر 3*4
- تصویر آخرین مدرک تحصیلی
- کارت پایان خدمت یا گواهی معافیت دائم و یا دفترچه اعزام به خدمت برای آقایان
- فیش واریز حق عضویت در اتحادیه
- گواهی گذراندن ده ساعت آموزش لازم برای یادگیری کار
- گواهی موافقت اداره اماکن نیروی انتظامی
- گواهی عدم سو پیشینه کیفری
- گواهی عدم اعتیاد
- گواهی صلاحیت فنی
- کارت سلامت از وزارت بهداشت
فرد متقاضی سه ماه فرصت دارد که مدارک بالا را به اتحادیه تحویل دهد تا جواز کسب صادر شود. پسازاینکه مدارک بالا به اتحادیه تحویل داده شد رئیس اتحادیه شرایط فرد را میسنجد و اگر او صلاحیت فعالیت در این حوزه را داشت برای او جواز کسب صادر میکند.
هزینه دریافت پروانه چقدر است؟
برخی از افراد تصور میکنند که دریافت جواز برای طباخی نیاز به صرف هزینه زیادی دارد و به همین خاطر از دریافت مجوز و آغاز فعالیت خودداری میکنند که دراینباره باید بگوییم دریافت مجوز در این زمینه هزینه زیادی ندارد. هزینه دریافت مجوز چیزی حدود پانصد هزار تومان تا دو میلیون تومان میباشد که با توجه به نوع واحد صنفی فرد تعیین میگردد.