بررسی میزان بیکاران ایران
در این مقاله به بررسی میزان بیکاری در ایران و به طور موردی به بیکاری جوانان و بیکاری فارغ التحصیلان در میان حجمه بیکاری در ایران می پردازیم پس با ما در ادامه مقاله همراه باشید.
بیکاری در ایران
کار و اشتغال و ضرورت کسبوکار در هر جامعهای از اصول مهم پیشرفت و بهرهوری کشور محسوب میشود. همانطوری که همه ما از آن آگاه هستیم نیروی کار هر جامعه، سرمایه ملی آن جامعه بهحساب میآید که در پیشرفت و پسرفت اهداف کشور تأثیر بسزایی دارد.
جامعه ایران، جامعه جوان و پویا و پرتوان است که هدایت و راهنمای صحیح این گروه از افراد جامعه، سبب رشد و شکوفایی زمینههای متعددی خواهد شد.
تمام این مقدمهچینیها برای این است که توجه خودمان را معطوف به دغدغهی این روزهای مردم، یعنی همان بیکاری در ایران نماییم و میزان بیکاری در ایران را مورد بررسی قرار دهیم. بیکاری در بازار پدیدهای است که بر کسی پوشیده نیست و دیگر نمیتوان با سرپوش گذاشتن بر این مسئله، آن را نادیده گرفت و منکر آن شد.
میزان بیکاری در ایران
اما آمار مندرج از اوضاعواحوال بازار کار در ایران، نشاندهنده واقعیتهای تلخی است که دانستن آن، شرایط را شفافتر میکند. بررسیها نشان میدهد که از مجموع نیروهای مستعد کار، به ازای هر یک نفر شاغل دو نفر در ایران بیکار هستند. یعنی ۳۰ درصد جمعیت کشور، شاغل هستند.
آخرین آمار نشان از این حقیقت است که ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در ایران بیکار هستند. درصورتیکه شاغلان ناقص را نیز به این جمع اضافه کنیم، در حدود چهار میلیون و ۸۰۰ هزار نفر خواهند شد.
از طرفی از جمعیت ۷۸ میلیون و ۸۰۰ هزارنفری ایران، ۲۲ میلیون نفر شاغل هستند. اگر از اعداد و ارقام فاصله بگیریم و کمی ملموستر به قضیه نگاه کنیم با دستهبندی مشاغل فعال در جامعه به 3 دستهبندی کلی میرسیم که شامل: مشاغل صنعتی، خدماتی و کشاورزی هست که با بروز مشکلات بهویژه در سالهای اخیر، شاهد افت بخش کشاورزی و شرایط مساعدتر خدمات و صنعت بودهایم.
بیکاری فارغ التحصیلان و بیکاری جوانان
ازنظر کارشناسان اقتصادی، افزایش روزافزون تعداد دانشجویان و تمایل بیشتر به تحصیلات عالی سبب شده است که ورود متولدین دهه ۶۰ دچار تعویق شود و در سالهای آینده با حضور جمعیت قابلتوجه متولدین این دهه در بازار کار، نرخ بیکاری در ایران واقعیتر خواهد بود.و شاهد نمود بیشتر بیکاری فارغ التحصیلان و بیکاری جوانان در ایران خواهیم بود.
بنابراین بیکاری، حادثه تلخی است که همانند یک بیماری، کشور ما را در خود احاطه کرده است. دوستان من، همه ما میدانیم که داشتن شغل مناسب که بتواند نیازهای مادی و معنوی ما را تأمین کند پایه و اصل و اساس هر زندگی است. فراهم شدن شغل و رشد و ترقی جامعه و افزایش روحیه اجتماعی و انگیزه جامعه برای بهرهوری بیشتر خواهد شد و در مقابل افزایش بیکاری، یعنی همان شرایطی که ما با آن دستوپنجه نرم میکنیم علاوه بر گسترش بزه و گسترش هنجارهای اجتماعی، مشکلات بزرگتری را ایجاد میکند که در این صورت جامعه متحمل ضرر و زیان فراوانی خواهد شد.
بیکاری در بازار را جدی بگیریم
بنابراین وقت آن رسیده که بیکاری در بازار را دیده و حرف را به عمل تبدیل کنیم و برای رهایی از این موج ویران گر به فکر چاره باشیم. همه این آمارها یک واقعیت تلخ را نشان میدهد که جامعه ما نسل جوانی است که آرزوهای بزرگ در سر دارد که نباید تحت هر شرایطی در برآوردن آنها کوتاه کند. من و شما باید بدانیم که نباید بر اشتباهات خود اصرار داشته باشیم و هر جا حس کردیم که مسیرمان اشتباه است، نترسیم و شهامت آن را داشته باشیم تا جاده اشتباه را دور بزنیم تا سر از ناکجاآباد درنیاوریم.
بیکاری در ایران صرفا مربوط به بیکاری جوانان و یا بیکاری فارغ التحصیلان نیست بلکه میزان بیکاری در ایران علاوه بر موارد یادشده به طور کلی تر بوده و آن را به بیکاری در بازار کار ایران بسط می دهند پس صرفا توجه به یک قشر خاص نمی تواند راهگشای این مشکل در ایران باشد.
آکادمی مشاغل ایران از توجه شما دوست عزیز سپاسگذار است و از شما دعوت می نماید تا برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد بیکاری در بازار و همچنین بیکاری جوانان و بیکاری فارغ التحصیلان در بخش های مختلف کشور ما را در مقالات مرتبط که در ادامه وجود دارد همراهی نماید.