راهنمای راه اندازی مرکز خرید و فروش ضایعات
شغل ضایعاتی ، شغلی است که در آن انواع ضایعات مانند: فلزات، کارتن، پلاستیک و … جمعآوری میشود و بعد از تفکیک تخصصی وکیوم شده به کارخانهها و کارگاهها برای تبدیل و بازیافت ارسال میشود، مرکز ضایعاتی یکی از مهمترین شغلهای است که درآمد خیلی خوب و بازار پررونقی دارد.
اهمیت شغل ضایعاتی در صنعت و حفظ منابع طبیعی بسیار بالاست برای مثال تصور کنید بهطور مداوم از سنگآهن و سایر منابع اولیه برای تولید ابزار و سازههای فلزی استفاده شود؛ در این صورت روزانه حجم زیادی از منابع اولیه مصرفشده و مقدار زیادی از زبالهها و قراضههای فلزی نیز توسط کارخانجات و مردم، دفع میشوند. ساده است که این روند در مدت کوتاهی منجر به آلودگی محیطزیست با کوهی از زبالههای فلزی میشود. بهعلاوه اینکه منابع مصرفی انسان بر روی کرهی زمین محدود و تمامشدنی است. منطقیترین راهحل برای این معضل، استفادهی مجدد از این مواد است که شغل ضایعاتی این مسیر را هموار کرده است.
از سوی دیگر مراکز خرید و فروش ضایعات معمولا از حاشیه سود بالایی برخوردارند و همین موضوع باعث دیده شدن بیشتر این کسب و کار شده است. بنابراین اگر شما هم در فکر راه اندازی مرکز خرید و فروش ضایعات هستید ما در ادامه این مقاله به بررسی همه جانبه این کسب و کار و شغل ضایعاتی خواهیم پرداخت، پس در ادامهی این کسب و کار همراه ما باشید.
درآمد شغل ضایعاتی چقدر است؟
میزان درآمد به سطح کاری بستگی دارد:
افرادی که پیاده و یا با گاری در کوچهپسکوچه شهر قدم میزنند و انواع و اقسام ضایعات را از کوچهها و یا خانهها جمعآوری میکنند درآمدی بین ۵۰ تا ۱۰۰ هزار تومان دارند .
افرادی که کمی پیشرفتهتر هستند و سرمایه بیشتری دارند با وانت مواد ضایعاتی را جمعآوری میکنند این افراد درآمدی بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار تومان در روز دارند.
اگر در بحث بزرگتر وارد شویم آنهایی هستند که خودشان موادی را که از خیابان جمع کردهاند بازیافت میکنند و مواد ضایعاتی را در انبار خودشان تبدیل به مواد دیگر میکنند این افراد ماهیانه درآمدی بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان دارند چیزی که شاید حتی در تصور و خیال خیلی از شما نگنجد.
سود خرید و فروش ضایعات چقدر است؟
سوددهی در هر سطح و تخصص متفاوت است، مثلاً حاشیه سود در فلزات و در کارتن متفاوت است، بهطور میانگین سوددهی بین 40 تا 60 درصد میباشد.
راهنمای انتخاب شغل ضایعاتی
شغل خرید و فروش ضایعات چیست؟
شغلی که در آن انواع ضایعات مانند: فلزات، کارتن، پلاستیک و … جمعآوری میشود و بعد از تفکیک تخصصی وکیوم شده به کارخانهها و کارگاهها برای تبدیل و بازیافت ارسال میشود
سرمایه اولیه و هزینه راه اندازی مرکز خرید و فروش ضایعات چقدر است؟
معمولاً افرادی که در حوضه ضایعات فعالیت میکنند زمینهایی را در حومه شهر خودشان اجاره و یا خریداری میکنند که فضای بسیار مناسبی دارد تا بتوانند مواد ضایعاتی که جمعآوری میکنند داخل این فضا انبار کنند یا آن را در مراحل بعدی به مواد دیگر تبدیل کنند.
اگر شما خواسته باشید ضایعاتی که خریداری کردهاید بهصورت کاغذ و یا کارتن دربیاورید حداقل باید یک دستگاهی با رنج قیمت ۴۰ تا ۵۰ میلیون تومان خریداری کنید.
دستگاههایی هستند که ضایعات را تبدیل به لولههای پلاستیکی میکنند این دستگاهها هم رنج قیمتی بین ۷۰ تا ۹۰ میلیون تومان دارند .
پس با یک حساب سرانگشتی میتوان به این نتیجه رسید که برای ورود بهکار تجارت ضایعات باید سرمایهای بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان داشته باشید تا بتوانید کارتان را در حوضه ضایعات استارت بزنید
البته سرمایه اولیه در سطحهای مختلف متفاوت و متغیر است
حداقل هزینه راه اندازی
حداکثر هزینه راه اندازی
مزایای شغل ضایعاتی چیست؟
- بهصورت تمام وقت و پاره وقت میتوانید کار کنید
- در صورت تولید محصول قابلیت حاشیه سود بیشتر را دارد
- تقاضای ثابت دارد، بدون در نظر گرفتن اینکه اقتصاد خوب است یا بد.
- هزینه راهاندازی متوسطی نیاز دارد
- حاشیه سود بسیار خوبی دارد
معایب شغل ضایعاتی چیست؟
- نیاز به فعالیت بدنی دارد و سختی کار در این شغل متوسط است
- در صورت کار در سطح بزرگ نیاز به چند پرسنل و مدیریت درست دارد
تحلیل شغل ضایعاتی
رسته کسب و کار
میزان سرمایه
میزان رضایت
میزان تخصص
میزان زمان
میزان تحصیلات
سهولت در راه اندازی
پروانه کسب مرکز ضایعاتی را کجا تهیه کنیم؟
برای راهاندازی مرکز ضایعاتی در مرحله اول باید شرایط اخذ پروانه کسب را داشت.
این شرایط عبارتاند از مراجعه به اتحادیه مربوط و تقاضا برای اخذ مجوز که باید مراحلی را پشت سر گذاشت.
با مراجعه به اتحادیه صنفی فلزات و ضایعات استان و یا شهر باید درخواست مجوز ارائه شود.
پسازآن باید مدارک مربوط به تحصیل، فتوکپی شناسنامه، کارت پایان خدمت (برای آقایان)، کارت ملی، سند اجارهنامه و یا کپی از سند در صورت خریداری شدن ملک، معاینه پزشکی، گواهی عدم اعتیاد، گواهی عدم سوء پیشینه، تاییدیه اماکن و … به اتحادیه ارائه شود.
در صورت تکمیل بودن تمامی مدارک خواستهشده پروانه کسب از سوی اتحادیه به متقاضی ارائه میشود