راهنمای راه اندازی کارگاه بلوک زنی
اگر به فکر راه اندازی یه خط تولید پرسود با سرمایه کم و سود مناسب هستید، دقیقا در جای درستی قرار دارید. تولید بلوک سیمانی و راه اندازی کارگاه بلوک زنی به دلایل زیادی یکی از بهترین ایده های تولیدی در ایران است. چرا؟
اول اینکه راه اندازی کارگاه بلوک زنی و تولید بلوک سیمانی سرمایه اولیه زیادی نیاز ندارد، دوم بلوک سیمانی یک مصالح ساختمانی پر تقاضا در بازار داغ ساخت و ساز کشور است، سوم درآمد کارگاه بلوک زنی و بلوک سازی خوب است و تولید بلوک سیمانی تخصص زیادی نمی خواهد و دلایل بی شمار دیگر که در ادامه در مورد سود مناسب کارگاه تولید بلوک سیمانی با شما در میان خواهیم گذاشت.
خرید دستگاه بلوک زن تا تولید بلوک سیمان
راه اندازی کارگاه بلوک زنی و بلوک سازی تنها با خرید یک دستگاه بلوک زن اتفاق نمیافتد. از راهنمای انتخاب زمین مورد نیاز برای کارگاه بلوک زنی ، مراحل گرفتن مجوز کارگاه بلوک زنی ، نحوه تولید بلوک سیمانی، سود تولید بلوک سیمانی تا معرفی بهترین دستگاه بلوک زن، بهترین شیوه تولید بلوک سیمانی یا همان بلوک سازی در ایران ، همه و همه جزو راهنمای گام به گام ما برای راه اندازی کارگاه بلوک زنی شما است.
تولید بلوک سیمانی اگرچه به ظاهر ساده به نظر می رسد ولی افراد زیادی هستند که با وجود خرید دستگاه بلوک زن نمی توانند بلوک سیمانی مناسبی تولید کند و همیشه با بلوک های ناقص و بلوک های شکسته روبرو می شوند که در کنار ضررهای بی شمار باعث نارضایتی مشتریان آن کارگاه تولید بلوک سیمانی میشود پس چرا قبل از اینکه متضرر شوید روش های تولید بلوک را اصولی یاد نگیرید و با دانش کافی بهترین دستگاه بلوک زن مناسب منطقه خود را تهیه نکنید؟
کارگاه بلوک زنی شما باید قادر باشد تولید بلوک را با استانداردهای لازم و کیفیت بالا تولید کند تا بتواند رضایت خاطر مشتریان شما را به دنبال داشته باشد، بلوک باکیفیت باید صاف و بدون شکستگی و ضایعات باشد تا بتوان براحتی در کارهای عمرانی از آن استفاده نمود. به همین جهت شما نیازمند انتخاب بهترین دستگاه بلوک زن متناسب با سرمایه اولیهی خود و بکارگیری دانش فنی لازم برای احداث و راه اندازی کارگاه بلوک زنی هستید.
اما راه اندازی کارگاه بلوک زنی به همین جا ختم نمیشود چرا که هدف ما از راه اندازی این شغل رسیدن به درآمد و سودآوری است به همین دلیل لازم است تا با بازاریابی و فروش بلوک سیمانی نیز آشنا باشید و بتوانید با استفاده از تکنیک های موجود، سودآوری خود را افزایش دهید و درآمد کارگاه بلوک زنی خود را به مقدار مناسبی برسانید.
خوشبختانه درآمد ماهیانه کارگاه بلوک زنی و سود بلوک زنی می تواند منبع درآمد مناسبی برای شما باشد اگر درست و اصولی زمین مورد نیاز برای کارگاه بلوک زنی را انتخاب کنید، اگر درست و اصولی مصالح تولید بلوک را تهیه کنید، اگر دستگاه بلوک زن مناسب را خریداری کنید و بدانید چگونه ملات سیمان تولید بلوک را آماده کنید و از همه مهمتر چطور بلوک سیمانی را به فروش برسانید.
به همین جهت ما برای راه اندازی یک کارگاه بلوک زنی موفق در ادامه این مقاله به بررسی جزئیات مهمی از جمله زمین مورد نیاز برای کارگاه بلوک زنی، درامد ماهیانه کارگاه بلوک زنی، انواع دستگاه بلوک زن و … خواهیم پرداخت؛ پس در ادامهی این مقاله همراه ما باشید.
زمین مورد نیاز برای کارگاه بلوک زنی چقدر است؟
زمین مورد نیاز برای کارگاه بلوک زنی بستگی به سطح کاری تولید کننده دارد؛ بلوک سیمانی یا بلوک بتنی توسط دستگاه های بلوک زن دستی ، نیمه اتوماتیک ، اتوماتیک و ثابت تولید می شود، ابعاد و شرایط زمین کارگاه بلوک زنی توسط هر دستگاه متغیر است.
بطور مثال برای راه اندازی کارگاه بلوک سازی و تولید بلوک توسط دستگاه بلوک زن دستی به حداقل 1000 متر زمین مسطح باند مخصوص که دارای ویژگی هایی است برای تولید بلوک نیاز دارید ؛ این نکته را در نظر داشته باشید که شما می توانید در زمین 200 متری هم کارگاه بلوک زنی تاسیس کنید و بلوک بنتی تولید کنید ولی در این حالت حجم تولید بسیار پایین است و فضای دپو ، باند خالی برای تولید جدید و فضا برای خشک شدن بلوک های تولید شده بسیار محدود می شود و از نظر اقتصادی این متراژ کارگاه توجیه ندارد.
مثالی دیگر : در کارگاه بلوک زنی مدرن یعنی سطح صنعتی از دستگاه بلوک زن نیمه اتوماتیک یا اتوماتیک و ثابت استفاده می شود که به نسبت حجم تولید روزانه و شرایط منطقه ای ابعاد زمین متغیر است
درآمد ماهیانه کارگاه بلوک زنی چقدر است؟
در سطح معمول و ابتدایی کارگاه بلوک سازی با دستگاه بلوک زن دستی میزان درآمد کارگاه بلوک زنی بطور میانگین ماهی 30 تا 40 میلیون تومان است
سود بلوک زنی چقدر است؟
سود بلوک زنی مبلغی است که با توجه مبلغ فروش و هزینه های تولید بدست می آید.
در محاسبه سود بلوک زنی باید مبلغ فروش را از کلیه هزینه های تولید و سربار تولید بلوک کسر می کنیم که در نهایت مبلغ سود خالص برای تولید کننده بدست می آید.
شغل بلوک سازی شغل پرسود است و طبق تحقیقات گسترده از تولید کنندگان این محصول مشخص شد که این شغل جزو مشاغل پرسود تولید بحساب می آید.
راهنمای انتخاب شغل بلوک زنی
سرمایه اولیه و هزینه راه اندازی کارگاه بلوک زنی چقدر است؟
سرمایه لازم برای راه اندازی کارگاه بلوک زنی چقدر است؟ هزینه برای راه اندازی کارگاه بلوک زنی چقدر است؟ راه اندازی کارگاه بلوک زنی چقدر پول میخواد؟ و کلی سوال به صورت روزانه از ما پرسیده می شود
ببیند کارگاه بلوک زنی یک شغل تولیدی است یعنی تولیدکننده روزانه تعدادی بلوک تولید می کند و آن را بفروش می رساند.
کارگاه بلوک زنی را میتوان در سطح ها و حجم کاری متفاوت راه اندازی کرد که هزینه راه اندازی هر کدام به نسبت خرید دستگاه ها و تجهیزات ، ابعاد زمین و نیروی کار متفاوت است.
برای راه اندازی یک کارگاه بلوک زنی مدرن به مبلغی در حدود 2 میلیارد تومان نیاز دارید و برای راه اندازی کارگاه بلوک زن دستی به مبلغی در حدود 100 میلیون تومان نیاز دارید توجه داشته باشید مبالغ گفته شده فقط برای خرید دستگاه ها و تجهیزات هستند هزینه های زمین کارگاه و پرسنل جدا محاسبه می شود.
حداقل هزینه راه اندازی
حداکثر هزینه راه اندازی
دستگاه بلوک زن | 40 میلیون تومان | 1میلیارد تومان |
میکسر | 25 میلیون تومان | 500 میلیون تومان |
فرغون | 500 هزار تومان | 4 میلیون تومان |
بیل | 300 هزار تومان | 500 هزار تومان |
قیمت دستگاه بلوک زن چقدر است؟
دستگاه بلوک زن دستگاهی است که از آن در کارگاه های بلوک سازی برای تولید بلوک استفاده می شود.
دستگاه بلوک زن انواع متفاوتی دارد که به شرح زیر است:
- دستگاه بلوک زن دستی
- دستگاه بلوک زن نیمه اتوماتیک
- دستگاه بلوک زن اتوماتیک
- دستگاه بلوک زن ثابت
هر کدام از دستگاه های بلوک زن نامبرده شده قیمت و کاربرد و انواع مختلفی دارد و تولیدکننده بر اساس بودجه و شرایط خود دستگاه بلوک زن مورد نظر را انتخاب و خریداری می کند.
قیمت دستگاه بلوک زن
ارزان ترین دستگاه بلوک زن در بازار دستگاه بلوک زن دستی است که قیمت آن در حدود 50 میلیون تومان میباشد و مدرن ترین دستگاه بلوک زن دستگاه بلوک زن اتوماتیک و دستگاه بلوک زن ثابت می باشد که قیمتی در حدود یک تا دو میلیارد تومان دارند.
لیست تجهیزات کارگاه بلوک زنی
در کارگاه بلوک زنی مدرن نسبت به کارگاه بلوک زن دستی مقدار تجهیزات متفاوت است؛ برای مثال در کارگاه بلوک زنی مدرن تجهیزاتی مانند : لیفتراک، اتاق بخار جهت خشک شدن ، قفسه های فلزی ، میکسر و … نیاز است در حالی که در کارگاه بلوک زنی دستی به این تجهیزات نیازی نیست و می توان با صرفه جویی در خرید تجهیزات کارگاه بلوک سازی را راه اندازی کرد
نیروی انسانی نقش مهمی در کارگاه بلوک زنی دارد و باز هم نسبت به حجم تولید و سطح کاری نیاز به تعداد نیروی کار متفاوت است
همچنین دستگاه های بلوک زن دستی، هیدرولیک یا اتومات به نیروهای انسانی متفاوتی نیاز دارند.
بطور کلی یک کارگاه بلوک زنی به حداقل دو کارگر برای تولید بلوک نیاز دارد
لیست محصولات کارگاه بلوک زنی
مراکز تامین تجهیزات و محصولات کارگاه بلوک زنی
نمونه های واقعی
راه اندازی گارگاه بلوک زنی بدون سرمایه
نمایش مصاجبهاز ماه دوم به درآمد 40 میلیونی رسیدم
نمایش مصاجبهکارگاه 30 ساله همچنان پولساز است
نمایش مصاجبهتولید بلوک سیمانی در کارگاه بلوک زنی به چه صورت است؟
تولید بلوک سیمانی با توجه به متریال های مورد استفاده در آن فرآیند یکسانی دارد ؛ فقط با توجه به سطح کار تولید کننده و نوع دستگاه بلوک زن ممکن است مقدار متریال استفاده شده کمی تغییر کند.
روش تولید بلوک سیمانی به این صورت است : بلوک سیمانی از ملات مخصوص بلوک یعنی ترکیب سیمان ، شن بلوکی و آب و جاگذاری در قالب دستگاه بلوک زن بدست می آید
کارگاه بلوک زنی
به محلی که در آن انواع بلوکهای سیمانی ، پوکه ای و… تولید میشود را کارگاه بلوکزنی میگویند.
بلوک سیمانی چیست؟
محصولاتی میباشند که با استفاده از سیمان، آب، شن، ماسه و … تولید میشوند ، کاربرد بلوک سیمانی یا بتنی در ساخت انواع ساختمانها و دیوارهاست.
بلوک سیمانی یا بتنی بهعنوان مصالح ساختمانی در ساخت دیوارها استفاده میشود. بلوک سیمانی یکی از چندین محصول بتنی پیشساخته است که در ساختوساز استفاده میشود.
اصطلاح پیشساخته به این دلیل استفاده میشود که بلوکها قبل از اینکه به محل کار آورده شوند ، ساخته و سخت میشوند و بعد از شکلگیری به محل کار ارسال میشوند.
بیشتر بلوکهای بتنی دارای یک یا چند حفره توخالی هستند. در هنگام استفاده ، بلوکهای بتنی یکییکی رویهم با ملات بتنی تازه گذاشته میشوند و تا طول و ارتفاع دلخواه دیوار را تشکیل دهند.
انواع بلوک سیمانی چیست؟
بلوک سیمانی در دو نوع توخالی و تو پر تولید میشود
آشنایی با انواع بلوک
در ساخت بلوک از ترکیب سیمان، آب، ماسه و دیگر سنگدانه ها استفاده می شود. همان گونه که در بالا اشاره شد، بلوک های ساختمانی انواع مختلفی دارند که به شرح زیر می باشند.
%عکس – بلوک ساختمانی و انواع آن
بلوک سیمانی
بلوک های سیمانی نمونه ای از انواع بلوک استاندارد می باشند که در دو دسته باربر و غیرباربر قرار می گیرند و بیشترین استفاده را در صنعت ساختمان در میان انواع بلوک ها دارند.
۱. بلوک سیمانی معمولی
در ساخت بلوک های سیمانی معمولی از شن و ماسه طبیعی رودخانه استفاده می شود. چگالی این گونه بلوک ها پس از انجام فرآیند خشک شدن حدود ۲۰۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب می باشد. تولید این گونه بلوک ها در فرم های مختلف و به دو صورت بلوک های سیمانی دیواری و بلوک های سیمانی سقفی صورت می گیرد
۲. بلوک سیمانی سبک
به بلوک های سیمانی که چگالی آن ها ۱۷۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب باشد، بلوک سبک یا بلوک پوکه ای گفته می شود. بلوک های سیمانی سبک بر اساس چگالی آن ها در چهار دسته رده بندی می شوند:
بلوک سیمانی سبک رده یک: چگالی این بلوک ها پس از خشک شدن در حدود ۵۰۰ تا ۷۰۰ کیلوگرم بر مترمکعب می باشد.
بلوک سیمانی سبک رده دو: چگالی این بلوک ها پس از خشک شدن در حدود ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب می باشد.
بلوک سیمانی رده سه: چگالی این گونه بلوک ها پس از خشک شدن در حدود ۱۰۰۰ تا ۱۷۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب می باشد.
بلوک سیمانی رده چهار: چگالی این گونه بلوک ها پس از خشک شدن در حدود ۱۷۰۰تا ۲۰۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب می باشد. این بلوک ها در دسته بلوک های نیمه سبک قرار می گیرند.
بلوک لیپر
بلوک لیپر نمونه ای از بلوک های سیمانی سبک می باشد که از پرلیت که نوعی پوکه صنعتی است، ساخته شده است. از ویژگی های این بلوک ها می توان به عایق بودن آن ها اشاره کرد.
در تولید این بلوک ها از روش اتوکلاو استفاده می شود. از مزایای این گونه بلوک ها می توان به عدم اشتعال پذیری و مقاومت بالای آن ها اشاره کرد. این بلوک ها قابلیت رنگ پذیری و برش نیز دارند.
بلوک لیکا
بلوک لیکا چیست؟ بلوک سبک لیکا از ترکیب سبک دانه ها با سیمان و آب تشکیل می شود. این بلوک از تخلخل بالاتری نسبت به بتن نیمه سبک برخوردار می باشد. این مصالح ساختمانی به دو شکل توپر و توخالی بوده و کاربرد آن ها در دیوار و سقف می باشد. بلوک سه جداره لیکا در دیوارهای خارجی استفاده شده و عایق حرارتی و صوتی بسیار فوق العاده می باشد.
بلوک سنگ فرش
این نوع بلوک ها به شکل قطعاتی مربعی یا مستطیلی شکل می باشند که در سنگ فرش ها و شانه های جاده ها مورد استفاده قرار می گیرند. بلوک های سنگ فرش از آن جایی که تردد بر روی آن ها بسیار زیاد است، باید از مقاومت و استحکام زیادی برخوردار باشند تا بتوانند بارهای وارده را تحمل کنند. از این بلوک ها همچنین در پارک ها و پارکینگ ها نیز استفاده می شود.
بلوک گازی هبلکس
بلوک هبلکس چیست؟ بلوک گازی هبلکس بتن های هوادار اتوکلاو شده ای هستند که استفاده از آن ها باعث کاهش وزن ساختمان شده و به دلیل دارا بودن خواص عایقی خود در کاهش مصرف انرژی نیز کارگشا می باشند.
بتن های هوادار اتوکلاو شده با نام بلوک aac نیز شناخته می شوند. در تولید بلوک هبلکس از سیمان، پودر سیلیس، آهک، آب، پودر آلومینیوم و سایر مواد افزودنی استفاده می شود.
مزایای بلوک aac
همان گونه که در بالا اشاره شد، این گونه بلوک ها از وزن کمی برخوردار می باشند که همین امر می تواند در کاهش وزن ساختمان تاثیرگذار باشد. هم چنین می تواند به عنوان یک عایق حرارتی نیز مورد استفاده قرار گیرد.
معایب بلوک aac
استفاده از بلوک aac معایبی نیز به همراه دارد. که از جمله می توان به قیمت بالای آن ها، استحکام نسبتا پایین، عدم سازگاری این گونه بلوک ها با محیط زیست و آسیب پذیری آن ها اشاره کرد.
بلوک clc
بلوک پرلکس که با نام بلوک clc نیز شناخته می شود، بلوک های بتنی سبک وزنی هستند که در صنعت ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند. این بلوک از تزریق فوم به بتن متشکل از سیمان و ماسه ریزدانه به دست می آید. از این بلوک می توان به جای آجر و سفال در ساخت دیوار استفاده کرد.
بلوک سفالی
یکی از پرکاربردترین انواع بلوک ها که در ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرد، بلوک سفالی می باشد. این بلوک ها در ابعاد مختلف تولید می شوند و در بخش های غیر باربر ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند. از این بلوک ها در دیوار و سقف تیرچه بلوک استفاده می شود.
مزایای بلوک سفالی
از مزایای این گونه بلوک ها می توان به مقاومت آن ها در برابر آتش سوزی، استفاده به عنوان عایق حرارتی، استحکام کافی و صرفه اقتصادی آن ها اشاره کرد.
معایب بلوک سفالی
در کنار مزایای نام برده استفاده از این بلوک معایبی نیز به همراه دارد. برای مثال استفاده از این بلوک در ساختمان سازی زمان اجرایی بالایی دارد. این بلوک ها از وزن بالایی برخوردار می باشند که می تواند باعث افزایش وزن ساختمان نیز شود.
بلوک گچی
بلوک های گچی به شکل مکعب مستطیل بوده و سطحی کاملا صاف و موازی دارند. این بلوک ها دارای فاق و زبانه می باشند و به راحتی مورد استفاده قرار می گیرند. ملاتی که در بین آن ها استفاده می شود، در واقع چسب مخصوصی است که از مخلوط گچ حاصل می شود و پس از استفاده، همرنگ سایر قسمت های گچی می گردد.
مزایای شغل بلوک زنی چیست؟
- محصولات تاریخ انقضا ندارند
- تقاضا زیاد نسبت به حجم ساختوساز در کشور
- عدم نیاز به سوله مدرن یا کارگاه بلوک زنی خاص
- در فضای آزاد میتوان بلوکها را تولید کرد .
- سود دهی مناسب به خاطر تعداد فروش زیاد
- ایجاد پیشه حرفه ای و در آمدزا
- وجود مشتری برای بلوک و تیرچه در هر منطقهای از ایران
- میتوان محصولات را به مدت طولانی حتی در فضاهای آزاد با شرایط مناسب نگهداری نمود .
معایب شغل بلوک زنی چیست؟
- نیاز به کارگاه یا زمین مسطح (باند مخصوص کارگاه بلوک زنی دارد)
- حوزه فعالیت منطقهای میباشد بعلت اینکه حمل بار هزینه بر است و امکان آسیب دیدن تولیدات هم وجود دارد
- هزینه راه اندازی نسبتا زیاد (نیاز به زمین مسطح یا همان باند مخصوص بلوک زنی و تجهیزات کارگاهی دارد)
- هزینه های تعمیر و نگهداری تجهیزات کارگاه بلوک زنی در بعضی مواقع خیلی زیاد است
تحلیل شغل بلوک زنی
رسته کسب و کار
میزان سرمایه
میزان رضایت
میزان تخصص
میزان زمان
میزان تحصیلات
سهولت در راه اندازی
مجوز کارگاه بلوک زنی
شرایط عمومی و اختصاصی
الف- شرایط عمومی متقاضیان جواز تاسیس و پروانه تولید کارگاهی
- تابعیت دولت جمهوری اسلامی ایران
- تدین به دین مبین اسلام یا یکی از ادیان رسمی مطرح شده در قانون اساسی کشور
- داشتن کارت پایان خدمت نظام وظیفه یا معافیت دائم ( برای آقایان )
- عدم فعالیت در سازمانهاى دولتی و یا هر شغل دیگری که مانع از فعالیت تمام وقت در کارگاه باشد.
- داشتن توان جسمی لازم در رشته مورد تقاضا
ب- شرایط اختصاصی متقاضی جواز تاسیس و پروانه تولید کارگاهی
- داشتن تمامی شرایط عمومی.
- داشتن حداقل سن 20 سال
- داشتن توان جسمی و مهارت فنی لازم در رشته مورد تقاضا .
- در صورتی که متقاضی پروانه تولید کارگاهی، دارای مهارت فنی و توانایی لازم برای ساخت محصول در رشته مورد تقاضا نباشد بکارگیری مدیر فنی و یا استاد کار در کارگاه با شرایط مندرج در این دستورالعمل الزامی است .
- داشتن سکونت دایم در شهر و استان محدوده فعالیت .
- معرفی مکان مناسب فاقد سکونت برای فعالیت کارگاهی با ارائه سند معتبر (مالکیت و بنچاق یا اجاره نامه معتبر ) به نام شخصیت حقیقی یا حقوقی.
تبصره 1- داشتن کارگاه فعال تولیدی در رشته مورد تقاضا برای متقاضی دارای سابقه تولید کارگاهی الزامی است.
داشتن اساسنامه، مدرک از اداره ثبت شرکتها و اسناد معتبر از جمله ارائه روزنامه رسمی برای متقاضی حقوقی الزامی است.
داشتن طرح توجیهی برای متقاضی جواز تاسیس الزامی است.
صدور مجوزها
الف- جواز تاسیس کارگاه
- جواز تاسیس برای احداث ، راه اندازی و ایجاد ظرفیت های جدید تولید و اشتغال، توسعه و تکمیل ظرفیت های موجود در یک رشته مصوب صنایع دستی صادر می شود.
اعتبار جواز تاسیس صادر شده 6 ماه است و با ارائه گزارش پیشرفت فیزیکی و تایید آن توسط معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی استان برای یک دوره دیگر تمدید می شود. تمدیدهای بعدی منوط به ارائه گزارش پیشرفت کار است. (حداکثر زمان تمدید جواز تاسیس، به مدت 2 سال از اولین جواز صادر شده خواهد بود) - دارنده مجوز موظف است یک ماه و نیم قبل از انقضای مدت نسبت به تمدید آن اقدام نماید.
- بازدید از مراحل پیشرفت فیزیکی فعالیت دارنده جواز تاسیس توسط کارشناس معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی استان الزامی است.
- در صورتی که دارنده جواز تاسیس بعد از اتمام تاریخ اعتبار مجوز و با تاخیر مراجعه نماید تمدید مجوز برای نامبرده ممنوع است.
- صدور جواز تاسیس به نام چند شخصیت حقیقی ویا حقوقی ممنوع است.
- صدور بیش از یک مجوز برای شخصیت حقیقی و یا حقوقی ممنوع است.
- لزوم رعایت مقررات زیست محیطی، کاربری زمین و ضوابط ساختمان باید در جواز تاسیس درج گردد.
- بر اساس ماده 7 قانون مبنی بر رفع برخی از موانع تولید و سرمایه گذاری، چنانچه سازمان محیط زیست طی یک ماه به استعلام های صدور مجوزها پاسخ ندهد سازمان ها موظف هستند نسبت به صدور مجوز اقدام کنند.
- در صورتی که سرمایه گذار بعد از فراهم کردن امکانات طرح از قبیل زمین، ساختمان و ابزار آلات تولید، تقاضای صدور جواز تاسیس کند و اقدامات انجام شده مطابق ضوابط باشد جواز تاسیس صادر می شود.
- تغییر نام دارنده جواز تاسیس مستلزم ارائه روزنامه رسمی برای شخصیت حقوقی و گواهی دفاتر اسناد رسمی برای شخصیت حقیقی می باشد.
- مجوزهای لازم مبنی بر عدم منع قانونی برای احداث و یا توسعه کارگاه تولیدی مورد نظر در مکان معرفی شده اخذ گردد.
- صدور جواز تاسیس در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به عهده سازمان مسئول منطقه است.
تبصره- تاسیس کارگاه در مناطق آزاد منوط به اخذ استعلام و تاییدیه از معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی استان ذیربط می باشد . (استانهای مربوطه باید به منظور اجرای تبصره مذکور هماهنگی لازم را بعمل آورند)
ب- پروانه تولید کارگاهی
- پس از ارائه گواهی های لازم و رعایت شرایط مندرج در جواز تاسیس، اعلام اتمام مراحل احداث و تولید آزمایشی ، پس از بازدید و ظرفیت سنجی توسط معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی استان، صدور پروانه تولید کارگاهی حسب مورد برای شخصیت حقیقی و یا حقوقی انجام می شود .
- برای واحدهای فعال فاقد جواز تاسیس در صورت درخواست متقاضی پس از بازدید و ظرفیت سنجی توسط معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی استان با رعایت مقررات این دستورالعمل، پروانه تولید کارگاهی صادر می گردد.
تبصره- احراز سابقه فعالیت واحدهای مزبور منوط به ارائه آخرین مستندات مربوط به پرداخت حق بیمه شاغلین در کارگاه از مراجع ذیربط است. - بازدید از مکان معرفی شده و تکمیل فرم بازدید قبل از صدور و تمدید پروانه تولید کارگاهی توسط کارشناس معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی استان الزامی است.
اعتبار پروانه تولید کارگاهی صادرشده 3 سال است و صدور پروانه برای واحدهای تولیدی که در محل استیجاری با حداقل اجاره یکساله مستقر هستند با توجه به طول مدت اجاره بلامانع است - تبصره 1- صدور مجوز برای مکانهای استیجاری که کمتر از 6 ماه تا پایان اجاره آن ها باقی مانده ممنوع می باشد.
- تبصره 2- دارنده مجوز موظف است یک ماه و نیم قبل از انقضای مدت نسبت به تمدید آن اقدام نماید
- تبصره 3 – تمدید پروانه های صادر شده منوط به بازدید مجدد و استمرار فعالیت در رشته موردنظر می باشد.
- صدور پروانه تولید کارگاهی به نام چند شخصیت حقیقی ویا حقوقی ممنوع است .
- صدور بیش از یک مجوز برای شخصیت حقیقی و یا حقوقی ممنوع است .(تبصره — صدور 2 مجوز ، تحت عنوان شخصیت حقیقی و حقوقی برای یک متقاضی ممنوع است .)
- تغییر نام دارنده پروانه تولید مستلزم ارائه روزنامه رسمی برای شخصیت حقوقی و گواهی دفاتر اسناد رسمی برای شخصیت حقیقی می باشد .
- در صورتی که دارنده پروانه تولید کارگاهی فوت نماید داشتن گواهی حصر وراثت و وکالتنامه قانونی از سوی وراث برای متقاضی الزامی است .
بررسی بازار شغل کارگاه بلوکزنی
در این گام به تحلیل بازار فروش بلوک سیمانی در کشور و بررسی بازار بلوک سیمانی در ایران می پردازیم. این نوع بررسی به شما کمک می کند در کنار آگاهی بیشتر از کارگاه بلوک سیمانی در کشور در انتخاب این شغل و ورود به تولید و کارگاه بلوک زنی تصمیم درستی را اتخاذ نمایید.
جذابیت بازار کارگاه بلوکزنی در ایران
با توجه به رشد روزافزون ساخت ساز در کشور و نیاز به مصالحی برای ساخت ساز از جمله مصالح بتنی، آجری، شیشهای، چوبی و … یک بازار بزرگ رو پیش روی ما ایجاد کرده است.
یکی از این مصالح پرکاربرد که لازمه هر ساختمانی میباشد بلوک سیمانی است، برای ساخت انواع ساختمانها، ادارهها، هتلها و… وجود بلوک سیمانی یا بلوک بتنی الزامی است.
تولید بلوک سیمانی راهی است برای ورود به بازار بزرگ و پولساز مرتبط با ساخت ساز و مصالح، که آیندهی روشنتری هم پیش رو خواهد داشت
بررسی بازار هدف و میزان تقاضا بلوک سیمانی
ازآنجاییکه در همه شهرها و روستاها ساختوساز انجام میشود و با توجه به محدودیتهایی که در حملونقل بلوکهای سیمانی به خاطر آسیبپذیری که دارند وجود دارد نمیتوان از شهر دیگری تهیه کرد برای همین در هر شهری حداقل یک کارگاه بلوکزنی وجود دارد .
طرح بلوکزنی را میتوان از این دید مورد بررسی قرارداد که ساختمانسازی همیشه در حال انجام است و بلوک هم جزء مصالحی است که هنوز جای خود را در ساختوسازها حفظ کرده است ازاینجهت میتوان سودآوری این طرح را تایید و این طرح را کاملاً توجیهپذیر دانست.
صادرات بلوک سیمانی به خارج از ایران امکان پذیر است؟
نگاه بازار جهانی به بازار کارگاه بلوکزنی
افزایش محبوبیت بلوکهای بتونی را میتوان در درجه اول بهویژگیهای عملکرد آنها نسبت داد.
این بلوکها از آنجا که میتوانند در اندازهها و شکلهای یکنواخت تولید شوند، زیبایی ظاهری ساختارهای ساختمان را حفظ میکنند. بلوکهای بتنی دارای پیوند ایده آل بین دوغاب و سطح هستند. بلوکهای بتنی به دلیل وجود فضاهای هوا، عایق حرارتی مؤثری را ایجاد میکنند.
طبق اعلام سازمان ملل، پیشبینی میشود که جمعیت جهانی تا سال 2050 از 9 میلیارد نفر بگذرد. برآورد میشود افزایش نیازهای زیرساختی به دلیل افزایش جمعیت جهانی، تقاضا برای بلوکهای بتنی را در دوره پیشبینی افزایش دهد.
مقاومت استثنایی این بلوکها مقاومت بالایی در برابر شرایط نامساعد محیطی ایجاد میکند. بهعنوانمثال، بلوکهای بتونی توخالی در هنگام بلایای طبیعی از جمله گردباد، طوفان و زلزله عملکرد بهتری دارند.
از نظر تقاضا، تخمین زده میشود که بازار بلوکهای بتنی در دورههای پیشبینیشده در مناطق زلزلهخیز بهطور قابلتوجهی گسترش یابد.
بر اساس کاربرد، بازار جهانی بلوکهای بتنی را میتوان به ساختوساز مسکونی، ساختوساز تجاری و ساختوساز غیر مسکونی تقسیم کرد.
مقاومت زیاد بلوکهای بتنی پیشبینیشده است که تقاضای آنها را در بخشهای ساختوساز تجاری و ساختوسازهای مسکونی در دوره پیشبینی افزایش دهد.
بازار جهانی کارگاه بلوکزنی : چشمانداز منطقهای
از نظر منطقه، بازار جهانی بلوکهای بتنی را میتوان به آمریکای شمالی، اروپا، آسیای اقیانوسیه، آمریکای لاتین و خاورمیانه و آفریقا تقسیم کرد
. پیشبینی میشود تا سال 2027 آسیا و اقیانوسیه سهم عمدهای از بازار جهانی بلوکهای بتونی را در اختیار داشته باشد. گسترش در بخش ساختوساز مسکونی در آسیا و اقیانوسیه بهاحتمالزیاد در آینده نزدیک بازار بلوکهای بتونی توخالی را در منطقه هدایت خواهد کرد.
بهعنوانمثال، پیشبینی میشود چندین طرح ابتکاری دولت هند، ایران و… برای توسعه شهرهای هوشمند جنبههای رشد قابلتوجهی را برای بازار بلوکهای بتنی توخالی تا سال 2027 فراهم کند.
پیشبینی میشود پروژههای بزرگی مانند Expo 2020 و FIFA World Cup 2022 شاخصهای اصلی رشد صنعت ساختوساز در خاورمیانه و آفریقا در آینده نزدیک باشد.
چشمانداز شورای همکاری خلیجفارس برای احیای بخشهای گردشگری منطقهای و زیرساختها بهاحتمالزیاد در آینده نزدیک باعث رونق بازار کلی خواهد شد.
بازار جهانی تولید بلوکهای بتنی و آجر از بخش پررونق ساختوساز در سراسر جهان سود میبرد.
شهرنشینی سریع که منجر به تقاضای واحدهای مسکونی جدید در کشورهای درحالتوسعه میشود، تقاضا برای بلوکهای بتونی و آجر را بیشتر از قبل کرده است
این نقشه مربوط به سایت transparency market research است که بازار هدف کارگاه های بلوک زنی را از امسال تا سال 2027 بررسی کرده که در آن علاوه بر تقسیم بندی بازار هدف کارگاه بلوک زنی , رشد این بازار را هم می بینید.
آسیا و اقیانوسیه در سال 2018 بیش از 75 درصد سهم بازار پیشرو را در اختیار داشت. این احتمال وجود دارد که در دوره پیشبینی 2019 تا 2027 منطقه مسلط باقی بماند.
افزایش جمعیت و رشد صنعت ساختوساز از عوامل کلیدی در تولید بلوک بتنی و تولید آجر آسیا و اقیانوسیه است
بعلاوه، سرمایهگذاریهای مستقیم خارجی در ساختوسازهای مستحکم، بسیاری از کشورها را در منطقه آسیا و اقیانوسیه تحریک کرد تا رشد چشمگیری را در سالهای اخیر تجربه کنند.
بلوکها و آجرهای بتنی اجزای اصلی صنعت ساختمان و ساختوساز و رشد سریع در صنعت ساختوساز هستند، بهویژه در اقتصادهای در حال ظهور انتظار میرود رشد بلوکهای بتونی و بازار تولید آجر را تقویت کنند.
از چند دهه گذشته رشد چشمگیری در جمعیت جهان مشاهدهشده است. بیشترین رشد در مناطق درحالتوسعه اتفاق افتاده است.
تاثیرات رشد جمعیت بسته به عوامل مختلفی از جمله نهادهای نهادی، اقتصادی، فرهنگی و جمعیتی، ممکن است بسیار متفاوت باشد.
رشد روزافزون جمعیت در اقتصادهای در حال ظهور نسبت به عادات تجدید ساختوساز، تعداد بیشتری خانه جدید را طلب میکند.
در کشورهای درحالتوسعه، مانند چین، هند و مناطقی از آسه آن، رشد جمعیت همراه با روند رو به رشد به سمت شهرنشینی و تغییر ژئوپلیتیک به افزایش تقاضا برای تحولات زیرساختاری جدید کمک میکند
آیا بازار تولید بلوک سیمانی مناسب است؟
بلوکهای بتنی یکی از مصالح پرکاربرد برای ساخت ساختمانها هستند و روزبهروز بر حجم و میزان استفاده از آنها افزوده میشود.
در این شرایط راهاندازی کارگاه بلوکزنی و تولید تیرچه و بلوک توجیه اقتصادی مناسبی دارد چرا که میزان تقاضا برای بلوکهای سبک بتنی در حال افزایش است.
این شرایط باعث شده که بسیاری از سرمایهگذاران به فکر راهاندازی کارگاه بلوکزنی و تولید بلوکهای سبک بتنی و تیرچه بیافتند و سرمایه خود را صرف تولید این محصولات کنند.
بهطورکلی سرمایهگذاری در زمینه تولید بلوکهای سیمانی آینده مناسبی برای سرمایهگذاران دارد و اگر بتوان در این زمینه اصول اقتصادی را رعایت کرد، نباید نگران رکود و البته اقتصادی بودن کار باشیم.
(منظور از تولید اقتصادی حسابوکتاب کار نیست، بلکه میتوان به تولیدات هوشمند اشاره کرد.)
و در حالت کلی هر کاری اگر با رویکرد و دید جدید شروع شده و ادامه پیدا کند نتایج مالی خوبی بر جای میگذارد، دقیقا مثل ساخت بلوک سبک که در کنار بالا بردن سطح کیفی ساختمان ها، نتایج مالی خوب و قابل توجهی عاید تولید کنندههایش کرده است.
کارگاه بلوکزنی مناسب من هست یا نه؟
اولین نقطه کور برای اکثر افرادی که تو یه کسب و کار شکست می خورند، سنجیدن اون کسب و کار با داشته های خودشونه
ما تو این گام بهتون یاد میدیم که آیا با توجه به میزان سرمایه و امکانات و مهارت های مورد نیاز برای راه اندازی کارگاه بلوکزنی این شغل مناسب شما هست یا نه؟
ما در بخش امکان سنجی به شما کمک می کنیم متوجه این موضوع شوید که اگر سرمایه خود را وارد این بازار کنید به سود شماست یا ممکن است به ضرر شما باشد و امکان موفقیت شما در این مسیر چقدر است.
برای راه اندازی کارگاه بلوکزنی چه مواردی را باید در نظر بگیرم؟
در بخش مدل کسب و کار ما شما را با تمامی مواردی که برای ورود به شغل کارگاه بلوکزنی نیاز دارید آشنا می کنیم. این موارد تماما با همکاری فعالان موفق حوزه کارگاه بلوکزنی جمع آوری شده و باعث ایجاد بستر مناسب برای شما خواهد شد.
این بخش از قسمت های زیر تشکیل شده است و ماحصل آن رسیدن به یک مدل کسب و کار اصولی برای شروع کارگاه بلوکزنی است.
- مشتریان هدف مخصوص شما
- راههای فروش در کارگاه بلوکزنی
- فعالیت های کلیدی کارگاه بلوکزنی
- شرکای کلیدی یک کارگاه بلوکزنی
- ساختار درآمد و هزینه یک کارگاه بلوکزنی
برای استفاده از این بخش میتوانید وارد بخش مدل کسب و کار ما شوید .
چطور در کارگاه بلوکزنی به درآمد برسیم و پیشرفت کنم؟
در بخش درآمدزایی و پیشرفت ما تمام موارد مهم بعد از راه اندازی که شما را به درآمدزایی پیوسته و دوام در بازار شغل کارگاه بلوکزنی هدایت می کند را در اختیارتان قرار میدهیم.
این موارد از قرار زیر است:
- راهنمایی بازاریابی کارگاه بلوکزنی
- راهنمایی فروش کارگاه بلوکزنی
- راهنمایی استخدام نیرو در کارگاه بلوکزنی
- راهنمایی حسابداری در کارگاه بلوکزنی
بازار کار و آینده شغل کارگاه بلوک زنی چطور است؟
بهطور کلی سرمایهگذاری در زمینه تولید بلوکهای سیمانی آینده مناسبی برای سرمایهگذاران دارد و اگر بتوان در این زمینه اصول اقتصادی را رعایت کرد، نباید نگران رکود و البته اقتصادی بودن کار باشیم.
تحقیق در مورد کارگاه بلوک زنی رو از کجا شروع کنیم؟
برای تحقیق در مورد راه اندازی کارگاه بلوک زنی و کارگاه بلوک سیمانی تحقیق را باید از بررسی موقعیت مکانی خود شروع کنید و بعد آن سراغ موارد مهم بعدی برود .کلیه این موارد در دوره آموزش راه اندازی بلوک زنی که با یه قیمت ارزون در خدمتتون هست وجود داره.