انتخاب شغل مناسب با فرمول تضمینی و آکادمی مشاغل
دلیل اصلی که انتخاب شغل مناسب با فرمول تضمینی به موضوع این مقاله تبدیل شده این بوده که جزو یکی از سوالات پرتکرار ما تو سایت و اینستاگرام آکادمی مشاغل بوده که با عبور از تعداد لایک های رای گیری مون , لازم دانستیم اطلاعات بیشتری در موردش در اختیارتون قرار بدیم پس اگه شما هم سوالات زیر رو دارید , این مقاله مناسب شماست.
- چطور شغل مناسب خود را انتخاب کنم؟
- برای انتخاب شغل مناسب خود به چه مهارتهایی نیاز دارم؟
- از شغل مناسب خود چه انتظاراتی دارم؟
- در سالهای آینده از این شغل به چه دست آوردهایی خواهیم رسید و آیا این دستاوردها برای من ارزشمند است؟
- ….
چطور شغل مناسب خود را انتخاب کنم؟
شاید برای شما هم پیش اومده باشه که در مورد انتخاب شغل مناسب خودتون با دیگران صحبت کرده باشید. دیگران و بطور کلی جامعه حرفهای زیادی برای انتخاب شغل مناسب شما دارند، دیگران بیشتر سعی میکنند از تجربیات خودشون بگویند، از شکستها و پیروزیهای مختلفی میشنوید ولی اینها به شما مسیر مشخصی برای انتخاب شغل مناسب نمیدهد!
در واقعیت این شما هستید که میخواهید تصمیم بگیرید و این تصمیمگیری ممکنه کمی سخت بهنظر بیاد. شاید تا به اینجای زندگی در یک مسیر از پیش طراحی شده گام بر میداشتید مدرسه، دانشگاه و … اما حالا که به انتخاب شغل رسیدید دچار سردرگمی شُدید. سردرگمی در انتخاب شغل یک مقوله طبیعی است و برای همه آدمها کم و بیش، پیش میآید.
برای خیلی از ما تا پیش از انتخاب شغل و قبول مسئولیتهای کاری اینطور بوده است که مسئولیتهایی بسیار جزئی داشتیم. مثلا چطور یک دانشآموز خوب باشم؟ یا اینکه چطور رتبه کنکور خوبی داشته باشیم؟ و یا اینکه چطور شاگرد اول دانشگاه باشم؟ اما حالا با سوالات بزرگتری روبهرو هستید و باید گزینههای خود را برای انتخاب مسیر آینده و ادامه مسیر زندگی خود انتخاب کنید. انتخاب شغل مناسب هویت شما را کاملتر میکند و میتوانید به واسطه شغلتون به زندگیتون معنا ببخشید.
افراد زیادی هستند که برای انتخاب شغل مناسب شروع به مطالعه میکنند و با افزایش اطلاعات سعی در شناخت دنیای کسب و کارها دارند، اگر شما هم از این دسته افراد هستید پس بهتون تبریک میگم 😊
شاید اتاق هم شما پر شده باشه از کتابهای راه اندازی کسب و کار و انتخاب شغل اما باز هم ندانید که چیکار باید کنید؟ و یا حداقل چطور به مسیر انتخاب شغل قدم بگذارید! اما اینجا همون جاییه که برای این پرسشهاتون میتونین دنبال جواب صریح و روشن باشید.
چطور مسیر شغلی خود را انتخاب کنیم؟
شغل شما مانند یک سفر طولانی مدت است از زمانی که کار خود را شروع میکنید این سفر شروع میشود، مطمئناً شما نمیخواهید مسافر یک سفر بیمقصد باشید!
پس پیش از اینکه به مسیر شغلی خودتون قدم بذارید لازمه تا بیشتر با خواستههای شغلی خودتون مواجه بشید و بدونید که از شغل آیندهتون چه انتظاراتی دارید؟ دوست دارید در آینده به کجا برسید و زندگی خودتون رو چطور ببینید!
هوشمندانهتر فکر کنید و روی موفقیتهای بلند مدت خودتون سرمایهگذاری کنید و سعی کنید در مسیری قدم بذارید که همواره فرصت پیشرفت در آن وجود داشته باشه.
اگر مسیر شغلی شما نتونه بستر مناسبی برای رشد و ترقی شما ایجاد کنه و یا زمینه ارتباطات مناسبی داشته باشه، احتمالا نمیتونه انتخاب درستی باشه و طبیعتا شما را از هدفهاتون دور میکنه.
شاید تا اینجای کار ما بیش از هر چیزی روی اهداف و آینده مسیر شغلی تمرکز داشتیم اما انتخاب درست باید علاوه بر آینده مناسب از دیدگاه بلند مدت، باید بتونه در کوتاه مدت نیز شما راضی نگه داره.
برای این موضوع تصور کنید که با انتخاب این شغل زندگی روزمره شما چه شکلی خواهد شد؟ بیشتر وقت خود را صرف چه کارهای خواهید کرد؟
انتخاب این شغل چه ارزشهایی به شما اضافه خواهد کرد؟ و چه فرصتهایی برای یادگیری بیشتر بوجود خواهد آمد؟ و با چه آدمهایی در ارتباطم؟
این سوالات مطمئنا به روزهای کاری شما معنا میبخشه! پس سعی کنید به دنبال پاسخ این سوالات در خصوص حوزه کاری خود باشید بعد ببینید تا حد این روزمره به خواست شما نزدیکه!
عوامل تاثیرگذار در انتخاب شغل مناسب شما چیست؟
یافتن شغل مناسب نیازمند شناخت خودتون هست. باید تصمیم بگیرید که در انتخاب شغل مناسب چه چیزهایی برای شما مهم و با ارزش هست.
برای داشتن شغل مناسب خود و احساس شادی و رضایت شغلی لازمه تا به سه موضوع اساسی توجه کنیم: علاقه، مهارت و ارزشها !
در قدم اول باید بدانید چه چیزی برای شما مهم است؟ برای چه چیزی ارزش قائل هستید؟ پول یا زمان یا خانواده و یا …؟ مطمئنا همه ما میتونیم در یک مدت کوتاه هر کاری را بدون توجه به ارزشهای خودمون انجام بدیم. اما در طولانی مدت لازمه تا شغل خود را با توجه به ارزشهای خودمون ببینیم.
نکته بعدی برای رسیدن به رضایت شغلی، انتخاب براساس مهارتهای خودمون هست. شما برای انتخاب شغل مناسب خود باید با تمرکز بیشتری به مهارتهای خود نگاه کنید. شاید در نگاه اول مهارتهای خودتون رو بسیار کمرنگتر از اون چیزی که در حقیقت وجود داره ببینید اما باید بدونید که معمولا ما تصور میکنیم چون خودمون این کار رو میتونم انجام بدیم پس دیگران نیز میتونن! اما در واقع اینطور نیست بسیاری از مهارتهای شما مختص شماست. پس خودتون رو دست کم نگیرین و مهارتهای خودتون رو لیست کنید و واقع بینانه بهش نگاه کنید.
علاقه نکته بعدی است که برای رسیدن به شغل مناسب خودتون باید به اون توجه کنید. باید خودمون رو بشناسیم و از علایق خودمون مطلع باشیم. نگاه کنید ببینید چه لحظاتی است که در آنها گم میشید و زمان را از دست میدید. خیلی از وقتها برای ما پیش اومده که آنچنان به کاری که انجام میدیم علاقه داریم که خستگی برای ما معنا نداره و چرخش عقربههای ساعت را فراموش میکنیم و در دنیای خود غرق میشیم. این همان جاییست که میتونه آینده شما را بسازه.
نقش پول در انتخاب شغل مناسب ما چیست؟!!
ما از علاقه، مهارت، و ارزش ها صحبت کردیم ولی از پول حرفی نشد! باید این واقعیت را قبول کنیم که همه ما برای پول کار میکنیم در واقع در دنیای امروز ما پول را میتوان نیاز بدیهی هر فرد برای کار کردن و اشتغال دانست.
اما این پول چه تاثیری بر انتخاب شغل مناسب داره؟ واقعیت این است که میزان درآمد شما مستقیما بر عوامل موثر در انتخاب شغل شما تاثیر داره. نه تنها فقط در ایران، بلکه در دنیا نیز شاهد موارد زیادی هستیم که بسیاری از افراد به دلیل پول بیشتر و درآمد بالاتر، شغل مورد علاقه خود را رها کردند و به دنبال کاری رفتند که هیچ علاقهای به اون ندارند تا بتوانند به پول بیشتری دست پیدا کنند. و از طریق پول بیشتری که به دست میآورند بتوانند به سمت زندگی بهتر و رفاه بیشتر و علایق شخصی خودشون برند. پس نمیشه پول و میزان درآمد رو در انتخاب شغل نادیده گرفت.
انتخاب شغل مناسب با فرمول تضمینی
سردرگمی در انتخاب شغل تمومی نداره به همین دلیل لازمه تا با یک فرمول تضمینی و مسیر مشخص پیش بریم تا بتونیم به بهترین شغلی که مناسب ماست دست پیدا کنیم به همین خاطر من تجربه خودم رو در مقاله ( انتخاب شغل طلایی ) باهاتون به اشتراک گذاشتم که میتونه بهتون کمک کنه، انتخاب شغل طلایی یک مسیر فوق العاده برای انتخاب شغل مناسب و رسیدن به اهداف شماست.
پس در مقاله “انتخاب شغل طلایی” نیز همراه ما باشید تا بصورت مفصلتر و کاملتر به انتخاب شغل و عوامل تاثیرگذار آن بپردازیم.