راهنمای راه اندازی پرورش کرم خاکی و تولید ورمی کمپوست
کرم خاکی یکی از بهترین جایگزین های غلات در غذای طیور و آبزیان و سایر حیوانات پرورشی است. با جایگزین کردن پودر کرم خاکی در غذای انواع حیوانات پرورشی موجب افزایش وزن گیری و کاهش هزینه های تولید میشود. از سوی دیگر تولید کرم خاکی یکی از بهترین تجزیه کنندگان طبیعی برای زباله های شهری است.
تقریبا تمام زباله های شهری و فضولات حیوانی البته به جز سنگ و شیشه و فلز توسط کرم های خاکی تغذیه میشوند و موجب تولید کود طبیعی به نام هوموس یا ورمی کمپوست میشوند. ورمی کمپوست یکی از بهترین کودهای طبیعی مورد مصرف در کشاورزی است که موجب کاهش استفاده ۵۰ درصدی از کود شیمیایی میشود. کود ورمی کمپوست در مقایسه با کود های دامی فاقد بذر علف های هرز میباشند و موجب رویش علف های هرز در مزارع نمیشود.
و همچنین به علت بافت اسفنجی در ورمی کمپوست، این کود ظرفیت بالایی در نگهداری آب دارد که میتواند به کاهش مصرف آب در مزارع کشاورزی کمک شایانی کند. البته پرورش کرم های خاکی فقط به تولید ورمی کمپوست محدود نمیشود بلکه همانطوری که گفته شد کرم های خاکی به صورت خشک یا منجمد برای تغذیه دام و طیور و آبزیان مورد استفاده قرار میگیرد. یکی دیگر از کاربردهای پرورش کرمهای خاکی در تولید محصولات آرایشی و بهداشتی و همچنین علم پزشکی است.
به جرات میتوان گفت که بسیاری از مشکلات کشاورزی ما با پرورش کرم های خاکی چه به صورت مستقیم و چه غیرمستقیم مرتفع میشود. در این آموزش ما معیار کسب درآمد پرورش کرم خاکی و تولید ورمی کمپوست را در بستری با مساحت یک هکتار در نظر میگیریم. ما در ادامه این آموزش به بررسی پرورش کرم خاکی و تولید ورمی کمپوست خواهیم پرداخت؛ پس همراه ما باشید.
درآمد پرورش کرم خاکی و تولید ورمی کمپوست چقدر است؟
درآمد پرورش کرم خاکی و تولید ورمی کمپوست با توجه به سطح تولید شما و نحوه فروش شما میتواند تعیین شود، برای تهیه ورمی کمپوست حدود دو ماه زمان لازم است تا این فرایند به شکل درست و استاندارد انجام شود.
اما برای فروش ورمی کمپوست به دو روش عمده و بسته بندی شده می توانید عمل کنید، در فروش بسته بندی هزینه های شما افزایش پیدا خواهد کرد اما فروش نهایی شما با قیمت بالاتری انجام می پذیرد که در مجموع می تواند به افزایش درآمدزایی شما کمک کند.
سود پرورش کرم خاکی و تولید ورمی کمپوست چقدر است؟
سود پرورش کرم خاکی و تولید ورمی کمپوست با توجه به قیمت خرید کود حیوانی، هزینه های جاری کسب و کار شما مانند هزینه خرید تجهیزات، حقوق کارگران و … و در نهایت درآمد حاصل شما از فروش ورمی کمپوست تعیین میشود که با توجه به سطح کاری و شکل اجرای این کسب و کار میتواند متفاوت باشد.
راهنمای انتخاب شغل تولید ورمی کمپوست
سرمایه اولیه و هزینه راه اندازی مزرعه پرورش کرم خاکی چقدر است؟
سرمایه اولیه و هزینه راه اندازی مزرعه پرورش کرم خاکی شامل راه اندازی مزرعه مناسب، مواد غذایی، تجهیزات، تاسیسات و … است.
برای شروع یک زمین صاف و با بستر مناسب نیاز داریم، در صورت امکان بهتر است کف این زمین توسط آسفالت و یا بتون پوشیده شود.
این سطح به علت محافظت کرم ها در برابر بارندگی و نور آفتاب لازم است که پوشیده شود.
با توجه به نوع تولید خود میتوانید از تجهیزات متفاوتی استفاده کنید، در یک روش می توانید تولید را بر روی همین بستر انجام دهید و کودهای حیوانی را پشته کنید و یا می توانید سالن را شلف بندی کنید و تولید را در ظروف پلاستیکی با ظرفیت 50 کیلو شروع کنید.
در روش دوم ممکن است هزینه اولیه شما افزایش یابد اما باعث افزایش کیفیت ورمی کمپوست نهایی شما میشود.
حداقل هزینه راه اندازی
حداکثر هزینه راه اندازی
لیست تجهیزات شغل پرورش کرم خاکی
- منبع آب
- آب پاش
- بیل
- شن کش
- چهار شاخ
- چنگک
مزایای شغل پرورش کرم خاکی چقدر است؟
- کاهش استفاده از کودهای شیمیایی در کشاورزی
- سودآوری مناسب و درآمد بالا
- کمک به پایداری منابع خاک
- اشتغال زایی در حوزه کشاورزی
معایب شغل پرورش کرم خاکی چقدر است؟
- بیماری یا مرگ کرمها