راهنمای راه اندازی قالیشویی
امروزه با گرایش مردم به آپارتماننشینی و نبودن فضای کافی در منزل خدمات شغل قالیشویی بیشازپیش اهمیت پیدا میکند و شاهد افزایش راه اندازی قالیشویی در شهرهای بزرگ و کوچک هستیم. در روزگاران گذشته مردم وقت بیشتری داشتند و هر خانه یک حیاط بزرگ داشت؛ بنابراین فرش و قالی در خانه شسته میشد. فرش بهعنوان قدیمیترین و شناختهشدهترین زیرانداز در منطقه خاورمیانه بهویژه ایران شناخته میشود. فرش نیز مانند هر کالای دیگر نیازمند تعمیر و نگهداری و تمیز کردن میباشد. امروزه صفر تا صد خدمات شستشوی تعمیر و رفوی فرش توسط کارگاههای قالی شویی یا در ابعاد بزرگتر آن کارخانه قالی شویی انجام میشود.
بهخصوص در بین کلانشهرها که به دلیل هزینه بالای زندگی، ممکن است مردم چند شغل داشته باشند، خیلیها اصلاً وقت انجام کاری مثل شستوشوی فرش را ندارند. مثلاً قالی شویی تهران با قالی شویی یک شهر کوچک تفاوت دارد. به خاطر اینکه شیوه زندگی در آنها متفاوت است. یعنی تغییر در شیوههای زندگی میتواند در ترویج شغل قالیشویی و دیگر مشاغل خدماتی مؤثر باشد.
پس همانطوری که گفتیم امروزه با گرایش مردم به آپارتماننشینی و نبودن فضای کافی در منزل خدمات قالیشویی بیش از پیش اهمیت پیدا میکند. بنابراین بازار کار شغل قالیشویی میتواند صاحبان خانه، اجارهنشینها، صاحبخانه، صاحبان املاک تجاری، صاحبان مشاغل، هتلها و غیره باشد.
راه اندازی انواع شغل قالیشویی
شغل قالیشویی در سه نوع مختلف راه اندازی میشود:
راه اندازی قالیشویی تمام سنتی
۹۰ درصد از قالی شویی های فعال در ایران از نوع سنتی میباشند, تجهیزات قالی شویی دستی بیشتر شامل دستگاه شلاقزن برای شستشو و دستگاه خشککن دیگی برای خشک کردن فرش میباشند
راه اندازی قالیشویی نیمه اتوماتیک
در راه اندازی قالی شویی نیمه اتوماتیک معمولاً به علت کمبود فضا جهت بهرهبرداری از شستشوی دستی و خشککن قوی مانند خشککن لولهای استفاده میشود. خشککن قوی باعث خواهد شد تا فرش در زمان کمتری به مشتری تحویل داده شود. دستگاههای خشککن لوله باعث کاهش زمان تحویل، چروک نشدن فرش و جلوگیری از زردی موثر است.
قالیشویی تمام اتوماتیک
برای احداث یک قالی شویی تمام اتوماتیکی نیاز به سرمایهگذاری بالاتری دارید. دستگاههای شستشوی فرش تمام اتوماتیک عبارتاند از: دستگاههای خشککن تمام اتوماتیک، دستگاههای پرزگیر اتومات، دستگاههای گردگیری تمام اتوماتیک ، دستگاههای ریلی اتوماتیک، دستگاه تصفیه و بازیافت آب و دار اتوماتیک میباشد. مساحت لازم برای قالی شویی و کارگاه مکانیزه ۲۰۰ مترمربع و یا بالاتر میباشد.
حال که با شغل قالیشویی آشنا شدید اگر علاقهمند به احداث و راه اندازی قالیشویی هستید ما در ادامه به همه جانبه راه اندازی قالی شویی و موارد مورد نیاز این شغل مانند هزینه راه اندازی قالیشویی، درآمد قالیشویی، مجوز قالیشویی و … خواهیم پرداخت.
درآمد قالیشویی چقدر است؟
درآمد قالیشویی به عوامل بسیاری وابسته است از نحوه کسب و کار قالیشویی شما گرفته تا تعداد مشتری و نحوه شستشو و بازاریابی و …
اگر به دنبال راه اندازی یک قالیشویی با درآمد بالا هستید لازم است که از دستگاههای با کیفیت بالا و اصول حرفهای شستشو استفاده کنید. این موارد نه تنها بر میزان سودآوری قالیشویی شما تاثیرگذار است بلکه میتواند باعث افزایش تعداد مشتریان شما نیز گردد.
سود قالیشویی چقدر است؟
سود قالیشویی با توجه به نوع کسب و کار شما متغیر است، در قالیشویی های سنتی حاشیه سود کسب و کار شما حدود 15 تا 20 درصد است اما این در حالی است که در قالیشویی های صنعتی به علت بهره گیری از دستگاه های پیشرفته و صرفه جویی در هزینههای آب و برق می توان حاشیه سود 40 درصدی را کسب نمود.
راهنمای انتخاب شغل قالیشویی
جذابیت بازار قالیشویی
امروزه با گرایش مردم به آپارتماننشینی و نبودن فضای کافی در منزل خدمات قالیشویی بیشازپیش اهمیت پیدا میکند.
در روزگاران گذشته مردم وقت بیشتری داشتند و هر خانه یک حیاط بزرگ داشت؛ بنابراین فرش و قالی در خانه شسته میشد.
برای راهاندازی یک کسبوکار قالیشویی نیاز به سرمایهی اولیهی زیادی ندارید. با وجود اینکه ممکن است رقبای زیادی داشته باشید، اما با دادن خدمات حرفهای میتوانید به سود زیادی دست پیدا کنید.
قالیشویی و نیاز بازار
فرش بهعنوان قدیمیترین و شناختهشدهترین زیرانداز در منطقه خاورمیانه بهویژه ایران شناخته میشود. فرش یکی از کالاهای ضروری برای خانه بهویژه ایرانیهاست.
فرش نیز مانند هر کالای دیگر نیازمند تعمیر و نگهداری و تمیز کردن میباشد. امروزه صفر تا صد خدمات شستشوی تعمیر و رفوی فرش توسط کارگاهها یا در ابعاد بزرگتر آن کارخانه قالیشویی انجام میشود.
در میان انسانهای امروزی، زمان اهمیت بسیار زیادی دارد. اگر نگاهی به زندگی انسانها در گذشته بیندازید، مواردی را مشاهده میکنید که امروزه خیلی کمتر شاهد آنها هستید. شبنشینیهای متعدد، نشستوبرخاستهای طولانیمدت، مدت زیادی را سپری کردن برای دوستان، فامیل و آشنایان و… مواردی است که در زندگی قدیمیها بیشتر مشاهده میشوند تا امروزیها.
نمیشود گفت اینکه انسانها بیاحساس شدهاند دلیل آن است. دلیل واقعی این تغییرات این است که مردم به ارزش واقعی زمان پی بردهاند. برای امروزیها زمان از همهچیز و حتی شاید از پول مهمتر باشد. هر کسی بهنوعی زمانی که در اختیار دارد را صرف موفقیت و پیشرفت خود میکند و مردم دیگر خیلی مایل به انجام فعالیتهای وقتگیر نیستند.
همین عامل باعث شده که مردم برای انجام کارهای وقتگیر پول پرداخت کنند اما زمان نه! به همین دلیل استقبال عمومی از کارهای خدماتی خیلی بیشتر از گذشته شده است و اگر بهعنوانمثال بخواهیم قالیشویی را در نظر بگیریم، چون این کار وقتگیر است، مردمان امروزی که ارزش زیادی برای وقت خود قائل میشوند نسبت به قدیمیها بیشتر به کارخانه قالیشویی در شهرهای خودشان روی میآورند و این نشان میدهد که با تغییراتی که در شیوه زندگی انسانها به وجود آمده شغل قالیشویی و بهطورکلی مشاغل خدماتی توسعه بیشتری پیداکردهاند.
بهخصوص در بین کلانشهرها که به دلیل هزینه بالای زندگی، ممکن است مردم چند شغل داشته باشند، خیلیها اصلاً وقت انجام کاری مثل شستوشوی فرش را ندارند. مثلاً قالیشویی تهران با قالیشویی یک شهر کوچک تفاوت دارد. به خاطر اینکه شیوه زندگی در آنها متفاوت است. یعنی تغییر در شیوههای زندگی میتواند در ترویج شغل قالیشویی و دیگر مشاغل خدماتی مؤثر باشد.
هزینه راه اندازی قالیشویی چقدر است؟
حداقل هزینه راه اندازی
حداکثر هزینه راه اندازی
دستگاه شست و شو - دستگاه خشک کن - هیتر خشک کن - سکوی نگهداری گردگیر | 1 میلیارد تومان | 2 میلیارد تومان |
امنیت قالیشویی | 5 میلیون تومان | 30 میلیون تومان |
هر کسبوکاری هزینههای خاص خود را دارد.
هزینه ثبت شرکت، دریافت مجوزهای مربوطه جزو اولین هزینهها میباشد.
بهعلاوه میبایست قطعه زمینی در اطراف بافت شهری با مساحتی مناسب یا بخرید یا اجاره نمایید.
البته قالیشویی شهرهای کوچک با دستگاههای بسیار ساده و دستی و در زمینی نهایتاً 400 تا 500 متر انجام میشود.
پس از هزینههای اولیه میبایست هزینههایی دیگری چون هزینه خرید ماشینآلات را در نظر گرفت.
انتخاب ماشینی آلات به آبوهوای منطقه بستگی دارد.
دستگاه هایی مانند :
- هیتر گرمخانه
- پولیشر اتوماتیک
- دستگاه نازل آب
- آبگیر لوله ای فرش
- کابل جمع کن فلت
از ملزومات اساسی هر قالیشویی می باشند.
مهمترین ابزارآلات مورد نیاز قالیشویی دستگاههای شستشو با آب گرم هستند. دستگاههای شستشو با آب گرم دو نوع هستند، که یکی قابلحمل بوده و دیگری بر روی کامیون سوار میشود. دستگاههای قابلحمل در جاهایی که بهسختی قابلدسترسی است و همینطور در ساختمانهای بلند مورداستفاده قرار میگیرند.
قدرت شستشوی این دستگاهها کموبیش بهاندازهی دستگاههایی است که بر روی کامیون سوار میشوند اما کندتر میشویند. مخزنهای کوچک آب در دستگاههای قابلحمل زودبهزود خالی میشود و به همین دلیل سرعت کار گرفته میشود.
دستگاههای قابلحمل نیاز به مراقبت و نگهداری آنچنان زیادی ندارند و قیمت آنها یک سوم دستگاههایی است که بر روی کامیون سوار میشوند. البته این دستگاهها بیشتر برای شستن موکت مورداستفاده قرار میگیرند و برای شستن فرش باید دستگاههای قالیشویی تمامخودکار تهیه کنید.
هزینه انرژی نیز از جمله هزینههایی است که نباید نادیده گرفته شود، بدیهی است دستگاههای قالیشویی نیاز به برقدارند و شستشوی فرشها به آب فراوان احتیاج دارد. یکی از هزینهها اساسی در تاسیس قالیشویی هزینه بیمه میباشد.
همچنین میبایست هزینه استخدام پرسنل و کارگران را نیز به لیست هزینهها افزود. با توجه به هزینههای ذکرشده، میبایست قبل از هرگونه اقدامی ظرفیت شهر و منطقه خود را بهصورت دقیق مورد ارزیابی قرار دهید. برای مثال تأسیس قالیشویی برای شهرهای کوچک که جمعیتی زیر پنجاه هزار نفر را دارند، مقرونبهصرفه نمیباشد.
متراژ مورد نیاز برای راهاندازی قالیشویی
در ابتدا اگر بحث رقابت را کنار بگذارید و بخواهید با یک واحد حداقلی و ساده وارد این صنف شوید برای راهاندازی یک کارگاه قالیشویی بهاصطلاح جمعوجور به فضایی در حدود ۳۰۰ مترمربع زمین و حدود زیربنای مسقف ۲۰۰ مترمربع نیازمندید.
مسلماً بسته به حجم فعالیت یک قالیشویی و میزان سفارشات و خدمات ارائهشده اعداد فوق نسبی و کاملاً متغیر خواهند بود.
علاوه بر فضای کمتری که برای شستوشو، آبگیری و خشککردن نیاز است، تعداد بیشتری فرش نیز میتوان در محیط اندکی در واحد زمان به مرحله تحویل به مشتری رساند.
درنتیجه با استفاده از تکنولوژی و ماشینآلات پیشرفتهی خشککن، دیگر به فضاها و انبارهای بزرگ برای خشککردن نیازی نیست.
گرمخانههای سنتی علاوه بر غیربهداشتی بودن فضای زیادی نیز میگرفتند، همچنین آبگیری نامناسب قالیها (دستگاههای آبگیر سنتی ساز با سرعتپایین گریز از مرکز و حجم کم آبگیری) نیز باعث میشد تا مدتزمان خشککردن فرش بسیار طول بکشد.
که خود این امر موجب بیشتر ماندن فرشها در فضا شده، زرد شدن فرش و نیاز به فضای جدید و بیشتری برای قبول سفارشات جدید بود که امروزه با استفاده از دستگاههای پیشرفته آبگیری این مدتزمان به حداقل رسیده و فرش طی چند ساعت آماده تحویل به مشتری خواهد بود و بلافاصله سفارش جدید جایگزین فرش قبلی خواهد شد.
اما مورد فوقالعاده مهم دیگری که در تعیین فضای مورد نیاز موثر است، تکنولوژی مورد استفاده در قالیشویی است. با استقرار دستگاههای پیشرفته و مدرن قالیشویی (سیستمهای شستشوی پازیریکی فرش) در محیطی کوچک میتوان حجم سفارش زیادی از فرشها را پذیرفت.
حداقل متراژ زمین برای راهاندازی قالیشویی چقدر است؟
قالیشویی به زمینی معادل حداقل ۳۰۰ متر احتیاج دارد و البته شاید کمی عجیب به نظر رسد ولی، با برنامهریزی دقیق و تخصیص فضاهای مناسب میتوان در این مساحت بهترین قالیشویی را احداث کرد .
حداقل موارد لازم برای راهاندازی قالیشویی
سکوی شستشوی فرش:
اگر میخواهید بهصورت سنتی فرآیند شستشوی فرش را انجام دهید باید فضایی تحت عنوان سکوی شستشو داشته باشید. ابعاد سکو بستگی به تعداد فرشی دارد که میخواهید در یک مرحله بشویید.
سکوی شستشو ازیکطرف باید مجهز شیرهای آب جهت خیس کردن و آبکشی فرش باشد و از طرف دیگر کانال دفع فاضلاب وظیفه جمعآوری و هدایت پساب را انجام میدهند.
مهمترین نکته در طراحی سکوی شستشوی فرش اجرای شیب بندی مناسب این سکو است. سکوی شستشوی باید از محل نصب شیرهای آب دارای شیبی باشد تا آب بتواند بهراحتی در زیر فرش جریان داشته باشد بدون اینکه باعث جابهجا شدن و لیز خوردن فرش شود.
همچنین مسئله مهم دیگر در بخش عمرانی، مبحث تاسیسات خواهد بود که نیاز واضح قالیشویی به آبرسانی و دفع فاضلاب است. آب مورد نیاز قالیشویی از هر طریق که تأمین شود نیازمند یک مخزن با ابعاد مناسب جهت ذخیرهسازی و پمپاژ مؤثر آب برای انجام فرآیند شستشو و همچنین حوضچه سبتیک جهت تهنشین شدن فاضلاب خروجی از کارگاه است.
انبار:
انبار سرپوشیده برای نگهداری موقت فرشهای شسته شده و آماده تحویل است. بهتر است این انبار با سیستمهای مناسب طبقهبندی شود تا از گمشدن فرش جلوگیری کند و سرعت تحویل فرش به مشتری را افزایش دهد. ترجیحاً این انبار باید در برابر نفوذ گرد غبار عایق باشد.
دفتر:
محلی برای انجام امور مدیریت، اداری و حسابداری کارگاه قالیشویی موردنیاز است که بسته به ظرفیت کاری کارگاه میتواند بزرگ یا کوچک باشد.
لیست تجهیزات و وسایل مورد نیاز قالیشویی
ماشینآلات موردنیاز قالیشویی به چند دسته تقسیم میشوند. ما در این مقاله آنها را معرفی میکنیم و در انتها پیشنهاد خرید ماشینآلات مورد نیاز شما برای استارت کار را به شما میدهیم.
- دستگاه شستشوی اتوماتیک (در چند مدل مختلف)
- دستگاه شستشوی دستی، پولیشر غلطکی (در چند مدل مختلف همراه با موتور و توانهای متفاوت)
- دستگاه شستشوی ریلی (در یک مدل همراه با توانهای مختلف موتور و شرکت سازنده موتور)
- دستگاه شلاقزن فرش (استفاده از این نوع دستگاه برای فرشهای قدیمی و دستباف توصیه نمیشود)
- دستگاه خشککن لولهای درب دار (در مدل، توان و دورهای مختلف)
- دستگاه خشککن لولهای بدون درب (در مدل، توان و دورهای مختلف)
- خشککن دیگی یک مدل از خشک کنهای فرش میباشند که به دلیل آسیب رساندن به فرش منسوخشدهاند.
- گرمخانه گازی (در نوعهای اتوماتیک و دستی برای خشککردن فرش در فصلهای برفی و بارانی)
- دستگاه خاکگیر (بهصورت ضربهای میباشد و برای فرشهای کهنه و قدیمی مناسب نمیباشد)
- دستگاه تصفیه آب
برای بررسی دقیق تر تجهیزات قالیشویی حتما به مقاله ” بررسی دستگاه ها و تجهیزات قالیشویی ” در وبسایت ما سر بزنید.
لیست محصولات قالیشویی
مراکز تامین تجهیزات و محصولات قالیشویی
نمونه های واقعی
مزایای شغل قالیشویی چیست؟
معایب شغل قالیشویی چیست؟
تحلیل شغل قالیشویی
رسته کسب و کار
میزان سرمایه
میزان رضایت
میزان تخصص
میزان زمان
میزان تحصیلات
سهولت در راه اندازی
میزان اشتغالزایی این کسبوکار چقدر است؟
میزان اشتغالزایی یک قالیشویی به مساحت آن بستگی دارد. درگذشته یک قالیشویی با مساحت 1000 نفر حدود 25 نفر را مشغول بهکار میکرد. اما با توجه به صنعتی شدن فرآیند قالیشویی شرایط بهکلی تغییر کرده و استفاده از نیروی انسانی 50 درصد کاهش پیدا کرده است.
یک قالیشویی 1000 متری حتماً باید 5 کارگر برای دستگاهها، 2 کارگر ساده، یک راننده نیسان و یک کارگر همراه، یک نگهبان، و یک مسئول فروش داشته باشد. همچنین همراه با توسعه کسبوکار یک مسئول دفتر برای مدیرعامل، مدیر تبلیغات و حتی بازاریاب تلفنی هم موردنیاز صاحبان کسبوکار است.
تفاوتهای اصلی فرش دستباف و فرش ماشینی
فرش دستباف تنها زیراندازی است که بر اثر پا خوردن، تابش نور، شستشو، چه شستشوی سنتی و چه شستشو با دستگاه قالیشویی و ماشینآلات قالیشویی، زیباییهای آن مضاعف شده و هیچگاه چشمنوازی خود را از دست نمیدهد. اما فرش ماشینی با پا خوردن، تابش نور و شستشو، چه سنتی و چه با دستگاه قالیشویی، شفافیت و یکپارچگی خود را بهمرورزمان از دست میدهد.
فرشهای دستباف هم از دور و هم از نزدیک جلوه بسیار زیبایی دارند و چون مواد اولیه طبیعی در آنها بکار رفته جذابتر هستند. اما فرشهای ماشینی فقط از دور جلوه دارند و از نزدیک چندان مرغوب به نظر نمیرسند.
فرش دستباف به دلیل مواد طبیعی بکار گرفتهشده در تولید آن در زمستان گرم و در تابستان سرد است. اما فرش ماشینی به دلیل مواد پلاستیکی بکار گرفتهشده در ساخت همیشه سرد هستند و باعث برخی بیماریها از جمله آرتروز و درد مفاصل میشود.
خدمات قالیشویی چیست؟
شستشوی انواع فرش ابریشمی، فرش دستباف و فرش ماشینی
ارائه خدماتی همچون مبل شویی، موکتشویی، لکهگیری فرش، ترمیم ریشه فرش، رفع بیدزدگی فرش
لکهگیری فرش، ترمیم ریشه فرش، رفع بیدزدگی و…
بازاریابی و جذب مشتری قالیشویی
معمولاً یک قالیشویی موفق از سه روش بازاریابی استفاده میکند که عبارتاند از بازاریابی ارجاعی، محلهای و اینترنتی. با دادن هدیه، کارت، و پول نقد به مشتریان از آنها بخواهید قالیشویی شمارا به دیگران معرفی کنند. در بازاریابی محلی برای قالیشویی باهدف قرار دادن چند محل و دادن تخفیف ویژه به اهالی آنها میتوانید کار خود را رونق دهید. در بازاریابی اینترنتی میتوانید از چند تکنیک مختلف استفاده کنید. مثلاً میتوانید یک وبسایت راهاندازی کنید و با گذاشتن فیلمها و گزارشهای مفید به مردم اطلاعرسانی کنید.
چند نکته ی مهم قبل از راهاندازی قالیشویی
قبل از هر چیز چنانچه تصمیم به راهاندازی قالیشویی رادارید میبایست خودتان را ازلحاظ شخصیتی و توان جسمی و روحی ارزیابی نمایید.
- کار قالیشویی مستلزم فشار کار زیاد فیزیکی و ساعات کاری دوازده ساعت در روز میباشد از طرفی میبایست توان لازم در خدمترسانی با مشتریان را داشته باشید.
در مرحله بعدی میبایست ظرفیت شهر یا منطقه خود را موردبررسی قرار دهید.
- تعیین اقلیم و بررسی آبوهوا
اقلیم و آبوهوای هر منطقه تأثیر بسزایی در برنامه شستشوی فرش آن منطقه دارد. با توجه به نوع اقلیم گرم و خشک (مرکز و شرق کشور)، سرد و کوهستانی (غرب کشور)، سرد و مرطوب (زمستانهای شمال کشور)، گرم و مرطوب (تابستانهای خط ساحلی جنوب کشور) و غیره بدون شک نیازمند اجرای برنامه شستشوی مخصوص به خود خواهد بود.
بهعنوانمثال در مناطق سردسیر و همچنین مناطق مرطوب نیاز است تا علاوه بر استفاده از دستگاههای آبگیر پر سرعتتر مانند دستگاه آبگیر سه هزار دور که درصد بالاتری از آب را از فرش را خارج میکنند.
قالیشویی ها مجهز به گرمخانه نیز باشند زیرا رطوبت بالا و دمای پایین این مناطق نمیگذارد یک قالی بهراحتی در فضای باز خشک شود.
قالیشویی ها در مناطقی با گردوخاک بالا حتماً باید به دستگاه خاکگیر فرش مجهز باشند تا بتوانند گردوخاک تخته شده در گرههای فرش را قبل از شروع فرآیند شستشو از فرش خارج کنند
- عواملی چون تراکم جمعیت، توان مالی مردم، آبوهوای منطقه، اعتقادات مذهبی و …را حتماً باید سبک و سنگین نمایید.
- مکانیابی قالیشویی
مکانیابی یک قالیشویی در مناطق مختلف کشور بسیار متفاوت است اما بهطورکلی قبل از تعیین محل قالیشویی باید اشراف کاملی نسبت به قوانین شهری منطقه موردنظر، نحوه تأمین آب موردنیاز، سیستم دفع فاضلاب، مسائل زیستمحیطی، آلودگی صوتی کارگاه و غیره داشت.
به همین دلیل توصیه میشود کارگاه قالیشویی در حومه شهر و بافاصله مناسب از بافت مسکونی قرار گیرد. منظور از فاصله مناسب فاصلهای است که توجیه معقولی در خصوص هزینههای ناشی از بعد مسافت برای حملونقل فرش داشته باشد.
همانطور که میدانید قالیشویی های بزرگ بسته به شهرت و گستردگی فعالیت خود دفاتری نیز در سطح شهردارند تا با حمایت آنها و برقراری هستههای روابط عمومی به بازاریابی و ایجاد اعتماد در مشتری خود کمک کنند.
پس وجود دفتر یا دفاتری مجزا از کارگاه درون خود شهر میتواند برای آینده و رشد قالیشویی شما مهم باشد. باید توجه داشت در ابتدای راهاندازی قالیشویی به دلیل کاهش هزینههای سربار نیازی به دفاتر جداگانه برای خدمترسانی نیست اما با گسترده شدن حوزه فعالیت قالیشویی با احداث این فضاها در هر چه بیشتر شناخته شدن قالیشویی و جلب اعتماد مشتریان مؤثر خواهد بود.
آیا شغل قالیشویی مناسب من هست؟
بدیهی است که شروع یک کسبوکار جدید ریسکهای زیادی را به همراه دارد که البته با برنامهریزی میتوان شانس موفقیت را بالا برد.
بنابراین بهترین نقطه شروع آن است که به خوبی و از زوایای مختلف در خصوص کسبوکار موردنظرتان تحقیق کرده باشید و با آگاهی کامل نقاط قوت و ضعف خود را بهعنوان دارنده یک کسبوکار ارزیابی کنید.
این را همیشه در نظر داشته باشید که در صورت شروع یک کسبوکار، این خود شما هستید نه شخص دیگر که باید تصمیم بگیرد که چگونه برنامهها و زمان خود را مدیریت کند، پس مهم خود شما هستید و عملکردی که دارید
صاحبان کسبوکار کوچک مثل قالیشویی بایستی بهطور مداوم، بهسرعت و در شرایط بحرانی بتوانند مستقلاً تصمیمگیری کنند.
دریافت جواز کسب قالیشویی
همانطور که اشارهشده یکی از مراحل راهاندازی قالیشویی دریافت جواز کسب میباشد.
مجوز تأسیس قالیشویی از طریق وبسایت سازمان صنعت و معدن و تجارت هر استان قابل دریافت میباشد.
مهمترین مدرک موردنیاز، دریافت تأییدیه از شهرداری، سازمان محیطزیست هر استان یا بخشداری یا فرمانداری و یا دهداری میباشد.
از دیگر مدارک دیگر جهت دریافت جواز کسب قالیشویی میتوان به اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی، آگهی ثبت شرکت و اساسنامه و گواهی عدم سوءپیشینه و عدم اعتیاد برای خانمها و آقایان نام برد.
آینده کاری قالیشویی چگونه است؟
شغل قالیشویی با گذر زمان نه تنها به خطر نمیافتد بلکه نیاز به آن بیشتر هم میشود. برای درک بهتر این موضوع آینده مواردی که در شغل قالیشویی مؤثر بودند را بررسی میکنیم تا آینده کاری شغل قالیشویی نیز مشخص شود.
اولین مورد پیشرفت تکنولوژی بود. بسیار واضح و روشن است که تکنولوژی روزبهروز پیشرفتهتر میشود.
دومین مورد وضعیت اقتصادی حاکم بر جامعه بود. اگر وضعیت اقتصاد در طول تاریخ را نگاه کنید، متوجه خواهید شد که باگذشت زمان وضعیت اقتصادی جوامع بهتر شده البته ممکن است برخی موارد را پیدا کنید که اقتصاد برخی کشورها گاهی دچار سقوط شده اما بهطورکلی اگر نگاه کنید اقتصاد جوامع رشد کرده است و این رشد ادامه خواهد داشت.
مورد سوم که تغییرات شیوه زندگی بود را اگر بررسی کنید متوجه خواهید شد که شهرنشینی در دنیا و در ایران در حال رشد است. و این امر به تغییر در شیوه زندگی منجر خواهد شد.
پس نتیجه میگیریم که آینده کاری قالیشویی خوب است.
ممنون از اطلاعات خوبتون
باعث خوشحالیه که مفید بود