راهنمای راه اندازی مزرعه گل محمدی
گل محمدی یکی از انواع گل های رز است که به دلیل مصارف بالای آن صنایع گلاب سازی، دارویی، عطر و … کاشت و پرورش آن رونق زیادی پیدا کرده است. از ویژگی های قابل توجه گل محمدی میتوان به سازگاری بالای آن به محیط و مقاومت آن نسبت به خشکی اشاره کرد، تا جایی که مزارع گل محمدی تا دو بار در سال به آبیاری نیاز دارد. استان های اصفهان، فارس، کرمان، آذربایجان شرقی از جمله استانهایی هستند که از دیرباز تا کنون گلستانهای گل محمدی زیادی داشتهاند.
به خصوص در استان اصفهان و شهرستان کاشان صنعت گلاب گیری به یکی از فرهنگها و رسوم مردم این منطقه تبدیل شده است. اراضی زیر کشت گل محمدی در استان اصفهان به بیش از ۳۵۰۰ هکتار میرسد که نشان دهنده این کسب و کار بزرگ در این استان است. به طور متوسط از هر هکتار مزارع گل محمدی می توان ۳ تُن گل محمدی برداشت کرد که این مطلب نشان از یک کسب و کار پرسود با درآمد بالاست. گلاب یکی از محصولات فرآوری شده گل محمدی است که مصرف بالایی در داخل و خارج از کشور دارد.
در گلاب گیری میتوان از هر یک تن گل محمدی حدود هزار لیتر گلاب بدست آورد که باعث افزایش قابل توجه درآمد پرورش گل محمدی میشود. ما در این آموزش به سراغ بررسی احداث مزرعه گل محمدی با سطح زیر کشت ۵ هکتار خواهیم پرداخت. پس اگر شما هم در فکر راه اندازی مزرعه گل محمدی هستید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
درامد کاشت گل محمدی چقدر است؟
درامد کاشت گل محمدی با توجه به سطح زیرکشت و همچنین میزان میانگین تولید شما در هر هکتار مشخص میشود. گل محمدی معمولاً تا سال سوم پس از کاشت ثمر دهی قابل توجهای ندارد اما پس از آن میتوان برداشت خوبی از مزرعه گل های محمدی داشت.
میزان برداشت گل محمدی از حدود 2 تن در هر هکتار آغاز میشود و در صورت داشتن شرایط بسیار خوب و ایده آل این میزان تولید تا 7 تن نیز خواهد رسید.
سود پرورش گل محمدی چقدر است؟
گل محمدی به دلیل امکان کشت در مناطق کم آب، رشد و باردهی سریع آن میتواند حاشیه سود بسیار خوبی داشته باشد.
راهنمای انتخاب شغل پرورش گل محمدی
سرمایه اولیه و هزینه راه اندازی مزرعه پرورش گل محمدی چقدر است؟
کشت گل محمدی در ایران به دلیل شرایط جغرافیایی و اقلیم جغرافیایی مناسبی که دارد بسیار مورد توجه قرار گرفته است و به یکی از شش کشور تولیدکننده اصلی گلاب در دنیا تبدیل شده است.
اولین نکته در خصوص سرمایه اولیه احداث باغ گل محمدی، داشتن زمین مناسب برای کاشت گل های محمدی است، به طور معمول در هر هکتار از مزرعه میتوان 2500 عدد بوته گل محمدی کاشت.
با وجود نیاز پایین گل محمدی به آبیاری اما آبیاری آن به صورت قطرهای باعث رشد هرچه بهتر آن خواهد شد.
حداقل هزینه راه اندازی
حداکثر هزینه راه اندازی
لیست تجهیزات پرورش گل محمدی
مزایای پرورش گل محمدی چیست؟
- از جمله فرآورده های اصلی گل محمدی شامل گلاب، اسانس، گلبرگ خشک است که در صنایع دارویی، عطرسازی، فرآورده های بهداشتی و آرایشی و همچنین صنایع غذایی مورد استفاده قرار میگیرد.
- ایران یکی از شش کشور تولید کننده گل محمدی است به همین دلیل صادرات فرآورده های گل محمدی میتواند موجب ارزآوری برای کشور شود.
- مصرف پایین آب برای کاشت گل محمدی
- تقریبا در هر نوع خاکی می توان گل محمدی کشت کرد
معایب پرورش گل محمدی چیست؟
- آفات و بیماری های گوناگون
- متداول ترین روش تکثیر گل محمدی از طریق قلمه زنی است که علاوه بر محدودیت هایی که دارد موجب افزایش بیماری در بوته ها خواهد شد