راهنمای راه اندازی بسته بندی خرما
فله فروشی خرما یکی از قدیمیترین مشکلاتی است که باعث میشود سود اصلی از فروش محصول نهایی عاید تولیدکنندگان ایرانی نشود.
در سالهای گذشته صنعت بستهبندی خرما پیشرفتهای مناسبی داشته و به گفته تولیدکنندگان در بوشهر این محصول تا سال ۹۲ با تنوع ۳ مدل بستهبندی به بازار ارائه میشد؛ اما اکنون تنوع این محصول در بستهبندی به بیش از ۳۰ مدل رسیده است.
بااینحال هنوز هم برخی کارشناسان معتقدند بازارهای جهانی با بستهبندی ایران مشکلدارند و این محصول برای بازارهای اروپایی استانداردهای لازم را ندارد. با بالا رفتن تقاضای جهانی، بازار تولید و فروش خرما، رشد چشمگیری پیدا کرده و یکی از مهمترین چرخههای اقتصادی را برای کشورهای تولیدکننده شکل داده است.
ما در این مقاله به بررسی جزئیات راه اندازی شغل بسته بندی خرما خواهیم پرداخت و این موضوع را مورد بررسی قرار خواهیم داد. اگر شما هم به فکر ورود به بازار بستهبندی خرما هستید پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
درآمد شغل بسته بندی خرما چقدر است؟
درآمد شغل بسته بندی خرما با توجه به سطح کاری و میزان فروش شما متغیر است، مطمئناً اگر سطح بسته بندی شما هر چه بالاتر باشد و فروش بیشتری داشته باشید، درآمد حاصل از این شغل نیز بیشتر خواهد بود.
سود شغل بسته بندی خرما چقدر است؟
بسته بندی خرما را میتوان یک کار پرسود نامید اگر شما بتوانید فروش بالا و کیفیت مناسب را در محصولات خود حفظ کنید، تامین خرمای با کیفیت با قیمت پایین از باغداران و بدون واسطه یکی از مراحل مهم کار است که میتواند در میزان سودآوری شما نقشی مهم داشته باشد.
راهنمای انتخاب شغل بسته بندی خرما
خرما چیست؟
خُرما یا رُطَب (نام علمی:Phoenix dactylifera) گیاهی تکلپهای و گرمسیری جزو تیره نخلها است که میوهاش خوراکی و دارای هستهای سخت و پوست نازک و طعم شیرین که به شکل خوشهای بزرگ از شاخه آویزان میگردد و برگهای آن بزرگ است. ارتفاع نخل به ۱۰ تا ۲۰ متر یا بیشتر میرسد.
انواع خرما
خرما انواع متفاوتی دارد ، برخی از آنها با توجه به نیاز، تقاضا و کیفیت بهصورت محلی فروخته میشوند و برخی دیگر به خارج از کشور به آسیا و اروپا صادر میشوند.
بستهبندی خرما
فصل برداشت خرما در نخلستانها حدوداً از اواخر مرداد ماه هر سال شروعشده و تا مهر و آبان ادامه دارد. اگر بخواهیم یک دستهبندی کلی از نوع خرما داشته باشیم، باید بگوییم که این محصول به دو نوع تر و خشک تقسیم میشود.
صنعت بستهبندی برای خرمای تر نسبت به خرمای خشک، کمی مشکلتر است و بهدقت بیشتری از نظر بهداشتی نیاز دارد، اما بازار مصرف در هر دو نوع آن تقریباً یکسان است.
اکنون اگرچه خرمای ایران در نواحی مختلف جهان شناختهشده، اما نحوه بستهبندی خرما و طرحی که برای آن در نظر گرفته میشود، قدرت رقابتی خوبی ندارد.
زیرا هر منطقه از جهان، سلیقه خاصی دارد و اگر حس زیبایی افراد آن کشور با مشاهده بستهبندی خرما ارضا شود، قطعاً در جذب و نگهداری مشتری موثر خواهد بود. البته این موضوع نیاز به کارشناسی قوی و تحقیقات وسیعی دارد.
سرمایه اولیه و هزینه راه اندازی بسته بندی خرما چقدر است؟
حداقل هزینه راه اندازی
حداکثر هزینه راه اندازی
بسته بندی خرما یکی از کسب و کارهایی است که در سطوح مختلف و با سرمایه های گوناگون قابل انجام است، اگر سرمایه اولیه بالایی دارید و میخواهید در این کار سرمایه گذاری کنید، میتوانید کار خود را با راه اندازی یک کارخانه بزرگ برای بسته بندی خرما آغاز کنید اما اگر سرمایه شما محدود است میتوانید به سراغ راه اندازی کارگاه بسته بندی خرما بروید که هم سرمایه اولیه پایینتری نیاز دارد و هم ریسک کسب و کار شما را به شدت کاهش میدهد.
و نکته جالب اینکه این کار را میتوان در قالب یک کسب و کار خانگی نیز شروع کرد اما نمیتوان انتظار سودآوری بالایی از آن داشت.
برای راه اندازی کارگاه بسته بندی خرما میتوانید کار خود را با خرید یکی از انواع دستگاه های بسته بندی که در ادامه به آن خواهیم پرداخت شروع کنید و به سراغ خرید محصول اولیه برای بسته بندی بروید.
لیست تجهیزات شغل بسته بندی خرما
لیست محصولات شغل بسته بندی خرما
مزایای شغل بسته بندی خرما چیست؟
بستهبندی خرما مزایای زیادی دارد که مهمترین آن آسان کردن حملونقل خرماست. ویژگی دیگر بستهبندی خرما این است که به سرمایه زیادی احتیاج ندارد،
بنابراین هر کسی میتواند آن را با هزینه کم اجرا کند البته بستگی به سرمایه و هدف نهایی دارد.
- تقاضا دائمی در بازار داخلی و خارجی
- نسبت به هدف نهایی میتوان با سرمایه مناسب شروع کرد
- نسبت به هدف نهایی میتوان محل متناسب رو تهیه کرد
- مجوز گرفتن از چند ارگان
معایب شغل بسته بندی خرما چیست؟
- انتخاب محل اجرای طرح به عواملی نظیر نزدیک بودن به بازار مصرف، دسترسی به مواد اولیه، فراهم بودن امکانات زیربنایی، دسترسی به نیروی انسانی ماهر و بومی و… اولویت دارد.
تحلیل شغل بسته بندی خرما
رسته کسب و کار
میزان سرمایه
میزان رضایت
میزان تخصص
میزان زمان
میزان تحصیلات
سهولت در راه اندازی
مزایا و کاربردهای محصول
خرما در صنایع غذایی یک افزودنی نسبتاً ارزان و قابلدسترس میباشد و سرشار از انواع ویتامین از جمله E-C-B-A است. همچنین دارای فلزات معدنی مثل فسفر، کلسیم، آهن، ید و منیزیم میباشد که هرکدام از این مواد در سلامتی انسان نقش بسزایی دارد.
این میوه به خاطر داشتن منیزیم ضد سرطان بوده، همچنین برای شنوایی، بینایی، درد کمر، درد مفاصل، درمان سینه و ریه مفید است.
استفاده از این میوه در ماه مبارک رمضان به دلیل ارزش غذایی آن توصیهشده است. این میوه، قند کاهشیافته در دوران روزهداری را جبران میکند، به علت دارا بودن فیبر و خاصیت ملین بودن آن، سیستم گوارشی را که به دلیل روزهداری بیتحرک شده است، به تحرک وامیدارد.
خرما به علت داشتن منیزیم، انرژی عضلانی بدن را تقویت میکند و نیروی عمومی بدن را افزایش میدهد و به علت داشتن فسفر و منیزیم موجب تقویت حافظه میشود. ارزش بالای غذایی خرما و توان تولید آن در کشور، مزیتهای اصلی این ماده غذایی پرارزش است که میتواند بهعنوان منبع کربوهیدراتها در سبد غذایی خانوار جای بگیرد.
خرما یکی از مهمترین محصولات باغی کشور است و نقش مهمی در امنیت غذایی، ایجاد اشتغال، حفظ و پایداری محیطزیست، اقتصاد ملی، صادرات و ارزآوری کشور دارد. همچنین کشت خرما فقط از جنبه امرارمعاش کویرنشینان مطرح نیست و نقش خاصی در جلوگیری از پیشرفت بیابان دارد.