راهنمای راه اندازی خط تولید یونولیت
نیاز همیشگی به مسکن و حجم بالای ساخت و ساز، باعث اقتصادی تر شدن و ایمن تر کردن ساخت و سازها می شود؛ در نتیجه مواردی در تولید مصالح جدید ساختمانی سرعت بخشیدن به فرایند ساخت، افزایش دوام، ایمنی در برابر حوادثی نظیر زلزله، عمر مفید، سبك سازی، آتش سوزی و صرفه جویی در مصرف انرژی مورد توجه قرار می گیرد.
یونولیت ها در شیمی با نام پلیاستیرن انبساطی (Expanded Polystyrene) نیز شناخته می شود.
بلوک های پلاستوفوم یا همان یونولیت مدت هاست که به علت سبکی و کم هزینه بودن برای ساختمان سازی در کشور مورد استقبال انبوه سازان و ساختمان ساز ها قرار گرفته است. وزن هر بلوک سیمانی که در ساختمان سازی به کار میرود، در حدود ۱۵ کیلوگرم است، درحالی که وزن یونولیت بسیار ناچیز است و تا حد بسیار زیادی باعث پایین آوردن وزن ساختمان می شود.
با معرفی یونولیت به بازار و کاربردهای آن در صنعت ساختمان، یونولیت جایگاه خود را در این صنعت یافته است. دو نكته مهم در ساخت و سازهای کنونی، صرفه جویی انرژی در ساختمان ( عایق های حرارتی ) و سبك سازی در ساختمان است. امروزه میزان تقاضا برای یونولیت در حال افزایش است به طوری که سالانه ۶ میلیون تن از این محصول تولید و عرضه می گردد.
در نتیجه میتوان گفت که یونولیت به علت سبکی ، عایق بودن صوتی و حرارتی تقریبا جایگزین مواد دیگر مورد استفاده در صنعت ساختمان گردیده است و در حال حاضر بازار کار خوبی دارد.
فرایند تولید یونولیت را میتوان به سه بخش کلی تقسیم بندی کرد: مراحل پیش از انبساط – تهویه – قالب سازی
برای تولید یونولیت ما از ماده اولیه پلیمر مصنوعی با نام استایرن استفاده خواهیم کرد، پس از وارد کردن استایرن ها به دستگاه اکسپندر، این مواد با بخار آب حجم داده میشود تا به حجم ۵۰ برابری حجم اولیه خود برسند و سپس به مرحله تهویه خواهند و به اندازه کافی استراحت خواهند کرد تا مرحله تکامل آنها کامل شود. پس از تهویه به مرحله قالب سازی خواهند رفت تا بلوک های مادر ساخته شوند، سپس بلوک های مادر کاملاً خشک میشوند و با توجه به نیاز بازار برش دهی خواهند شد.
البته ما در ادامه این مقاله به طور مفصل تری به بحث تولید یونولیت خواهیم پرداخت و به سوالات شما در خصوص تولید یونولیت پاسخ خواهیم داد، پس همراه ما باشید.
درآمد تولید یونولیت چقدر است؟
طبق قوانین بازاریابی و فروش، بهترین راهکار برای افزایش میزان درآمد یونولیت سقفی، مشخص کردن محدوده بازار هدف با دقت بیشتری است؛ همانند سایر روش های بازاریابی برای محصولات مصرفی خانواده ها، بازاریابی مناسب برای فروش یونولیت سقفی، نیازمند استراتژیهای و برنامه ریزی های ویژه فروش است. تعیین بازار هدف برای فروش این محصولات در رتبه اول اهمیت قرار دارد و میتواند میزان درآمد را بیشتر کند.
سود تولید یونولیت چقدر است؟
سود تولید یونولیت چیزی بین 40 تا 50 درصد است بدون احتساب هزینه های سربار که باید بطور دقیق و با توجه به شرایط خط تولید محاسبه شود
راهنمای انتخاب شغل تولید یونولیت
یونولیت چیست؟
یونولیت یا پلاستوفوم که نام بین المللی آن پلی استایرین انبساطی است نوعی محصول پلیمری سفید رنگ با خاصیت عایق رطوبت ، صدا و حرارت است که در اندازه های مختلف از فرایندهای پتروشیمی تولید می شود، این محصول بسیار سبک است قابلیت های بسیار زیادی دارد.
کاربرد یونولیت چیست؟
عمده مصرف یونولیت یا پلاستوفوم در صنعت ساختمان و بسته بندی و می باشد ولی این محصول در بسیاری از صنایع دیگر مورد استفاده قرار میگیرد که در ادامه معرفی خواهیم کرد:
- یونولیت به عنوان عایق سرما، گرما و صدا عمل می کنند.
- از یونولیت در خانه های پیش ساخته استفاده می شود.
- از یونولیت برای زیرسازی راه ها و محافظت از یخ زدن بدنه جاده و راه آهن استفاده می کنند.
- یونولیت برای سقف کاذب و تیرچه بلوک فومی دارای کاربرد است.
- در صنعت سردخانه و یخچال سازی مورد استفاده قرار می گیرد.
- از یونولیت برای بسته بندی مواد غذایی، میوه، ماهی و… نیز استفاده می کنند.
مواد کند سوزیا نسوز بانیار و پترومر و تازه باشه ، فوم مقاوم باید تولید بهترین حالت باید مواد با وزن بالا یا دانسیته بالا خریداری بشه
هزینه راه اندازی خط تولید یونولیت سقفی چقدر است؟
سرمایه اولیه برای تولید یونولیت به سطح کاری و هدف نهایی تولید کننده بستگی دارد ما در این متن حداقل های منطقی را عنوان خواهیم کرد
برای راه اندازی خط تولید یونولیت به حداقل 500 تا 700 متر فضا نیاز دارید همچنین به برق سه فاز و سوخت فسیلی مثل گاز یکصد متر مكعب بر ساعت يا گازوئيل یکصد ليتر بر ساعت و آب ؛ مواد اولیه برای تولید در بازار ایران قابل خرید است و تهیه این مواد در بازار آزاد است.
قیمت دستگاه تولید یونولیت به چند آیتم بستگی دارد:
دستگاه چینی صفر در حدود 2 میلیارد و نهصد تا 2 میلیارد تومان میباشد ، دستگاه ایرانی صفر در حدود 2 میلیارد تومان و همچنین دستگاه های کارکرد در بازار را میتوان از حدود 900 میلیون تا 1 میلیارد و 500 میلیون تومان تهیه کرد.
امکانات مورد نیاز برای کارخانه تولید یونولیت
- سوله خط تولید
- سوله انبار مواد اولیه
- سوله انبار محصول
- سوله سیستم خنک کننده ، هوای فشرده و سیستم اطفاء حریق
- سوله های تاسیسات برق
حداقل هزینه راه اندازی
حداکثر هزینه راه اندازی
خط تولید یونولیت | 1/5 میلیارد تومان | 2 میلیارد تومان |
خط تولید یونولیت (چینی) | 130 هزار دلار | 140 هزار دلار |
لیست تجهیزات شغل تولید یونولیت سقفی
لیست محصولات تولید یونولیت سقفی
مراکز تامین تجهیزات و محصولات یونولیت سقفی
مزایای شغل تولید یونولیت سقفی چیست؟
- از مزایای مهم شغل تولید یونولیت این است که با تنوع محصول بالا در هر شرایط اقتصادی امکان تامین نیاز بازار هدف را دارا میباشد مانند تولید انواع شیت، بلوک و قالب یونولیت
معایب شغل تولید یونولیت سقفی چیست؟
- فرآیند تولید این محصول کمی دشوار است و باید نسبت به شرایط محیطی تولید را انجام داد تا محصول با کیفیت تولید شود
- مواد بعد از پخت اول داخل سیلو حداقل شش ساعت بماند که در بعضی مناطق که رطوبتی تا 12 ساعت نیز لازم می باشد
- مواد پخته بیشتر از هفتاد و دو ساعت بماند از کیفیت محصول کاسته میشود
- نگهداری مواد اولیه کمی دشوار است و نباید در معرض گرد و غبار و رطوبت قرار گیرد ، همچنین خط تولید هم باید به دور از گردغبار باشد تا تولید با کیفیتی داشته باشیم
- این خط تولید نیاز به سوخت فسیلی و آب دارد که امروزه با کمبود آن مواجه هستیم