راهنمای احداث باغ کیوی
کیوی از جمله میوه های پر مصرف در بازار ایران و بازارهای جهانی است و در سالهای اخیر به دلیل تقاضای بالای آن، کاشت و پرورش کیوی با درآمدهای سرشاری روبهرو شده است. درختچه کیوی از جمله درختچه های خزنده هستند که برگ های قلبی شکل دارد.
درخت کیوی دارای دو جنس نر و ماده است که همزمان شکوفه میدهند و گرده افشانی آنها توسط حشرات صورت میگیرد. کاشت درخت کیوی در مناطقی با آب و هوای نیمه گرمسیری و میزان بارندگی بالا در حدود ۵۰۰ میلی لیتر انجام میشود.
پرورش کیوی معمولا در آب و هوای شمال ایران و در استان های گیلان و مازندران به خوبی انجام میپذیرد.
البته کیوی در تابستان ها به آب زیادی نیاز دارد به طوری که خاک بستر کیوی نباید خشک شود. بوته های کیوی حالت خزنده دارد و برای هدایت آن از داربست استفاده میشود. ارقام تجاری کیوی فروت که برای پرورش استفاده میشوند شامل: هایوراد، برونو، آلیسون، مانتی و ابوت میشوند. معمولا گونه کیوی هایوارد یکی از بهترین گونه ها برای پرورش است.
درآمد کاشت و پرورش کیوی چقدر است؟
ما در این آموزش برای کاشت کیوی معیار را احداث باغ کیوی به مساحت یک هکتار در نظر گرفتیم.
محصولات باغ کیوی تا ۲۵ سال بعد از کشت کیوی قابل بهره برداری هستند. در باغات کیوی در کشور ما به طور سالانه در هر هکتار ۲۵ تن محصول برداشت میشود. البته این میزان بهره وری در کشور های پیشرفته تا ۴ برابر کشور ماست که نشان از مدیریت کارآمد و تکنولوژی فنی در حوزه کشاورزی آنهاست.
سود احداث باغ کیوی چقدر است؟
به دلیل اختلاف قیمت باغ در مناطق مختلف ایران، ما در این آموزش از هزینه های خریداری باغ صرف نظر کردهایم. با توجه به هزینه اولیه و محصول دهی باغات کیوی در مدت ۲۰ تا ۲۵ سال، و در نظر گرفتن هزینه های نگهداری سالیانه آن میتوان سوددهی باغ کیوی را حدود ۵۰ درصد برآورد کرد.
راهنمای انتخاب شغل پرورش کیوی
سرمایه اولیه و هزینه احداث باغ کیوی چقدر است؟
سرمایه اولیه و هزینه احداث باغ کیوی مانند هر کار کشاورزی دیگری در ابتدا نیازمند تهیه زمین مناسب است و این موضوع بیشترین سرمایه اولیه مورد نیاز این کار را در بر میگیرد.
اما در کنار آن هزینه های احداث باغ کیوی می تواند شامل مواردی مانند آماده سازی زمین، خرید ماشین آلات و ابزارآلات کشاورزی، خرید نهال مناسب برای کاشت، راه اندازی سیستم آبیاری، داربست بندی و … باشد.
که همه این موارد با توجه به مساحت زمین و منطقه جغرافیایی شما میتواند متغیر باشد.
حداقل هزینه راه اندازی
حداکثر هزینه راه اندازی
مزایای شغل کاشت و پرورش کیوی چیست؟
- کیوی از جمله میوه ها با تقاضای بالا در داخل و خارج از کشور است
- امکان محصول دهی بالا و درآمدزایی قابل توجه در صورت کشت اصولی آن
معایب شغل کاشت و پرورش کیوی چیست؟
- کاشت و پرورش کیوی فقط به مناطق معتدل و مرطوب محدود است
- سرمایه بالا با توجه به هزینه های داربست بندی و سیستم آبیاری
- آفات و بیماری ها و همچنین آسیبات ناشی از سرمای هوا