راهنمای راه اندازی پرورش زالو
ارزش هر چهار زالو معادل یک بشکه نفت اوپک است! زالو مصارف زیادی دارد؛ برای همین در خارج از ایران طرفداران زیاد دارد و میتوان به راحتی آنها را صادر کرد. زالو خواص درمانی زیادی دارد و از سردرد و سینوزیت گرفته تا میگرن و بیماریهای عفونی را درمان میکند. علاوه بر این موارد از زالو میتوان در تولید مواد آرایشیبهداشتی استفاده کرد.
با توجه به اینکه ناحیه خزری ایران بهترین زالوی جهان را دارد، طرفدارن زیادی دارد؛ پس نگران اشباع شدن بازار کار این حرفه نباشید. پرورش زالو چند سالی هست که در کشور شروع شده و طرفداران زیادی هم دارد. زالو غالبا با هدف تولید زالوی طبی و در راستای مصارف درمانی صورت میگیرد واز طرفی در طب سنتی ما جایگاه ویژه ای دارد.
از طرفی تکثیر زالو سود خوبی دارد و شرایط پرورشش هم به علت قرار گرفتن در فضای سرپوشیده به مراتب راحت تر از خیلی از شاخه ها از جمله دام و طیور است. نکته بسیار مهمی که وجود داره این که به علت آشنایی کم افراد با تکثیر و نگهداری زالو و همچنین سخت گیریها در صدور مجوز زالو ، بسیاری از علاقمندان به پرورش ، وارد این حوزه نمیشوند و همین موضوع باعث شده بازار بسیار بزرگی برای محصولات تولیدی شما وجود داشته باشد.
در واقع برخلاف تصور عمومی ، صفی از تقاضا برای خرید زالو وجود دارد. اگر شما هم به فکر راه اندازی مرکز پرورش زالو هستید پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
درآمد پرورش زالو چقدر است؟
اگر همه چیز خوب پیش برود و زالوها دچار مشکل و یا بیماری نشوند، در حدود 12 ماه طول میکشد تا سرمایه اولیه شما بازگردد.
سود پرورش زالو چقدر است؟
بهترین بازاری که خریدار زالوهای پرورشی شما خواهد بود مراکز درمانی – بهداشتی است.
شما میتوانید زالوهای پرورش داده شده را به آن مراکز بفروشید، همچنین میتوانید مانند بسیاری از کشورها بانک زالو ایجاد کنید.
برای این مهم مزرعه پرورشی شما باید بسیار بزرگ بوده و در حجم بالایی زالوها را پرورش دهید، مراکزی در کشور هستند که خدمات زالو درمانی ارائه میدهند. این مراکز پزشکی نیازمند زالوهای طبی هستند.
شما میتوانید بخش مهمی از زالوهای پرورشی خود را به این مراکز بفروشید.اگر از نظر مالی محدودیتی ندارید، خودتان نیز میتوانید یک مرکز زالو درمانی در کشور تاسیس کنید.
راهنمای انتخاب شغل پرورش زالو
سرمایه اولیه و هزینه راه اندازی پرورش زالو چقدر است؟
در شغل پرورش زالو باید مقدار سرمایه لازم برای شروع کار را مشخص کنید. البته این مهم رقم ثابتی به خود نمیگیرد و الزاماً بودجههای کلان هم ضامن موفقیت یک کسب و کار نیستند، برخی با 50 میلیون تومان میتوانند یک مزرعه کوچک پرورش زالو را ایجاد کنند و برخی نیز با 100 یا 200 میلیون تومان سرمایهگذاریهای لازم را انجام میدهند.
هزینههای مورد نیاز برای پرورش زالو
در سطح مقاله پرورش زالو، در مورد هزینه های ضروری این شغل صحبت کرده ایم و کارآفرین و سرمایهگذار باید به صورت دقیق و یا نسبی هزینههای کار را در نظر بگیرند. بدون بودجه اولیه امکان فعالیت در صنعت مورد نظر سخت خواهد بود.
زمین مورد نیاز برای پرورش زالو
این کار را در منزل هم نیز می توان انجام داد، هر چند زالوها میتوانند در محیطهای کوچک هم پرورش یابند، اما این مهم نیز استانداردهای خاص خود را دارد. حداقل فضای مورد نیاز برای زالوهای مولد 20 متر مربع و برای نوزادان آنها 15 متر مربع است، البته در صورتی که تعداد زالوهای شما بیشتر باشد و بخواهید که در وسعت زیادی به پرورش آنها بپردازید، باید به فکر احداث مزرعه پرورش زالو باشید.
برای راهاندازی یک فارم پرورش زالو بیشترین هزینه مربوط به تهیه سالن پرورش و ساخت استخرهای پرورش زالو میباشد .
- سالن تکثیر
- سالن پرورش زالو
- محوطه برای نظافت
- زایشگاه
- استخر بتنی برای پرورش زالو
- و ساختمانهای دیگری که همگی در طرح بهطور کامل به همراه متراژ و قیمت ساخت آورده شده است .
حداقل هزینه راه اندازی
حداکثر هزینه راه اندازی
مزایای پرورش زالو چیست؟
- پرورش زالو را می توان سرمایههای کم هم انجام داد و این کار را شروع کنند.
- شغل پرورش زالو به فضای زیادی نیازی ندارد.
- پرورش زالو نسبت به سایر مشاغل، دوره بازگشت سرمایه پرورش زالو کم خواهد بود.
- زالو برای زنده ماندن به غذای کمی نیاز دارد.
- زالو قابلیت فرآوری داشته و میتوان از آن روغنهای مفیدی را به دست آورد.
- در صنایع پزشکی و دارویی کشور بسیار کاربرد دارد.
- طرفداران طب سنتی و متخصصان این حوزه، بزرگترین مصرف کنندگان زالو هستند و شما میتوانید با فروش زالو به آنها،سود خوبی به دست آورید.
- باعث ایجاد اشتغال به صورت (مستقیم و غیرمستقیم) میشود و بیکاری جوانان را کاهش میدهد.
معایب پرورش زالو چیست؟
- برای اینکه سایز زالوهای شما زیاد شود باید مدت زمان زیادی را صبر کنید.
- اگر قصد دارید که زالوها را در فضای باز پرورش دهید باید به فصل آن توجه کنید. زالوها در زمستان به خواب فرو میروند و باید تا بهار برای بیدار شدنشان صبر کنید.
- در مزرعه پرورش زالو باید دمای محیط به دقت مورد بررسی قرار بگیرد، در صورت کم توجهی به این موضوع زالوهای شما از بین میروند.
- در صورت آلودگیهای محیطی، زالوها بیمار خواهند شد.
- پرورش زالو به حوصله و صبر زیادی نیاز دارد. به همین دلیل برخی با گذشت زمان از ادامه کار منصرف میشوند.