راهنمای راه اندازی پرورش شترمرغ
افزایش قیمت گوشت حاصل از حیوانات اهلی دیگر از یک سو و ارزش غذایی بالای گوشت شترمرغ مهمترین محرکهای رشد بازار شترمرغ هستند. میتوان از تمام اجزای بدنش این پرنده کسب درآمد کرد؛ پرها، گوشت، تخم و حتی چربیهای زیر پوست که در روغنگیری و بهبود درد مفاصل استفاده میشود. پس اگر دارای زمینی وسیع با حداقل امکانات همچون آب هستید، پیشنهاد میکنیم همین امروز پرورش شترمرغ را شروع کنید.
شترمرغ چیست؟
شترمرغ با نام علمی Struthio camelus نوعی پرنده بیپرواز بومی آفریقا و نشخوارکننده از راسته سینه پهنان Struthioniformes است. شترمرغ بزرگترین پرنده زنده دنیاست و تخم آن نیز از هر پرنده زنده دیگری بزرگتر است.
شترمرغها حیوانات اجتماعی هستند و دوست دارند کنار هم نوعانشان زندگی کنند، با سرعت 70 کیلومتر در ساعت میتوانند بدوند و در عین اجتماعی بودن به دلیل قدرت بدنی ایی که دارند بسیار مبارزهطلب هم هستند مخصوصاً در فصول تولید مثل نرها برای محافظت از قلمروشان بسیار خشن و حتی خطرناک میشوند.
شترمرغ نر و ماده علامتهایی ظاهری دارند که بتوانید آنها را از هم تشخیص دهید؛ نرها دارای پرهای سیاه درخشان، پرهای سفید در انتهای بال و دم هستند و نوک و پاهای قرمز دارند در مقابل عامل شناخت مادهها پرهای خاکستریرنگشان است.
اگر علاقهمند به مشاغل دامپروری هستید و قصد راهاندازی شغل پرسود و پربازده را دارید راهاندازی شغل پرورش شترمرغ مناسب شماست
اگر به فکر راه اندازی شغل پرورش شترمرغ هستید در مسیر درستی قرار گرفته اید. در این مقاله تمامی مواردی که برای راه اندازی شغل پرورش شترمرغ نیاز دارید رو در قالب صفر تا صد راه اندازی شغل پرورش شترمرغ در اختیارتون قرار میدم.
بنیانگذار پرورش شترمرغ کیست؟
پرورش شترمرغ در ایران به اسم پرویز نیامنش گرهخورده است. نیامنش که رئیس تعاونی پرورش شترمرغ ایران است ۱۸ سال از عمر خود را صرف راهاندازی و تقویت هر چه بیشتر این حرفه کرده است.
رئیس اتحادیه تعاونی پرورش شترمرغ، وضع کسبوکار در صنف خود را خوب توصیف کرد و افزود: در مجموع وضع بازار خوب است. مصرف شترمرغ در کشور بالاست و مردم از این نوع گوشت و اقلام مربوط به آن استقبال میکنند.
پرویز نیامنش در رابطه با صادرات شترمرغ و محصولات مرتبط به آن گفت: صادرات هم داریم. درحالحاضر به آلمان، پوست صادر میکنیم. تخم نقاشی شده هم به آلمان صادر میشود. در منطقه هم به عراق صادرات داریم.
درآمد پرورش شترمرغ چقدر است؟
پرورش شترمرغ فرصتی مناسب برای راهاندازی یک کسبوکار پرسود به شمار میرود. پتانسیل اقتصادی و تجاری پرورش شترمرغ بسیار زیاد میباشد. سرمایهگذاری اولیه در این کار از اهمیت زیادی برخوردار است اما اگر بتوانید اصول پرورش این پرنده بزرگ را بهدرستی رعایت کنید و از تکنیکها و روشهای جدید استفاده کنید، میتوانید درآمد بسیار زیادی را از این طریق بهدست آورید.
امروزه نگهداری شترمرغ بهعنوان یکی از پروژههای سودآور کشاورزی شناخته میشود و یکی از راههای کسب درآمد میباشد. شترمرغ میتواند، تغییرات آب و هوایی را تحمل کند و بهطور مؤثر در دمای 27 تا 25 درجه سانتیگراد زنده بماند. یکی از علل پرسود بودن پرورش شترمرغ، این است که شما میتوانید تمام محصولات مرتبط با شترمرغ را به فروش برسانید و از این طریق به کسب درآمد بپردازید.
سود پرورش شترمرغ چقدر است؟
یک شترمرغ مولد، چند برابر یک گاو ماده و پرواربندی آنها سالانه حدود ۴۵ درصد سوددهی دارد که در امور تولیدی رقم بسیار مناسبی است.
هر تخم شترمرغ بین 1600 تا 2400 گرم وزن دارد که سرشار از امگا 3 و امگا 6 است و جالب اینکه آب پز کردن تخم شترمرغ یک ساعت و نیم زمان نیاز دارد و طعم آن نیز از تخممرغ بسیار لذیذتر و شیرینتر است.
گوشت، پر، پوست، پاها، چشمها، چربی، تخم و پوست تخم شترمرغ حتی اگر خرد شده باشد، ارزش مادی و خریدار دارد و همینهاست که تجارت و پرورش این پرنده عظیمالجثه را بسیار پر نفع کرده است.
راهنمای انتخاب شغل پرورش شترمرغ
سیستم پرورش شترمرغ
پرورش شترمرغ امروزه در بیشتر کشورهای جهان رایج شده است. این کار بهصورت یکی از سیستمهای زیر به اجرا درمیآید:
- پرورش شترمرغ در سیستم باز یا غیرمتمرکز
- پرورش شترمرغ در سیستم نیمهمتمرکز یا نیمه بسته
- پرورش شترمرغ بهصورت بسته یا متمرکز
انتخاب نوع سیستم بستگی به شرایط محلی بهویژه آبوهوا و فضای قابلدسترس دارد. حتی ممکن است برای استفاده بهتر از تمامی امکانات موجود، هر سه سیستم با هم ترکیب شوند. در هر کدام از سیستمهای باز و نیمه تمرکز جوجهکشی شترمرغ به دو صورت انجام میشود:
- جوجهکشی شترمرغ بهصورت طبیعی
- جوجهکشی بهصورت مصنوعی با دستگاه جوجهکشی
سرمایه اولیه و هزینه راه اندازی پرورش شترمرغ چقدر است؟
در کنار سرمایه ثابت شامل تأسیسات، زیرساختها و سرمایه جاری مثل هزینه خرید غذا، دارو، حقوق و …، سرمایه پشتیبان لازمه بسیار مهمی است چرا که هر اتفاقی ممکن است رخ دهد و اگر سرمایه پشتیبان را در نظر نگرفته باشید بدهکاری و دردسر و درنهایت وام و قرض و بدهکاری پایان ناخوشی را برایتان رقم خواهد زد!
البته که اگر با آموزش، کارآموزی، تجربه و کمک گرفتن از مشاوران زبده، وارد کار شوید احتمال ضرر و زیان نزدیک صفر خواهد بود اما بههرحال سرمایه پشتیبان را فراموش نکنید.
به دلیل نوسانات زیاد مالی نمیتوان سطح مشخصی از سرمایه را برای شروع مشخص کرد پس انتظار نداشته باشید که در این مقاله به شما بگوییم مثلاً با یکصد میلیون تومان میتوانید شروع کنید چرا که این حرف غیرکارشناسی و نشدنی است، اما چیزی که در این مقاله به شما داده میشود اطلاعاتی دقیق از آن چیزی است که نیاز دارید و خودتان باید با توجه به نرخ روز برآورد هزینه را انجام دهید…
جدای از بحث سرمایه به زمین مناسب، نیروی کار، آب و مجوز هم نیاز دارید. ابتدا باید برای این کار فضای مناسب را پیدا کنید
حداقل هزینه راه اندازی
حداکثر هزینه راه اندازی
مزایای شغل پرورش شتر مرغ چیست؟
- پرورش شترمرغ بستر نگهداری بسیار ساده و بدون نیاز به تجهیزات دارد
- هزینه نگهداری پایین، غذای ارزانقیمت، آسان بودن راهاندازی کسبوکار از مزایای شغل پرورش شترمرغ میباشد
- سازگاری بالا با اکثر مناطق کشور بهویژه مناطق نیمهخشک، هزینه کم پرورش و بازار رو به رشد از جمله مزیتهای اقتصادی پرواربندی شترمرغ هستند.
- شترمرغ در میان طیور بیشترین مقاومت را در برابر بیماری و شرایط محیطی دارد و هزینه نگهداری آن نسبت به سایر طیور کمتر است
- این پرنده رشد سریعی دارد، پس از یک ماهگی، روزی یک سانتیمتر رشد میکند و در سن ده ماهگی، قابل کشتار است.
- شترمرغ ماده در فصل بهار بهصورت یک روز در میان تخمگذاری میکند و در هر مرحله ۱۴ تا ۲۱ تخم میگذارد که وزن تقریبی هر تخم یک کیلو و نیم است.
- شترمرغ به دلیل سازگاری با محیطزیست و آبوهوای متفاوت (از 30- تا 50+ درجه) از نظر نگهداری، کمهزینهترین جایگاه را به خود اختصاص داده است، با حصارکشی روی زمینهای خاکی و ایجاد سایهبان، میتوان از شترمرغ نگهداری کرد
- بارزترین خصوصیت شترمرغ این است که در برابر سارقان احشام بسیار مصون است و بهآسانی قابل سرقت نیست. تمام این موارد کنار هم باعث ایجاد علاقه به شترمرغ میشود.
معایب شغل پرورش شتر مرغ چیست؟
- فضای مورد نیاز برای پرورش شترمرغ نسبت به سایر پرندگان وسیعتر است چراکه ابعاد این پرنده و نیازش به دویدن در فضاهای کوچک شدنی نیست (به زمین نسبتاً بزرگی نیاز دارید)
- نیاز به فضای وسیع. مسطح و بهدوراز جاده، آلودگیهای شهر و زیستمحیطی دارید
- شترمرغها علاقه به نوشیدن آب در حین غذا خوردن دارند که این عمل موجب کثیف شدن سریع آب میشود و بنابراین باید بهطور منظم آب تمیز در اختیارشان قرار گیرد.
- شست و شوی هرروزهی ظرف آب شترمرغها یکی از ظرایف تولید این پرندگان است که برای حفظ سلامتی آنها بسیار حائز اهمیت است؛ ممکن است ، از این نکته سریع و بدون توجه عبور کنید اما جالب است بدانید متأسفانه همین نکته بهظاهر کوچک گاها باعث ضررها و تلفات گستردهای مزرعههای پرورش شترمرغ شده است.
- شترمرغ توان بدنی بالایی دارد و میتواند ضربهای معادل یک پتک 700 کیلوگرمی را با ضرب پاهایش به بدن وارد کند! پس ضمن اینکه دیوارها و حصار محل نگهداری آنها باید مقاوم باشد
- حفظ سلامتی جانی کارگران بسیار حائز اهمیت است، باید آموزش ببینند که مخصوصاً هنگام نزدیک شدن به شترمرغهای نر، چگونه رفتار کنند و در صورت عصبی شدن حیوان، چطور از خود دفاع کنند.
- پرندگان در طول شبانهروز به آب نیاز دارند. این موضوع را باید در طراحی لانهها در نظر داشته باشید که احتمالاً تأمین آب، هزینهای را به شما تحمیل خواهد کرد.
تحلیل شغل پرورش شتر مرغ
رسته کسب و کار
میزان سرمایه
میزان رضایت
میزان تخصص
میزان زمان
میزان تحصیلات
سهولت در راه اندازی
شرایط پرورش شترمرغ در چیست؟
در فرآیند پرورش شترمرغ باید به شرایط مختلف آن اهمیت داد. مهمترین این شرایط، زمین و خوراک، بهداشت و آب است.
شرایط آب و هوایی سازگار برای پرورش شترمرغ
شترمرغها در برابر گرما و سرمای زیاد بسیار مقاوم هستند و به همین دلیل کمتر دچار بیماری میشوند. این پرندگان دمای 50 درجه بالای صفر و 28 درجه زیر صفر را میتوانند تحمل کنند. شترمرغها نسبت به رطوبت حساس هستند و مناطق کم رطوبت با آبوهوای گرم و خشک برای پرورش و رشد آنها بسیار ایده آل است.
به علت سازگاری این پرنده با شرایط آب و هوای کشور عزیزمان ایران، تقریبا در همه مناطق میتوان به پرورش آنها پرداخت. ایران هم اکنون دومین کشور پرورش دهنده شتر مرغ است که سالانه 6 تا 7 هزار شتر مرغ مولد و 100 الی 110 هزار قطعه پرواری، در آن پرورش داده میشود. امروزه در اکثر استان های کشور همچون، اصفهان، کرمان، سمنان، تهران، خراسان، یزد، سیستان و بلوچستان و … مزارع پرورش شتر مرغ با ظرفیتهای چند هزاری موجود است.
وظایف کارگران مزرعه پرورش شترمرغ:
شترمرغ توان بدنی بالایی دارد و میتواند ضربهای معادل یک پتک 700 کیلوگرمی را با ضرب پاهایش به بدن وارد کند! پس ضمن اینکه دیوارها و حصار محل نگهداری آنها باید مقاوم باشد، نکته دیگر حفظ سلامتی جانی کارگران است و باید آموزش ببینند که مخصوصاً هنگام نزدیک شدن به شترمرغهای نر، چگونه رفتار کنند و در صورت عصبی شدن حیوان، چطور از خود دفاع کنند.
پرندگان بالغ باید دو بار در روز تغذیه شوند یک بار در اوایل روز و یک بار در وسط یا پایان عصر. جوجهها باید حداقل پنج بار در روز سرکشی شوند، وقتی تخمها هفتهای یکبار گذاشته شوند جوجهکشی بهطور روزانه و همچنین باید روزی دو بار بررسی شود
عمل دیگری که نیاز شدیدی به نیروی کار دارد تمیز کردن لانه جوجهها است تا جوجهها از خوردن مدفوع بازداشته شوند (بسته به تراکم، سطح و سن جوجهها) به طور مشابه، چیدن تخمها در انکوباتور و نظافت هچر به زمان زیادی نیاز دارد. پس از اعمال مربوط به کارگران مزرعه، قسمت اعظم کار پرورش، نظارت است. پیشگیری بهتر از درمان است و برطرف کردن نواقص پیش از بروز مشکل موجب صرفهجویی در وقت و هزینه میشود.
نظارت مداوم مؤثر است، اما بهترین حالت این است که مولدها غیر از زمان خوراک دادن و جمعآوری تخم شترمرغ به حال خود رها شوند. انجام امور با یک شخص امکانپذیر است ولی استفاده از دو یا چند نفر آسانتر بوده و استرس کمتری به همراه دارد.
پرندگان در طول شبانهروز به آب نیاز دارند. این موضوع را باید در طراحی لانهها در نظر داشته باشید که احتمالاً تأمین آب، هزینهای را به شما تحمیل خواهد کرد. در آبوهوای سرد، ممکن است نیاز به نصب آبگرمکن هایی باشد تا دمای آب را برای همه پرندهها در 20 درجه سانتیگراد ثابت نگه دارد و صرفاً یخ نزدن آب کافی نیست.
غذای شترمرغ چیست؟
غذای این پرنده یونجه، علف، تخم علفها، دانهها، غلات، شکوفهها و جوانههای سبز، میوه و گیاهان دانهدار است و ازآنجاییکه غذا به مدت ۴۲ ساعت در معده این پرنده گردش میکند، تمام مواد مغذی در بدنش جذب میشود.
خوراک شترمرغ
هر شترمرغ بالغ روزانه 2900 گرم خوراک مصرف میکند؛ تعداد پرندههای مورد نظر را در این عدد ضرب کنید و ببینید چه حجمی از غذا فقط برای یک روز مصرف میشود و باید این را هم در نظر داشته باشید که جایی را برای نگهداری غذای آنان بهگونهای که ظرفیت دپوی یک ماه جیره غذایی داشته باشد، فراهم کنید .
هزینه غذا 60% تا 70% کل هزینه پرورش شترمرغ را تشکیل میدهد بنابراین درک آن در ابتدای آغاز بهکار پرورش شترمرغ بسیار مهم است. متاسفانه پرورشدهندگان قدیمی و جدید حداقل آگاهی را از این موضوع دارند.
هزینه غذا بهخودیخود مهم نیست بلکه تفاوت موجود در درآمد پرندههای پروار شده و هزینه تولید آنها اهمیت دارد. علاوه بر محاسبه هزینه تخم، جوجه، پرنده آماده کشتار که همه فاکتورهای مهمی هستند، محاسبه افزایش درآمد حاصله از تولید بالاتر (تعداد تخم، تعداد جوجه، کیلوگرم گوشت تولیدی و پوست بزرگتر) نیز اهمیت دارد. بنابراین بسیاری از مردم بدون بررسی قابلیت در تولید گزینههای مختلف و استنتاج از اینکه تغذیه بهتر موجب کاهش ضرر ناشی از عدم باروری، مشکلات جوجه درآوری و تلفات جوجهها میشود، به دام ((کاهش)) هزینههای غذا گرفتار میشوند!
بهترین زمان کشتار شترمرغ
بهترین زمان برای کشتار شترمرغها بین 10 تا 12 ماهگی آنان است که در این مقطع زمانی حدود 120 کیلوگرم وزن گرفتهاند و از این 120 کیلوگرم حدود 25 تا 45 کیلوگرم گوشت خالص (بسته به نوع پرورش و نگهداری) بدست میآید. گوشت خالصی که هیچگونه ضایعات و اضافاتی در آن نیست.
چند نکتهی مهم در پرورش شترمرغ
محل مزرعه: مزرعـه بایـد بـه محل رفتوآمد اتومبیلها و مناطق صنعتی، فرودگاه، کارخانجات و قطارها فاصله داشته باشد زیرا اینها عوامل ایجاد اضطراب در شترمرغ هستند که مستقیماً در میزان باروری و طول مدت تولید مثل اثر میگذارند.
پستیوبلندی زمین: شترمرغ اراضی مسطح وسیع را به زمینهای کوهستانی ترجیح میدهد. خاک شنی از هر نوع خاک بهتر است زیرا امکان زهکشی کامـل وجـود دارد. زمین باید از میخ، پیچ، سیم و گودال پاکسازی شود.
دسترسی به آب و برق: دارا بودن برق منطقهای و همچنین انشعاب اصلی آب برای مزرعه ضروری است.
وضعیت ساختمانها: در ساختمانها بایـد از تهویه طبیعی یا مصنوعی استفاده شود. ساختمان شترمرغهای مولد باید دور از تجهیزات مـادر مصـنوعی یـا پـرورش جوجـه باشند.
حصاركشى: حصار هايي محكم به ارتفاع 2- 1.5 متر كه از 5-7 رديف سيم صاف بدون خار تشكيل شده باشد،مورد نياز است. از حصارهاي داراي گوشه هاي تيز نباید استفاده شود. حصار بايد به سادگى توسط پرنده ديده شود و داراي خاصيت ارتجـاعى بـوده تـا بـه پرنده آسيب نزند.
تغذيه: خوراك مصرفي شترمرغ بايد حاوي گروه هاي مواد مغـذي ضـروري زيـر براي تامين نيازهايشان باشد:
آب، پروتئين ، كربوهيدرات، چربي، مواد معدنی و ویتامینها
نتیجهگیری
در این مقاله سعی شده تا شما را با کلیات و حُسنهای پرورش شترمرغ آشنا کنیم. همانطور که پیشتر اشاره شد، شترمرغ به دلیل فراوردههای بسیار با ارزش به یک بازار پرسود و کم ریسک تبدیلشده است. پرورشدهندگان شترمرغ در سراسر دنیا دراینباره همنظر هستند که چرخ این صنعت بهسرعت به راه افتاده و در آینده نزدیک دچار تحولات و پیشرفتهایی چشمگیر خواهد شد.
یکی از دلایل این توسعه و پیشرفت، نیاز بازارهای غذایی جهانی به گوشت باکیفیت و با ارزش آن است. با بهرهگیری از تکنولوژیهای روز میتوان در پرورش شترمرغ به درآمد قابلتوجهی رسید. فرایند جوجهکشی شترمرغی بهصورت طبیعی باعث کاهش تعداد تخمها میشود. شترمرغ مادر پس از کرچ شدن تخمگذاری را ادامه نمیدهد. اما دستگاههای جوجهکشی شترمرغی یکی از بهترین ابزارهای پرورش و توسعه شترمرغ هستند که علاوه بر بازدهی بالا، روند تخمگذاری توسط مولدها نیز ادامه مییابد.
دیدگاه بازار جهانی به پرورش شترمرغ
بر اساس اطلاعاتی که در بازارهای جهانی در خصوص امتیازات شترمرغ وجود دارد یکی از بهترین محصول حاصل از تولید این پرنده پوست آن است که در بازارهای جهانی معادل 400 دلار قیمت دارد؛ البته مغز این پرنده نیز قیمت بالاتری نسبت به سایر اجزای آن دارد چرا که در درمان بیماری آلزایمر موثر است و نکته جالتر و البته حیرتانگیز دیگر این پرنده قرنیه آن است چون میتوان قرنیه چشم این پرنده را به قرنیه چشم انسان پیوند زد!
شترمرغ ماده در فصل بهار بهصورت یک روز در میان تخمگذاری کرده و در هر مرحله ۱۴ تا ۲۱ تخم میگذارد که وزن تقریبی هر تخم یک کیلو و نیم است.
مجوز های لازم برای پرورش شترمرغ
برای اینکه بدانید اخذ چه نوع مجوزهایی برای احداث مزرعه شترمرغ لازم است باید با مراکز مرتبط ازجمله معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی، سازمان دامپزشکی و یا معاونتهای امور دام بخش طيور غير مرسوم و سازمانهای مرتبط با پرورش شترمرغ منطقه مشورت کنید.
- مجوز مالکیت پرندگان
- مجوز حملونقل پرندگان
- احداث چاه تلفات برای دفن پرندههای مرده
- بازرسیهای دامپزشکی
- معیارهای امنیت زیستی نظیر حوضچه ورودی وسایل نقلیه تا وسایل نقلیه هنگام ورود به مزرعه از داخل مواد ضدعفونی عبور کنند.
همه چیز درباره پرورش شترمرغ
سلام وقت بخیر. ببخشید میخواستم بدونم زمین مورد نیاز برای پرورش شترمرغ باید زمین آبی باشه یا اگر زمین دیم هم باشه کفایت میکنه،؟ چون تفاوت قیمت زمین آبی و دیم خیلی زیاده و با توجه به اینکه زمین زیادی لازم است اگر زمین آبی لازم باشه سرمایه اولیه خیلی زیاد میشه.
زمین آبی لازم نیست ولی باید دسترسی به آب آشامیدنی داشته باشید
با عرض سلام میخواستم بدونم آیا در آبوهوای گرم و شرجی مثل جزیره کیش یا قشم امکان پرورش وجود دارد
شترمرغ نسبت آبوهوای گرم مقاوم است و امکان پرورش برای شما وجود دارد
من هفت هزار متر زمیندارم که ۳۰۰متر آن سرپوشیده است با چند تا شترمرغ میتونم کارراشروع کنم و تقریباً چقدر سرمایه میخواد؟
در دوره پرورش شترمرغ پرواری به این سؤالات پاسخدادهشده است لطفاً دوره را مطالعه کنید.
سلام وقتتون به خیر میخواستم بپرسم این طرح در استانهای تهران و البرز قابلاجرا است؟ برای پرورش بهصورت صنعتی چقدر هزینه لازم است؟
بله قابلاجرا هست و هزینهها نیز در دوره بررسیشده است.
لطفاً جدول وزن خوراک هر جوجه شترمرغ از روز تولد تا پرواری رو میخواستم یعنی در این 10 ماه وزن خوراک ماهانه. تشکر
خوراک مصرفی در داخل دوره شترمرغ پرواری ارائهشده است.
با عرض سلام و خسته نباشید برای اخذ مجوز و پروانه کار برای پرورش شترمرغ اول باید زمین را تهیه کرد و بعد اقدام کرد یا اول مجوز را گرفت بعد زمین را خرید از پاسخگویی شما سپاسگزارم
قبل از خرید زمین باید با مراجعه بهنظام مهندسی کشاورزی ضوابط و قوانین محل تأسیس کسبوکار را مطالعه کنید و هنگام خرید هم دقت داشته باشید که زمین مورد نظر دارای ضوابط لازمه باشد.
حداقل زمین مورد نیاز برای این کسبوکار چقدر است و آیا با آموزش از راه دور میتوان به راهاندازی آن اقدام نمود متشکرم
طبق قوانین نظاممهندسی برای حداقل ظرفیت پرواربندی شترمرغ حدود 10000 متر مربع زمین مورد نیاز است. برای راهاندازی علاوه بر آموزش تئوری باید آموزش عملی را در یک مزرعه پرورشی سپری کنید.
من شهرستان بم زندگی میکنم میخوام بدونم به را من پرورش شترمرغ بهتره یا بلدرچین؟ چون سود هر دو یکیه ولی هزینه پرورش بلدرچین کمتره.
بستگی به امکانات و بازار فروش محصول دارد. ابتدا باید بررسی کنید که در محل زندگی شما کدامیک بازار فروش بهتری دارند. ضمن اینکه باید امکانات کشتارگاهی و تهیه مواد اولیه را نیز در نظر بگیرید.
سلام در استان کرمان شهر کرمان تصمیم به پرورش شترمرغ گرفتهام ولی با افراد زیادی مشکوک کردم از جمله مدیریت دام طیور جهاد کشاورزی عنوان میکنند توجیه اقتصادی نداری و بازار فروش گوشت موجود نیست آیا این مطلب قابلقبول است یا خیر در این خصوص راهنمایی بفرمایید یا مرکزی معرفی کنید که در این خصوص موفق بوده است
بازار فروش گوشت شترمرغ در استانهای مرکزی کشور و تهران مناسب است ولی در نظر داشته باشید که این کسبوکار کاملاً تخصصی است و بهتر است که با یک متخصص این کار همکاری کنید
سلام آیا در استان لرستان امکان پرورش دارد و آیا کشتارگاه صنعتی در این استان وجود دارد
در مورد وجود کشتارگاه صنعتی شترمرغ در لرستان فکر نکنم وجود داشته باشه. ولی پرورشش میشه انجام داد منتها هزینههای تولید را باید در نظر گرفت
سلام من میخوام دستگاه جوجهکشی بگیرم. چون از خودم ملک برای راهاندازی پرورشگاه ندارم پس میخوام جوجهکشی شترمرغ بزنم اگه بتونید کمکم کنید خیلی ممنون میشم
دوست عزیز جوجهکشی مستلزم دانش، تجهیزات مناسب و داشتن مجوز است. اگر قصد فروش جوجه دارید باید بدانید که بدون مجوز احتمال شکست کسبوکار بالا است. ما همیشه به افراد پیشنهاد میکنیم که از مراکز معتبر و مجوز دار جوجه بخرند زیرا فقط در مجتمعهای استاندارد میتوان جوجه باکیفیت تولید کرد.
سلام. خواستم بدونم پرورش شترمرغ در استان خوزستان که هوای گرمی را دارد را وقتی شما دارید پیشنهاد میکنید آیا به همون قدر هم بازار آنجا را به را خرید گوشت شترمرغ تضمین یا پیشنهاد میکنید
بازار فروش شتر مرغ در مناطق مرکزی و استان های بزرگ رونق خوبی دارد و بطور کلی در اکثر نقاط کشور قابل فروش است. کسی بازار فروش شترمرغ را تضمین نکرده است و شما با یک تحقیق میدانی می توانید متوجه این موضوع در استان خود شوید.
سلام آیا میشه پرورش شترمرغ در منطقه قزوین قرار به گیره و باید شترمرغ در چه شرایط آب و هوایی رشد کنه
بهترین عملکرد شترمرغ مربوط به مناطق گرم و خشک میباشد. اما با رعایت اصول ساخت جایگاه مناسب با توجه به شرایط آب و هوایی میتوان در اکثر نقاط کشور پرورش داد.
سلام وقتتون به خیر میخواستم بپرسم هر شترمرغ پرواری از یک ماهگی تا زمان کشتار (وقتیکه به وزن 100_90 کیلوگرم میرسد) چند کیلوگرم غذا میخورد و این غذا بهطور میانگین کیلویی چند تمام میشود؟ ممنون که پاسخ میدهید.
مصرف خوراک به عوامل مختلفی بستگی دارد اما بهطور کلی ضریب تبدیل غذایی شترمرغ حدود 5 تا 7 است یعنی به ازای افزایش وزن یک کیلوگرمی حدود 5 تا 7 کیلوگرم خوراک مصرف میکند(البته بستگی به شرایط مختلف مدیریتی دارد). قیمت خوراک نیز متغیر است و باید قیمت بروز را از شرکتهای تولیدکننده خوراک جویا شد.
با سلام و عرض ادب؛ آیا در استان مازندران امکان پرورش شترمرغ وجود دارد؟ بخش شرقی استان نزدیک به دریا اما فقط در تابستان کم باران است و در تمامی سال آبوهوای معتدل و مرطوب دارد. زمین مساعد هم وجود دارد. اما چنین کاری را در این حدود مشاهده نکردهام. آیا بهتر این است که از پیشگامان باشیم یا در منطقه ما توصیه نمیکنید؟ میزان دسترسی یه مراکز خرید جوجه، علوفه، خوراک یا دان چگونه است؟ و همچنین فروش پایان دوره؟ با سپاس فراوان
امکان دارد اما نکات بسیاری هست که باید قبل از شروع کار باید بهدقت بررسی شود. برای مثال مجوز پرورش طیور در این استان بهسختی اعطا میشود و قبل از شروع باید بررسی کنید. پرورش شترمرغ به زمین زیادی نیاز دارد و باید صرفه اقتصادی را مدنظر قرار بدهید. دسترسی به جوجه شترمرغ و نهادههای خوراکی در مناطقی که سابقه پرورش در آنها وجود ندارد یا کم است باید بررسی شود. فروش جوجه در این مناطق بسیار مشکل است و برای فروش گوشت نیز باید ظرفیت بازار و امکان صادرات به استانهای دیگر بررسی شود. به نظر میرسد که شروع این کسبوکار در مازندران نیاز به تحقیقات بیشتری دارد
سلام و تشکر خدمت شما میخواستم بدونم به نظر شما در استان یزد شرایط پرورش شترمرغ مطلوب است؟! و چگونه میتونم اطلاعات بیشتری و کاملتری بهدست به یارم
از طریق دورههای متنی پرورش شترمرغ آکادمی مشاغل اطلاعات تکمیلی را میتوانید دریافت کنید
من میخوام پرورش شترمرغ راه بندازم اول از 150 میلیون شروع کنیم ولی هیچی ازش نمیدونیم فقط علاقه داریم بعد نیاز به مدرک داره نیاز به آموزش داره میشه لطفاً راهنمایی کنید ممنون
برای آشنایی اولیه و معرفی کسبوکار لطفاً دوره پرواربندی شترمرغ را مطالعه کنید. برای راهاندازی باید مجوز بگیرید و یادگیری تئوری و عملی کار ضروری است.
با عرض سلام و خسته نباشید میخواستم بدونم که آیا پرورش شترمرغ پرواری مناسب شهرستان مرودشت فارس هم هست یا خیر؟
در استان فارس شترمرغ پرورش داده میشود و برخی از شهرستانهای آن نیز بهعنوان قطب تولید شترمرغ میشناسند. پیشنهاد میشود بازار مصرف محصول و دسترسی به نهادههایی مانند جوجه شترمرغ و خوراک آن بررسی شود. درصورتیکه بازار فروش گوشت شترمرغ در منطقه شما وجود داشت و تهیه نهادههای این کسبوکار نیز با هزینه کم امکانپذیر بود میتوانید شروع بهکار کنید.
با عرض سلام جوجه شترمرغ از سن یک ماهگی تا سن هفت ماهگی هر جوجه چقدر هزینه داره بهغیراز کارگر و هزینه زمین فقط آب و خوراک ممنون از وقتیکه میگذارید.
شترمرغ تا سن 7 ماهگی حدود 200 کیلوگرم خوراک مصرف میکند
سلام ایا در همدان هم میشه این کار رو انجام داد؟؟؟ به ازای هر شترمرغ چند متر فضای سرپوشیده میخواد؟
ازآنجاییکه پرورش شترمرغ به زمین زیادی نیاز دارد باید هزینههای ثابت اجرای چنین طرحی بهدقت محاسبه شود. شترمرغ معمولاً در مناطق بیابانی پرورش داده میشود و قیمت زمین در این نقاط نیز پایین بوده و نوع ساختمان نیز سادهتر و هزینه کمتری دارد. در مناطق سردسیر و نیمه سرد باید نوع ساختمانها به گونه ای باشد که در زمستان امکان گرم کردن سرپناه شترمرغها وجود داشته باشد. به ازای هر شترمرغ پرواری حدود 4 متر مربع فضای مسقف و 30 مترمربع گردشگاه برای سن سه ماهگی تا پایان دوره پروار مورد نیاز است.
سلام. وقتتون به خیر. میخواستم بدونم برای پرورش شترمرغ آیا میشه از زمینی که قبلاً در اونجا زراعت و باغداری انجام میشده استفاده کرد. و اینکه حداقل تعداد شترمرغ باید همون ۱۰۰ تا باشه یا برای شروع کمتر هم میشه؟؟ خیلی ممنون.
برای دریافت مجوز پرورش باید زمینهای درجه 3 و 4 استفاده کنید اما اعطای مجوز تغییر کاربری زمینهای کشاورزی بر عهده بخش دام و طیور جهاد کشاورزی است و کارشناسان با بازدید از محل نظر خود را اعلام میکنند.
برای دریافت مجوز پرواربندی حداقل ظرفیت 100 قطعه است.
بازار خرید گوشت و تخم شترمرغ به چه صورت میباشد؟
تخم شترمرغ بیشتر بهمنظور جوجهکشی در مجتمعهای پرورش شترمرغ مولد استفاده میشود. و تخمهایی که قابل جوجهکشی نباشند به بازار ارائه میشوند. گوشت شترمرغ نیز در شهرهای بزرگ مشتریهای خاص خود را دارد و همانند سایر گوشتهای قرمز بفروش میرسد. در برخی مناطق کشور (مناطق مرکزی) استقبال بیشتری از گوشت شترمرغ میشود.
سلام واسه پرورش ۱۰۰ راس شترمرغ چقدر زمین لازمه؟ با ۴۰۰۰ متر میشه پرورش شترمرغ زد؟
برای هر شترمرغ پرواری حدود 50 متر مربع زمین جهت ساخت ساختمان و گردشگاه لازم است.
با سلام آیا در شهرستان اردبیل با توجه به بازهی دمایی که دارد میتوان اقدام به پرورش شترمرغ نمود و اینکه آیا نژاد خاصی برای مناطق سردسیر وجود دارد؟
شترمرغ در آبوهوا گرم و خشک بهتر پرورش داده میشود و اساساً بهطور طبیعی نیز در این مناطق زندگی میکنند
پرورش شترمرغ در منطقه شما به دلیل بهرهوری کم و هزینه بالای احداث سالن پرورش بهصرفه نیست
سلام میخواستم بدونم فعلاً با 100 میلیون امکان شروع کار پرورش شترمرغ را راه انداخت البته در مشهد از نظر آب و هوایی مشکلی نداره
از نظر آب و هوایی مشکلی ندارد. اما برای کاهش هزینهها باید زمین ارزان و برای ساخت مجتمع پرورشی نیز سرمایه کمی هزینه کنید. اگر قصد دریافت مجوز دارید این سرمایه کم است. حداقل ظرفیت لازم برای شترمرغ پرواری 100 قطعه است.
میخواستم بدونم مجوز گرفتن پرورش شترمرغ پرواری آیا بهسختی انجام میشه و آیا هزینهبردار است؟
اعطای مجوز بسته به استان و استانداردهای لازم برای دریافت آن دارای مقداری هزینه است. ولی درصورتیکه شرایط لازم را داشته باشید مجوز شما صادر میشود
با سلام یک برنامه غذایی خوب برای سنین مختلف شترمرغ میخوام
برنامه غذایی باید توسط متخصصین تغذیه طیور نوشته شود
در دوره پرورش شترمرغ پرواری اطلاعات کاملی راجب تغذیه شترمرغ ارائهشده است.
با سلام و احترام برای راهاندازی کسبوکار پرورش شترمرغ دولت چه امکانات و تسهیلاتی در اختیار متقاضیان قرار میدهد و به چقدر سرمایه نقدی خود شخص نیاز است که الباقی آن را با وام جبران کند و دولت برای راهاندازی این کسب کار چه میزان وام و با چه درصد کارمزدی به متقاضیان اعطا میکند و برای دریافت این وام به چه مدارکی نیاز است؟؟؟؟؟
تسهیلاتی مانند وام که از طریق جهاد کشاورزی اعطا میشود و همچنین حمایتهای آموزشی و معافیت از مالیات بخش کشاورزی انجام میشود. در صورت دریافت مجوز حدود 70-80 درصد سرمایه مورد نیاز از طریق وام تامین میشود. مدارکی مانند مجوزهای جهاد کشاورزی، سند ضمانت و … برای اطلاعات دقیقتر باید به جهاد کشاورزی شهرستان خود مراجعه کنید.
سلام و وقت بخیر آیا امکان پرورش شترمرغ در شرایط نیمهتاریک زیرزمین) خانه امکانپذیر هست؟
خیر شترمرغ به فضای آزاد برای دویدن نیاز دارد. و باید استانداردهای پرورش را رعایت کرد.
سلام ببخشید من یک قطعه زمین به مساحت یک هکتار یعنی 10 هزار مترمربع دارم و میخواهم بهصورت پرواری کار را شروع کنم. به نظر شما باید جوجه چند روزه بخرم تا خطر مرگومیر نداشته باشه و چند تا شترمرغ واسه زمین من حداکثر کافیه و اینکه بهصورت پرواری یک شترمرغ چند کیلو غذا می خوره و الان قیمت جیره غذایی چنده؟
برای افراد تازهکار خرید جوجههای سه ماهه ریسک کمتری دارد اما هزینه اولیه بیشتری دارد.
برای اطلاع از ظرفیت باید به جهاد کشاورزی شهرستان خود مراجعه کنید بر اساس مساحت زمین مجوز برای پرواربندی اعطا میشود.
مصرف خوراک بسته به شرایط پرورشی و نوع خوراک متفاوت است اما بهطور میانگین حدود 5-7 کیلوگرم به ازای یک کیلوگرم افزایش وزن مصرف خوراک دارد.