راهنمای راه اندازی داروخانه
داروخانه به مرکز تخصصی ارائه انواع داروها اعم از داروهای گیاهی و داروهای پزشکی زیر نظر دکتر داروساز ، گفته می شود. داروخانه ها در کنار ارائه تخصصی دارو معمولا به عنوان یک خرده فروشی در حوزه زیبایی , سلامت و تجهیزات پزشکی نیز فعالیت میکند. این یعنی پس از راه اندازی داروخانه در کنار فروش دارو , فروش لوازم آرایشی و بهداشتی , فروش محصولات حوزه تناسب اندام و انواع تجهیزات پزشکی و کمک پزشکی نیز در داروخانه ها امری طبیعی است.
و به نوعی به طور غیر مستقیم این محصولات زیر مجموعه شغل داروخانه به حساب می آیند. مهمترین تخصصی که برای ورود به حوزه دارو و راه اندازی داروخانه مورد نیاز شماست , تخصص داروسازی است.
داروساز کیست؟
داروساز یا فارماکولوژیست (pharmacist) به شخصی گفته میشود که در رشته داروسازی تحصیل کرده و در زمینه انواع داروها تخصص دارد. یکی از مهمترین وظایف داروساز سازماندهی داروهای مورد نیاز بیماران، و آماده سازی آنها برای استفاده است. داروساز باید همه نسخهها را چک کند و تمام داروهایی که پزشک شما تجویز کرده است را، مخصوصا از نظر دوز تجویزی با دقت نگاه کند.
یکی از مواردی که برای راه اندازی داروخانه بسیار مهم است موقعیت مکانی آن است معمولاً بسیاری از افراد که به فکر ورود به این شغل هستند علاقه دارند دارو خانه خود را در نزدیکی بیمارستانها یا ساختمان پزشکان و … راه اندازی کنند تا بتوانند پتانسیل خوبی برای فروش را تجربه کنند، اما مطمئناً مکان مناسب تر منجر به افزایش اجاره بهاء و در نهایت افزایش هزینه تاسیس داروخانه خواهد شد. اما در هر صورت راه اندازی داروخانه میتواند یک شغل ایده آل باشد زیرا تمام مردم به شغل شما نیاز دارد و دارو هیچ وقت از زندگی مردم حذف نخواهد شد.
ما در ادامه این مقاله به بررسی هر چه بیشتر نحوه راه اندازی داروخانه خواهیم پرداخت پس اگر شما از علاقهمندان شغل داروخانه هستید حتما تا انتهای آن همراه ما باشید.
درآمد داروخانه چقدر است؟
درآمد داروخانه با توجه به جمعیت شهر شما و سطح رفاهی مردم میتواند متغیر باشد، درآمد داروخانه تنها از طریق فروش دارو نیست بلکه محصولات دیگر مانند لوازم آرایشی و بهداشتی و تجهیزات پزشکی نیز از جمله موارد درآمدزایی در داروخانه ها محسوب میشود.
اما با این وجود اکثر داروخانه ها از یک حداقل فروشی برخوردار هستند که می تواند حداقل درآمد 30 میلیون تومانی را به دنبال داشته باشد.
سود داروخانه چقدر است؟
اغلب داروهای موجود در داروخانه های کشور اعم از داروهای ایرانی و خارجی، حاشیه سود بین 5 تا 20 درصد با توجه به قیمت مصرف کنندگان آنها دارد.
همچنین در گروه مکمل های غذایی نیز حدود 20 درصد حاشیه سود را شاهد هستیم. و اما حاشیه سود لوازم آرایشی و بهداشتی چقدر است؟ فروش لوازم آرایشی و بهداشتی در داروخانه ها حدود 13 تا 20 درصد سود را شامل میشود.
راهنمای انتخاب شغل داروخانه
همه داروهای موجود در داروخانه آماده فروش و عرضه به بیمار نیستند. برخی از داروها از طریق فرمول های خاص و با مواد اولیه دارویی خاصی توسط خود داروساز در فضای داروخانه تهیه میشوند.
روشهای آماده سازی و ترکیب مواد دارویی کار آسانی نیست و حتما باید تبحر یک داروساز را داشته باشید.
فارماکولوژیست غلظت مناسبی از مواد فعال را به طور مساوی در طول آماده سازی داروهای دست سازی مثل کرم ها، پمادها و مواد بهداشتی را به کار می برد. و با دقت آنها را آماده عرضه خواهد کرد.
سرمایه اولیه و هزینه تاسیس داروخانه چقدر است؟
برای تاسیس داروخانه شما در قدم اول نیاز به اجاره یک مکان مناسب برای تاسیس داروخانه دارید، اخذ مجوزات لازم، دکوراسیون و تجهیزات فروشگاهی، خرید دارو و انبارداری محصولات، استخدام پرسنل و … همگی از هزینه های لازم برای تاسیس داروخانه هستند.
حداقل هزینه راه اندازی
حداکثر هزینه راه اندازی
مزایای راه اندازی داروخانه چیست؟
- شغلی پردرآمد و آینده دار است.
- نیاز همیشگی به دارو در کشور وجود دارد.
معایب راه اندازی داروخانه چیست؟
- اخذ مجوز داروخانه کار راحتی نیست
- راه اندازی داروخانه نیازمند سرمایه بالاست