راهنمای راه اندازی گلخانه توت فرنگی
توت فرنگی از جمله میوههای جدید و پرطرفدار در ایران است. توت فرنگی که از گروه سرخسیان بومی جنگلهای اروپا است در ابتدا به علت خاصیت دارویی مورد توجه قرار گرفت. اما بعدها با انتقال گیاه توت فرنگی به زمینهای کشاورزی، آن را بصورت اهلی پرورش دادند.یکی از روشهای متداول کاشت توت فرنگی در ایران کشت هیدروپونیک است.
در روش هیدروپونیک گیاه بدون خاک در گلخانه کشت میشود و مواد غذایی خود را بصورت محلول دریافت میکند. البته به دلیل هزینه های بالای راه اندازی گلخانه هیدروپونیک برای پرورش توت فرنگی لازم است کار خود را در مساحتی بالغ بر ۵۰۰۰ مترمربع آغاز کنید تا صرفه اقتصادی لازم را داشته باشد. در کشت توت فرنگی در گلخانههای هیدروپونیکی با مساحت پنج هزار متر میتوان حدود ۵۰ تُن میوه توت فرنگی در سال برداشت کرد.
ما در ادامه این آموزش به بررسی راه اندازی گلخانه توت فرنگی و پرورش آن خواهیم پرداخت؛ پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
درآمد گلخانه توت فرنگی چقدر است؟
درآمد گلخانه توت فرنگی با توجه به میزان محصول دهی گلخانه شما و همچنین مساحت گلخانه تعیین میشود. به طور معمول یک بوته توت فرنگی در شرایط گلخانه ای می تواند بین 400 تا 700 گرم محصول دهی داشته باشد.
بنابراین در هر پنج هزار متر گلخانه توت فرنگی می توان انتظار محصول دهی 45 تا 55 تن توت فرنگی را داشته باشیم.
سود پرورش توت فرنگی چقدر است؟
سود پرورش توت فرنگی با توجه به سبک پرورش شما تعیین میشود معمولا در مزارع ریسک سرمایه گذاری افزایش مییابد و سودآوری این کسب و کار را تهدید میکند اما در گلخانه پرورش توت فرنگی با توجه به اینکه تمام پارامترهای مهم در پرورش توت فرنگی کنترل شده هستند میزان سود پرورش توت فرنگی به طرز چشمگیری افزایش مییابد و می توان انتظار سودآوری 10 برابری را نسبت به مزارع پرورش توت فرنگی داشت.
راهنمای انتخاب شغل پرورش توت فرنگی
سرمایه اولیه و هزینه راه اندازی گلخانه توت فرنگی چقدر است؟
سرمایه اولیه و هزینه راه اندازی گلخانه توت فرنگی با توجه به شیوه کشت شما، مساحت گلخانه ای که در نظر دارید و تجهیزات مورد نیاز آن تعیین میشود. امروز بیشتر گلخانه های توت فرنگی بر پایه روش های هیدروپونیک ساخته میشود چرا که هم بازدهی بسیار بالاتری دارد و هم ضایعات را به شدت کاهش میدهد و با وجود اینکه سرمایه اولیه بالاتری را میطلبد اما در بلند مدت بسیار به صرفه اقتصادی بالاتری دارد.
همانطوری که در ابتدای مقاله گفتیم با توجه به میزان سرمایه اولیه و هزینه های جاری این کسب و کار و در نظر داشتن میزان سودآوری گلخانه های توت فرنگی بر بستر هیدروپونیک، راه اندازی این گلخانه در متراژ کمتر از 5000 متر توجیه اقتصادی ندارد.
بخش مهمی از هزینه های راه اندازی شامل انتخاب و خرید زمین مناسب، خاکبرداری زمین، اسکلت فلزی، نایلون کشی و قرار دهی تاسیسات و … باشد.
استفاده از تجهیزات سرمایشی و گرمایشی به توجه به شرایط جغرافیایی و اقلیم منطقه، دستگاه های رطوبت ساز و تهویه و … از جمله ملزومات راه اندازی هر گلخانه ای است.
حداقل هزینه راه اندازی
حداکثر هزینه راه اندازی
لیست تجهیزات شغل پرورش توت فرنگی
- پروفیل آهنی یا لوله های گالوانیزه برای ساخت چارچوب کلی
- نایلون ضخیم و شفاف ضد اشعه مضر خورشید برای پوشش سطح گلخانه
- هیتر گلخانه جهت گرمایش در فصول سرد
- لوله pvc ، پمپ و مخزن آب جهت راه اندازی سیستم آبیاری قطره ای
- فن تهویه و پد سلولزی برای خنک سازی گلخانه در فصل تابستان
- رطوبت ساز جهت تامین رطوبت گلخانه در مناطق خشک و سرد
مزایای شغل پرورش توت فرنگی چیست؟
- سودآوری بالای پرورش توت فرنگی به صورت گلخانه ای
- امکان راه اندازی گلخانه به دلیل کنترل همه جانبه شرایط داخلی در هر شرایطی ممکن است
- بستر مناسبی برای راه اندازی شیوه های کشت نوین وجود دارد
معایب شغل پرورش توت فرنگی چیست؟
- سرمایه اولیه بالای گلخانه پرورش توت فرنگی
- آفات و بیماری ها میتواند صدمات بالایی را به دنبال داشته باشد