راهنمای راه اندازی نانوایی
شغل نانوایی یکی از مشاغل ضروری و مهم در جامعه است بخصوص در کشور ما ایران که مصرف نان تقریباً شش برابر متوسط مصرف نان در دنیاست. در کشور ما ایران نانوایی ها پختهای بسیار متنوعی دارند و انواع نان روغنی، نان لواش، بربری، نان سنگک، تافتون و یا نان فانتزی و روغنی و … را شامل میشوند. که هر کدام میتواند در قالب یک نانوایی مجزا راه اندازی شود. امروزه راه اندازی نانوایی ها به علت پیشرفت تکنولوژی و افزایش انواع دستگاههای اتوماتیک و نیمه اتوماتیک برای تهیه خمیر و پخت آن از سهولت بالاتری برخوردار است.
شغل نانوایی همانطوری که گفته شد از جمله مشاغل ضروری است به همین دلیل در هر شهر و محلهای که باشید مشتری برای نانوایی شما وجود دارد بنابراین شما برای راه اندازی نانوایی به تبلیغات و بازاریابی خاصی نیاز ندارد، اما راه اندازی نانوایی در محلی که هم جمعیت و هم سهولت دسترسی و پاخور خوبی داشته باشد مطمئنا میتواند باعث افزایش فروش و افزایش درآمد شما شود.
ما در ادامه این مقاله به بررسی راه اندازی نانوایی و همچنین هزینه راه اندازی نانوایی و سود و درآمد و … خواهیم پرداخت.
درآمد نانوایی چقدر است؟
نانوایی در ایران تنوع بسیار بالایی دارد از نانوایی های سنتی گرفته تا نانوایی های اتوماتیک هر کدام با یک روش و سودآوری و تقاضای مختص به خود در حال کار کردن هستند به همین علت نمی توان درآمد مشخصی را برای تمام آنها در نظر داشت.
از میان نانوایی های سنتی معمولاً نانوایی سنگکی درآمد بالاتری را نسبت به سایر نانوایی ها بدست میآورد که البته با توجه به سختی کار این نانوایی و قیمت بالاتر این نان غیر از این انتظار نمیرود البته برای رسیدن به یک درآمد مطلوب و قابل قبول در نانوایی سنگکی که بتواند پاسخگوی هزینه های جانبی نانوایی شما نیز باشد به فروش بالای 1000 عدد نان در روز دارید.
یکی از پرمصرف ترین نان ها در کشور ما نان بربری است که در صورت امکان فروش بالا در این کسب و کار میتوانید درآمد بسیار خوبی را انتظار داشته باشید.
اما در این میان نانوایی لواش و تافتون از حاشیه سود پایین تری برخوردار هستند که البته فروش بالای آنها میتواند باز هم درآمد خوبی را برای شما به ارمغان بیاورد.
بنابراین برای راه اندازی نانوایی خود لازم ابتدا در خصوص میزان رقابت و نیاز مردم منطقه خود به انواع نان تحقیق کنید تا بتوانید پس از راه اندازی به فروش بالا و درآمد خوبی دست پیدا کنید.
به طور معمول نانوایی ها بین 7 تا 15 کیسه آرد با توجه به میزان جمعیت منطقه و میزان تقاضا و فروش پخت انجام میدهند.
سود نانوایی چقدر است؟
برای محاسبهی کامل میزان سودآوری نانوایی باید در نظر داشته باشیم که میزان سودآوری آن با توجه به قیمت گذاری نان از سوی دولت و هزینه تولید نان با توجه به میزان تولید از هر کیسه آرد برآورد میشود.
در حال حاضر قیمت هر کیسه آرد به قیمت مصوب دولتی کیسهای 150 تومن و در بازار آزاد بین 400 تا 600 هزار تومان است.
البته قیمت نان نیز در حال حاضر در استان های مختلف کشور متغیر است اما به طور کلی میزان تولید و درآمد فروش آن را میتوان به ازای هر کیسه آرد به شرح زیر دانست:
نان لواش بین 280 تا 300 عدد به ازای هر کیسه که با قیمت 450 تا 500 تومن به فروش میرسد.
نان بربری و سنگک به ازای هر کیسه حدود 110 عدد نان که نان بربری با قیمت های 1500 تا 2000 تومن و سنگک تا 5000 تومان بفروش میرسد.
راهنمای انتخاب شغل نانوایی
انواع نانوایی موجود در ایران
- نانوایی سنتی
- نانوایی صنعتی
انواع نانوایی سنتی :
- نانوایی بربری
- نانوایی لواشی
- نانوایی تافتون
- نانوایی سنگک
انواع نانوایی صنعتی:
- نانوایی فانتزی
- بوتیک نان
- نانوایی نانروغنی
شغل نانوایی را توصیه میکنید؟
فروش انواع نان چه سنتی و چه مدرن دامنه سودآوری مناسبی دارد و مسلماً از جنبه سوددهی نسبت به سرمایهگذاری که صورت میگیرد شغل مناسبی است.
ولی این مثل همیشه باید ببینیم این شغل مناسب شما هم هست یا نه؟
سرمایه اولیه و هزینه راه اندازی نانوایی چقدر است؟
سرمایه اولیه و هزینه راه اندازی نانوایی با توجه به نوع پخت، موقعیت مکانی و … میتواند متغیر باشد اما اگر عواملی مانند هزینه اجاره مغازه و انشعابات و … صرف نظر کنیم، برای راه اندازی تجهیزات نانوایی سنتی حدود 150 تا 200 میلیون برای خرید دستگاه هزینه لازم است و برای راه اندازی خط تولید نان فانتزی به سرمایه حداقلی 500 میلیون تومان نیاز است.
حداقل هزینه راه اندازی
حداکثر هزینه راه اندازی
خط تولید نان فانتزی | 500 میلیون تومان | 1 میلیارد تومان |
لیست تجهیزات نانوایی
اگر به دنبال خرید تجهیزات نانوایی هستید، حتما در مقاله راهنمای خرید و انتخاب “تجهیزات نانوایی” همراه ما باشید.