قصابی از جمله کسب و کارهای پرسود در زمینه تامین نیاز غذایی جامعه است و تقریباً بخش بزرگی از گوشت قرمز مصرفی خانوارها توسط قصابی ها توزیع میشود و همین موضوع موجب شده است که درآمد مناسبی نیز در بر داشته باشد. به همین خاطر ما در این مقاله به سراغ بررسی انواع تجهیزات قصابی و موارد لازم برای راه اندازی این شغل خواهیم رفت.
همانطوری که در مقاله “راه اندازی قصابی” نیز گفتیم راه اندازی قصابی میتواند بسیار سودآور باشد اگر با فوت و فن این کسب و کار آشنا باشید. پس اگر قصد راه اندازی این شغل را دارید حتما مقاله ” راه اندازی قصابی ” را در آکادمی مشاغل مطالعه کنید.
اما در کنار موارد مهم دیگر مانند اخذ مجوز قصابی، مکان یابی مناسب برای مغازه قصابی و … یکی دیگر از موارد مهم آن خرید تجهیزات قصابی است، به همین منظور لازم است که در ابتدا مهمترین تجهیزات قصابی را بشناسیم و سپس با توجه به حجم کسب و کار، سرمایه اولیه و نیاز خود به سراغ خرید تجهیزات این شغل بروید.
پس در ادامه به معرفی لیست تجهیزات قصابی خواهیم پرداخت.
لیست تجهیزات قصابی
- یخچال صنعتی ایستاده
- چرخ گوشت
- ترازوی دیجیتال
- باسکول آویز قصابی
- دستگاه استخوان بُر
- چاقو و ساطور
- مسقل
- میز قصابی
- ترولی آویز گوشت
- چنگک آویز گوشت
یخچال صنعتی ایستاده
یخچال های صنعتی ایستاده در اکثر فروشگاه های مواد غذایی و پروتئینی مورد استفاده قرار میگیرد و برای نگهداری مواد غذایی پروتئینی و گوشت که به سرعت به فروش میرسند بسیار مناسب است. جنس بدنه این یخچال ها از استیل است و درب شیشه دارند و نمای دیگر آنها به صورت ویترینی و شیشه (معمولاً دو جداره) است.
برای خرید یخچال ایستاده برای قصابی بهتر است به سراغ یخچال هایی با ارتفاع مناسب و امکان آویز لاشه گوشت بروید تا امکان نگهداری بهداشتی تمام لاشه را داشته باشید معمولا بخش دیگری از یخچال های ایستاده را میتوانید برای نگهداری سایر محصولات مانند گوشت های تکه شده و یا جگر و … استفاده کنید.
همچنین دارا بودن ال ای دی در یخچال های ویترینی میتواند باعث جلب توجه بسیار خوبی بخصوص در شب شود.
چرخ گوشت صنعتی
چرخ گوشت ها در بازار نمونه های مختلفی دارند اما برای استفاده در قصابی لازم است که از چرخ گوشت های صنعتی استفاده کنید تا علاوه بر قدرت بالای موتور، ماندگاری و دوام مناسبی نیز داشته باشند معمولاً از نظر ظاهری چرخ گوشتها در دو مدل رومیزی و ایستاده هستند، و همچنین از نظر ساختاری به دو مدل تسمه ای و گیربکسی تبدیل میشود.
چرخ گوشت تسمه ای
همانطوری که از اسم این مدل نیز مشخص است از تسمه برای انتقال انرژی میان موتور و سیستم داخلی چرخ گوشت استفاده میشود و یک ویژگی واقعاً مفید آن امکان چرخ کردن مواد غذایی آب دار مثل پیاز و سیب زمینی و … است که به علت تسمه ای بودن و فاصله ای که دارد آب این مواد غذایی دیگر به موتور و قطعات داخلی دستگاه آسیبی وارد نمیکند.
چرخ گوشت گیربکسی
در چرخ گوشت گیربکسی برای انتقال قدرت موتور از چرخ دنده و گیربکس استفاده میکنند که میتواند تمام قدرت و توان موتور را به تیغه منتقل کند و از این نظر بسیار پرقدرت است و به همین دلیل قصاب های زیادی به سراغ خرید این نوع از چرخ گوشت ها میروند اما باید دقت داشته باشید که چرخ کردن محصولات آب دار میتواند باعث آسیب به دستگاه شود و همچنین سرویس دوره ای و روغن کاری چرخ دنده میتواند طول عمر و کیفیت دستگاه را افزایش دهد.
ترازوی دیجیتال
فروش گوشت در قصابی ها بر پایه وزن آنهاست پس طبیعی است که ترازوی دیجیتال یکی از مهمترین تجهیزات قصابی ها باشد. ترازوی دیجیتال مورد استفاده در قصابی ها مانند تمام ترازوهای فروشگاهی است و برای خرده فروشی مورد استفاده قرار میگیرد.
باسکول آویز قصابی
برای خرید و فروش عمده گوشت یکی از بهترین وسایل اندازه باسکول آویز است که علاوه بر اندازه گیری دقیق وزن های بالا میتواند امکان اندازه گیری راحت و کاملاً بهداشت لاشه را به شما بدهد.
استفاده قلاب دارای چنگک میتواند کار اندازه گیری را برای شما راحت تر سازد و همچنین قابلیت کار دستگاه توسط برق و باتری، امکان اتصال به سیستم فروشگاهی و … همه از مزایای باسکول آویزهای دیجیتال است.
دستگاه استخوان بُر
دستگاه استخوان بُر که به دستگاه اره استخوان نیز معروف است یکی از تجهیزات قصابی برای برش انواع گوشت با استخوان و یا حتی گوشت های منجمد است، علاوه بر قصابی ها این اره ها در آشپزخانه های صنعتی، کشتارگاه ها، رستوران ها و هتل ها نیز میتواند کاربرد داشته باشد.
با وجود تفاوت ها در مدل های دستگاه استخوان بر اما به طور کلی دستگاه اره استخوان بری دارای دو محور است که تیغه ها بر روی آن قرار دارد. اگر قصد خرید دستگاه استخوان بر را دارید لازم است که به سرعت، ارتفاع و عمق برش آن دقت کنید و همچنین نوع برق مصرفی از نظر تک فاز بودن و یا سه فاز بودن دستگاه نیز نکته مهمی است.
البته باید توجه کنید که کار با دستگاه استخوان بر بسیار حساس و خطرناک است!!! چرا که بی توجه در هنگام کار با این دستگاه ممکن است خدای نکرده صدمات جانی جبران ناپذیری را برای شما و یا همکارنتان به دنبال داشته باشد.
چاقو و ساطور
چاقو و ساطور از جمله اولیه و پرکاربردترین لوازم و تجهیزات قصابی است، معمولاً قصاب ها به علت حجم بالای کاری از ساطور های بزرگ و مشابه تبر استفاده میکنند تا بتوانند حجم بالایی از گوشت و استخدام را جداسازی و تکه تکه کنند.
مسقل
مسقل یا همان چاقو تیزکن یک وسیله میله ای شکل آج دار از جنس آلیاژ فولاد است که از استحکام بسیار بالایی برخوردار است و به صورت مداوم در قصابی ها برای تیز کردن چاقو و ساطور استفاده میشود.
میز قصابی
میز قصابی یکی از انواع میز کار صنعتی است که جهت خرد کردن، پاک کردن و بی خس کردن گوشت و مرغ استفاده میشود، معمولاً صفحه رویی میز قصابی از استیل مقاوم است و در دو طرف آن دو صفحه از جنس پلی اتیلین مرغوب و مقاوم استفاده شده تا کار خرد کردن و قطعه قطعه کردن گوشت در این ناحیه انجام شود.
میز های قصابی معمولا در ابعاد مختلف و با توجه به نیازهای گوناگون طراحی میشوند که شما با توجه به نیاز کاری خود و حجم فروش میتوانید اقدام به خرید میز کار قصابی مناسب کنید.
ترولی آویز گوشت
ترولی آویز گوشت یک سازه از جنس پروفیل و ورق اسنلس استیل است که علاوه بر امکان آویزان کردن لاشه گوشت، به واسطه چرخ هایی که دارد حمل و نقل در محیط مغازه قصابی و کشتارگاه را نیز ممکن میسازد.
چنگک آویز گوشت
چنگک آویز گوشت یک وسیله کوچک ولی بسیار کاربردی از تجهیزات قصابی است که برای آویزان کردن لاشه گوشت از آن استفاده میکنند.