تست انتخاب شغل MBTI یک آزمون برای رسیدن به تیپ شخصیتی و گروه شغلی مناسب شماست که سالهای زیادی است به عنوان یک مرجع برای انتخاب شغل در بین شرکتها، سازمانها و افراد مورد استفاده قرار میگیرد. ما در این مقاله با نگاهی نو به سراغ آزمون MBTI آمدیم تا بیشتر با ناگفتههای تست انتخاب شغل آشنا شویم و آن را نسبت به جامعه حال حاضر خود بسنجیم. پس برای رسیدن به یک نگاه نو از تست های انتخاب شغل تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
تست انتخاب شغل mbti و ناگفتههای آن!
سلام به شما دوست عزیز , به کارشناسی خوش آمدید.
امروز قرارِ درباره تست انتخاب شغل mbti و انواع آزمون انتخاب شغل و هر آن چیزی که باید در خصوص تست روانشناسی برای انتخاب شغل بدانید با هم صحبت کنیم.
اگه برای بار اول هست که مقاله ای از ما می خونی بگم که کارشناسی یا همون (کار+ شناسی) , مجله آموزشی سایت آکادمی مشاغل ایران هستش که ایده های کسب و کاری را با راهنمای راه اندازی اون در اختیارتون قرار میده. امیدوارم مطالبمون رو دوست داشته باشید و شما رو در جمع دوستانمون داشته باشیم.
و اما تست انتخاب شغل mbti دروغ است؟؟؟
تست انتخاب شغل و آکادمی مشاغل
دلیل اصلی که تست انتخاب شغل mbti به موضوع این مقاله تبدیل شده این بوده که جزو یکی از سوالات پرتکرار ما تو سایت و اینستاگرام آکادمی مشاغل بوده که با عبور از تعداد لایک های رای گیری مون , لازم دانستیم اطلاعات بیشتری در موردش در اختیارتون قرار بدیم پس اگه شما هم سوالات زیر رو دارید , این مقاله مناسب شماست.
تست انتخاب شغل مورد علاقه تا چه حد قابل اطمینان است؟
تست انتخاب شغل mbti دروغ است؟؟؟
تست شغل های مناسب من چه چیزی را به من نمیگوید؟
….
تست انتخاب شغل MBTI چیست؟
تست MBTI یکی از انواع آزمون انتخاب شغل است که توسط ایزابل مایرز «Isabel Myers» و همچنین مادرش کاترین بریگز «Katherine Briggs» طراحی شده است. در واقع تست انتخاب شغل MBTI یک آزمون روانسنجی فردی است که به منظور شناسایی نوع شخصیت، نقاط ضعف و قوت و همچنین اولویتهای ذهنی افراد طراحی شده است.
در تست انتخاب شغل MBTI شما با توجه به دیدگاه خود نسبت به جهان و الگوهایی که برای تصمیمگیریها بکار میبرید به 16 تیپ شخصیتی مختلف دستهبندی خواهید شد و متناسب با تیپ شخصیتی خود به مشاغل مختلفی هدایت میشوید.
آزمون شخصیت شناسی mbti چطور بوجود آمد؟
در طول جنگ جهانی دوم این مادر و دختر روانشناس، کاترین بریگز و ایزابل مایرز، با قصد کمک به زنان در آمریکا برای پیدا کردن شغل مناسب با شخصیت خودشون اقدام به طراحی تست mbti کردند. کاترین و ایزابل در سال 1943 اولین نسخه از آزمون mbti را طراحی کردند و تا حدود بیست سال بعد نیز به توسعه و گسترش آن مشغول بودند. در واقع این مادر و دختر روانشناس بر این اعتقاد بودند که با وجود این تست انتخاب شغل، مردم میتوانند بهترین انتخاب شغل رو داشته باشند و از همین رو کیفیت زندگی آنها افزایش پیدا خواهد کرد و زندگی شادتری رو تجربه میکنند.
تست انتخاب شغل mbti چگونه عمل میکند؟
در تست انتخاب شغل mbti شما با تکمیل یک پرسشنامه به معیارهایی برای بررسی نوع تصمیمگیری به الگو شخصیتی خود خواهید رسید؛ در واقع در آزمون شخصیتی mbti ما با چهار فاکتورمواجهایم که هر کدام از این فاکتورها میتواند انتخابی بین دو حالت مختلف باشد.
این چهار فاکتور اصلی در تست انتخاب شغل mbti عبارتند از:
1- برونگرایی (E) و یا درونگرایی (I)
2- حسی (S) و یا شهودی (N)
3- منطقی (T) و یا احساسی (F)
4- قضاوتگر (J) و یا ادراکی (P)
با در نظر داشتن هر یک از حالتها در این چهار فاکتور به یک عبارت چهار حرفی خواهیم رسید که این میتواند معیاری برای الگوی شخصیتی شما باشد. بنابراین در نهایت با 16 تیپ شخصیتی در این تست انتخاب شغل روبرو هستیم. که بر اساس همین الگو، گروهی از شغلها برای الگو شخصیتی شما در نظر گرفته میشود.
به عنوان مثال: اگر پس از سنجش نمرات آزمون شما، حالت های (برونگرایی – شهودی – احساسی – ادراکی) نمود پیدا کرد به شما تیپ شخصیتی مبارز یا پیکارگر (ENFP) را خواهند داد، در این تیپ شخصیتی شما را فردی جمع گرا و روحیه آزادگی میدانند که هنوز نتوانستهاید استعدادهای خود را بشناسید و به شما گروهی از شغلها مانند (نوازنده، معلم، مربی، مددکار، مشاور املاک و …) را پیشنهاد میکنند.
نقاط ضعف تست انتخاب شغل mbti چیست؟
مهمترین نقطه ضعف تست انتخاب شغل mbti رو میشه نبودن ثبات در نتایج آن دانست!! این مطلب رو خودتون هم میتونید امتحان کنید، فقط کافیه که بعد از شرکت در این آزمون،چند روز بعد هم به سراغش بریم، به احتمال زیاد شما هم متعجب خواهید شد! چون شمایی که تا چند روز پیش در تیپ شخصیتی مدیر قرار داشتید حالا ممکن است در تیپ شخصیتی مجری قرار بگیرید 😑 پس حالا باید بجای مسیر شغلی قضاوت به دنبال مهمانداری هواپیما باشید! زیرا معمولاً ما آدم ها برحسب شرایط مختلف رویکردهای متفاوتی نسبت به سوالات پرسشنامه داریم.
البته مشکلات تست انتخاب شغل mbti فقط به اینجا ختم نمیشود از دیگر مشکلات این تست شخصیت شناسایی، محدود بودن تیپهای شخصیتی مطرح شده است. ما در تست انتخاب شغل mbti فقط با 16 حالت شخصیتی مواجه هستیم در حالی که در دنیای ما طیف شخصیتی آدم ها بسیار گستردهتر از آن چیزی است که در این تست شخصیت شناسی مطرح میشود.
پس بهتر است با نگاهی نو به تست انتخاب شغل mbti نگاه کنیم و آن را از دیدگاههای مختلفی مورد بررسی قرار دهیم.
تست انتخاب شغل MBTI دروغ است؟
حالا که تست انتخاب شغل MBTI را شناختیم و با نحوه دسته بندی آن آشنا شدیم و تا حدودی به معایب آن نیز اشاره کردیم حال دوباره به سوال اولیه خود بازگردیم که آزمون شخصیت mbti تا چه حدی میتواند درست باشد؟ و اگر این تست شخصیتی دروغ است، پس چطور شغل مناسب خود را پیدا کنیم.
مهمترین نکته در اینخصوص زمانی خودش را نشان میدهد که همواره ما دوست داریم تصویر خوبی از خود ارائه کنیم، زمانی که ما در حال تکمیل تست روانشناسی برای انتخاب شغل هستیم، نمیتوانیم زیاد با خودمان صادق باشیم. فکر کنید از شما بپرسند که “آیا تمایل دارید در کارهای خود منظم باشید” و یا “در کارها بدون نظم خواستی میخواهید ببینید چه چیزی پیش خواهد آمد؟”
شما کدوم رو انتخاب میکنید؟ فکر کنم اکثراً بگیم که دوست داریم در کارهامون منظم باشیم و بخصوص اگر پای آزمونهای استخدامی در میان باشه، اکثر افراد گزینههایی مانند “دوست ندارم هیچوقت دیر برسم سر کار” و یا “من همیشه مودب هستم” را انتخاب میکنند. زیرا ما دوست داریم در این پرسشنامهها بهترین باشیم حتی اگر در واقعیت همیشه با یه ساعت تاخیر سرکارمون حاضر بشیم!
اما جدای از دروغ گویی ما به تست انتخاب شغل MBTI؛ ممکن است این آزمون شخصیت شناسی هم به ما دروغ بگوید.
به عنوان مثال ما در این آزمون شخصیت با اولین فاکتوری که مواجه بودیم درونگرایی یا برونگرایی بود. و بر همین اساس در تیپ های شخصیتی افراد درونگرا به این موضوع اشاره میشود که افراد درونگرا، کاندیدهای مناسبی برای مشاغل پراسترس و مدیران رده بالا نیستند. پس اگر این موضوع را بخواهیم به عنوان یک اصل در زندگی اجتماعی انسانها بپذیریم بنابراین هیچوقت شخصی مانند استیو جابز نمیتوانست مدیر عامل اپل باشد. چون استیو جابز همواره خود را فردی درونگرا میدانست.
مطمئناً تعریف ما از درونگرایی و برونگرایی نسبت به زمان زندگی کاترین و ایزابل تغییر کرده است؛ شاید در آن زمان درونگرایی به معنای فردی خجالتی و شخصیت برونگرا به معنای فردی اجتماعی بوده است. اما امروزه ما میدانیم که افراد درونگرا صرفاً خجالتی نیستند بلکه میتواند روابط اجتماعی خوبی نیز داشته باشند. اما معیار برای انتخاب بین این دو حالت در واقع تمایل شما به حضور در جمع دیگران است و یا اینکه دوست دارید که در تنهایی خود باشید و از تنها بودن خود انرژی میگیرید.
امروزه مشکلات تست شخصیت شناسی MBTI به حدی افزایش یافته است که بسیاری از دانشگاهها و مؤسسات علوم روان شناسی و اعصاب بالینی در دنیا نیز مخالفت صریح خود را با این نگاه و اینگونه تستهای شخصیت شناسی را عنوان کردهاند. یکی از متخصصان این حوزه عنوان کرده است: “مشکل بزرگ این است که مایرز-بریگز تصور نادرستی از نحوه کار روانشناسی به مردم میدهد.”
در واقع مردم با انجام اینگونه تست های شغلی احساس میکنند که میتوانند به کمک این ابزارها نه تنها خود و بلکه دیگران را نیز تحلیل شخصیتی کنند و همین موضوع باعث شده است تا تست انتخاب شغل mbti در بسیاری از شرکتها به عنوان معیاری برای استخدام لحاظ گردد و شاهد خواهیم بود که فقط به دلیل سادگی اینگونه تست ها تا افراد زیادی به سمت آنها گرایش پیدا کردند و میتواند در تصمیمات اشتباه شما نقش مهمی داشته باشد.
بررسی آماری تست شخصیتی MBTI
بررسی تست شخصیتی MBTI در بین افراد مختلف در جوامع گوناگون نشان میدهد که بیش از نیمی از افراد در بین هشت گروه وسطی از شانزده تیپ شخصیتی موجود قرار میگیرند. درست مانند تستهای هوشی که در مدارس و یا موسسات انجام میشود بیشتر افراد در موقعیت نزدیک به میانگین قرار میگیرند. اینگونه رفتار آماری برای کارشناسان این حوزه بسیار آشناست، در واقع ما در بررسی آماری تست شخصیتی MBTI با یک توزیع نرمال روبرو هستیم.
حالا اهمیت این نتایج در چیست؟ در واقع وقتی بیشتر افراد جامعه در حد وسط از این شانزده تیپ شخصیتی قرار میگیرند که نشان دهنده عدم تمایز جدی بین افراد شرکت کنندگان آزمون انتخاب شغل MBTI است و عدم توجه جدی به میزان علاقهمندی افراد است.
همانطور که میدانید امروزه با تنوع شغلی عظیمی مواجه هستیم و عدم توجه به میزان علاقهمندی شما در تست MBTI میتواند منجر به سردرگمی بیشتر شما در انتخاب شغل شود و شما را پیچیدگی ظاهری در تحلیل شخصیت روبرو کند و بیش از هر وقتی از میزان علاقه خود نسبت به شغل آینده خود غافل شوید.
پس با وجود اینگونه مشکلات مطرح شده در تست انتخاب شغل MBTI، حال روش جایگزین برای رسیدن به شغل مناسب من چیست؟
چطور شغل مناسب خود را انتخاب کنیم؟
همانطوری که مطرح شد تست انتخاب شغل نمیتواند گزینه قابل اطمینانی برای انتخاب شغل مناسب شما باشد. به همین خاطر ما به دنبال فرایندی هستیم تا بتوانیم به واسطه آن رویکرد نویی از انتخاب شغل داشتیم.
فرایندی از انتخاب شغل که بتونه تمام اولویتهای ما از میزان درآمد، روابط اجتماعی، ساخت زندگی ایده آل و حتی توجه به تفریحات و اوقات فراقت و… رو در بربگیره، ما قرار است به تمام مشکلات و ایدهآلهای شغلی شما پاسخ بدیم و به شما بگوییم که چطور میتونید شغل ایده آل خود را نه برای حال حاضر که حتی با دید وسیعتر و با یک آینده شغلی مناسب انتخاب کنید.
شما در ابتدا باید چارچوبهای فکری خودتون رو برای انتخاب شغل مناسب بسازید، این چارچوب فکری میتونه معیارهای شما رو در دنیای امروز بسنجده و شما رو با تحولات عظیم دنیای مشاغل آماده کنه!
ما در فرمول شغل طلایی با تمام موانع، مشکلات، چالشها و همچنین فرصتهای پیش رو آشنا خواهیم شد و با شما تا رسیدن به شغل ایده آل خودتون همراه هستیم. پس این فرصت رو از دست ندید و از طریق لینک زیر با ما در دوره شغل طلایی همراه باشید.