مشاغل دامداری
پرورش دام و نگهداری گاو و گوسفند زنده از قدیمالایام رواج داشته است به نوعی میتوان دامداری و اهلی کردن حیوانات را نقطه عطفی در تمدن بشر دانست.
دامداری و دامپروری یکی از مشاغلی هستند که به دلیل تامین غذای انسان و فرآوردههای لبنی بسیار حائز اهمیت است و درآمد بسیار بالایی دارد.
اما از سوی دیگر دامداری را یکی از شغلهای پردغدغه و پرچالش دانست که به تلاش و پشتکار قابل توجهای نیاز دارد.
تفاوت دامپروری صنعتی و دامداری سنتی چیست؟
دامپروری به معنای دانش چگونگی پرورش دام و مدیریت تغذیه و اصلاح نژاد آن است. بنابراین پیش از هر چیزی لازم است که شما اطلاعات کافی در خصوص مشاغل دامپروری را داشته باشید.
دامپروری به صورت صنعتی قابل انجام است و از روشهای فنی، علمی و همچنین تجربی برای پرورش دام استفاده میکند.
در حالی که دامداری به معنای پرورش دام به شیوه سنتی آن است که از قدیم الایام در بین مردم روستایان و عشایر رواج داشته است.
دامداری سنتی معمولا به علت وجود مشکلات زیاد و مخاطرات موجود و سود پایین، صرفه اقتصادی قابل توجهای ندارد پس اگر به دنبال مشاغل دامپروری هستید باید به سراغ راه اندازی دامپروری صنعتی بروید.
در روش دامپروری صنعتی شما با متمرکز سازی پرورش دام و استفاده از اصول علمی و واکسیناسیون به موقع و جیره غذایی مشخص، استفاده از اصلاح نژاد میتوانید به سوددهی بسیار بالایی در این زمینه برسید.
علاقه بیشتر افراد به خصوص روستاییان و عشایر به دامداری سنتی باعث شده است تا بسیاری از افراد به دامپروری به عنوان یک شغل با درآمد پایین نگاه کنند اما برای افزایش درآمد و سود پرورش دام چارهای جز استفاده از روشهای صنعتی وجود ندارد.
دامداری مناسب چه افرادی است؟
شما برای ورود به مشاغل دامداری و دامپروری باید حداقل دانش لازم در حوزه پرورش دام را داشته باشید تا بتوانید با دید بازتری نسبت به مشاغل دامپروری نگاه کنید.
در حال حاضر به علت مهاجرت بالای روستاییان و کاهش تولیدات دامی نیاز به دامپروری صنعتی بیشتر از گذشته احساس میشود.
برای درک شرایط شغل دامداری لازم است تا کمی با مزایا و معایب آن آشنا شویم تا بتوانید خود را برای راه اندازی این شغل آماده کنیم.
بررسی مزایا و معایب دامداری و دامپروری
یکی از نکات مهم در خصوص راه اندازی دامداری و دامپروری انتخاب نژاد اولیه مناسب برای پرواربندی است. به همین خاطر لازم است تا شما دانش کافی و اطلاعات کاربردی در این خصوص داشته باشید تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.
دامداری و دامپروی نیاز به زمین مناسب و جایگاه با مساحت کافی برای پرورش دام دارد. جایگاه دام نیاز به نظافت مداوم دارد و همیشه باید خشک و به دور از آلودگی باشد.
واکسیناسیون به موقع و حفظ نظافت محیط و استفاده از سموم برای ضدعفونی از جمله نکات مهم برای حفظ سلامت دام هاست.
بنابراین همانطور که مشخص است مشاغل دامداری و دامپروری از جمله مشاغل دشوار هستند که تعطیلی ندارد و برای رسیدن به یک سودآوری بالا باید سخت تلاش کنید.
نتیجه گیری
همانطور که گفتیم برای راه اندازی مشاغل دامداری و دامپروری باید سخت تلاش کنید و با چالش های این حوزه آشنا باشید تا بتوانید یک دامدار موفق باشید.
اما اگر هنوز نمیدانید که دامداری مناسب شماست یا نه؟ بهترین حالت برای انتخاب شغل مناسب اینه که اول خودت رو بشناسی و ببینی که چه شغلی مناسب شماست و بعد از اون از بین شغل هایی که مناسب شماست انتخاب کنی بهترین شغل باتوجه به شرایط خودت چیه که اگه به اون شغل ورود کنی برای تو نزدیکترین گزینه به موفقیت خواهد بود پس اگر میخوای بدونی چه شغلی مناسب شماست مقاله “شغل مناسب من” رو کامل و با دقت بخون مطمئنم میتونی بعد از خوندن این مقاله بهترین تصمیم رو بگیری!
دوست عزیزم در هر کسب و کاری میشه موفق شد و به درآمد عالی رسید ولی توجه کن هر کسب و کاری آدم منحصربفرد و شرایط خودش رو داره پس بهتره قبل از ورود به هر شغلی درست و حساب شده تصمیم بگیری که وارد چه شغلی میشی تا متحمل شکست نشی!!!