شغل های خدماتی و آکادمی مشاغل
دلیل اصلی که شغل های خدماتی به موضوع این مقاله تبدیل شده این بوده که جزو یکی از سوالات پرتکرار ما تو سایت و اینستاگرام آکادمی مشاغل بوده که با عبور از تعداد لایک های رای گیری مون , لازم دانستیم اطلاعات بیشتری در موردش در اختیارتون قرار بدیم پس اگه شما هم سوالات زیر رو دارید , این مقاله مناسب شماست.
1_ شغل خدماتی چیست؟
2_ تفاوت شغل های خدماتی و تولیدی چیست؟
3_ شغل های خدماتی پردرآمد کدامند؟
4_ لیست مشاغل خدماتی در ایران چیست؟
شغل های خدماتی چیست؟
شاید برای شما هم سؤال باشد که به چه شغلهای خدماتی می گویند؟ و یا به طور کلی مشاغل خدماتی چیست؟ و تفاوت شغل های خدماتی و تولیدی در چیست؟
در حالت کلی حوزه کسب و کار به دو دسته کلی تقسیم میشود : شغل های خدماتی و شغل های تولیدی ، در این مقاله قصد داریم به معرفی و بررسی شغل های خدماتی بپردازیم
مشاغل خدماتی به کسب و کارهای گفته میشود که درآمدزایی آنها به واسطه ارائه یه خدمت خاص به مشتریان باشد. سرویس و خدمتی که مشاغل خدماتی ارائه میکنند دامنه وسیعی را در بر میگیرد. در ذیل برای درک بهتر این رسته شغلی لیست مشاغل خدماتی را در چندین بخش مختلف ترسیم نمودهام .
برای مثال شغل هایی مانند ، قصابی، موبایل فروشی ، قالیشویی ، فرش فروشی، خرازی ، عکاسی و … در حوزه مشاغل خدماتی قرار میگیرند.
جذابیت مشاغل خدماتی
بدون شک شغل های خدماتی از جمله بخشهایی است که ظرفیتهای اشتغال بالایی دارد؛ امروز بسیاری از کارهای عمرانی و ساختمانی، هتلداری، تاکسیرانی، گردشگری، آژانسهای مسافرتی، رستورانداری، حمل و نقل، انبارداری، مراکز بهداشتی و درمانی، موسسات فنی و تبلیغاتی، مراکز عرضه و فروش مواد خوراکی، مراکز مشاوره، بانکها و بیمارستانها جزو مشاغل خدماتی به شمار میروند؛
مشاغلی که با نیاز و مصرف روزمره مردم در ارتباطند و تعدّد و گسترش آنها و افزایش مجوز فعالیت این مراکز، نشان از گرایش جامعه به دریافت خدمات است ولی این تنها دلیل افراد جامعه برای ورود به این حوزه کسب و کار نیست ، مشاغل خدماتی به خاطر مزایا و جذابیتهایی که نسب به مشاغل حوزه های دیگر مثل مشاغل تولید و مشاغل کشاورزی دارند بیشتر مورد استقبال مردم قرار گرفته اند.
این مزایا عبارتند از : شغل های خدماتی دامنه وسیعی از شغل های مختلف را شامل میشود مانند سوپرمارکت ، شیرینی فروشی ، گل فروشی ، طلا فروشی تا کارشناس سئو ، مدرس های آنلاین ، طراح گرافیک و… که بیش از 1000 مورد شغل در این حوزه کسب و کار وجود دارد.
از دیگر مزایای این حوزه به بازدهی سریع این کسب و کار میتوان اشاره کرد با برنامه ریزی درست در زمان محدودی میتوان به درآمدزایی رسید؛
از دیگر جذابیت های شغل های خدماتی راه های ورود به این حوزه است همان طور که گفته شد لیست مشاغل خدماتی در ایران دامنه وسیعی دارد و این مشاغل را میتوان با سرمایه های معقول و قابل دسترس اکثر افراد جامعه راه اندازی کرد
در طول 10 سال گذشته گرایش به شغل های خدماتی در ایران به شدت زیاد شده تا جایی که امروز شغل های خدماتی به بالاترین سهم اشتغالزایی در بازار کار رسیده و جذابیت کسب و کارهای خدماتی، بسیاری از کارجویان را به مشاغل خدماتی علاقمند کرده است.
اگر چه نمیتوان ظرفیتهای اشتغال در بخش خدمات و تاثیرگذاری آن بر اقتصاد کشور را نادیده گرفت اما این نکته را نیز نباید از نظر دور داشت که در شرایط بحرانی و نامساعد، مشاغل بخش خدمات از ثبات و پایداری لازم برخوردار نیست
تفاوت شغل های خدماتی و تولیدی چیست؟
اگر بخواهیم تفاوت شغل های خدماتی و تولیدی را بیان کنیم شاید نیاز به نوشتن چند صفحه داشته باشیم اما در اینجا قصد داریم بصورت ساده و روان تفاوت میان این دو رشته شغلی را بیان کنیم.
شغل های خدماتی معمولاً زودبازدهتر از تولید هستند، چون در زمان کوتاهتری راهاندازی میشوند (مورد اول) و تعامل بیشتری با مشتریان دارند و به تبع آن شناسایی و برطرف کردن مشکلات و مراحل آزمون و خطا در زمان کمتری انجام میشود.
شغل های خدماتی راه اندازی خیلی سریع تری نسبت به شغل های تولیدی دارند؛ پایداری سود در مشاغل تولیدی بیشتر از شغل های خدماتی است؛ مالکیت روی محصول در مشاغل تولیدی بیشتر از مشاغل خدماتی است و صادرات از ایران در مشاغل تولیدی خیلی بیشتر از مشاغل خدماتی است
بعضی مشاغل خدماتی به موقعیت جغرافیایی وابسته هستند، مثلاً رستوران و خواربارفروشی و گیمنت تنها به مردم یک یا چند محلهی خاص خدمترسانی میکنند و بدیهی است که فرصت صادرات ندارند اما بعضیهای دیگر با مسافت محدود نمیشوند (مثل توسعهدهندگان پلتفورمها، شبکههای اجتماعی و نرمافزارها) یا وابستگی کمتری دارند (مثل شبکههای ارتباطی بیسیم و خدمات هاستینگ) و شانس بیشتری برای صادرات خواهند داشت.
پس فرصت حضور در بازارهای جهانی برای گروهی از ارائهدهندگان خدمات وجود دارد اما شانس موفقیت آنها زیاد نیست، چون عدم وابستگی به موقعیت جغرافیایی باعث میشود که رقیبان قدرتمندی در سراسر جهان داشته باشند.
انواع مشاغل خدماتی
در ادامه لیستی از کسبوکارهای خدماتی را به شما معرفی میکنیم که در دامنه بخش تجاری قرار داشته و کارآفرینان میتوانند با راهاندازی آن یک حرفه سازنده داشته باشند.
خدمات حرفهای (پزشکی، داروسازی، دندانپزشکی، وکالت، معماری، مهندسی عمران)
خدمات کسبوکاری (تبلیغات، برنامهریزی مالی، خدمات پست، پردازش داده و کامپیوتر، مشاوره، آموزش، استخدام)
خدمات مشاورهای (ازدواج، کاهش وزن، برنامهریزی شغلی، روانپزشکی)
خدمات حملونقل (کامیون، اتوبوس، خدمات تاکسی، خدمات لیموزین، ماشین اجارهای)
خدمات شخصی (مراقبت از حیوانات، باشگاههای سلامت، آشپزی، سالن زیبایی، آرایشگری، آرایش مو، خیاطی و دوزندگی، استودیوی عکاسی، دلالی املاک، خدمات مراسم تشییع، برنامهریزی ازدواج)
رستوران و اقامت (بوفههای غذا، رستورانهای خانوادگی، هتلها و…)
خدمات اجتماعی (خدمات فردی و خانوادگی، مراقبت کودکان در طول روز، مراقبتهای مسکونی)
خدمات تعمیر و نگهداری (محوطهسازی، لوله و برقکشی، تعمیر لوازمخانگی، تجهیزات، خودرو، دوچرخه)
همانطور که میبینید این رسته شغلی حوزه وسیعی از مشاغل را در بر میگیرد.
مزایا و معایب مشاغل خدماتی
خدمات ذخیره نمی شود.
خدمات مالکیت پذیر نیستند.
خدمات متغییر هستند.
خدمات تفکیک پذیر نیستند.
خدمات قابل لمس نیستند.
انواع دیگر مشاغل خدماتی
باید به این هم توجه داشته باشید که مشاغل خدماتی علاوه بر ارائه مستقیم خدمات به مشتریان نهایی (b2c) ممکن است خدمات خود را به کسبوکارهای دیگر نیز ارائه دهند (b2b) که همین موضوع سلسله مشاغل خدماتی جدید و گستردهای در بخشهای مختلف بازار به وجود آورده و زمینه فعالیت کسبوکار زیادی را ایجاد کرده است.
راه اندازی کسبوکار خدماتی
ما در مجموعه آکادمی مشاغل سعی داریم با معرفی انواع کسبوکارهای خدماتی زمینه انتخاب شغل مناسب شما را ایجاد نماییم. شما میتوانید با بررسی لیست مشاغل خدماتی از بین مشاغل خدماتی پردرآمد و کارهای خدماتی پرسود بهترین شغل متناسب با خود را انتخاب و آن را راهاندازی و فعالیت در آن کسبوکار را شروع کنید.